אובחנתי בוסטבוליטיס. טיפול פסיכוסקסולוגי?

דיון מתוך פורום  טיפול בוולוודיניה (ווסטבוליטיס)

19/07/2016 | 14:00 | מאת: דורין

שלום.. גילו אצלי וסטבוליטיס אחרי שנה של כאבים בזמן קיום יחסי מין וממש קשה לי עם זה.. ראיתי שלדעתך הפיתרון שעובד זה טיפול פסיכוסקסולוגי, טיפול שהתהליך שלו הוא בסביבות שנה-שנתיים. אני ממש רוצה לטפל בזה אך זה נשמע כמו תהליך ארוך ויקר שאני לא בטוח שאני יכולה לעמוד בו כלכלית. אני שוקלת אם בכלל להתחיל את התהליך הזה, לכן אשמח לשמוע מניסיונך מי מטפל בי בעצם בתהליך? מה העלות שכרוכה בכל התהליך? האם יש סבסוד מסויים דרך קופת החולים?

לקריאה נוספת והעמקה
20/07/2016 | 09:43 | מאת: אילנה ארד לוין

פונה יקרה, המרכזים לטיפול מיני שבבתי החולים , מטפלים בוסטבוליטיס אך ורק דרך עבודה של פיזיותרפיה של רצפת האגן. כדי לקבל טיפול זה עלייך להביא טופס 17. סקסולוגים יודעים לטפל בוסטבוליטיס כל אחד בדרכו שלו בעזרת דיאליטורים וגם אליהם את יכולה להגיע בעזרת טופס 17 דרך קופות החולים ודרך המרפאות לטיפול מיני ברחבי הארץ. בכל המקרים האלו , לא נעשית התייחסות לרבדים הפסיכולוגיים אשר הביאו לפרוץ התופעה. לגבי טיפול פסיכוסקסולוגי שהוא שילוב של פסיכולוגיית מעמקים וסקסולוגיה, מעטים הם האנשים העונים על קריטריון זה בארץ. במידה ויש לך ביטוח רפואי פרטי, המכסה גם טיפולים פסיכולוגיים ו/או סקסולוגיים, קיים החזר של הביטוח המחזיר כ40 אחוז מעלות הטיפול וזאת לאחר שלושה חודשים מתחילת פתיחת הביטוח. לא מומלץ להמשיך ולשכב עם וסטבוליטיס בשל החשש של ירידה בחשק המיני עקב כך ועקב חשש להופעת אי נוחות נרתיקית נוספת כגון ריבוי פטרות נרתיקיות. מכל מקום ההחלטה היא שלך כמובן.חשוב שתביני שטיפול בוסטבוליטיס הוא טיפול שכבר מתחילת התרגולת במסגרת הפסיכוסקסולוגית המטופלת רואה בהדרגה את התקדמותה במציאות בזכות העובדה שהיא מצליחה להחדיר ללא כאב וללא כיווץ מאמני נרתיק ההולכים וגדלים בהדרגה. אין זה מצב שהאור הוא בקצה המנהרה, אלא שהאור נמצא לאורך כל הדרך בעוצמות הולכות וגדלות. כל טוב ובהצלחה אילנה

מנהל פורום טיפול בוולוודיניה (ווסטבוליטיס)