הבדל בין הקרמים השונים

דיון מתוך פורום  מילוי קמטים

01/08/2017 | 10:38 | מאת: עירית

שלום ד"ר, אני קוראת על המלצות רבות שלך בפורום לגבי רטין A לשימוש בלילה. האם יש הבדלים בין הסוגים השונים? כמו אדרפין, רטוויט וכיו' או שכולם הם אותו החומר? בנוסף, חברה שלי משתמשת בקרם לילה שלך. האם הוא מכיל את אותן החומצות? איזה ריכוז של רטין A הוא מכיל? תודה מראש, עירית

01/08/2017 | 13:39 | מאת: ד"ר מרינה לנדאו

הקרם המוכן היחיד שמכיל רטין A זה רטויט. הוא קיים בשני ריכוזים: 0.025 ו-0.05 אדפרין הוא נגזרת קצת אחרת של רטין A. מבחינת ההשפעה במחלות כמו אקנה, היעילות של רטויט ואדפרין דומה. לגבי ההשפעה נגד ההזדקנות, יש הרבה פחות מחקרים לגבי היעילות של אדפרין מאשר לגבי רטיןA. הקרם שאני רושמת (שמכינים בבית מרקחת) מיכל ריכוז גבוה יותר של רטין A מהמצוי בשוק בתכשירים מוכנים וגם מכיל מרכיבים להבהרהת כתמי עור.

מנהל פורום מילוי קמטים