כאב ביחסי מין ממקור עצבי?

דיון מתוך פורום  טיפול בוולוודיניה (ווסטבוליטיס)

21/02/2024 | 22:30 | מאת: דניאלה

שלום, מאז שאני מקיימת יחסי מין תמיד כאב לי. הייתי במרפאת עריה והופניתי לפיזיותרפיית רצפת אגן שמאוד עזרה לי והצלחתי לקיים יחסי מין למרות הכאב ואפילו להנות מהם. לפני כשנה הכאבים חזרו חמורים יותר, לא קיימתי יחסי מין כבר מעל ל3 חודשים. הופניתי חזרה לפיזיותרפיית רצפת אגן אבל אני מרגישה שאין לי כבר בעיית כיווץ כמו פשוט רגישות וצריבה בעור עצמו (כי זה קורה גם במגע שלי בעור מבחוץ). אילו פתרונות יש חוץ ממשחות מאלחשות? מחפשת פתרון לטווח ארוך יותר.

שלום דניאלה, ישנן אפשרוית טיפול רבות - החל מטיפולים תרופתיים מקומיים (לא מאלחשים), טיפולים תרופתיים בכדורים, טיפול לייזר, טיפולים רגשיים וטיפולים ניתוחיים. כדי להבין יותר את הגורמים לכאב ולהמליץ על הטיפול המתאים לך, עלייך לפנות לבדיקה מסודרת במסגרת מרפאת עריה ולדן או לרופאים שעוסקים ספציפית בתחום זה. אני מאד ממליצה בתור התחלה לפנות לרופא/ת הנשים שלך לבצע תרבית נרתיק - כדי לשלול פטריה שעלולה לגרום לכאבים (גם בלי סימפטומים אחרים) ושניתן לטפל בה בקלות. בהצלחה.

מנהל פורום טיפול בוולוודיניה (ווסטבוליטיס)