כאבים ביחסי מין וגירוד חוזר

דיון מתוך פורום  טיפול בוולוודיניה (ווסטבוליטיס)

10/09/2022 | 19:01 | מאת: ירדן

בשנה האחרונה אני סובלת מכאבים בקיום יחסי מין וגירוד באזור הפות, זה התחיל בפטריה שאליה קיבלתי טיפול שלא עזר. לאורך השנה האחרונה הייתי אצל המון המון גניקולוגים, לתקופה ממושכת הרבה רופאים היו בטוחים שיש לי פטריה ושהטיפול שאני מקבלת הוא לא מספיק חזק, ולכן קיבלתי המון משחות שונות, נרות וכדורים נגד הפטריה, הרופאים לא תמיד עשו לי משטח וקבעו רק לפי התלונות שלי. בפעמים הבודדות שהגניקולוגים כן עשו לי משטח לפעמים יצאה קנדידה אלביקנס חיובי ולפעמים שלילי. בנוסף לפני כשנה אבחנו אותי כחיובית לפפילומה מסוג 16, עשיתי ביופסיה והכל יצא תקין (הבנתי שאין קשר לכאבים ביחסי מין והגירודים). לאחר תקופה של 10 חודשים שאני קופצת בין רופאים שונים הגעתי לרופא נשים חדש דרך הקופה שאבחן לי ווסטבוליטיס ואמר לי לעשות פיזותרפיה לרצפת האגן. במקביל קבעתי תור לגינקולוגית מומחית כדי לשמוע חוות דעת נוספת. היא שללה את המחלה ואבחנה קנדידה כרונית ורקמה פגועה מהמשחות והכדורים הרבים. היא נתנה לי משחת הורמונים וטיפול בכדורים פלוקנזול למשך חצי שנה במידה ותהיה פטריה חיובית פעם נוספת. לאחר חודש הגירודים חזרו שוב וכך גם הכאבים בילסי מין, הפטריה יצאה שלילית ולכן חזרתי אליה שוב. היא טענה שיכול להיות שזה קשור לעור ונתנה לי טיפול של שלושה שבועות במשחה דרמובט למשך 10 ימים ואז בטאקוטן לעוד 10 ימים. זה מאוד עזר למשך שבועיים, גם לגירודים וגם לכאבים. אבל לפני כמה ימים הגירודים והכאבים ביחסי מים חזרו, אני מרגישה שהנרתיק שלי צר יותר מה שגורם לכאב בזמן החדירה. הלכתי לרופאת עור ומין ששללה מחלת עור. אני אובדת עצות ! רציתי לשים שוב את המשחה דרמובט שעשתה לי ממש טוב, אבל ממה שקראתי היא מאוד חזקה וממש לא מומלץ. מה דעתך?  תודה!!

שלום רב, צר לי אולם לא ניתן לתת במסגרת הפורום חוות דעת על טיפול שקיבלת. מצד אחד היו לך פטריות מוכחות בתרבית ומנגד העובדה שדרמוכט עזר מעידה שיש גם מרכיב של גירוי עורי. יתכנו כמה בעיות במקביל. אני ממליצה לפנות למרפאה או לרופא/ה העוסקים בבעיות פות ונרתיק לחוות דעת נוספת והמלצה על טיפול לאורך זמן.

מנהל פורום טיפול בוולוודיניה (ווסטבוליטיס)