פורום טיפול בוולוודיניה (ווסטבוליטיס)

כאבים בקיום יחסים יכולים לנבוע מסיבות שונות. אחת הסיבות העיקריות והחשובות היא וולוודיניה, הידועה גם בשם הקודם ווסטיבוליטיס. במצב זה יש כאבים כאשר אין למעשה סיבה נראית לעין כמו דלקת או מחלת עור. זה לא "בראש שלך", מדובר בבעיה של כאב כרוני, שסיבתו אינה ברורה והוא עשוי לנבוע מגורמים שונים. מדובר בבעיה שכיחה יחסית שנשים - לרוב לא מדברות עליה. בואי לדבר על זה, לשאול שאלות ולקבל מידע, ולגלות שאת לא לבד. .
303 הודעות
295 תשובות מומחה

מנהל פורום טיפול בוולוודיניה (ווסטבוליטיס)

שלום, אני כבר שנה וחצי סובלת מגרד והפרשה מוגברת שבאה והולכת. יש רקע של פפילומה, אני במעקב והכל תקין. בדיקות למחלות מין ופטריה עשיתי כמה פעמים יוצא שלילי. ביקרתי אצל כמה מומחי עריה אף אחד לא רואה משהו חשוד. הפסקתי לקיים יחסי מין עם הבן זוג כי בעקבות זה הם גם נהיו כואבים ברמה בלתי נסבלת. במשך 3 חודשים שלא היו יחסי מין גם לא חוויתי גרד אבל כן הייתה עדיין רגישות לא נעימה בעור בגניסה לנרתיק. עכשיו חזרנו לקיים יחסי מין לפעמים והכל חוזר. אציין שגם בן הזוג נבדק למחלות מין והכל יצא שלילי. חשדנו בקונדומים אז קנינו ללא לטקס ולאחר מכן גם ניסינו בלי (פחות כואב אבל עדיין לא נעים). אני כבר לא יודעת מה לעשות. יש עוד משהו שאפשר לבדוק אצלו שיכול להיות שהוא מעביר לי? הייתי אצל כל כך הרבה רופאים מומחים בשנה וחצי האחרונות ועשיתי את כל הבדיקות האפשריות ואף אחד לא רואה בעיה.

נשמע באמת מתסכל. אם תרביות חוזרות היו שליליות ומשטח מיקרוסקופי (שאני מניחה שבוצע אצל הרופאים בתחום העריה שהיית אצלם) היה תקין - כנראה שלא מדובר בבעיה זיהומית. האפשרות שהעלית (של רגישות לקונדומים) עשויה להיות נכונה, יכולה להיות רגישות עורית להרבה דברים אחרים שבאים במגע עם העור, ותתכן גם בעיה עצבית של כאב או גרד. כמובן שבפורום אני לא יכולה לתת אבחנה או המלצה על טיפול אבל נשמע לי שזה הכיוון שצריך ללכת עליו, ולא דלקת.

שלום, יומיים יש לי כאבים באזור הדגדגן. סוג של כאב חד. זה כואב רק שנוגעים באזור. אני לפני מחזור, האם זה קשור? מה זה יכול להיות?

שלום רב, אם מדןבר במשהו חדש שהתחיל לפני ימים אחדים זה יכול להיות שיש פצע מקומי, או אבצס. לא קשור לווסת. אם זה ממשיך אני ממליצה שתפני לרופא/ת נשים לבדיקה.

21/02/2024 | 22:30 | מאת: דניאלה

שלום, מאז שאני מקיימת יחסי מין תמיד כאב לי. הייתי במרפאת עריה והופניתי לפיזיותרפיית רצפת אגן שמאוד עזרה לי והצלחתי לקיים יחסי מין למרות הכאב ואפילו להנות מהם. לפני כשנה הכאבים חזרו חמורים יותר, לא קיימתי יחסי מין כבר מעל ל3 חודשים. הופניתי חזרה לפיזיותרפיית רצפת אגן אבל אני מרגישה שאין לי כבר בעיית כיווץ כמו פשוט רגישות וצריבה בעור עצמו (כי זה קורה גם במגע שלי בעור מבחוץ). אילו פתרונות יש חוץ ממשחות מאלחשות? מחפשת פתרון לטווח ארוך יותר.

שלום דניאלה, ישנן אפשרוית טיפול רבות - החל מטיפולים תרופתיים מקומיים (לא מאלחשים), טיפולים תרופתיים בכדורים, טיפול לייזר, טיפולים רגשיים וטיפולים ניתוחיים. כדי להבין יותר את הגורמים לכאב ולהמליץ על הטיפול המתאים לך, עלייך לפנות לבדיקה מסודרת במסגרת מרפאת עריה ולדן או לרופאים שעוסקים ספציפית בתחום זה. אני מאד ממליצה בתור התחלה לפנות לרופא/ת הנשים שלך לבצע תרבית נרתיק - כדי לשלול פטריה שעלולה לגרום לכאבים (גם בלי סימפטומים אחרים) ושניתן לטפל בה בקלות. בהצלחה.

10/01/2024 | 15:21 | מאת: אילנה

שלום, אובחנתי בוויסטיבוליטיס לפני כ-6 שנים כאשר אני סובלת מכאבים בחדירה קרוב ל10 שנים (מאז שהתחלתי לקיים יחסי מין). כמו כן נוטלת גלולות יאז 8 שנים וסך הכל מרוצה מהן. אני עושה כל יום עיסוי עם שמן שקדים בפתח הנרתיק, אחרי פיזיותרפיית רצפת אגן שעזרה לי מאוד. בשנה האחרונה הייתה החמרה בווסטיבוליטיס, כולל דימומים אחרי יחסי מין. בבדיקות במרפאת עריה לא נמצא ממצא מסויים. שתי רופאות אמרו לי שבגלל הגלולות לעתים יש שינוי במבנה התאים בנרתיק ויש יותר תאים שיכולים לגרום לדימום. האם הפסקה של הגלולות יכולה לעזור במקרה כזה? אילו פתרונות אחרים יש?

שלום רב, אכן יש מקרים בהם לגלולות יש חלק במנגנון הכאב בקיום יחסים ובהחלט הייתי ממליצה לנסות להפסיק אותן, כמובן להשתמש בקונדומים למניעת הריון. ניתן לשקול להוסיף קרם אובסטין (שמכיל אסטרוגן) לפתח הנרתיק לתקופה של חודש-חודשיים אחרי הפסקת הגלולות. במידה וזה לא עוזר אני ממליצה לחזור לטיפול במסגרת מרפאת עריה,שכן ישנן אפשרויות טיפול נוספות.

28/12/2023 | 09:12 | מאת: פריזמה

שלום, בת 21.לאחרונה אובחנתי עם דיכאון קל וקיבלתי מירשם לפריזמה שעדיין לא לקחתי . במקביל אובחנה אצלי בימים האחרונים וולווידנה. לשם כך קיבלתי גל acg שגם עדיין לא רכשתי. האם הפריזמה לבד יכולה לעזור לבעיה. האם ניתן לשלב פריזמה וגם את הג'ל?

למרות שטיפולים אנטי דיכאוניים מסויימים עוזרים גם לכאב, למיטב ידיעתי פריזמה היא לא אחת מהם. אני הייתי ממליצה להשתמש גם בג׳ל.

24/12/2023 | 07:49 | מאת: מעיין ב.

שלום רב ד"ר🙌 אובחנתי ע"י ד"ר אורנה רייכמן עם קנדידה כרונית לפני כשנתיים בשל אירועים חוזרים על בסיס חודשי, לקחתי במשך כחצי שנה פלוקונזול מניעתי, מאז הסיום חזרה הקנדידה. בחודשים אחרונים )יתכן בגלל סטרס?( היו 2 אירועי קנדידה קשים אשר השביתו אותי עד כדי כך שלא יכולתי ללכת או לישון, בכל אחד מהם לקחתי פלוקונזול כאשר באירוע השני פלוקונזול בקושי השפיע. מאוד קשה לי, מתוסכלת, תוהה האם יש טיפול אחר רלוונטי או שמיציתי הכל? האם קנדידה עשויה להתנגד לפלוקונזול? והאם כדאי לחזור לקחת טיפול מניעתי? תודה רבה על הסיוע.

שלום רב, פטרת כרונית היא בעיה מוכרת ולצערנו אין לה פתרון מוחלט - לא נדיר שיש הישנויות. אם הן מרוחקות טיפול בכל אפיזודה מספיק, אם הן תכופות כדאי לחזור לטיפול מניעתי. לא שכיח שהפטריה מפתחת עמידות לפלוקנול, אם כי זה לא בלתי אפשרי.

03/12/2023 | 21:10 | מאת: טלי

כאבים ביחסי מין בחדירה ממש בפתח מה מומלץ טיפול לייזר קר (בעוצמה נמוכה) או לייזר לטיפול ביובש 2co שבונה את הקולגן? באופן רציף משתמשת באובסטין ווגיפאם

הי תלוי מה הסיבה לכאבים. לייזר CO2 מיועד לטיפול באטרופיה נרתיקית (יובש שנגרם לרוב מחסר אסטרוגן). לייזר קר מיועד לטיפול בכאב עצבי.

04/12/2023 | 19:44 | מאת: טלי

ואם יש כאב בחדירה במבוא הערייה איך יודעים מה מקור הכאב, אם זה בגלל מחסור באסטרוגן או בגלל כאב עצבי?

אני ממליצה כי תפני לבדיקת רופא/ה המתמחים במחלות עריה לצורך אבחנה והמלצה על הטיפול המתאים.

13/11/2023 | 17:04 | מאת: זיוה

נאלצת להחליף את האלטרול 30 מג שלקחתי לסימבלטה.התחלתי עם30 מג.האם ה 30 מג אלטרול זה משפיע כמו 30 מג סימבלטה או שא60 מג סימבלטה זו המנה הרצויה?תודה זיוה

שלום רב, אלו שתי תרופות שונות, והמינונים שלהן לא מקבילים ולא ניתנים להשוואה. קחי את הסימבלטה לפי המינון שהמליצ/ה לך הרופא/ה ללא קשר למינון האלטרול שלקחת קודם לכן.

29/10/2023 | 23:00 | מאת: דניאל

שלום רב. נשואה בת 33. אני סובלת מזה כ3 חודשים מפטריה בנרתיק מסוג candida albicans מאובחנת תחת תרבית. קיבלתי תחילה קורס של פלוקנול 2 טבליות פעם בשבוע למשך שבועיים עם מריחת קרם אנטיפטרייתי מקומי-קומגיס. לאחר שחזר קיבלתי טיפול בפלוקנול 3 כדורים כל 3 ימים והתופעות עדיין חזרו. יש לי הפרשה עם ריח רע וצמיגית מהנרתיק. מדוע זה כל כך עקשן וחוזר כל הזמן? זה שורף, גורם לתחושת אי נוחות ורגישות באיזור.

שלום דניאל פטרת נרתיקית חוזרת או כרונית היא בעיה מוכרת, לצערנו הסיבות לה אינן ידועות. אם יש הישנויות תכופות מומלץ לקחת טיפול מניעתי ממושך, או בכדורים או בנרות לנרתיק, לתקופה של מספר חודשים. דברי על כך עם רופא/ת הנשים שלך.

23/10/2023 | 12:13 | מאת: זיוה

מטופלת באלטרול 25שעזר לאחר איבחון של וולוודינה סובלת מאד מתופאות הלוואי עצירות חריפה מאד ועליה משמעותית במישקל באיזה כדור מומלץ להחליף את האלטרול??

שלום, אפשר להחליף אלטרול בתרופות אחרות שמיועדות לכאב עצבי - ליריקה, גבאפנטין או סימבלטה.

25/10/2023 | 12:31 | מאת: זיוה

תודה על תשובתך .על איזה כדור מבין השלושה שציינת את ממליצה ושיהיו לו הכי פחות תופעןת לוואי.. תודה זיוה

היי לכולן, כבר שלושה חודשים שאני עוברת בין רופאי נשים במכבי כולל רופאה פרטית ואפאחד לא נותן לי תשובה למה יש לי התלונות כוללות גרד וכאבים מדי פעם, נפיחות ואדמומיות שם וכאבים ביחסין מין. כל הזמן המציאו לי דברים בהתחלה מלא זמן פטריה למרות שעשיתי בדיקה של הפרש של חודשיים שמעיד שאין לי פטריה פלורה נורמאלית ואין צמחים משמרים משהו כזה וסתם השתמשתי באנטיביוטיקות מיותרות ןמלא נרות כולל נרות חומצה בורית 15 ימים. אותו דבר לגבי אחרכך דלקות כנל טיפול שלא היה קשור. אף אחד מהרופאים גם לא שלח אותי כמובן לבדיקות כבר אני בעצמי הלכתי לבדיקות דם ושתן ומשטח והכללל עשיתי ולא מראה ברוך ה מחלות וכדומה ואני משתגעת! מה לא ניסיתי אמרו לי אלרגיה לפוליאסטר קניתי תחתוני כותנה מלאה הכל ישנתי בלי תחתונים קניתי תחבושות אורגניות במשך שבועיים לא עזר אמרו לי אלרגיית עור גם שבועיים ניסיתי לטפל גם לא. האחרון אמר לי שיכול להיות זה מחלת ליכן נתן לי תרופת סטרואידים לשלושה שבועות , שמתי שלושה ימים בוקר ערב רק שרף לי יותר אז הפסקתי. המשכתי שוב עם המשחת סטרואידים וגם בקשתי מרופא משפחה שירשום לי משחה להחדרה ליובש נרתיקי אך כמובן שללא שום עזרה. אני מיואשת במצב על הפנים כל פעם אומרים לי משהו אחר ואני לא מאמינה כבר לאף אחד. מלבד ההרגשה הלא נעימה אני לא מקיימת עם בן זוגי שבועות על גבי שבועות יחסי מין בגלל שאני לא יכולה וכואב לי. בנוסף יש לי שתן מרובה וגם בפי הטבעת לפעמים גרד יש עצות לגבי רופאים במכבי - אני מהמרכז וכמובן מה כבר זה יכול להיוצ אובדת עצות כבר קרוב ל4 חודשים סובלת.

אכן נשמע מאד מתסכל. קשה להעריך לפי התיאור מה זה אולם נשמע שסה"כ היה נסיון לברר ולטפל בלא מעט מהסיבות האפשריות למצב. לא ציינת אם נבדקו מחלות מין - אם לא, זה חלק מהבירור. אני ממליצה לפנות לרופא/ה מומחים במחלות עריה להמשך בירור. בהצלחה.

היי אכן עשיתי בדיקות למחלות מין גם דרך הדם וגם דרך השתן ויצא שלילי

22/09/2023 | 15:51 | מאת: דור

אני סובלת כבר ארבעה חודשים מצריבה חזקה בפות והפרשות בגוונים חומים ורודים. אחרי מלא רופאים וכדורים שום דבר לא עזר, פניתי למומחה עריה שאבחן וולודיניה, אך הוא אמר שההפרשות שלי תקינות, מה שלא מסתדר לי כלל כי אני מכירה את ההפרשות שיוצאות לי בדרך כלל וכרגע הן במרקם וצבע לא מוכר ומאוד מלחיץ. יכול להיות שזו אבחנה לא נכונה?

שלום רב, אם מדובר בהפרשות חומות וורודות יש צורך גם בבירור צוואר הרחם. אני מתייחסת להפרשות כאלו כאל סימן לדימום, לאו דווקא בעיה זיהומית או דלקת של הנרתיק. לבירור הפרשה נרתיקית באופן כללי חשוב לבצע תרביות נרתיק, בדיקה למחלות מין ומשטח מיקרוסקופי. אם ההפרשה דמית יש להוסיף לזה גם בירור של צוואר הרחם (פאפ, ובמידת הצורך קולפפוסקופיה).

29/09/2023 | 08:27 | מאת: דור

תודה לך קבלתי תשובות מתרבית שלקחו לי ויצא חיובי ל s aureus. הבנתי שזה חיידק שגורם לזיהום? לגביי ההפרשה, כשבדקתי אצל רופא עריה הוא הסתכל במיקרוסקופ על ההפרשה וחשב שהיא תקינה אבל לדעתי משהו התפספס שם, כי לרוב ההפרשה נראית חריגה.

סטאפ אאורוס בתרבית נרתיק בדר"כ מופיע כחלק מחיידקי עור ולא כגורם מזהם של הנרתיק, אני בדר"כ לא מטפלת בו. אם את לא בטוחה בתשובה שקיבלת את תמיד יכולה לפנות לחוות דעת נוספת. עם זאת, גם אני רואה מדי פעם מטופלות שמגיעות עם תלונה של הפרשה חריגה ואין ממצא חריג בבדיקה הקלינית והמיקרוסקופית, כך שבכלים העומדים לרשותנו היום לא תמיד ניתן לדעת אם יש בעיה ומהי.

23/08/2023 | 13:45 | מאת: עדי

אני סובלת מכאבים בפות. הכאבים גם מקשים עלי בהליכה ובישיבה. האם ניתן להשיג משחה מרגיעה. ומה עוד אוכל לעשות כדי לחיות עם הכאבים

שלום רב, ישנן משחות שמכילות חמרי הרדמה, כגון ג'ל עזרקאין שניתן לרכוש ללא מרשם או אמלה. עם זאת מדובר בטיפול קצר טווח בלבד. אני ממליצה כי תפני לרופא/ה העוסקים בתחום מחלות העריה כדי לקבל אבחון ברור והמלצות על טיפולים מתאימים לטווח הארוך.

היי , אני סובלת שנה מכאבים בנרתיק מאובחנת עם וולוודיניה ממקור עצבי . הכאבים חריפים מאוד תחושת שריפה,בעירה וצריבה באופן תמידי 24/7 .הכאבים עוד יותר מתחזקים לאחר הפיפי .מטופלת קרוב לשנה אצל מומחה במרפאת עריה ולדן נוטלת אלטרול תקופה ארוכה במינון 150 מג שזה המקסימלי שאפשר לקחת . לצערי הכאבים לא עוברים ואין אפילו שום שיפור או הקלה .ניסיתי גם טיפולי פיזיותרפיה רצפת אגן ,טיפולים מרפואה האלטרנטיבית, דיקור,טיפול הומאופתי, תוספי תזונה ופשוט כלום לא עוזר. לאחר התייעצות עם הרופא גם ניתוח גם לא מתאים לי כי הכאבים הם כל הזמן ולא רק בזמן חדירה. אני ממש מתוסכלת האם נגזר עליי כל חיי לחיות בכאב ?? איזה עוד טיפולים אפשר לעשות ?

שלום רב, אכן נשמע מתסכל. אם הכאב הוא תמידי, ולא רק כשיש מגע ישיר או חדירה, טיפול בכדורים הוא אכן הטיפול הנכון יותר. ישנם סוגים נוספים של כדורים שאפשר לנסות, העובדה שסוג אחד לא עזר לא אומרת שלא ניתן יהיה למצוא טיפול שיעזור יותר - גם אצל נשים שנוטלות גלולות, למשל, לעתים הן מנסות כמה סוגים עד שמוצאות את הסוג המתאים ביותר. אני ממליצה כי תפני שוב למרפאת עריה בה את במעקב ותשאלי לגבי אפשרות של שינוי הטיפול. אני מאד ממליצה במקביל לפנות גם לטיפול מיני ו/או רגשי, על מנת לתת מענה גם למצוקה שאת חשה כתוצאה מהמצב. בהצלחה.

שלום שירן, אני כמוך , מקרה מאוד דומה ... אבל סובלת מזה שנים !!!! הלכתי לרופאים שמתמחים בוולוודיניה.... משחות , כדורים .... וכלום לא עוזר ... יאוש ממש.... ואז נזכרתי בחברה שמתעסקת שתחום השמנים .... אמרתי ... אשאל אותה.. מה כבר יכול להיות ... כשאת נמצאת בייאוש , ואם יש משנו שיכול להקל על זה , אפילו במעט את מנסה כל דרך !!!! חוץ מזה שביזבזתי מלאאא כסף למשחות שניסיתי אותן ... כל חודש 350 שקל רק משחה !!!! ולא עוזר... זה ממש פוגע באיכות החיים ... כל היום גירודים וצריבות ואחרי פיפי אפשר למות ... בקיצור היא הקשיבה לי ורקמה לי שמן להרחה על האף ... כן.. כן.. אל תצחקי ... אם מישהו היה מספר לי וזה לא היה קורה לי ... גם אני הייתי צוחקת .... אבל ... אני כותבת וכולי רועדת מהתרגשות ... בקיצור אחרי יומיים שמתי לב שלא כואב לי(סליחה על הפרט הדוחה) לא כואב לי לנגב אחרי פיפי... אני בטוחה שאת יודעת על מה אני מדברת .... וככה זה המשיך עד היום ... והתחלתי להנות מסקס (סליחה)...אם את מעוניינת , הטל שלי זה 0522256733 אתן לך את הטלפון שלהה ... הטיפות שהיא רקמה לי עלו לי פחות ממה ששילמתי על המשחה !!! וזה האמת עוזר ... אחרי זה את תודי לה כל יום !!!! (אני מקווה.. כי כל מקרה לגופו ) אבל אני הייתי מוכנה לנסות כל דבר בכדי להקל על הסבל שאני עוברת מעל עשור !!!

20/03/2023 | 10:29 | מאת: אנונימית

היי, אני כבר למעלה משנה סובלת מתחושת שריפה חוזרת בתוך הנרתיק, כאשר בתקופה האחרונה בעיקר לפני מחזור (ביומיים שלפני בערך) כאשר לפני כן הייתי סובלת מהבעיה באופן אקראי במשך החודש ובתדירות גבוהה. עשו לי מעל ל10 בדיקות גניקולוגיות שכוללות תרביות ובדיקות מיקרוסקופיות וברוב הפעמים לא נמצאה סיבה לבעיה. (התוצאות יצאו שליליות ברוב הגדול של הפעמים). ניסיתי המון תרופות ותכשירים טבעיים ולא, ניסיתי פיזיותרפיה רצפת אגן ושום דבר לא עוזר לי להעלים את הבעיה. בזמן שסובלת מהבעיה השתנה מחמירה את הכאב, הכאבים בנרתיק התחילו לאחר תקופה ממושכת של דלקות שתן חוזרות שסבלתי מהן והבעיה התחילה במקביל למחזור שהתחזק משמעותית מבחינת כמות הדם, כאבים ואורך המחזור. מציינת שאני גם קצת אנמית, לא בטוחה שקשור. אשמח אם תוכלי להתייחס לדברים ולראות אם יש לך רעיון לגבי הבעיה שלי. תודה רבה.

שלום רב, את מציינת שעברת בדיקות רבות כולל תרביות ובדיקות מיקרוסקופיות ששללו בעיה זיהומית, וכן פיזיותרפיה רצפת האגן. אני מעריכה לפי זה שהבעיה עשויה להיות הפרעת כאב כרונית. יש טיפולים שונים המיועדים למצב זה. אני ממליצה לך לפנות למרפאות העוסקות בתחום מחלות העריה והלדן להערכה מסודרת והמלצה על טיפול מתאים. בהצלחה.

18/07/2023 | 12:06 | מאת: מצאת פתרון לבעיה?

גם אני בול כמוך סובלת מאותם כאבים שאת מתארת בעיקר לפני מחזור ובמחזור וגם אצלי המחזור התארך מאוד ונהיה קשה ממש. כמו כן גם אני אנמית. אם מצאת פתרון אשמח לשמוע!

סובלת מזה כבר כמה שנים. תכתבי לי אם תרצי. 0526080635.

סובלת מזה כבר כמה שנים. תכתבי לי אם תרצי. 0526080635

10/09/2022 | 19:01 | מאת: ירדן

בשנה האחרונה אני סובלת מכאבים בקיום יחסי מין וגירוד באזור הפות, זה התחיל בפטריה שאליה קיבלתי טיפול שלא עזר. לאורך השנה האחרונה הייתי אצל המון המון גניקולוגים, לתקופה ממושכת הרבה רופאים היו בטוחים שיש לי פטריה ושהטיפול שאני מקבלת הוא לא מספיק חזק, ולכן קיבלתי המון משחות שונות, נרות וכדורים נגד הפטריה, הרופאים לא תמיד עשו לי משטח וקבעו רק לפי התלונות שלי. בפעמים הבודדות שהגניקולוגים כן עשו לי משטח לפעמים יצאה קנדידה אלביקנס חיובי ולפעמים שלילי. בנוסף לפני כשנה אבחנו אותי כחיובית לפפילומה מסוג 16, עשיתי ביופסיה והכל יצא תקין (הבנתי שאין קשר לכאבים ביחסי מין והגירודים). לאחר תקופה של 10 חודשים שאני קופצת בין רופאים שונים הגעתי לרופא נשים חדש דרך הקופה שאבחן לי ווסטבוליטיס ואמר לי לעשות פיזותרפיה לרצפת האגן. במקביל קבעתי תור לגינקולוגית מומחית כדי לשמוע חוות דעת נוספת. היא שללה את המחלה ואבחנה קנדידה כרונית ורקמה פגועה מהמשחות והכדורים הרבים. היא נתנה לי משחת הורמונים וטיפול בכדורים פלוקנזול למשך חצי שנה במידה ותהיה פטריה חיובית פעם נוספת. לאחר חודש הגירודים חזרו שוב וכך גם הכאבים בילסי מין, הפטריה יצאה שלילית ולכן חזרתי אליה שוב. היא טענה שיכול להיות שזה קשור לעור ונתנה לי טיפול של שלושה שבועות במשחה דרמובט למשך 10 ימים ואז בטאקוטן לעוד 10 ימים. זה מאוד עזר למשך שבועיים, גם לגירודים וגם לכאבים. אבל לפני כמה ימים הגירודים והכאבים ביחסי מים חזרו, אני מרגישה שהנרתיק שלי צר יותר מה שגורם לכאב בזמן החדירה. הלכתי לרופאת עור ומין ששללה מחלת עור. אני אובדת עצות ! רציתי לשים שוב את המשחה דרמובט שעשתה לי ממש טוב, אבל ממה שקראתי היא מאוד חזקה וממש לא מומלץ. מה דעתך?  תודה!!

שלום רב, צר לי אולם לא ניתן לתת במסגרת הפורום חוות דעת על טיפול שקיבלת. מצד אחד היו לך פטריות מוכחות בתרבית ומנגד העובדה שדרמוכט עזר מעידה שיש גם מרכיב של גירוי עורי. יתכנו כמה בעיות במקביל. אני ממליצה לפנות למרפאה או לרופא/ה העוסקים בבעיות פות ונרתיק לחוות דעת נוספת והמלצה על טיפול לאורך זמן.

23/08/2022 | 18:10 | מאת: לאה

אובחנתי עם וולודיניה, והלכתי לפיזיותרפיה פרטית שאמרה לי שהדבר היחיד שבאמת יכול לעזור זה טיפול לייזר קר. לפני שאני מתחילה רציתי לברר האם ישנם טיפולים אחרים יעילים, משום שהלייזר עולה יקר מאד. תודה

שלום רב, ישנם טיפולים שונים ולייזר קר הוא אחד מהם. אין מחקרים שמשווים את הטיפולים השונים, ואנו רואים שנשים שונות מגיבות באופן אחר, כך שקשה לנבא איזה טיפול יהיה יותר טוב עבורך.

שלום שירן, אני כמוך , מקרה מאוד דומה ... אבל סובלת מזה שנים !!!! הלכתי לרופאים שמתמחים בוולוודיניה.... משחות , כדורים .... וכלום לא עוזר ... יאוש ממש.... ואז נזכרתי בחברה שמתעסקת שתחום השמנים .... אמרתי ... אשאל אותה.. מה כבר יכול להיות ... כשאת נמצאת בייאוש , ואם יש משנו שיכול להקל על זה , אפילו במעט את מנסה כל דרך !!!! חוץ מזה שביזבזתי מלאאא כסף למשחות שניסיתי אותן ... כל חודש 350 שקל רק משחה !!!! ולא עוזר... זה ממש פוגע באיכות החיים ... כל היום גירודים וצריבות ואחרי פיפי אפשר למות ... בקיצור היא הקשיבה לי ורקמה לי שמן להרחה על האף ... כן.. כן.. אל תצחקי ... אם מישהו היה מספר לי וזה לא היה קורה לי ... גם אני הייתי צוחקת .... אבל ... אני כותבת וכולי רועדת מהתרגשות ... בקיצור אחרי יומיים שמתי לב שלא כואב לי(סליחה על הפרט הדוחה) לא כואב לי לנגב אחרי פיפי... אני בטוחה שאת יודעת על מה אני מדברת .... וככה זה המשיך עד היום ... והתחלתי להנות מסקס (סליחה)...אם את מעוניינת , הטל שלי זה 0522256733 אתן לך את הטלפון שלהה ... הטיפות שהיא רקמה לי עלו לי פחות ממה ששילמתי על המשחה !!! וזה האמת עוזר ... אחרי זה את תודי לה כל יום !!!! (אני מקווה.. כי כל מקרה לגופו ) אבל אני הייתי מוכנה לנסות כל דבר בכדי להקל על הסבל שאני עוברת מעל עשור !!!

06/08/2022 | 21:15 | מאת: שושית המשרוקית

אני סובלת מכאבים חזקים מאד בכל האזור של הפות ופי הטבעת. אובחנתי כסובלת מוולודינה וספזם בפי הטבעת.מרגישה הרבה לחץ בכל האזור וכאבים בהליכה. המליצו לי על טיפול של פיזיוטרפיה של רצפת האגן שמתמחה בכאבים שכוללים את כל האזור. למי אפשר לפנות באזור תל אביב

ישנן פיזיותרפיסטיות רצפת אגן בכל קופות החולים וגם כאלו העובדות באופן פרטי. הן עוסקות בהפרעות שונות של רצפת האגן, וזה כולל גם הפרעות שאיזור פי הטבעת.

28/12/2021 | 00:38 | מאת: נעמה

נשואה 5 שנים מאובחנת עם וסטיבוליטיס, אנחנו מקיימים יחסים עם חדירה חלקית. בשנים הראשונות לא היתה לי הנאה מינית כלל. מאוחר יותר התחלתי להגיע לגירוי מסויים על ידי גירוי הדגדגן (מבעלי) הבעיה היא שכשאני מרגישה כמעט בשיא אני נסגרת ולא מסוגלת יותר להמשיך במגע. רציתי לדעת אם זה קשור לוסטיבוליטיס ואם יש מה לעשות

זה נשמע יותר כמו בעית אורגזמה ולא בעית כאב. אני מליצה לפנות לייעוץ מיני בנושא זה.

24/11/2021 | 11:56 | מאת: רחל

הבת שלי עשתה בדיקת APV TYPING ב10/10/21 ועדיין לא קיבלה תשובה לא נישלח בדואר אצל ד"ר בינה סחר כהן מה עושים וזה דחוף תודה

אני ממליצה לך לפנות ישירות למרפאה בה בוצעה הבדיקה.

שלום, אשמח אם תקראי הכל עד הסוף באמת צריכה את עזרתך. לפני כ- 4 חודשים קיימתי יחסי מין עם בחור חדש, לא מוגנים. יומיים לאחר מכן התפרצה לי פטריה- פעם ראשונה שזה קורה לי. טופלתי במגוון טיפולים למחלות שונות ( טריכומונאס, פטריה, וגינוזיס חיידקי) לאחר תרבית התגלה שאכן מדובר רק בפטריה,מציינת כי בהתחלה גם הייתה צריבה בשתן שעברה לאחר שימוש באגיסטן. טיפלתי בפטריה באמצעות אגיסטן משחה ונרות אך הגרד מבחוץ לא הפסיק. רופא רשם לי אגיסטן עם 2% חומר פעיל ואמר להשתמש בזה גם בפנים למרות שציינתי שכבר לא מרגישה גרד פנימי. מייד לאחר השימוש חזר לי הגרד הפנימי בחוזקה וגם חיצונית זה לא עזר יותר מידי. אחרי זה השתמשתי במשחות כגון קומאגיס והידרו אגיסטן, וטופלתי גם בכדורים במינונים גבוהים כמו פלוקנול ואיטרנול . לאחר מכן ביצעתי 2 תרביות שיצאו תקינות. בשלב מסוים אחרי חודשיים חזרה הצריבה בשתן וזוהו ניטריטים ולויקוציטים, לא לקחתי לזה טיפול מיוחד, יומיים אחרי ביצעתי שוב בדיקת שתן ונמצאו רק לויקוציטים. בסוף הצריבה עברה לבדה כל הטיפולים לא עזרו, אך עם זאת לאט לאט עם הזמן הגרד נחלש באופן הדרגתי ואיטי. ביצעתי גם בדיקת שתן למחלות מין שיצאה תקינה( נמצא בבדיקה חיידק בשם אוריאה פלסמה פרבום). בבדיקות גניקולוגיות הכל נראה תקין , הדבר היחידי שמפריע זה הגרד. מוסיפה גם כי בכל הבדיקות הגניקולוגיות נאמר לי שנראית הפרשה פטרייתית בכמות קטנה, ורק בבדיקה האחרונה שביצעתי לפני כשלושה שבועות נאמר לי כי לא נראית הפרשה חריגה כלל וזה גם בדיוק באיזור הזמן בו הגרד הפנימי החל להיפסק. המצב כרגע הוא שאני מרגישה גרד קל/ עיקצוצים מידי פעם במהלך היום, לא באופן משמעותי אך זה כן מפריע לי ואין לי מושג מה זה יכול להיות. האם יש ייתכן ויש קשר לוולודיניה או משהו דומה? מתנצלת על המכתב הארוך אני מאוד מיואשת ולא יודעת מה לעשות אשמח לעזרתך . כרגע מחכה לתור אצל מומחה לצוואר הרחם ולאחר מכן למומחה לעריה.

לפי התיאור והעובדה שהתרביות האחרונות היו שליליות אני מעריכה שמדובר בגרד ממקור עורי. ממליצה להפסיק טיפולים אנטי פטרייתיים, משחות, סבונים, תחתוניות וכדומה. אם הגרד/עקצוצים קלים יתכן שזה לבד יעזור. כדאי להתייעץ גם ים רופאת עור.

אוקיי תודה רבה לך, בפורום אחר אחד הרופאים פה המליץ לי ללכת שקול טיפול בדוקסילין עקב הימצאות החיידק אוריאה פלסמה פרבום וצריבה בשתן שחוויתי פעמיים. האם לדעתך זה נכון לשקול טיפול לדבר זה? האם יש קשר בין החיידק לגרד? תודה רבה

ד"ר סחר היקרה, חג שמח. כפי שידוע, לאור העומס במרפאות עריה ולדן לצערי לאף מהמומחים בתחום אין דרך לקבוע תור אפילו לחצי שנה הקרובה. אתאר בקצרה את האנמנזה שלי ואשמח לדעתך בנושא, בת 24. בריאה. בזוגיות 5 שנים. ללא כאב ביחסי מין. מגיל קטן אני סובלת מפטריות חוזרות ונשנות, למרות שזאתי מעולם לא זוהתה בסוגה (תמיד היה פער לוגיסטי בין לקיחת התרבית לתסמינים בפועל). לאחר פגישה עם פרופ' לב שגיא, אובחנתי עם החצנה צווארית (לא משהו שמפריע לי ברמה היומית) ולפטריה לקחתי טיפול פרופילקטי 150mg פלוקנול חצי שנה. היה שקט לשנתיים שלמות! (חשוב לציין שלפני הפגישה עם פרופ' לב שגיא, נפגשתי עם פרופ' בורנשטיין שאיבחן אותי עם וגיניסמוס קל) כעת, לאחר טיפול אנטיביוטי (מונורול ולאחריו מקרודנטין) בדלקת חמורה בשתן אני סובלת *מתחושת שריפה וצריבה* נוראית בכניסה לנרתיק, שמוחמרת בכל נגיעה באזור. להבדיל מהפעמים הקודמות, ללא גרד כלל. ללא שינוי בהפרשות (גם מעולם לא היה שינוי), ללא ריח, ללא נפיחות. אולי אודם קל. אך ללא שינוי משמעותי נראה לעין. נבדקתי ע"י רופא נשים ביחידה שאמר "שלא רואה כלום, הפרשות תקינות" ורשם לי רק פוליקוטן- שלא עזר בכלל ורק החמיר את האי נעימות. לקחתי פרופילקטי פלונקול יחד עם האנטיביוטיקה ע"מ למנוע הישנות פטרייה, אך לצערי ללא הצלחה. יש לציין שבנוכחות הידרואגיסטן ישנה הקלה רגעית. אינני יודעת במה מדובר, חוסר תחושת הגרד והשפעת הפלונקול גורמים לי לחשוב שאולי אין מדובר בפטריה, אך השפעת ההידרואגיסטן גורמת לי לחשוב אחרת. מצד שני, אינני מכירה את התסמינים האלו בגופי ואינני יודעת לאן לשייכם. עשיתי תרבית היום כשהתסמינים בשיא, לפני מריחת ההידרו. עד שיגיעו התשובות (קצינה בצה"ל) אשמח לשמוע את דעתך בנושא. הדבר נורא פוגע לי באיכות החיים! תודה רבה, ליאן

אכן צריך לחכות לתשובת התרבית, זו בהחלט יכולה להיות פטרייה גם אם הסימפטומים שונים ממה שהיו לך בעבר. לא תמיד אפשר לאבחן זאת בהסתכלות בלבד )גם מומחים במחלות עריה).

02/02/2021 | 01:25 | מאת: שירן

שלום דר׳! אני סובלת כבר 3 חודשים מתופעה מאוד מציקה למטה... אני מרגישה כל הזמן את האיבר מין שלי. אבל זה לא מגרד , לא כואב, לא שורף אבל נורא נורא מציק, לפעמים מעקצץ... אין לי חיים ככה, זאת הרגשה נוראית. כאילו משהו עצבי.. יש לי תור למומחה רק בעוד כמה חודשים. חשוב לי לציין שזה התחיל מפטריה שעברה ממזמן... המון תרופות, רופאים שלא מצאו משהו חריג אבל אני סובלת כל יום!!! האם שמעת על תופעה כזאת? את אולי משערת מה זה? בברכה

שלום רב, מה שאת מתארת עשוי להיות כאב עצבי, חשוב מאד גם לעשות תרביות נרתיק ושתן ובדיקה למחלות מין כדי לשלול שמדובר בזיהום כלשהו. כמובן שדרך הפורום קשה לתת אבחנה או להמליץ על טיפול. חשוב להכיע לבדיקה, אני ממליצה לוודא שהרופא שקבעת אליו תור עוסק בתחום של מחלות פות ונרתיק.

08/11/2020 | 13:38 | מאת: דניאל

האם קיים טיפול תרופתי לוסטבוליטיס? הרופא לא אמר לי על זה כולם, רק אמר להתחיל פיזוטרפיה ורוב הסיכויים שזה יגמר בניתוח בסוף.

שלום, לווסטיבולודיניה קיימים הרבה סוגי טיפולים, החל מפיזיותרפיה דרך תרופות, טיפולים מתחום הרפואה המשלימה וגם ניתוח. נכון מצד הרופא שלך להתחיל בפיזיותרפיה שהיא גם יעילה וגם הכי פחות פולשנית. במידה וזה לא יעזור מספיק קיימות אפשרויות נוספות.

10/11/2020 | 17:22 | מאת: דניאל

שמעתי על אפשרות טיפטל בלייזר קר/רך. אשמח לשמוע על זה עוד אם אפשר

קיים גם טיפול בלייזר קר, בדומה ליתר הטיפולים הוא עוזר לחלק מהנשים אך לא לכולן. הטיפול מתבצע במכונים פרטיים ואינו בסל הבריאות.

26/10/2020 | 17:34 | מאת: טלי

קראתי בפורום שיש ג'ל לטיפול בוולודניה בשם ACG. ביקשתי אותו מרופאת הנשים שלי והיא לא שמעה עליו. כיצד אוכל להשיג אותו? הבנתי שצריך מרשם עבורו. מה אני צריכה לבקש ממנה.

שלום טלי, זהו ג׳ל שמיוצר ברקיחה מיוחדת ברשתות הפארם ואינו נמצא בסל התרופות או ברשימת התרופות של קופ״ח. הכי טוב לדעתי לפנות לאחת מחנויות הפארם לבקש מהם דוגמה של מרשם (לא חתום) כדי שהרופאה תדע מה לכתוב בו (המרשם מפרט את החומרים הפעילים והריכוז שלהם).

27/10/2020 | 22:52 | מאת: טלי

דיברתי היום עם כמה בתי מרקחת ברשתות הפארם.... אף אחד לא שמע על הג'ל acg. אודה לך אם תרשמי את רשימת הרכיבים ותתני לי דוגמה של מרשם כדי שאבקש מהרופא

Amitriptyline 2%, cyclobenzaprin 1%, gabapentin 2% in PLO gel 30 ml

29/10/2020 | 10:08 | מאת: טלי

ניסיתי לקבוע תור דרך מכבי למרפאה שלך על מנת לקבל את המרשם אך התורים רק עוד מס' חודשים. האם ישנה מרפאה נוספת? כי בינתיים מאוד סובלת. בסופר פארם מופיע הג'ל אך רכיב אחד שונה: AMITRIPTYLINE 2%, BACLOFEN 2%, GABAPENTIN 2% IN PLO GEL 30ML אצלך מופיע החומר cyclobenzaprin 1% ואצלהם: 2% BACLOFEN ...האם זה אותו ג'ל עם אותה השפעה? ושאלה אחרונה: למה רופאים לא ממליצים עליה כפתרון לדלקת במבוא הערייה או בכלל יודעים עליה.... האם יש לה תופעות לוואי מיוחדות או נזק עתידי בשימוש ובגלל זה לא רושמים אותה

זהו ג׳ל דומה לאותה מטרה זה בסדר גמור. יש לא מעט רופאי נשים שמכירים את התכשיר אבל באופן כללי מי שלא עוסק בנושא הזה פחות מתמצא באפשרויות הטיפול. התורים למרפאת עריה אכן עמוסים, קיימת רשימת המתנה כך שניתן להקדים תור על סמך ביטולים.

10/11/2020 | 09:10 | מאת: טלי

קיבלתי מרשם לג'ל acg לטיפול בדלקת במבוא הערייה. אודה לך אם תכתבי לי הוראות שימוש. האם מורחים אותו כל יום? וכמה זמן אפשרי להשתמש בו? תודה

חצי מ״ל בפתח הנרתיק פעמיים ביום באופן קבוע. אם אין שיפור אחרי חודשיים ניתן להפסיק.

10/11/2020 | 17:55 | מאת: טלי

תודה רבה על המענה. נקבע לי תור אלייך אבל לצערי רק לעוד שנה. לכן מאוד חשוב לי לדעת לפני תחילת השימוש: 1. תוך כמה זמן הג'ל אמור להשפיע? 2. האם הג'ל בטוח לשימוש? האם הוא יכול לגרום לנזק לשרירי רצפת האגן בשל שהוא גורם להרפיית שרירים או עלול לגרום לנזק אחר? 3. האם אפשרי בזמן קיום יחסי מין להשתמש בעזריקאן במקביל לשימוש בג'ל? 4. אני כיום משתמשת בנרות ווגיפאם 3 פעמים בשבוע האם מותר להשתמש בנרות במקביל לג'ל?

אני ממליצה לתת לטיפול לפחות חודשיים על ממת לראות אם יש שיפור. אין מניעה להשתמש במקביל בווגיפם או עזרקאין. הג׳ל בטוח לשימוש ולא פוגע בשרירי רצפת האגן או בעור.

16/11/2020 | 18:28 | מאת: טלי

תודה על התשובה המפורטת. מתנצלת מראש על ריבוי השאלות פשוט מאוד מוטרדת מהבעיה הזו. 1. האם צריך כל הזמן למרוח את הג'ל או לעשות מדי פעם הפסקה? האם זה טיפול לכל החיים? 2. ואם אני מפסיקה למרוח את הג'ל האם כל הסימפטומים יחזרו? 3. האם הג'ל הוא גם טיפולי ומשקם את האזור או משמש יותר לאלחוש הכאב שבאזור הדלקת ולהרפיית השרירים? 4. אשמח לשמוע את דעתך גם על טיפול בלייזר. האם יכול לטפל בדלקת מבוא הערייה ולפתור את הבעיה? תודה

20/10/2020 | 14:22 | מאת: דנה

היי אשמח לעזרה במשך חצי שנה טופלתי בפטרייה שלא הייתה במהלך השנים סבלתי בלי סוף מפטריות לאחר שביקשתי אצל שני רופאים התברר שלא רואים כלום עשיתי משטח יצא תקין באיזור מגרב מציג כואב שנוגעים עם מקלון וכאב ביחס מין , התחלתי לקייים יחסי מין רק לפני חצי שנה באופן רציף בעת חדירה כאבי תופת!!!! ומיד צריבה לחץ בא והולך אין נגעים ופאפס לפני שנתיים תקין והשתמשנו בקונדום אני לא ישננה בלילות מחשש לסרטן שלחו אותי לבדיקת וולסקופיה ואני חוששת אני מטופלת במישחה עם סטרואידים היא עוזרת לי מאד מאד גם בכאב וגם בגירוד אני לא מצליחה להבין איפה זה פתח הנרתיק כי כואב לי בפנים ולעיתים יש הפרשות חומות רק בניגוב אם בכלל ( אני מחברת גלולות שהתחלתי לא מזמן ) כולם אומרים לי אין לך כלום אני סובלת נורא בבבקשה עזרו לי מה יש לי זה יעבור?????

שלום רב, את מעלה כמה וכמה נושאים בפניה שלך - פטריה חוזרת (או לא), גרד, כאב ביחסים, וחשש מסרטן. הדבר הכי מעודד שעולה ממה שכתבת הוא שיש טיפול שעוזר גם לגרד וגם לכאב וזה מצויין. אין שום דבר בתיאור מצבך שמעלה חשש לסרטן, ואני חושבת שאת יכולה להיות רגועה מהבחינה הזו. אני ממליצה לך לקבוע תור לרופא/ה העוסק/ת בתחום של מחלות עריה (פות) שמטפל במצבים כמו שאת מתארת.

היי, אני בת 23 מקיימת יחסי מין מגיל 16, עד לפני 3 חודשים הייתי עושה הרבה סקס אף פעם לא התלוננתי על כאבים או אי נעימות מסויימת,אך שלפתע התחילו לי כאבים ממש קשים בזמן חדירה, בנקודה ספציפית בנרתיק בצד ימין, הייתי אצל המון המון המוןןן גינקולוגים שפשוט שלחו אותי לבית למרות הכאבים בטענה שאין לי שום דבר ואולי זה שאריות של פטרייה, הייתי כל כך מתוסכלת שבכיתי פשוט לרופא שאני לא יכולה לעשות סקס בגלל זה ואף אחד לא נותן לי פה מענה.. עד שהגעתי דרך המלצה לגינקולוג שהבחין בבעיה שלי וזיהה שיש לי וסטיבוליטיס( בדימוי לשעון בסיפרה 7) נתן לי 2 משחות בתקווה שזה יעזור... קראתי באינטרנט שההתפרצות לדלקת הזאת היא בד"כ פסיכולוגית ועל כך רציתי לדבר... בחיים לא שיתפתי אף אחד בזה, וגם השם שלי הוא בדוי ולכן כאן אין לי בעיה... בזמן שאני עושה סקס אני מדיימנת שאני נאנסת, שתופסים אותי בכוח ופשוט לא נותנים לי לזוז, התחושה של הפחד והחוסר אונים גורמים לי מאד לגירוי.. אפילו היו לי מחשבות לעבוד בתור חשפנית עד כמה שזה נשמע הזוי ולא מההיבט הכספי בכלל( יש לי תואר ומבוססת כלכלית)אני פשוט מרגישה שרק בסיטואציה שהיא קיצונית אני מגיעה לגירוי.. בנוסף למחשבות האלו, בילדותי ועד כיום ההורים שלי חינכו אותי בצורה מאד נוקשה, אם זה מההיבט של הלימודים ואם זה מההיבט של לצאת עם חברים, מאד שלטו בי וסגרו עליי.. אין לי עם מי לשתף את הרגשות האלה, גם לבן זוגי אני לא מסוגלת לפרט יותר מידי על התחושות שלי... השאלה אם ככל הנראה התפרץ לי בגלל זה והאם בכלל זה טבעי ונורמלי להרגיש ככה? עזרה בבקשה

ליבי שלום, פנטזיות מיניות הן חלק מחיי המין שלנו, והן אישיות ולגיטימיות לגמרי. תתפלאי לשמוע שפנטזיות על אונס הן לא מאד חריגות בקרב נשים (וכמובן זה לא אומר שהן היו רוצות להאנס - זה בגדר פנטזיה שהיא בשליטתן ולא נעשה בפועל!). בכל מקרה, מה שאת חושבת עליו או מדמיינת בקיום יחסים לא גורם לך לכאב פיזי. גם לא נכון לומר שווסטיבוליטיס (או ווסטיבולודיניה שהוא המונח היותר עדכני) מקורו נפשי. אצל רוב הנשים שסובלות מכאב בקיום יחסים קיים ככל הנראה בסיס פיזיולוגי לכאב. עם זאת נכון ש ווסטיבולודיניה עשויה לגרום ללחץ נפשי, דכאון, קשיים בזוגיות ועוד. טיפול סקסולוגי הוא בהחלט מקובל בנוסף לטיפולים אחרים (ובלי שום קשר לפנטזיות המיניות של כל אישה ואישה).

שלום לדר סובלת מצריבה קשה בוולווה מקדימה כל הזמן יש גזים לא נעימים והם צורבים אי אפשר לסבול את זה מה ניתן לעשות לא עוזר דרמובט צורב או כל משחה אחרת גם עזרקאין לא עוזר אין לי חיים מתקשה לצאת מהבית מה ניתן לעשות נגד הגזים המסריחים לא עוזר גזים x פרוביוטיקה אנזימיי עכול שום דבר יש לי בעיות עכול קשות צריבות גם כאבי תופת בקיבה בושט בפי הטבעת יש פיסורה ומחלת עור כנראה בוולווה גם חשד לליכן סקלרוזיס עשיתי ביופסיה טרם קבלתי תוצאות אנא עזרו לי בבקשה

שלום רב, נשמע שאת סובלת, אבל גם נמצאת במסגרת של בירור וטיפול. טוב שלקחו ביופסיה. האם את גם במעקב של גסטרואנטרולוג? יכול להיות שהכל קשור למערכת העיכול. במסגרת הפורום איני יכולה לתת אבחנה או המלצה על טיפול, אלא מידע בלבד. את צריכה להמשיך בבירור לפני שניתן יהיה להמליץ על טיפול מתאים.

16/08/2020 | 13:57 | מאת: מאיה

שלום ד"ר, אני עוברת טיפולי פריון, עברתי עד כה הזרעה אחת שהיתה פשוט סיוט! כאב לי בשלב קיבוע הספקולום, הרגשתי כאילו הגוף שלי נקרע מבפנים. הרופאה אמרה שיש לי רחם במנח אחורי ולכן אין לה גישה טובה לצוואר הרחם, ולכן אי אפשר להשתמש בספקולום הקטן. ההליך הסתיים בכך שהיא "צבטה" את צוואר הרחם כדי לקבל גישה. אני לא יודעת איך אעבור את זה שוב! לטווח הארוך אנסה לברר את מקור הכאב אבל בטווח הקצר אני רוצה להמשיך בנסיונות. יש לך רעיונות מה ניתן לעשות על מנת להקל על הכאב? חומר מאלחש? האם הגיוני שעם ספקולום קטן אין גישה? אציין שעברתי בעבר בדיקת פאפ כואבת במיוחד אבל גם עברתי בדיקה אחת שלא כאב לי בכלל אצל רופאה אחרת.

שלום מאיה, אם מדובר ספציפית בהזרעה ולא בבדיקות גינקולוגיות אחרות או ביחסי מין, לא סביר שמדובר בבעיה כרונית. יתכן שבגלל המנח של צוואר הרחם והצורך במגע והתעסקות בו הפעולה יותר מכאיבה לך מאשר בבדיקה רגילה. את יכולה לקחת משהו נגד כאבים לפני כן , וכמובן להסביר לרופא/ה שאת יודעת שהבדיקה אצלך קצת קשה ואת מבקשת לאפשר לך לבקש לעצור לרגע אם מאד כואב. אני בטוחה שכל התקופה הזו של טיפולים קשה לך, אבל בסופו של דבר היא נועדה לעזור לך להגיע אל המטרה שלך.

12/07/2020 | 08:36 | מאת: מור בל

היי בינה, אובחנתי לפני כשבועיים בווסטבוליטיס + דלק, הרופא שלי ד"ר קרייזר נתן לי משחת בוקר וערב לחודש. לאחר המון מחשבות שמתי לב שסבלתי מכאבים כרוניים בעת החדירה קרוב לשנתיים והייתי בטוחה שזה שאריות של פטריות שסבלתי מהם כרונית לפני שלוש שנים. המליצו לי על טיפולי ביופידבק, האם הדבר מומלץ עבור אבחנה זו ?

סליחה על העיכוב, פיזיותרפיה של רצפת האגן היא אחד הטיפולים המומלצים במצב של כאבים בקיום יחסים עקב וולוודיניה. ביופידבק היא רק אחת השיטות המקובלות במסגרת פיזיותרפיה.

21/06/2020 | 16:34 | מאת: סיגל

לפני 3 שבועות התחילו כאבים נוראיים באזור הפות/נרתיק /שלפוחית הכל כל כך כואב שאני לא בטוחה בכלום, מסתובבת מעט ועם קרח נעשה בירור לדלקת בשתן אין ממצאים בתרבית, ניסו אנטיביוטיקה בכל זאת, אין הפרשות, אלוטרסאונד דרכי שתן וכליות תקין, בדיקת גניקולוג מצאה רק יובש ומיעוט אסטרוגן אני בת 54 ולפני כשנה מחזור אחרון, התחלתי וגיפן 5 ימים אין כלל הטבה ורצה לשירותים המון ניסיתי לקבוע תור לרופאת עריה בנתיים ללא הצלחה האם יש איזה שהיא משחה שיכולה להקל עד התור, ניסיתי לואנה לא עזר מה עושים בנתיים? 😢

שלום רב, התיאור שלך לא נשמע כמו וולוודיניה. בדר״כ לא מדובר במשהו חריף ופתאומי ולא מלווה בשלפוחיות. קשה לתת אבחנה והמלצה על טיפול בלי בדיקה, אבל כאב חריף ושלפוחיות מתאים להתקף של הרפס - האם ניסו לטפל בכך? תרביות? אם יש נגעים שלפוחיתיים על העור זה גם יכול להתאים למחלות עור מסויימות וכדאי לפנות גם לרופא עור לבדיקה. אין משחה אחת להקלה, כי כל טיפול מכוון לסיבה אחרת. אפשר לקחת משהו לכאב ולהעזר בקומפרסים קרים ומשחת החתלה להקלה על גירוי עורי.

29/11/2020 | 23:57 | מאת: סיגל

שכתבה תי שלפוחית התכוונתי לשלפוחית השתן כי לא ברור לי מאיפה הכאב מגיע. בכל מקרה הכאבים עברו אחרי כחודש וחצי וחזרו שוב בפתאומיות אחרי 5 חודשים בדיוק אותו דבר. למרות שכל התקופה הזו אני לוקחת וגיפן, כךשהסיבה כנראה לא היובש הוגינלי כמו שקיוותי. האם ההתקפיםהללו שוללים וולוודינה ?

יובש לא גורם כאב כמו שאת מתארת. אני עדיין חושבת שהרפס עשוי להיות הגורם להתקפים של כאבים. כדאי לבדוק את זה או אפילו לעדות נסיון של טיפול בהרפס (בכדורים). וולוודיניה היא אבחנה שבשלילה, ולא אופייני לוולוודיניה להתבטא בהתקפים מרוחקים.

היי, אובחנתי על ידי רופאה אחת בוסטיבוליטיס אבל אני לא בטוחה שזה מה שיש לי. אני עם אותו בן זוג כבר 8 שנים, בשנתיים הראשונות הכול היה תקין, נהנו מקיום יחסי מין על בסיס יומי. באיזשהו שלב החלו לי פטריות, לכן הלכתי לרופא שנתנו לי משחות שונות בכל פעם משום שהפטריות לא עברו, לאחר הטיפולים השונים החלו לי כאבים באיבר המין בכל פעם שהייתה מתבצעת חדירה. הייתי מאוד מתוסכלת מהמצב, ירד לי החשק המיני (ומאוד אהבתי לקיים יחסי מין לפני) ולאחר שנה וחצי אובחנתי בוסטיבוליטיס. לא עשיתי שום דבר בנושא כי הבנתי שאין לזה כל כך תרופה, לאחרונה שוב התחלתי לקרוא קצת ואני לא בטוחה שיש לי ובטיבו ליוסי ולא וגיניסמוס. הכאב הוא בחדירה עצמה אבל אני עדיין נהנתי מיחסי מין, לא כואב לי מאוד שאני מחדירה טמפון אלא ממש מעט, לאחר קיום יחסי המין אני נותנת שתן ויש צריבה קלה באיבר המין. האם באמת יש לי וסטיבוליטיס? אם כן, יש מה לעשות? החשק המיני שלי ירד בצורה משמעותית,  יש לציין שלפני שנתיים הפסקתי עם הגלולות למניעת היריון והחשק עלה טיפה וגם היה טיפה פחות כואב בחדירה, חזרתי לגלולות לפני שלושה חודשים כי כמעט נכנסתי להיריון והעדפתי לא להסתכן. אשמח ממש לעזרה אני פשוט אובדת עצות. תודה מראש

שלום רב, התיאור שלך יכול להתאים לכל מיני מצבים. כאב בקיום יחסים הוא סימפטום שעלול להגרם מפטריה כרונית, ממחלות עור, מכיווץ יתר של שרירים (ווגיניזמוס) ועוד. אני ממליצה לך לפנות לבדיקה במרפאה שמתמחה במחלות פות ונרתיק. יש טיפולים שיכולים לעזור גם לווסטיבולודיניה ולווגיניזמוס. ובכל מקרה תוכלי לדעת יותר בוודאות מה יש לך.

26/09/2019 | 16:18 | מאת: יגאל

ידוע לי על משחה/ גי'ל לטיפול בוולודניה, בשם ACG , האם ידוע לכם שמה המסחרי של התרופה, והיכן ניתן להשיגה,

אין לה שם מסחרי, זהו תכשיר שמיוצר ברקיחה מיוחדת ברשתות הפארם.

19/10/2019 | 03:30 | מאת: ליאל

היי איך אפשר להשיג את המשחה והאם יכולה לעזור במקרה של כאב שלא מרפה בפתח הנרתיק

התרופה דורשת מרשם רופא, לאחר שהוא בדק אותך והתרשם שטיפול זה מתאים לך.

26/09/2019 | 00:20 | מאת: שירן

הייתי השבוע בבדיקה ראשונה אצל רופאת נשים. במהלך שלב ההרחבה של המכשיר חשתי כאב חד ולחץ פנימי עד שנאלצתי לבקש לעצור את הבדיקה. הכאב מורגש בעיקר בפתח, ואני יכולה להרגיש בנקודות הכאב עצמן גם אם אני מחדירה אצבעות. יכול להיות שהקרום שלי לא נקרע עד הסוף או לא גמיש מספיק וזה מה שיצר את הכאב? או שאולי יש בעיה אחרת? בעיקרון אני יכולה להכניס 3 אצבעות ותחושת הכאב קלה יחסית. הגיוני שהרופאה תנסה לברר ביחד איתי איפה הבעיה אבל היא היתה חסרת רגישות ועכשיו אני חוששת ללכת שוב.

שלום שירן, אני מבינה שהבדיקה היתה מכאיבה ולא נעימה עבורך ואני מצטערת על כך. פתח הנרתיק הוא בדר"כ האיזור הרגיש ביותר בפות ובדיקה גינקולוגית (בעיקר עם הספקולום) עלולה להיות לא נעימה. לא סביר שמדובר בבעיה קבועה אם עד כה לא חשת בכאב במגע או בקיום יחסים. אני מציעה - בבדיקה גינקולוגית, בקשי מהרופא/ה להשתמש בספקולום הקטן ביותר שברשותם, וצייני שהבדיקה מכאיבה לך ושאת מבקשת לבצעה באיטיות ובעדינות. לצערי - יש רופאים שזקוקים לתזכורת.

שלום, אני בת 24. הווסת הגיעה לי יחסית מאוחר (בסביבות גיל 16) ומעולם לא הייתה סדירה. בתדירות לא קבועה. יכולה להופיעה גם אחרי כ4 חודשים. לפני כחצי שנה אובחנתי עם ווסטיבולטיס. השאלה שלי האם יכול להיות שקיים קשר בין השתיים. תודה

שלום רב, אין קשר בין הדברים.

28/06/2019 | 15:21 | מאת: מאיה ש

כבר שנים שאני סובלת מכאבים ביחסי מין שעם הזמן למדתי למתן את זה ולעתים זה פשוט לא נעים לעתים נסבל, מה שאני מרגישה פשוט שהנרתיק שלי ממש מכווץ תמידית, להכניס טמפון גם לא כל כך נעים לפעמים. ניסיתי לעשות תרגילי רצפת אגן אבל קשה לי להתמיד מכיוון שיכולת השליטה שלי בשריר ממש כמעט אפסית, יכולה לכווץ לממש רגע אחד וזה משתחרר לבד.. השאלה היא - האם מדובר בוגיניסימוס או וולודיניה? ועוד דבר, אני מתכננת להכנס להריון בקרוב וחוששת מאוד מלידה במצב שהכל כל כך מכווץ.  איך מתכוננים להריון במצב הזה שתרגילי כיווץ כמעט בלתי אפשריים?

שלום רב, אם הבעיה היא כיווץ יתר בלבד אזי מדובר בווגיניזמוס, והטיפול הוא בפיזיותרפיה של רצפת האגן. את אמורה לעשות את הטיפול בהדרכת פיזיותרפיסטית של רצפת אגן שתנחה אותך ותעזור לך להשיג שליטה טובה בשרירים. מדובר בסדרה של טיפולים ולא במפגש בודד, זה עשוי לקחת זמן ומצריך עבודה הן בתרגול עם הפיזיותרפיסטית והן בתרגול עצמי בבית - אבל אין סיבה שלא תצליחי להגיע לתוצאה טובה.

09/06/2019 | 10:30 | מאת: וסטיבוליטיס או וגינסמוס?

בת 21, בזוגיות כבר שנה וחצי, התחלנו לעשות סקס לפני בערך 10 חודשים (הוא הראשון שלי,הפסקנו בגלל הכאב) כאב לי מאז הפעם הראשונה. הפסקנו לקיים והלכתי להיבדק, היא אמרה שיש לי וסטיבוליטיס ואין לזה טיפול, מתרגלים. שמעתי שיש ניתוח, אבל היא אמרה שאני עדיין לא שם. מה לעשות? יש עוד טיפולים חוץ מניתוח? ומה ההבדל בין וסטיבוליטיס לוגינסמוס?

שלום רב, יש מספר טיפולים לווסטיבולודיניה (זה המינוח המקבול כיום) מלבד ניתוח - פיזיותרפיה של רצפת אגן, טיפולים תרופתיים וטיפולי לייזר. אני ממליצה שהרופאה שלך תפנה אותך למרפאה המתמחה בנושא, ובמקביל לפיזיותרפיה של רצפת האגן כדי להתחיל בטיפול זה. ווגיניזמוס הוא תגובה לא רצונית של כיווץ שרירי הנרתיק בקיום יחסים. וולוודיניה או ווסטיבולודיניה היא כאב בקיום יחסים (לא רק), שיכולות להיות לו סיבות נוספות.

29/04/2019 | 15:56 | מאת: מירב

שלום, נמצאו אצלי בתרבית שתן pseudomonas ו- citrobacter, ואמרו לי שהזיהום נמצא בנרתיק ולא בשתן. האם קיים טיפול מקומי בפרוביוטיקה או אנטיביוטיקה שניתן להחדיר לנרתיק במקרה כזה? תודה.

שלום רב, מדובר בחיידקים שכיחים שגורמים לדלקות בשתן. המקור שלהם אינו בנרתיק, ואין טיפול מקומי שמונע דלקות בשתן.

בשבועיים האחרונים התחלתי טיפולי לייזר קר לטיפול בויסטבולודניה. מזה כחודשיים (טרם הטיפול בלייזר) אני סובלת מגרד וצריבות שטרם נמצא אם הן אכן קשורות לפטריה או שזו אלרגיה כלשהי, אך התחילו בסמוך לתרגול פיזיותרפיה של רצפת האגן. (אציין שאני עוקבת באדיקות אחר ההוראות למניעת אלרגיה: תחתוני כותנה מאווררים, אמבטיות סודה לשתיה וכו'). שאלתי, האם ייתכן קשר בין ההחמרה בשבוע האחרון בגרד ובין טיפולי הלייזר?

לרוב טיפול בלייזר קר לא גורם לגרד, אולם היות והמצב אצלך לא עבר בירור מלא לדעתי עדיף להפסיק את טיפולי הלייזר ולסיים את הבירור והטיפול.

24/03/2019 | 21:18 | מאת: עדי המיואשת

שלום רב. בת 30 סובלת מוויסטיבוליטיס כאב בזמן החדירה כולל החדרת טמפון. טופלתי על ידי סקסולוגית ללא שיפור משמעותי. כרגע בהריון שוקלת אם לפנות ללידה ואגינלית האם ויסטיבוליטיס מהווה אינדיקציה לנתוח קיסרי? מה ההשלכות של לידה נרתיקית? תודה רבה לכם!

נשים עם ווסטיבולודיניה יכולות ללדת בלידה נרתיקית תחת אלחוש אפידורלי (שמומלץ לעשות מוקדם ככל האפשר בתהליך הלידה). זו עשויה להיות גם אינדיקציה לניתוח קיסרי על כל המשתמע מכך.

19/01/2019 | 17:42 | מאת: שירי

בת 23, בריאה בדרכ, בזוגיות, ללא אמצעי מניעה הורמונליים, עברתי גרידה לפניי 3 וחצי שנים. לאחר פטריות קנדידה וbv חוזרות ונשנות הגעתי לפרופסור למחלות עריה שאבחן אצלי ווסטיבוליטיס ברמה בינונית וצוואר רחם שהמבנה שלו יחסית פתוח מה שגורם להפרשות מרובות. לאחר שקראתי באינטרנט רבות יש לי שאלה: האם הגיוני להיות מאובחנת בווסטיבוליטיס כשאני בכלל לא סובלת מכאבים בקיום יחסי מין או כאבים בהכנסת טמפון?? ממה שקראתי מדגישים כל הזמן שווסטיבוליטיס גורם לכאב גדול עד אי הצלחה לקיים יחסי מין, להכניס טמפון וגם לעבור בדיקות גנקולוגיות. אני לגמריי נהנת מהחדירה. הדבר היחידי שמעיב עליי זה הלחץ שבהמשך היום יציק לי. הכי קרוב שאני יכולה לתאר את המציק זה בין שורף למגרד.. אבל לא כואב. זה קורה לסירוגין בא, נעלם וחוזר שוב, על בסיס דיי יומי. פשוט מציק. כל הבאלגן של הפטריות שהוביל לאבחון התחיל לפניי כמעט שנתיים. לפניי זה.. כלום. מה לעזאזל עושים עם זה? האם שווה במצב כזה לעשות ניתוח לכריתת מבוא העריה? אני ממש אובדת עצות.

שלום רב, השאלה שלך אכן מעלה תהיה אם האבחנה נכונה. ווסטיבולודיניה היא בעיה של כאב, עם או בלי קשר לקיום יחסים (ולא תמיד כאב ברמה שלא מאפשרת חדירה) - אבל אם אין לך כלל כאב יתכן והאבחנה לא נכונה. בכל מקרה בהעדר כאב איני רואה סיבה לעבור ניתוח.

28/02/2019 | 19:26 | מאת: לין

ערב טוב שירי, קראתי את השאלה ומאוד נידהמתי כי אלה הסימנים שאני מרגישה, ובבדיקות לא יודעים אם זה וסטיבוליטיס או בעיה אחרת, אוכל לקבל את שם הרופא שאיבחן אצלך את הוסטיבוליטיס? כי גם אני קיבלתי תשובה דומה מפרופסור למחלות העריה וגם אני בפסק ממש גדול .

15/01/2019 | 00:07 | מאת: שוש

שלום, האם יש משחה או טיפול לכאב בשפה של הנרתיק שהתנפחה ?השתמשתי במשחה וכדורי זובירקס להרפס, מה ניתן לעשות? אודה לתשובתך.

שלום רב, לצערי אין אפשרות לתת מענה לשאלה כזו במסגרת הפורום, שכן בלי בדיקה לא ניתן להמליץ על הטיפול המתאים.

24/12/2018 | 18:35 | מאת: אלה

שלום אני בת 42 ומעולם לא ביצעתי בדיקת פאפ. הצלחתי באופן חריג לבצע הזרעה עם המכשיר המפסק על ידירופא שאצלו זה באמת הלך לא כואב, אבל פאפ ניסיתיכמה פעמים וצרחתי מכאב כשקיבעו את המפשק בתוך הרחם. אני מרגישה רגישות של המפשק בדפנות הרחם. נוסף לזה, בעבר סבלתי מוסטיניגמוס, שעם הזמן נפתרה מעצמה, אני עדיין צריכה להשתחרר בהדרגה לפני חדירה ובאולטראסאונד וגינלי אני זו שמחדירה לעצמי את המיתמר אבל ז ה בשליטה. אני חייבת לבצע בדיקת פאפ, איך מצליחים לעבור את זה? תודה

שלום אלה, אכן בעיה, וככל הנראה קשורה קשר הדוק לווגיניזמוס ממנו את סובלת. עם זאת, אם הצלחת לעבור הזרעה אין שום סיבה שלא תצליחי לעבור בדיקת פאפ, מבחינת מיקום המפשק אין הבדל. בעזרת רופא/ה סבלניים, שימוש במפשק הכי קטן (וגם כאן את יכולה להכניס אותו לבד, אך הפתיחה שלו צריכה להעשות ע"י הרופא), טכניקות הרגעה והרפיה שלמדת בפיזיותרפיה של רצפת אגן ושימוש בג'ל מאלחש לפני הבדיקה - תוכלי לעשות את זה. בהצלחה.

22/07/2022 | 14:53 | מאת: חגית

יש רופאה או רופא שאתם ממליצים עליו סבלני קשה לעשות את הבדיקה פאפ או רופא שמתמחה ברצפת האגן

שלום רב בדיקת הפאפ אכן עשויה להיות לא נעימה למישהי שסובלת מווגיניזמוס/ווסטיבולודיניה. היצא מצריכה שימוש במפשק בנרתיק (לא ברחם) ופיסוק שלו לדרגה שמאפשרת לראות את צוואר הרחם. הייתי ממליצה לנסות לעבור את הבדיקה אצל רופא/ה שיאפשרו לך לכניס את המפשק לבד - עם זאת סביר להניח שאת פתיחת המפשק לא תוכלי לעשות לגמרי בעצמך כי את לא יכולה לראות אם הוא ממוקם בצורה המתאימה ללקיחת פאפ. אני ממליצה גם להשתמש בג'ל עזקראין או משחת אמלה לפתח הנרתיק כחצי שעה קודם לכן להקל על הפעולה. בהצלחה.

בת 30.יש לי בת זוג 10 שנים בתקופה האחרונה.לאחר קיום יחסי המין(עם סטראפון).מופיעה לי צריבה בנרתיק.האזור שורף.לפעמים כואב לי לשבת. גם אני סובלת מדלקות חוזרות בדרכי שתן.אך אני כבר לא מבדילה אם זה דלקת בנרתיק או דלקת שתן. חייבת לציין שהצריבה באזור מופיעה לי לסירוגין אחרי יחסי מין.פעם כן פעם לא. ממה זה יכול להיות? איך מטפלים?

שלום רב, קשה לי להאמין שהצריבה נובעת מהצעצוע כשלעצמו - אולי נגרמת מחיכוך או גירוי חזק מדי, שימוש בחמרי סיכה שאת רגישה אליהם, וכדומה. אם את עוטפת את הסמרטפון במשהו יכולה להיות גם רגישות לחומר זה.

04/11/2018 | 10:19 | מאת: טל

בוקר טוב בת 39 +2 הריונות תקינים. מזה כ9 שנים במעקב רפואי עקב שינויים בתאים בצוואר הרחם(CIN1ׂ )בדיקת פאפ לפני 4 חודשים תקינה בקולונסקופיה- לא נמצא שינויים משמעותיים ואף היתה הטבה באזור הנגוע. לפני כחודשיים התחילו מעין התכווצויות/כאב למשך שניות בפות(כאב שלרוב מתחיל לאחר סיום המחזור )ומתעצם בביוץ ולעיתים מופיע כאב במפשעה ובעכוז.הכאב על בסיס יום יומי ופוחת לקראת הווסת .הייתי השבוע אצל רופא נשים בבדיקה גניקולוגית לא נמצא דבר ואולטרסאונד תקין. האם הכאבים יכולים להיות עקב שינויים בCIN1 ? האם ייתכנו שינויים בתווך של 4 חודשים(שהפאפ היה תקין ןגם קולונסקופיה)? מה עליי עוד לבדוק ? בדיקת קולונסקופיה הבאה בעוד חודשיים האם להקדים את התור? תודה מראש

שלום רב, Cin בכל דרגה לא גורם לכאבים כך שלא סביר שמקורם בצוואר הרחם. צריך לעשות בירור מלא כולל תרביות נרתיק ושתן, היות ואת מתארת כאב די מפושט הייתי בודקת גם מקור אורטופדי (גב תחתון).

שלום, בדיקת ct בטן הראתה מעיים דקים צמודים לבטן שמאלית -בקע טרנסמזנטריאלי ללא חסימה . האם בקע זה יכול לגרום לתחושת לחץ קבועה בשלפוחית השתן ולכאבים באיבר המין? האם בקע זה יכול לגרום לוולודיניה או שרירי רצפת אגן מכווצים?

שלום רב, אני לא מכירה קשר בין בקע טרנסמזנטריאלי לוולוודיניה. לגבי השפעה על רצפת האגן - תיאורטית, אם הבקע גורם לכך שכל שרירי הבטן והאגן נדרשים למאמץ כדי להחזיק את איברי הבטן במקומם, זה אפשרי. אם הבקע סמוך לשלפוחית יתכן שזה גורם לתחושת לחץ על השלפוחית.

08/08/2018 | 09:05 | מאת: מור

שלום ד"ר סחר כהן, אני מנסה להשיג תור למומחה עריה ולדן ולא מצליחה למצוא הרבה אפשרויות. ממה שמצאתי התורים עוד רחוקים, או שלא ניתן להשיג את הרופא. האם תוכלי להמליץ על עוד רופאים שמתמחים בעריה ולדן?

שלום , אכן יש מעט רופאים שעוסקים ספציפית בתחום זה, וזו הסיבה לעומס במרפאות הייעודיות לתחום. את יכולה לנסות לפנות, מלבד אלי, לד"ר אחינעם לב שגיא, ד"ר אורנה רייכמן, פרופ' יעקב בורנשטיין, ד"ר חנה ספיר. בהצלחה.

26/06/2018 | 01:17 | מאת: עדי

היי אילנה, הווסטיבוליטיס אובחן אצלי לפני כשנה לפני כן לעולם לא סבלתי מכאבים, הם פשוט התפרצו אצלי. לאחר אין ספור משחות רופאים וטיפולים החלטתי לעבור את הניתוח. לפני חודשיים וחצי הוא בוצע, הצלחתי לקיים יחסים עם משחה מאלחשת והכל היה בסדר אך לפני כשבועיים הכאב חזר וגם לאחר קיום יחסים שוב הרגשתי את הצריבה המוכרת והמתסכלת ובנוסף היה דימום לאחר היחסים. שאלתי את הגניקולוג שלי האם זה הגיוני ואולי עדיף לעבור את הניתוח שוב? הוא טוען שהניתוח עבר בהצלחה ושאין לו הסבר כרגע לצריבה ואי הנוחות ולחזור בעוד כשבועיים כשהדימום ייפסק כי כרגע אין לו אפשרות לראות אם קיים משהו לא תקין. התסכול כבר הכניע אותי ואני באמת לא יודעת מה לעשות. מה לדעתך הבעיה ומה עליי לעשות? או לחכות ובסופו של דבר הצריבה תעבור? כי הניתוח הרי היה מוצלח, מה עוד אני יכולה לעשות, חשבתי על פיזיותרפיה, אצליח אי פעם לקיים יחסים שוב בצורה נורמלית ללא משחה מאלחשת וללא כאבים? תעזרי לי בבקשה להבין מה הדרך הנכונה

שלום עדי, וולוודיניה היא מצב של כאב כרוני שאנו לא מבינים לגמרי מדוע הוא מופיע ומה הגורמים לכך - ולכן גם דרכי הטיפול שונות. אנו יודעים שלמחלה של אופי התקפי, של תקופות יותר ופחות טובות. יתכן שגם אחרי טיפול שהצליח, תהיה תקופה של הישנות, ולאחר מכן שוב שיפור. פיזיותרפיה בהחלט עשויה לעזור בתקופה של חזרה של צריבה, שימוש במאלחשים עשוי אף הוא לתת הקלה מסויימת. למרבה הצער אין טיפול שיש לו 100% הצלחה אולם הרוב המכריע של הנשים מרגישות שיפור משמעותי לפחות בחלק מהזמן. אני לא חושבת שיש מקום לניתוח נוסף - אין יתרון לשני ניתוחים על פני אחד ואין ערובה שניתוח נוסף יביא להעדר מוחלט של כאב.

20/01/2018 | 21:51 | מאת: נגה שליו

שלום רב דר בינה רציתי לברר מדוע אתם\ן הרופאים \מרכזים שמתמחים בתחום לא מציפים את הבעיה. מדוע פוטרים נשים באבחנות של פטריה חוזרת-ללא בדיקה שמאששת,מעמיסים על גופן משחות\כדורים שמזיקים ומחמירים את מצבן. מדוע אתם\ןלא מעלים את המודעות לבדיקה במקלון שדרכו ניתן להבדיל בין כאב מפושט לנקודתי.מדוע כשמטופלת מתכווצת וחווב כאב קיצוני בבדיקה זה לא מרים דגל אדום לרופא\ה ואף מעורר בו תגובות נזעמת וצינית. תפקדכם להפוך את הידע שלכם לנחלת כלל הגניקולוגים,היות והמגע הראשוני שלנו הוא אתם ,ואת הנזקים שאנחנו סוחבות מהטיפולים הראשונים שקבלנו על ידם\ן. בברכה נגה שליו

שלום נגה, אני מבינה את הכעס שלך, והאמיני לי שגם אותי מתסכל שלמרות הרצאות רבות והסברים אני עדיין נתקלת בהפניות מרופאים שלא מבצעים בירור מלא. כל שנותר לי להציע זה שאתן המטופלות תבקשו מהרופא לקחת תרבית לפטריה, גם אם הוא לא עושה זאת מיוזמתו - ואם אתן נתקלות בתגובה שלא מכבדת אתכן, אל תחזרו לאותו רופא.

לאחר תקופה של קיום יחסים, התחילו אצלי כאבים בחדירה וסבלתי תקופה ארוכה מאוד. רופאים שונים פטרו אותי באמירות שזה מלחץ רגשי מעצם החדירה (מה שממש לא היה נכון!) עד שהגעתי לרופא שאיבחן וסטיבוליטיס. הוא הסביר על רגישות העצבים, מיקומם... וגם נתן לי משחה הורמונלית. המשחה שיפרה את איכות חיי והעלימה כמעט לגמרי את הכאבים. מספר חודשים לאחר מכן, החלטתי להיכנס להריון. במהלך ההריון, השינויים ההורמונליים עזרו והעלימו לחלוטין את הכאבים. לקראת הלידה, פחדתי מבדיקות חודרניות או מכאבים שיחזרו מאוחר יותר. אבל ברוך השם, אני כבר כמה שנים טובות אחרי, הכאבים לא חזרו, ואני נהנית מחיי מין תקינים. אני מברכת על הפורום הזה. הרגשתי שיש בורות רבה בנושא, גם בקרב רופאי נשים רבים. בנוסף, אני רוצה לעודד נשים, שיש פתרונות, ולא חייבים לחיות עם הכאב.

מה שם הרופא אליו הלכת?

עבר הרבה זמן מאז... אני לא בטוחה, אבל אני חושבת שזה היה פרופ יעקב בורנשטיין (חיפשתי קצת באינטרנט כדי לנסות להיזכר בשמו ולענות לך. נתקלתי גם בקובץ מעניין בנושא- אני משערת שהוא כתב את זה: http://www.gmc.org.il/?CategoryID=553&ArticleID=455)

תודה לך על השיתוף. זה אכן מעודד נשים לשמוע חוויה אישית ממישהי שעברה את זה והטיפול שקיבלה הצליח. חשוב לי לציין שהסיבות לבעיה ככל הנראה שונות מאישה לאישה ולכן טיפולים שונים יעזרו לנשים שונות.

תודה לך על השיתוף.

מהשם המשחה ההורמונאלית שעזרה לך?

10/04/2021 | 11:02 | מאת: כבר לא סובלת

ניתן לי בהתחלה מינון גבוה מאוד (3 פעמים ביום) ואחר כך הופחת בהדרגה. הרופא שכתבתי פה בתגובה קודם - כנראה לא אליו הלכתי.

02/05/2022 | 16:43 | מאת: אריאל

היי האם זה משחה לוולודניה ?

05/05/2022 | 20:56 | מאת: כבר לא סובלת

לא, לוסטיבוליטיס לא לוולודניה

1 2 3 4 5 6 7 > ... 7