כולסטרול גבוה אצל צמחוני וספורטאי בן 38

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

02/09/2010 | 02:20 | מאת: אלי

שלום אני בן 38 מעולם לא עישנתי ואני מרבה לעסוק בספורט (אימוני מדקולות בשילוב של אימון אירובי 4 פעמים בשבוע), ב 2006 ביצעתי בדיקת דם ושמחתי לגלות כי רמת הכולסטרול הרע עומדת על 69 והטוב על 66. ב 2008 לאחר שחליתי בדלקת ריאות, בבדיקות הדם נראתה עליה ברמת הכולסארול הרע שעלה ל 116 והכולל היה 204 כאשר הטוב נשאר גבוה מעל 60. הרופא אמרה שאין זה אומר כלום ושעלי לבדוק שוב בעוד מספר חודשים.. מאז לצערי לא יצא לי לחזור לרופא ולהבדק שוב (למזלי לא הייתי חולה שנתיים) לפני כ 4 חודשים בצעתי בדיקות דם ונחרדתי מהתוצאות המדאיגות שנתגלו. כולסטרול הרע הגיע ל 173 הכללי כבר 264 והטוב נשאר גבוה על 67. רמת הטריגלצרידים תקינה (76). אני כאמור צמחוני ולוקח מולטי ויטמין VM2000 או ULTRA MEGA GILD של GNC (בסניף סופרפארם באזור מגורי בבאר שבע לא תמיד ניתן למצוא VM2000 ולכן אני נאלץ להחליף למוצרים מתחרים אף על פי שאני דיי מעדיף את סולגאר) אני גם לוקח אומגה 3 של אלספה באופן קבוע במשך אותם 4 חודשים המשכתי לעקוב אחר רמות הכולסטרול מדי חודש וראיתי שהן משתנות בין 210 ל 270 לא ברור לי מה הגורם לשינוי שכן הרגלי התזונה שלי לא משתנים. בבדיקה האחרונה לאחר שרמת הכולסטרול שלי הגיע קרוב ל 270 הרופא נתן לי סטטיים במינון של 20 מג ליום. לא יכולתי להתאפק ואחרי שבוע של טיפול ביצעתי בדיקת דם וראיתי כי הכולסטרול ירד ל 138 כאשר הרע ירד ל 88 והטוב ירד גם הוא ל 59. אז מה השאלה? היות ואבי עבר ניתוח מעקפים בגיל 55 ונפטר מהתקף לב בגיל 65 אני מניח כי בעיית הכולסטרול היא תורשתית ובלתי ניתנת לשליטה באופן תזונאי (האמנם?) אני דיי חושש מהשפעת הסטטינים על בריאותי בעיקר על השרירים. אני שוקל לנסות להפסיק את הטיפול ובמקום זאת לקחת תוספי מזון. אשמח לקבל ייעוץ לגבי תוספים מומלצים. ראיתי שלחברות אחרות יש תוספים יעודים להורדת כולסטרול כמו הנוסטרול של אלטמן. האם לסולגר יש תוסף ALL IN ONE כזה? ומדוע לכל חברה יש נוסחה אחרת ושונה להורדת כולסטרול? אני שם לב שבמוצרי סולגאר להורדת כולסטרול אין אומגה 3, אין נטרופילים ואין ניאצין כמו בנוסטרול. האם זה אומר שעליי לשלב מספר תוספי מזול ליעילות מירבית? אשמח לקבל המלצות, כי באתר של סולגאר יש מספר רב של המלצות אך אין תוספף "הכל כולל" או המלצה על שילוב מנצח מבלי שזה יהיה מורכב ממספר רב ומגוון של כדורים בסגנון קוקטיל לחולי HIV.. :-) תודה וסליחה על אורך ההודעה

02/09/2010 | 11:04 | מאת:

אלי שלום, ראשית אני שמחה שהינך משתדל לנהל אורח חיים בריא. בעיית הכולסטרול ממנה אתה סובל היא ככל הנראה תורשתית, אך אין זה אומר שלא צריך להקפיד על צמצום צריכת הכולסטרול מהמזון. התזונה המומלצת להורדת כולסטרול כוללת מזונות העשירים בסיבים תזונתיים (למשל קמח מלא, אורז מלא, שיבולת שועל, פסיליום, ירקות ופירות עם קליפתם). מומלץ להוסיף לתזונה מזונות המכילים אומגה 3 (אגוזי מלך, זרעי פשתן טחונים, ודגי ים צפוניים מסוג: סלמון, טונה, מקרל, סול, בקלה, הליבוט). כמו כן, חשוב להימנע ממזונות המכילים שומנים רווים, למשל מרגרינה, חמאה, גבינות צהובות שמנות, בשר ובעיקר איברים פנמיים כמו כבד, כליות, טחול או לב. כמו כן, מומלץ להוריד מזונות מטוגנים ומזונות העשירים בסוכרים כמו למשל ממתקים, חטיפים, מאפים ועוד. אני לא ממליצה לך להפסיק את הטיפול התרופתי על דעת עצמך מבלי להיוועץ ברופא. הפסקה מוקדמת מדי של הטיפול עלולה להחזיר את הכולסטרול לרמה גבוהה תרופות ממשפחת הסטטינים מורידות את ערכי הכולסטרול ביעילות אך בד בבד יכולות לגרום גם לתופעות לוואי הכוללות כאבי שרירים, חולשת שרירים ועייפות ובנוסף לא מסייעות להעלאת הכולסטרול הטוב ולעיתים אפילו מורידות אותו. תרופות אלו מורידות את הייצור הטבעי של Q10 בגוף ויוצרות חוסר גופני ברכיב משמעותי זה. משום כך, אני ממליצה לכל מי שנוטל תרופות ממשפחת הסטטינים, להוסיף קו אנזים Q10 כטיפול משלים. חשוב לי להדגיש ששילוב של Q10 עם סטטינים חשוב לא רק משום שQ10- מסייע למנוע את תופעות הלוואי של התרופה (כאבי שרירים ועייפות) אלא גם בשל חשיבותו בהגנה על שריר הלב. קו אנזים Q10 הוא נוגד חמצון רב עוצמה הנמצא בכל תאי הגוף ובעיקר בתאי שריר הלב ומשתתף בתהליך ייצור האנרגיה בתוך התאים והשרירים ועל כן עוזר במצבי עייפות, תשישות וכאבי שרירים, שומר על שריר הלב ועל איזון לחץ הדם, מונע ומטפל בדלקות חניכיים ומגרנות. לקו-אנזים Q-10 תפקיד מרכזי בטיפול ובמניעת מחלות תלויות-גיל כגון טרשת העורקים, מחלות-לב, אלצהיימר, יתר-לחץ-דם ומחלות רבות אחרות. מרבית המחקרים שנערכו על הקשר שבין חסר בקו-אנזים Q-10 ומחלות-לב, מצאו כי העשרה של התזונה בקו-אנזים Q-10, במינונים של 60 עד 120 מ"ג, מעלה את רמות אנזים קו- Q-10 לרמה נורמאלית ואף לרמות של פי 2 עד 4 מן הנורמה. השלמת החסר הביאה לשיפור תפקודו של שריר הלב, העלתה את תפוקת הלב, תרמה להגנה מפני איסכמיה של הלב, ועוד. הנחיות: קו-אנזים Q10 60 מ"ג 1-2 כמוסות ביום, עם הארוחות. ( לא לפני השינה) לקריאה אודות קו-אנזים Q10: http://www.solgar.co.il/?CategoryID=225&ArticleID=819. בהנחה שאינך נוטל תרופות נוספות , מלבד הסטטינים, אני ממליצה לך ליטול תוסף תזונה הנקרא "GUGUL LIPID" , זוהי פורמולה של חברת סולגאר המסייעת להורדת הכולסטרול הרע ולהעלאת הכולסטרול הטוב. הקופלקס קרוי על שם הרכיב העיקרי שבו - תמצית תקנית של גוגוליפיד. זהו למעשה שרף צהוב המופק מעץ Mukul Mirth, המשמש למעלה מ- 2000 שנה ברפואה ההודית האיורוודה לטיפול בבעיות לב וכלי דם. יתרה מזאת, מחקרים הוכיחו* כי רכיביו הפעילים הכוללים את ה- guggulsterones, מעכבים ייצור של כולסטרול בכבד, מעלים את רמת הכולסטרול הטוב LDL ובעלי פעילות נוגדת חמצון רבת עוצמה. היות ומנגנון הפעילות של שרף זה אינו דרך עיכוב האנזים HMG-COA REDUCTASE אשר עליו פועלים הסטטינים (מנגנון דרכו הם מורידים את רמות הכולסטרול), נטילה במקביל של כמוסות הגוגוליפיד עם סטטינים תוכל להשרות אפקט אדיטיבי על הטיפול. בנוסף מכילה פורמולת "GUGUL LIPID" ניאצין (ללא תופעת בעירה), שום אורגני, סובין שיבולת שועל, איזובלפון סויה מרוכז, פנטתין (צורת קו אנזים של ויטמין B5), פוספטידיל-כולין, טוקוטריאנולים (רכיבים ממשפחת ויטמין E), תמצית זרעי ענבים ואינוזיטול. יש ליטול 3 טבליות ביום עם הארוחות למשך 3 חודשים ולעשות בדיקת דם חוזרת. לקריאה נוספת על גוגול ליפיד: http://www.solgar.co.il/_Uploads/dbsAttachedFiles/gugul-lipid(1).pdf לקריאה על המלצות נוספות לטיפול בכולסטרול: http://www.solgar.co.il/?CategoryID=303 אשמח לעזור בכל שאלה נוספת. רק בריאות ושנה טובה. עדי ישראל סולגאר-סופהרב.

02/09/2010 | 18:50 | מאת: אלי

תודה על התשובה את הפסקת הטיפול אני כמובן מתכוון לבצע באישור הרופא (הוא אמר שראשית עליי לסיים תקופת טיפול של 3 חודשים מלאים עם 20 מג סיבסטטין ואז הוא יוריד את המינון 10 למשח חודשיים, ואם רמת הכולסטרול הרע תשאר מתחת ל 100 אז הטיפול יופסק למשך חודשיים נסיון עם דיאטה\תוספי מזון). אני שוב שואל, את ממליצה על הגוגול, אבל באתר האינפורמציה של סולגאר יש עוד מגוון של תוספים לכולסרול. מה לגבי ליפוטרופיק ופוליכוסנול, האם כדאי לשבל את שלושתם או שיש איזו התנגשות ביניהם? ועוד דבר, במקול לקחת Q10 לחברת אלטמן יש מוצר שנקרא נוסטרול המכין המון Q10 עם אומגה 3 ופיטוסטרולים, האם ניתן לשלב את הנוסטרול עם שלושת התוספים של סולגאר? ומדוע בתוספים של סולגאר להורדת כולסטרול אין פיטוסטרולים? (או שיש באחד מהמוצרים שהזכרתי?) שאלה אחרונה, אני גר בבאר שבע וניסיתי את כל סניפי סופרפארם ולא מצאתי סניף הכולל מגוון רחב את מוצאי סולגאר. לדוגמה הגוגוליפיד לא קיים באף חנות וגם לא ממש מכירים מה זה. תודה אלי