תוספי תזונה בזמן טיפול בסארואידים

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

14/09/2010 | 17:50 | מאת: שלומית

אני בת 42 . מזה שנה וחצי סובלת מסרקואידוזיס- תסמינים בריאות . לפני 4 חודשים התחלתי ליטול פרדניזון(סטרואידים) במינון של 30 מ"ג ובתהליך ירידה .היום אני נוטלת 7.5 מ"ג. בנוסף רמות הכולסטרול והטריגליצרידים שלי גבוהות מאז התפרצות המחלה. כול'-270, טרי'- 190. פניתי לבית טבע ורכשתי- ויטמין אסטר C -1000, כרום,ויטמין B3 . האם הויטמינים יעזרו לי להוריד את הערכים? האםאפשרי לקחת ויטמין C בזמן נטילת פרדניזון?

15/09/2010 | 16:13 | מאת:

שלומית שלום רב, ראשית אני מאחלת לך בריאות שלמה. תרופות מסוימות עלולות להעלות את רמת הטריגלצרידים ולהוריד את רמת ה-HDL (הכולסטרול הטוב). בין תרופות אלה נמנית גם הפרדניזון שהיא קורטיקוסטרואיד. אני ממליצה לך בראש ובראשונה להקפיד על תזונה המסייעת להורדת כולסטרול הכוללת מזונות העשירים בסיבים תזונתיים (למשל קמח מלא, אורז מלא, שיבולת שועל, פסיליום, ירקות ופירות עם קליפתם). מומלץ להוסיף לתזונה מזונות המכילים אומגה 3 (אגוזי מלך, זרעי פשתן טחונים, ודגי ים צפוניים מסוג: סלמון, טונה, מקרל, סול, בקלה, הליבוט). כמו כן, חשוב להימנע ממזונות המכילים שומנים רווים, למשל מרגרינה, חמאה, גבינות צהובות שמנות, בשר ובעיקר איברים פנמיים כמו כבד, כליות, טחול או לב. כמו כן, מומלץ להוריד מזונות מטוגנים ומזונות העשירים בסוכרים כמו למשל ממתקים, חטיפים, מאפים ועוד. לתוספים שאת צורכת השפעה חיובית על רמות הכולסטרול והטריגליצרידים. ויטמין B3- ניאצין- המסייע להוריד את הכולסטרול הרע ולהעלות את הכולסטרול הטוב.מחקרים מראים שניאצין יעיל בטיפול ברמות גבוהות של כולסטרול בזכות יכולתו להפחית ייצור של כולסטרול בכבד.ישנם מחקרים שמראים ששילוב של ניאצין עם תרופות ממשפחת הסטטינים גורם לעליה ברמת ה-HDL . כרום- במספר מחקרים נמצא שהכרום מפחית רמות כולסטרול וטריגליצרידים ותרם להעלאת רמות הכולסטרול הטוב (HDL). הטיפול הטוב ביותר הוא שילוב של נטילת כרום עם שינוי בתזונה וסגנון החיים (פעילות גופנית, הפסקת עישון וכו') ויטמין C- משתתף בפירוק כולסטרול ותורם להפחתת הסיכון לחלות במחלות לב. ויטמין C מעודד את פעילות מערכת החיסון, תומך בה ומפחית את שכיחותם של זיהומים ודלקות. הוא נוגד חמצון רב עוצמה המנטרל רדיקלים חופשיים של חמצן ומתכות רעילות. בעל השפעה אנטי-סרטנית. בעקבות פעילותו של ויטמין C כמגביר פעילות של מערכת החיסון ישנו חשש שיתנגד לפעילות התרופה שהינך נוטלת שהיא קורטיקוסטרואידית, המדכאת את מערכת החיסון. על כן רצוי להיוועץ ברופא המטפל בנוגע לשילוב ויטמין C יחד עם טיפול סטרואידי. שימוש בקורטיקוסטרואידים גורם להאצה בהפרשת סידן,אבץ,אשלגן,כרום ומפריע לקליטת ויטמין D. לכן הייתי ממליצה לך ליטול השלמה תזונתית של מולטי ויטמין כמו VM2000 של סולגאר, טבליה אחת ביום. אשמח לעזור בכל שאלה נוספת בריאות שלמה וחתימה טובה. עדי ישראל

15/09/2010 | 16:27 | מאת: שלומית

עדי, ראשית תודה על הפירוט ועל תשובתך. לגבי ויטמין C אתייעץ עם הרופאה. במידה ואני נוטלת את הפרדניזון בבוקר, איך היית מייעצת לי לקחת את שאר הויטמינים? VM2000 , ניאצין, כרום ובנוסף אני לוקחת ויטמין D טיפות ו כדור VITA+D ? האם לקחת את כולם בצהריים? הבנתי שאת הכרום יש לקחת לפני ארוחת הצהריים ב- 10 דק. תודה שלומית