וסטיבוליטיס שלא עובר 10 שנים

דיון מתוך פורום  טיפול בוולוודיניה (ווסטבוליטיס)

10/01/2024 | 15:21 | מאת: אילנה

שלום, אובחנתי בוויסטיבוליטיס לפני כ-6 שנים כאשר אני סובלת מכאבים בחדירה קרוב ל10 שנים (מאז שהתחלתי לקיים יחסי מין). כמו כן נוטלת גלולות יאז 8 שנים וסך הכל מרוצה מהן. אני עושה כל יום עיסוי עם שמן שקדים בפתח הנרתיק, אחרי פיזיותרפיית רצפת אגן שעזרה לי מאוד. בשנה האחרונה הייתה החמרה בווסטיבוליטיס, כולל דימומים אחרי יחסי מין. בבדיקות במרפאת עריה לא נמצא ממצא מסויים. שתי רופאות אמרו לי שבגלל הגלולות לעתים יש שינוי במבנה התאים בנרתיק ויש יותר תאים שיכולים לגרום לדימום. האם הפסקה של הגלולות יכולה לעזור במקרה כזה? אילו פתרונות אחרים יש?

שלום רב, אכן יש מקרים בהם לגלולות יש חלק במנגנון הכאב בקיום יחסים ובהחלט הייתי ממליצה לנסות להפסיק אותן, כמובן להשתמש בקונדומים למניעת הריון. ניתן לשקול להוסיף קרם אובסטין (שמכיל אסטרוגן) לפתח הנרתיק לתקופה של חודש-חודשיים אחרי הפסקת הגלולות. במידה וזה לא עוזר אני ממליצה לחזור לטיפול במסגרת מרפאת עריה,שכן ישנן אפשרויות טיפול נוספות.

מנהל פורום טיפול בוולוודיניה (ווסטבוליטיס)