דלקות חוזרות וכאבים ביחסי מין ללא אבחנה

דיון מתוך פורום  טיפול בוולוודיניה (ווסטבוליטיס)

14/03/2024 | 21:58 | מאת: דני

שלום, אני כבר שנה וחצי סובלת מגרד והפרשה מוגברת שבאה והולכת. יש רקע של פפילומה, אני במעקב והכל תקין. בדיקות למחלות מין ופטריה עשיתי כמה פעמים יוצא שלילי. ביקרתי אצל כמה מומחי עריה אף אחד לא רואה משהו חשוד. הפסקתי לקיים יחסי מין עם הבן זוג כי בעקבות זה הם גם נהיו כואבים ברמה בלתי נסבלת. במשך 3 חודשים שלא היו יחסי מין גם לא חוויתי גרד אבל כן הייתה עדיין רגישות לא נעימה בעור בגניסה לנרתיק. עכשיו חזרנו לקיים יחסי מין לפעמים והכל חוזר. אציין שגם בן הזוג נבדק למחלות מין והכל יצא שלילי. חשדנו בקונדומים אז קנינו ללא לטקס ולאחר מכן גם ניסינו בלי (פחות כואב אבל עדיין לא נעים). אני כבר לא יודעת מה לעשות. יש עוד משהו שאפשר לבדוק אצלו שיכול להיות שהוא מעביר לי? הייתי אצל כל כך הרבה רופאים מומחים בשנה וחצי האחרונות ועשיתי את כל הבדיקות האפשריות ואף אחד לא רואה בעיה.

נשמע באמת מתסכל. אם תרביות חוזרות היו שליליות ומשטח מיקרוסקופי (שאני מניחה שבוצע אצל הרופאים בתחום העריה שהיית אצלם) היה תקין - כנראה שלא מדובר בבעיה זיהומית. האפשרות שהעלית (של רגישות לקונדומים) עשויה להיות נכונה, יכולה להיות רגישות עורית להרבה דברים אחרים שבאים במגע עם העור, ותתכן גם בעיה עצבית של כאב או גרד. כמובן שבפורום אני לא יכולה לתת אבחנה או המלצה על טיפול אבל נשמע לי שזה הכיוון שצריך ללכת עליו, ולא דלקת.

מנהל פורום טיפול בוולוודיניה (ווסטבוליטיס)