כאב ביחסים גם לאחר טיפול

דיון מתוך פורום  טיפול בוולוודיניה (ווסטבוליטיס)

25/07/2016 | 15:51 | מאת: מיואש

שלום וברכה, אודה לך מאוד אם תעזור לי אחרי שניסתי הכל ואני חסר אונים לאשתי לא נהינית מיחסים ולפני חצי שנה היא גילתה לי שיש לה כאב מסוים בכניסה לנרתיק בזמן החדירה והיא קיימה יחסים בשביל לרצות אותי, הכאב היה מאז הנישואין מדי פעם ולפני כשנתיים לאחר הלידה תמיד כואב לה בזמן היחסים, ניסנו הרבה רופאים, טיפול פיזותרפיה שעזר אבל לא לגמרי, cbt והיום אנחנו כבר חצי שנה הולכים לסקסולוגית מדי שבוע הטיפול הוא מיקוד חושי ולטענתנה זה קשור לתחילת הזוגיות שלנו(היא טענה כך עוד לפני ששמעה על הזוגיות, וכן רופאים טענו שזה לא וגינימוס או ויסטיבוליטיס ), חצי שנה שאנחנו לא מקיימים יחסים עם חדירה,ועובדים על הזוגיות לפי הדרכתה, אבל הכאב רק גבר, (למרות שהיא מכניסה מרחיבים לשם בלא כאב, עם האבר שלי תמיד כואב האם יש טעם להמשיך בטיפול ?האם אנחנו בדרך הנכונה ? האם יש דברים נוספים שיכולים לעזו

לקריאה נוספת והעמקה
21/08/2016 | 17:49 | מאת: אילנה ארד לוין

פונה יקר, תהיותיך אודות הדיסיפלינות השונות המטפלות בכם או שטופלו בעבר, הן מוצדקות לחלוטין ובמקומן. אישתך סובלת ככל הנראה מוסטבוליטיס . לדבריך, לאישתך לא כואב בעת השימוש במרחיבים אבל כאן לא הייתי מקבלת את עדותך אלא יש צורך בעדות של עצמה לגבי עובי המרחיב, אורכו ומשך הזמן בו היא משהה אותו בנרתיק. טיפול המיקוד החושי שהסקסולוגית מעבירה לכם הוא טוב באופן כללי להעשרת יכולת המגע האינטימי והארוטי ההדדי אך אין לו שום רלוונטיות לעניין כאב הנרתיק. כביכול משתמע מדבריה של הסקסולוגית שהיות ואין כאב בהחדרת מרחיב נרתיקי אבל יש כאב בעת החדרת האיבר שלך, משתמע לדבריה מכך כאילו הבעיה היא בינכם והיא מכנה זאת בעיה זוגית. בוא נאמר שאני מתנגדת לכך נמרצות, אלא אם כן יש ראיות נוספות מרובות לכך שבכלל יש בינכם בעיה זוגית כלשהי. בכל המיקרים שאני מכירה וטיפלתי באלפים לאורך השנים, וסטבוליטיס היא תסמונת של כאב עיצבי של האישה באיזורים שונים של איבר המין כולל איזורים שונים של הנרתיק על רקע נפשי פנימי שלה. על פי רוב מקור הקושי הוא ברגשות שליליים מודחקים בתקופת הנערות והילדות. יתכן בהחלט שאישתך כבר מראשית היכרותכם לא נהנתה מיחסים מין או שכאב לה מלכתחילה ופשוט לא שיתפה אותך. פירוש הדבר שהכאב העיצבי הגופני הובא על ידה אל תוך המערכת הזוגית שלכם ואיננו פועל יוצא או תגובה למערכת הזוגית. להערכתי לא קיבלה אישתך עד היום את הטיפול הפסיכוסקסולוגי של פסיכולוגיית מעמקים , בו מעמיק המטפל יחד עם המטופלת לנבכי התת מודע ,על מנת לחשוף את הרגשות השליליים, המתבטאים בגוף בכאב עיצבי פנימי באיזור איבר המין. מאחר ועברתם את כל הטיפולים קצרי הטווח הזמינים כגון מיקוד חושי cbt ופיזותרפיה, נראה לי שהאופציה הטיפולית היחידה העומדת בפניכם היא של פסיכוסקסולוגיית מעמקים.למעשה אני לא רואה אופציה אחרת לריפוי. אני מפנה אותך לשתי כתבות שלי בדוקטורס בנושא: http://www.doctors.co.il/ar/18218/%D7%95%D7%A1%D7%98%D7%91%D7%95%D7%9C%D7%99%D7%98%D7%99%D7%A1%3A+%D7%A4%D7%AA%D7%A8%D7%95%D7%9F+%D7%9C%D7%9B%D7%90%D7%91+%D7%91%D7%92%D7%95%D7%A3+%D7%95%D7%91%D7%A0%D7%A4%D7%A9 http://www.doctors.co.il/ar/7712/%D7%95%D7%A1%D7%98%D7%91%D7%95%D7%9C%D7%99%D7%98%D7%99%D7%A1%3A+%D7%98%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%9C+%D7%91%D7%9B%D7%90%D7%91%D7%99%D7%9D+%D7%91%D7%A0%D7%A8%D7%AA%D7%99%D7%A7 במידת הצורך, כנס לבלוג שלי בתפוז ועיין בו ובכל הכתבות אודות וסטבוליטיס. כל טוב ובהצלחה אילנה

מנהל פורום טיפול בוולוודיניה (ווסטבוליטיס)