פטריה בנרתיק שאינה חולפת

דיון מתוך פורום  טיפול בוולוודיניה (ווסטבוליטיס)

29/10/2023 | 23:00 | מאת: דניאל

שלום רב. נשואה בת 33. אני סובלת מזה כ3 חודשים מפטריה בנרתיק מסוג candida albicans מאובחנת תחת תרבית. קיבלתי תחילה קורס של פלוקנול 2 טבליות פעם בשבוע למשך שבועיים עם מריחת קרם אנטיפטרייתי מקומי-קומגיס. לאחר שחזר קיבלתי טיפול בפלוקנול 3 כדורים כל 3 ימים והתופעות עדיין חזרו. יש לי הפרשה עם ריח רע וצמיגית מהנרתיק. מדוע זה כל כך עקשן וחוזר כל הזמן? זה שורף, גורם לתחושת אי נוחות ורגישות באיזור.

שלום דניאל פטרת נרתיקית חוזרת או כרונית היא בעיה מוכרת, לצערנו הסיבות לה אינן ידועות. אם יש הישנויות תכופות מומלץ לקחת טיפול מניעתי ממושך, או בכדורים או בנרות לנרתיק, לתקופה של מספר חודשים. דברי על כך עם רופא/ת הנשים שלך.

מנהל פורום טיפול בוולוודיניה (ווסטבוליטיס)