טיפול במיימת בכבד שחמתי ללא גידולים

דיון מתוך פורום  מחלות כבד - אבחון וטיפול

01/08/2017 | 14:16 | מאת: יוסי

כבד שחמתי ללא גידולים, אין צהבת, התחילה מיימת לפני חודשים, מטופל על ידי משתן 50 מ"ג שהוריד רוב המיימת (במקור היה בערך 5 ליטר, היה ניקוז 2.5 ליטר לפני חודשיים, אין זיהומים) . 1. האם יש טיפול כירורגי ללהקטין לחץ דם פורטלי ב-MRI לא ראו דליות, אין דימומים 2. איך אפשר לבדוק דרגת אלסטיות של הכבד? בדיקה נמצא בסל?. 3. תזונה מומלץ לכבד שחמתי. ולמיימת. חוה גם בסכרת 2 התחלתי עם אינסולין בזאלי לפני כשבועיים, למיימת צריך מעט שתיה לעומת זאתלסכרת צריך יןתר מה עושים?

05/08/2017 | 12:59 | מאת: שאלנ

איך אפשר לטפל במימת? יש לי כבד וטחול מוגדלים מה הגודל שלהם תקין.איך אפשר לטפל בבטן גדולה? אני בן 69 שוקל 75 ויש לי מימת כבד וטחול מוגדלים לפני חודש התפוצצה לי דליה צרבו אותה וקשרו 3 דליות האם יכול להיות ששוב תתפוצץ דליה? אודה על תשותבתכם.

1. הטיפול העיקרי הינו משתנים 2. האופציות המקבילות לכירורגיה הינן TIPA או אלפא פמפ 3. אין משמעות לבדיקת אלסטיות הכבד שכן אלסטיות משמעותה האם שחמת או לא - ובמקרה זה - יש שחמת 4. כמו בכל דבר צריך למצוא ת האיזון - יותר חשוב למיימת להיות עם דל מלח

מנהלי פורום מחלות כבד - אבחון וטיפול