סחרחורת חצי ראשתי ובדיקת eng כביכול תקינה

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

13/10/2020 | 17:37 | מאת: רונית

שלום, לפני 7 שנים אובחנתי עם חולשה ויסטבולרית צד שמאל 69%. אחרי חמש שנים היה לי אירוע של סחרחורת חצי ראש שמאל , נבדקתי mri ct ראש הכל תקין, בדיקת שמיעה תקינה, בדיקת יציבות פוסטופוגרפיה תקינה, עשיתי שוב eng , רק עשיתי עם מים חמים , כי קיבלתי סחרחורות חזקות בשתי האוזניים. הבודקת אמרה לי אם קיבלתי סחרחורת חזקה בשתי האוזניים כנראה שהמערכת אצלי תקינה היא גם ראתה את זה אצלה במחשב. הרופא אאג אמר שכנראה החולשה עברה לי.אבל התחושה שלי יותר גרועה. ילדתי לפני ארבעה חודשים בניתוח קיסרי ומאז אני מרגישה לא טוב, בעיות שיווי משקל החמירו עד כדי כך שאני לא מרגישה יציבה בישיבה על כיסא פלסטיק כי הוא טיפה לא יציב, עמידה על משטחים עם שיפוע נורא מפריע לי, בנוסף היה לי אירוע קטן של הרגשת משיכה כאילו מגנט דווקא בצד ראש ימין. דברים זזים בטלוויזיה או קריאה מאוד מפריעה לי. אני רוצה לציין שהאירוע של לפני חמש שנים עשיתי אז פיזיותרפיה וויסטבולרית לקריסטלים וזה עבר אחרי כמה טיפולים ( הפיזיותרפיסט לא ראה שמדובר בקריסטלים). לא בא לי עכשיו לחזור למיון ולחזור על כל הבדיקות . בימים אחרונים אני מרגישה סחרחורת בצד ימין, ממש חצי ראש מסוחרר. בימים הקרובים אני אחזור על בדיקת שמיעה. אבל האם יכןל להיות שמדובר במנייר?? יש לי טינטון קבוע . אני מציינת שאף פעם לא היה לי אטימות וטינטון וסחרחורת בו זמנית. מאז ותמיד סבלתי יותר מסחרחורת. ברקע יש לי מיגרנות, יש לי בעיה במפרקי לסת, אני עם bmi גבוה, בלוטת תריס על הקשקש יעני עוד לא השימוטו, טכיקרדית , ברזל נמוך. בבקשה מה יכול להיות מגרה לי את המערכת הויסטבולרית. תודה

מחלת מנייר מתאפיינת בהתקפים חוזירם של סחרחורת שנמשכת דקות עד שעות, ובתנודות בשמיעה. את לא מתארת סימפטומים כאלו בדיוק, אך ישנם מצבים דמויי מחלת מנייר ומצבים אחרים שיכולים לגרום לסחרחורת, דוגמת מיגרנה. אני מציע לגשת למירפאה העוסקת בתחום הסחרחורת ולהיבדק, כדי לאבחן ולהחליט על טיפול מתאים.

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)