כאבים פטריה חוזרת בעוצה

דיון מתוך פורום  טיפול בוולוודיניה (ווסטבוליטיס)

24/12/2023 | 07:49 | מאת: מעיין ב.

שלום רב ד"ר🙌 אובחנתי ע"י ד"ר אורנה רייכמן עם קנדידה כרונית לפני כשנתיים בשל אירועים חוזרים על בסיס חודשי, לקחתי במשך כחצי שנה פלוקונזול מניעתי, מאז הסיום חזרה הקנדידה. בחודשים אחרונים )יתכן בגלל סטרס?( היו 2 אירועי קנדידה קשים אשר השביתו אותי עד כדי כך שלא יכולתי ללכת או לישון, בכל אחד מהם לקחתי פלוקונזול כאשר באירוע השני פלוקונזול בקושי השפיע. מאוד קשה לי, מתוסכלת, תוהה האם יש טיפול אחר רלוונטי או שמיציתי הכל? האם קנדידה עשויה להתנגד לפלוקונזול? והאם כדאי לחזור לקחת טיפול מניעתי? תודה רבה על הסיוע.

שלום רב, פטרת כרונית היא בעיה מוכרת ולצערנו אין לה פתרון מוחלט - לא נדיר שיש הישנויות. אם הן מרוחקות טיפול בכל אפיזודה מספיק, אם הן תכופות כדאי לחזור לטיפול מניעתי. לא שכיח שהפטריה מפתחת עמידות לפלוקנול, אם כי זה לא בלתי אפשרי.

מנהל פורום טיפול בוולוודיניה (ווסטבוליטיס)