פורום מעי רגיש

החוג הנוירו-גסטרואנטרולוגי מתמחה במחלות פונקציונליות של מערכת העיכול. במסגרת הפורום תפתח אפשרות למתעניינים לשאול שאלות את המומחים בתחום, ובנוסף תתאפשר כמובן התדיינות פנימית של המתעניינים עצמם. הפורום יעסוק בשאלות הנוגעות לבעיות של תנועתיות מערכת העיכול כגון צרבות, אי סדירות היציאות, כאבי בטן, גזים, תסמונת המעי הרגיש, בדיקות ויעוץ לטיפולים השונים הקיימים. למידע רחב ועדכני: החוג לנוירו-גסטרואנטרולוגיה מעמיד לרשות המתעניינים אתר המכיל כתבות, מאגר רופאים, קישורים, אירועים וכו'. כתובת האתר: www.ibs.org.il.
4190 הודעות
3826 תשובות מומחה

מנהל פורום מעי רגיש

17/01/2019 | 15:51 | מאת: מתן

היי, בתוך כמה ימים צפוי שיפור בעיוותים באמצעות שימוש קבוע בקולוטל (בן 24), והאם ניתן לקחת מנה כפולה של הכדור לפני ארוחת הערב (הכאבים במרכז הבטן תוקפים אותי בייחוד בלילות וגורמים לי לחוסר שינה)? תודה רבה

17/01/2019 | 01:24 | מאת: ירון

שלום רציתי לדעת עם כאבי בטן תחתונה קבועים נגרמים לרוב מבעיה של אספקת דם לקויה למעיים אשמח תודה

15/01/2019 | 14:16 | מאת: לימור

האם אפשר וצריך ליטול תוסף מגנזיום בזמן נטילת לנטון?

14/01/2019 | 00:14 | מאת: חיה

הבת שלי בת 16 ,סובלת מכאבי בטן כל הזמן היום פעמים שבנוסף לכאבי בטן הקיאה ושלשלה עד לצורך בקבלת עירוי של נוזלים ושל משכחי כאבים. בנוסף סובלת מפצעים בפה ובגרון בתדירות גבוהה. רופאת גסטרו שלחה אותה לקולונסקופיה , גסטרופוקיה,אולטרסאונד ובדיקות דם וצואה. הכל תקין מלבד הקלפרוטקין שיצאה 230. הרופאה אומרת שכנראה זה מעי רגיז. מה ניתן לעשות בגדי להפחית את כאבי הבטן , ובעיקר איך למנוע הקאות ושלשולים עד כדי התיבשות ? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לדעתי כדאי מאד להמשיך בירור על ידי בדיקת ודאוקפסולה של מעי דק

13/01/2019 | 19:14 | מאת: אלי

שלום לך דוקטור .. אני אחרי בדיקות דם שעשיתי במוקד אתמול והתוצאות אצלי הלכתי בגלל כאבים חזקים בבטן והרבה יציאות בשרותים ..האם אני יכול לראות בבדיקות האלה האם יש לי את החיידק שנקרא הליקובקטר .. ואם כן על איזה קוד בבדיקות דם אני צריך להסתכל דוקטור

לקריאה נוספת והעמקה

שלום בדיקת הליקובקטר הינה בנשיפה ובצואה ולא בדם

נקסיום 40 פעמיים ביום זה לא טיפול ממושך מידי ובמינון גבוה מידי ? פשוט קראתי קצת ונכנסתי ללחץ

לקריאה נוספת והעמקה

שלום זה הטיפול המומלץ והמקובל

13/01/2019 | 10:10 | מאת: ערד עליזה

משתדלת לאחר האוכל. רק ביום. נמצאת בתקופה של משבר במשפחה. מאד מתוחה. בלילה ישנה עם כדוריהרגעה ובכל נרגע. כאמור; רק ביום.

לקריאה נוספת והעמקה

לא ברורה לי השאלה אנא נסחי שוב

13/01/2019 | 00:32 | מאת: גבי

שלום אני בן 40 עם קרוהן. רזה מאוד. לא עושה כמעט פעילות גופנית מאסת השריר נמוכה. בשנים האחרונות התפתח רפלוקס משמעותי , לפעמים טעם של קיא אחרי אוכל, גם לא יכול לאכול הרבה בגלל שיש תחושה לא טובה וקצת בחילה וגם צרבת ועוד. גסטרוסקופיה תקינה אמרו לי שזה כנראה חולשה של הסוגר. כל השינויים התזונתים לא עזרו. גם לוסק עוזר חלקית. רציתי לדעת האם יש דרך לחזק את הסוגר מהקיבה לכיוון הושט? האם יש איזה שהם תרגילים שאפשר לעשות לחזק אותו? האם העובדה שאני קצת לא פעיל גופנית מחלישה אותו ואם אחזק את שרירי הבטן זה ישתפר ויהיה פחות רפלוקס? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שרירי הסוגר הינו שריר חלק, כשאר השרירים במערכת העיכול פעילותו אוטומטית ולא ניתן לחזקו באימון

12/01/2019 | 19:45 | מאת: שואל.

שלום רב, שאלה לא נעימה. בן 30 פלוס וישנה בעיה שמלווה אותי לא מעט זמן. מלווה אותי במשך היום, בעיקר בעת צעדות, פעילות גופנית, שלא נדבר על אופניים, וגם בישיבה רגילה, צואה רוב הזמן (מן הפרשה על הקצה). לא משנה כמה מנקה (ושומר על הגיינה), ולא משנה מה אוכל כמו, סובין, קווקר, פייבר וכדומה.. תמיד איתי, פשוט נכנס לשירותים ללא סיבה, ומנקה כאילו אחרי פינוי.. האם יש מה לעשות בקשר להפרשות אלו, הממש לא נעימות ומציקות מאוד לעיתים, האם תופעה מוכרת?, לא מעוניין להזניח, מכיוון שיודע שיחמיר עם הזמן. מבקש את עצתכם ועזרתכם. מצטער על התוכן. תודה מראש!!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום הכי פשוט- להתרוקן לפני שיוצאים מהבית ואם אין צורך- לבצע חוקן מים פשורים

12/01/2019 | 17:13 | מאת: אורי

סובל מרפלוקס. ראו גם בגסטרוסוקפיה לפני שנתיים. לוקח אומפרדקס. האם רפלוקס יכול לגרום גם אחרי אוכל לכאבים בבטן עליונה כ 3 סמ מימין למפתח הלב? (US בטן עליונה תקין ) תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יתכנו תסמינים לא אופינים הקשורים לרפלוקס על מנת לאבחן יש לבדוק האם אכן יש עדיין רפלוקס למרות טיפול תרופתי, או לנסות לשנות מינון או סוג טיפול למשך לפחות 3 חודשים ולבדוק האם יש שיפור

11/01/2019 | 13:51 | מאת: רני

שלום האם לתןפעות של GERD רפלוקס דיסספסיה וכו' אפשר לשלב מעבר ללוסק/ לנטון / גסטרו 40 גם תרופה בשם גביסקון שראיתי בבית מרקחת? אם כן איך משלבים אותה? ואם לוקחים אותה יש בעיה לקחת אחריה אקמול (סובל מכאבים במפרק הירך ) תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום גוויסקון ניתן לקחך 3-4 פעמים ביום אין מניעה מנטילה משולבת עם תרופות כלנטון גסטרו או אקמול

11/01/2019 | 13:49 | מאת: נועם

שלום האם יש דרך להפחית החזר תוכן לוושט? שגורם לשיעול וטעם קיא ועוד. קראתי שכתבת שלוסק וכו' לא מפחית את החומר שחוזר לוושט אלא רק את החומציות שלו. מה אפשר לעשות כדי להפחית החזר חומר לוושט? אציין שאני רזה, לא מעשן לא שותה אלכוהול, לא שוכב 3 שעות אחרי אוכל, לא אוכל חריף , לא אוכל עגבניות וכו' ולמרות זאת אחרי אכילה מתחיל קצת שיעול ולעתים קצת קוצר נשימה מהנוזל שעולה למעלה לגרון. אם גם לוסק לא עוזר ופותר את הבעיה יש עוד מה לעשות? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אם הבעיה העיקרית הינה ההחזר, ניתן לנסות תרופות מעודדות התרוקנות קיבה כפרמין אם כל אלה לא מסייעים, ניתן לשקול טיפול ניתוחי

11/01/2019 | 09:55 | מאת: יניב

שלום דוקטור כבר חודש אני סובל מיציאות מרובות במיוחד בבוקר .... אני בן 30..אפילו שאני שותה כוס תה ישר אני מרגיש מין כאב בבטן של לחץ מטורף של גז ואני ישר רץ לשרותים .. בבקרים יותר ניראה כאילו סוג של שלושל !!!.. אני לא מבין אם יש לי קלקול קיבה או שזה בעיה יותר רצינית ויש לי מקום לדאגה .. אני ביום יום הייתי יוצא 3 פעמים ליציאות אומנם זה גם לא קצת אבל זה תמיד היה ככה ועכשיו אני מגיע ל 8 או 9 יציאות עם כאבי בטן שבאים והולכים עם המון גזים .. ישמח לשמוע את דעתך דוקטור כי אני מתחיל כבר להכנס לסוג של חרדה כבר ולפני כל ארוחה בידיעה שעוד מעט יצתרך לשרותים

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אם מדובר בתופעה חדשה- יש מקום לבירור אם תמיד היה כך- סביר שמדובר בהפעלה מוגברת של רפלקס גסטרו-קולי, הגורם לתחושת יציאה לאחר צריכת מזון.

10/01/2019 | 13:42 | מאת: גלעד

גיל 40 ידוע 15 שנה על מעי רגיש ומלפני 5 שנים גם על קרוהן. לא מטופל בתרופות ועד כה הסתדרתי יחסית בסדר עם דיאטה יחסית קשוחה. גם לקרוהן וגם למעי רגיש שלפעמים הוא הדומיננטי יותר. CT בטן לפני שנתיים תקין. CRP ובדיקות דם תקינות לפני חודש. אני מעוניין לנטר כל 3 חודשים את הקלפרוטקטין כדי לדעת שלא נגרם לי נזק. רציתי לדעת עד איזה רמות של קלפרוטקטין אפשר להיות יחסית שקט שלא נגרם נזק למעי שעלול לגרום להצרות וסיבוכים? אם זה רוב הזמן עד 200 זה בסדר? אם יש פיק זמני נניח ל 250 ואחרי כמה חודשים חוזר ל 150 אז זה יחסית בסדר והסיכוי לנזק נמוך? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום המטרה הינה רמיסה קלינית ומעבדתית, קרי קלפרוטקטין מתחת 50

שאני אוכל אני סובל מכאבי בטן תחתונה צד שמאל ובמותן ואז אני מקיא בישביל שיעבור. מה זה ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום קשה לדעת מה הגורם לתונותיך פנה לבדיקת רופא

09/01/2019 | 16:16 | מאת: אייל

רופאת גסטרו איבחנה לי ריפלוקס ולפי התסמינים (אין לי צרבת) זה כמראה ריפלוקס לרינגו-פרינגיאלי נתנה לי טיפול של נקסיום 40 פעמיים ביום למשך כשלושה חודשים. למה בסוג זה של ריפולוקס הטיפול יותר ממושך ואגרסיבי? אחרי כמה זמן ארגיש בשיפור בתסמינים?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום כאשר קיימים תסמינים לא טיפוסיים של רפלוקס, יש צורך בטיפול ממושך ובמינון גבוהה יותר לטיפול אופציה אחרת הינה ביצוע מדידת PH בושט וטיפול רק במידה ואכן התוצאה לא תקינה

11/01/2019 | 17:30 | מאת: אייל

זה לא טיפול ממושך מידי ובמינון גבוה מידי ?

שלום בשל כאבי בטן מאוד מאוד חזקים שנמשכים כחודשיים, נפיחות בבטן וגזים, קיבלתי מהגסטרו אנטיביוטיקה לורמיקס, בתחילה המצב השתפר ולאחר שבוע וחצי התחילה תחושה של רצון ללכת לשירותי מספר פעמים ביום וריר בצואה (ברצוני לציין כי עברתי קלונוסקופיה לפני שנתיים שהייתה תקינה) קיבלתי הנחיה להפסיק את האנטיביוטיקה ונתן לי הרופא את התרופה קראון לקחת 3 פעמים ביום עם הארוחות. מקריאה באינטרנט ראיתי שלא מומלץ לקחת את הכדורים למי שלא סובל מהלבלב. אשמח לשמוע חוות דעתך לגבי לקיחת הכדורים הללו ומה הם תופעות הלוואי הצפויות להיות לי במידה ואקח ומידת התאמתם לבעיה שלי. תודה רבה חני

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מדובר באנזימי לבלב. אין סכנה בנטילתם, אם כי איני בטוח ביעילותם במקרה המתואר

אשמח לשמוע המלצתך מה יכול להתאים/לעזור יותר

09/01/2019 | 13:00 | מאת: עידו תאילנד

היי אני נמצא בתאילנד ותקפו אותי שלשולים והקאות, הייתי בבית החולים והרופא המקומי נתן לי כדורים למניעת הקאות ואמר לי לקחת 1000 מיליגרם כלומר ארבעה כדורים של ״זטו״ אנטיביוטיקה למיטב הבנתי, לאחר 24 שעות המינון של השילשולים ירד אך כרגע יוצא שלשול שהוא מוקצף כלומר יש בו כמו בועות אוויר. האם זה בסדר?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום נשמע שטופלת כראוי במידה והתלונות ימשכו , חזור לבדיקת הרופא

08/01/2019 | 21:01 | מאת: שמעון

שלום אני בן 50 סובל מרפלוקס. לפעמים אחרי האוכל מרגיש ממש נוזלים מהקיבה מגיעים אל הגרון ואז יש קצת שיעול או גירוי בגרון ולעתים אפילו טעם קצת של קיא. רציתי לשאול. האם לוסק רק הופך את החומצה שעולה למעלה לפחות חומצית או שגם מפחית את הכמות שלה? אם לוקח לוסק אז גם יהיה פחות נוזל כזה שיגיע לגרון וגורם לשיעול? או שזה לא משפיע על כמות הנוזל ועל הגירוי בגרון / שיעול / טעם של קיא תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לוסק מפחית את הפרשת החומצה בקיבה, כך שהתוכן שעולה אינו חומצי לוסק אינו מונע את ההחזר של התוכן עצמו לושט ואינו מקטין את כמות ההחזר, רק את הרכבו

07/01/2019 | 18:14 | מאת: אריאל

שלום גיל 50 לפני 3 שנים גסטרוסקופיה תקינה. החלו אז צרבות ותחושות באיזור הקיבה. בחצי השנה האחרונה החמרה בתסמינים. בדיקות דם תקינות. דם סמוי תקין. אם לוקח לוסק זה משפר את המצב לא לגמרי אבל מקל. אני אעשה כנראה עוד חודש שוב גסטרוסקופיה רציתי לשאול 1. אם חלילה מדובר בסרטן הקיבה. האם לוסק היה עוזר ומקל קצת את התסמינים או שעצם העובדה שהוא מקל זה אומר שפחות מתאים לסרטן הקיבה? 2. בסרטן הקיבה. האם יכול להיות שבועיים שלושה של שיפור ואז החמרה ואז שוב שיפור ושוב נסיגה? או שהתסמינים רק אמורים ללכת ולהחמיר כל הזמן? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום במקום ללכת סחור וסחור, בצע את הגסטרוסקופיה וקבל תשובה ברורה. אין טעם בהעלאת השערות כאשר מדובר בבדיקה פשוטה מהירה ובטוחה

07/01/2019 | 12:57 | מאת: חסוי

שלום בזמן האחרון היו לי כאבי בטן לפני כחודש ראיתי פעם אחת תולעים בצואה קטנות לאחר מכן הם נעלמו לא יחסתי להם חשיבות פתאום לאחר שבוע התחילו לי כאבי בטן שכוללים דקירות בבטן התחתונה (עצירות שינוים בצואה יום אחד רכה יום אחד קשה, וגם יש כבר חודש בועות בשתן) הלכתי לרופאה נתנה לי טיפול וורמוקס לשישה ימים ואובחנה פיסורה הכאבים המשיכו וניתן לי גם פרביוטיקה באתי לרופאה כשבועיים וחצי לאחר שראיתי את התולעים, לאחר סיום טיפול בוורומקס קמתי כל לילה בשלוש קבוע בגלל גזים ואי נעימות בבטן , וראיתי עוד פעם תולעים הפעם יותר ארוכות יש מצב שהתולעים הללו בגלל שלא טיפלתי בהם בהתחלה התרבו וורומקס לא עוזר? הם לא נראו בבדיקת צואה , רציתי לשאול לא מגרד לי בפי הטבעת האם התסמינים האחרים שתיארתי יכולים להיות בגלל התולעים? אשמח להמלצות איך ניתן להיפתר מהם .

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אי י בטוח שיש קשר בין התולעים לתלונותיך בדרך כלל התולעים הקטנות הלבנות אינן גורמות לתסמינים מלבד גרד יחד עם זאת, יש מקום לביצוע בדיקות צואה לטפילים, שכן יתכן ונדבקת בסוף אחר של טפיל ( לפי מה שכתבת נראה יותר מסוג אחד של תולעים) בכל מקרה אם התלונות ממשיכות יש מקום לבירור

07/01/2019 | 11:02 | מאת: היי

היי, אני בת 18 חיילת, סובלת מכאבי בטן חזקים מזה 6 שנים בעקבות רגישות ללקטוז ומעי רגיז. בתקופה האחרונה הכאבים התחזקו ברמה קיצונית, במשך חודש היציאות שלי הם או שלשולים או עצירות.. ובנוסף יש לי תולעים.. אשמח לתשובה מה אפשר לעשות..

לקריאה נוספת והעמקה
07/01/2019 | 11:08 | מאת: היי

היי כמה חידודים ששכחתי.. היה לי פעם אחת אליקובקטור

שלום יש ללכת לבדיקות על מנת להגיע לאבחנה פני לרופא היחידה ובקשי הפניה למומחה גסטרו

07/01/2019 | 10:28 | מאת: אברהם

בהמשך לשאלה הקודמת האם שימוש של 15 שנה בגסטרו ולוסק יומיומי עקב GERD מעלה את הסיכון להתפתחות אטרופיק גסטריטיס? התרופות הרי מורידות את החומצה האם מיעוט החומצה גורם לאטרופיק גסטריסטיס או נזק אחר? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

ראה התשובה קודמת

07/01/2019 | 10:27 | מאת: סיגל

שלום. האם ניתן לקחת באופן קבוע פסיליום על מנת להפחית כמות יציאות ויציאות רכות? האם זה סיבים שגורמים לגזים?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אין מניעה בשחוש ממושך בפסיליום

שלום האם שימוש ארוך טווח של 15 שנה יומיומי 13 שנים כל יום גסטרו 40 ושנתייים האחרונות כל יום לוסק 20, מגדיל את הסיכון לסרטן הקיבה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אין הוכחות ששימוש בגסטרו מעלה סיכון לסרטן קיבה לגבי שימוש בין שנתיים בלוסק- לא מדוב ר בשימוש ממושך קיימים דווחים אפדמיולוגיים על קשר בין שימוש ארוך טווח בלוסק לסרטן קיבה בסקנדינביה ובמזרח הרחוק, אולם הקשר הנסבתי לא הוכח, וכיום ההמלצה הינה שבמידה וחייבים שימוש בתרופה, ניתן להשתמש לאורך זמן במינון המינמאלי המביא לשיפור

07/01/2019 | 09:37 | מאת: שי

שלום גיל 50 רזה. סובל כבר 5 שנים מרפלוקס ורגישות וכאב בבטן עליונה וצרבות וכו' בוצעה לפני 3 שנים גסטרוסקופיה ואז אמרו לי שזה GERD כל השינויים בתזונה לא עזרו. לוקח לוסק 20-40 מג ליום תלוי בחומרת המצב. בעת האחרונה אני מרגיש לעתים אחרי האוכל שמתחיל להשתעל. היו כמה פעמים שהרגשתי ממש קוצר נשימה מפחיד לכמה שניות כאילו קנה הנשימה נהיה צר וחסום ואחר כך זה השתחרר. בבדיקת רופא משפחה הריאות נקיות. 1. האם אפשר להחנק מרפלוקס? האם יכול לגרום לקוצר נשימה דרמטי? 2. אני מצליח לאכול כ 150 גג 200 גרם בארוחה. אם אוכל יותר מזה אז יש כאבים ושיעול וקוצר נשימה וקצת בחילה. מה דעתך? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רפלוקס עשוי לגרום לאסטמה ולשיעול אם המצב כל כך גרוע, יש להגיע לבדיקת גסטרואנטרולוג . קיימות אופציות טיפוליות החל מתרופות המעודדות את פינוי המזון מהקיבה ועד לניתוח אנטי רפלוקס

06/01/2019 | 18:46 | מאת: מוטי

שלום אני כבר מעל שבועיים בערך הולך לשרותים לפחות 6 או 7 פעמים ליציות .. אני מודה שביום יום אני הייתי הולך לשרותים מינימום 3 פעמים בנורמה .. אבל בתקופה של שבועיים איך שאני מסיין את האוכל אני מרגיש את הלחץ סוג של כאב מציק כזה וישר רץ לשרותים ואז נרגע איני יודע ממה זה אני פשוט מרגיש מוזר עם זה אין דם או שלשול אמת ...מה שכן יש לי כל היום גזים ונפיחות של גזים כאלה אני קצת מוטרד מכל זה אשמח לשמוע את דעתך בנושא תודה מראש ..

לקריאה נוספת והעמקה

שלום במידה ומדובר בתלונה חדשה, יש מקום לבירור אם הינך סובל בדרך כלל מכאבי בטן ובעיות ביציאה, ניתן לחכות מעט ואולי לבצע שינויים מינמאליים בדיאטה ( כהפחתת מוצרי חלב ופירות) עד שהכל ירגי

05/01/2019 | 15:48 | מאת: זיו

לפני כשבוע וחצי הייתי אצל רופא גסטרו בשל כאבי בטן חזקים מאוד וגזים מרובים שנמשכו כשלושה חודשים. הרופא אמר שמכיוון שהיה לי וירוס בשם פרוו וירוס כמה חודשים קודם ייתכן וכל אוכלוסיית החיידקים השתבשה במעיים ולכן הציע לקחת אנטיביוטיקה בשם לורמיקס למשך שבועיים. לאחר לקיחת האנטיביוטיקה כאבי הבטן חלפו וחשתי הקלה אך בשלושה ימים האחרונים יש לי תחושה של בלאגן בבטן, פעם שלשול ופעם לא ובכל פעם הצואה מלווה בכמות גדולה מאוד של ריר. לפעמים נראה מעט דם בריר ולפעמים הצואה מאוד בהירה. שאלתי היא האם יכול להיות שהתופעה הזאת היא כתוצאה מהאנטיביוטיקה (נשאר לי עוד כ 3 ימים לקחת אותה) האם זהו מצב מסוכן/דחוף? אני לחוצה מאוד ואשמח לתשובתך תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לורמיקס מפחית את כמות החיידקים במעי ותומך באוכלוסיית החיידקים ה"טובים". להערכתי אין קשר בין הלורמיקס לתופעה שאתה מתאר.בכל מקרה, אם תהיה החמרה, חזור לרופא המטפל

04/01/2019 | 17:39 | מאת: ג'ון

שלום ד"ר, ברצוני לשאול מספר שאלות על בדיקת "בליעת בריום". מיספרתי את השאלות למען הסדר הטוב, אודה לך אם תוכל בבקשה לענות עליהן לפי הסדר כדי שלא אצא מבולבל :-) 1. האם בדיקה זו מתאימה לאבחון של גורמים לצרבת מתמשכת? [אציין כי הבחירה בבדיקה זו היא עובדת היותה לא פולשנית והחשש מבדיקת גסטרוסקופיה] 2. האם הבדיקה בכללותה ובפרט הגיהוקים שהנבדק חש במהלך הבדיקה הם ברמה קיצונית שעלולה לגרום לו סבל רב? 3. בהמשך לשאלה הקודמת: במקרה שהנבדק לא חש בטוב - האם יש אפשרות לעצור את הגיהוקים באמצעות חומר כלשהו? 4. מה הוא המכשיר שבאמצעותו מתבצעת הבדיקה, ומה היא כמות הקרינה שהנבדק סופג במהלך השיקוף? האם כמות גדולה מאוד ומזיקה? 5. שאלה אחרונה: האם הבריום עצמו הינו חומר מסוכן? עם רעילות כלשהי? תודה רבה, ג'ון.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום בליעת בריום אינה מומלצת ככלי לבירור מחלת רפלוקס בדרך כלל אין גהוקים או סבל בבדיקה, והחומר אינו רעיל לגבי שאלות טכניות- פנה לרדיולוג המבצע

03/01/2019 | 13:42 | מאת: ליזה

שלום האם יש מניעה לקחת פעם ביום באופן קבוע (בבוקר) קלבטן או משהו דומה? סובלת מיציאות מרובות (לא שלשול) בבוקר וגזים אחרי ארוחת הצהריים . בבדיקות גסטרוסקופיה וקולונסקופיה היו תוצאות תקינות. גם בבדיקות דם וצואה. מנסה בינתיים לקחת בארוחת הצהרים פרוביוטיק דייג'סט. לא אוכלת בשרי, לא קטניות ומעט מאוד דברי חלב (שכבה דקה של גבינה על הלחם). ביקור אצל דיאטנית לא עזר ולא fodmap

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אין מניעה מנטילת קלבטן נחיתן לנסות הוספת סיבים מסיי מים כבנפייבר גם

05/01/2019 | 17:23 | מאת: ליזה

אבל בנפייבר גורם לשלשול. אני גם ככה המון רצה לשירותים

שלום, בהשתלת צואה מקבלים בעצם חיידקים ממישהו בריא, מה ידוע לגבי חיידקים ברוק - האם נשיקה עם מישהו גורמת לשינוי של הרכב החיידקים? יש מחקרים על כך?

שלום איני מכיר מחקרים על כך. אך יש חשיבות רבה לכמות החיידקים ולסוגם. ברוק בנשיקה הכמות קטנה והמקור החינו בחלל הפה. אלה אינם חיידקי המעי

02/01/2019 | 18:21 | מאת: שלומית

אני סובלת מאד מזה מספר שנים באופן רצוף מ-3 יציאות חלקיות כל יום עד הצהריים (בהפרשים של כשעתיים). איני מסוגלת לצמצם את מספר היציאות ל 1-2 לאורך היום (כפי שהיה בעבר) רק אם אני אשב הרבה מאד זמן ואפעיל לחץ גדול מדי שזה יגרום לי בוודאות לטחורים גדולים. או שאתאפק וזה יגרום לגזים רבים. אציין כי אני לא סובלת מעצירות, כאבי בטן או שלשול. בקולונוסקופיה שעברתי לפני קרוב לשנתיים בגלל סיבה זאת הוסר פוליפ במעי אך זה לא שינה דבר הקשור לכמות היציאות כך שרופא הגאסטרו חשב שזה מעי הרגיז ולמעשה לא שייך בדיוק את ההפרעה ולא הציע טיפול. כללית, נראה לי שאני אוכלת מאוזן. האם מדובר על מעי רגיז או הפרעה תנועה אחרת במערכת העיכול? האם תזונה מותאמת יכולה לצמצם את מספר היציאות ולהחזיר את המצב לקדמותו? ואולי הסיבה לא קשורה כלל לתזונה? בקיצור למי פונים לסיוע בהפרעה זו ? בתודה שלומית בת 72

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מספר היציאות התקין באוכלוסיה נע בין 3 ליום ל3 בשבוע את נכנסת לטווח הנורמה אינני מוצא סיבה לדאגה

שלום בן 49 סובל בחודש האחרון מכאב בבטן העליונה, כאילו גרפסים תקועים בבטן ובוושט. אני נוטל סרוקסט 20 מ"ג ליום. ממש לפני שנה עקב בעיות בבטן עשיתי בדיקות נשיפה להליקובקטר (שלילית) קולונסקופיה, גסטרוסקופיה וct בטן. בגסטרוסקופיה אובחנה דלקת קלה שטחית בקיבה. הכל עבר לבד והרופאת גסטרו אמרה שאין צורך ליטול תרופות. עכשיו סובל מהתסמינים המתוארים האם יש צורך שוב לעבור גסטרוסקופיה? מה אתה מציע?

לקריאה נוספת והעמקה

התחושות שתוארו הן במשך היום לאחר אכילה בלילה בזמן שינה אין ת התחושות האלה

שלום שווה לחזור על הבדיקה במידה ותקינה ככל הנראה מדובר בהפרעה תפקודית- דספפסיה תפקודית

שלום רב! אני בת 72 וסובלת מכאבי בטן כ 5-6 חודשים. עברתי קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה. ct בטן ואגן, בדיקה גינקולוגית בדיקו דם ושתן והכל תקין אני מבקשת ליעץ לי אזה בדיקות לעבור כידי למצוא מה הבעיה שלי שלא היה יותר מידי מאוחר

לקריאה נוספת והעמקה

שלום איני יכול להמליץ בפורום כזה על בירור בעחה רפואית סבוכה ממליץ שתפני לחוות דעת שנייה עם כל מסמיך לשם השלמת הבירור

30/12/2018 | 19:19 | מאת: אור

שלום, אני בת 32 וסובלת מפיברומיאלגיה וממעי רגיז כתוצאה מכך... בשנים האחרונות התחלתי לסבול מעצירויות אשר גורמות לי לכאבי תופת בגב תחתון (בגלל הפיברו), על מנת להקל בכאב התחלתי לנסות כל מיני 'דיאטות' שונות כשזה לא עזר ניסיתי נורמלקס ולבסוף התחלתי להשתמש בחומרים משלשלים (לקסעדין וגליצרין). בכדורים אני משתמש אחת לחודש ולפעמים לא לוקחת במשך כמה חודשים. לעומת זאת בנרות הגליצרין אני משתמשת כמעט כל יום. האם זה מסוכן? האם שימוש בתדירות כזו יכולה לפגוע בתפקוד של המעיים ופי הטבעת?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אין מניעה להמשך טיפול בגליצרין אין סכנה ממשית יחד עם זאת, במידה והטיפול יפסק, העצירות תתחדש

28/12/2018 | 21:47 | מאת: רמי

שלום. אני בן 25 הסטורייה של דלקת קיבה וליקובקטר פילורי.( כעת אין חיידק). ולפי הרופאים" מעי רגיז". אחרי שלל ניסיונות של "דיאטות" והמנעות ממאכלים של שבוע עד שבוע וחצי ואז נשברתי,כתוצאה מקושי רב להתמיד וללא שינוי משמעותי עדיין ממשיך לסבול מאי נוחות מידי פעם בבטן שכולל גזים, יציאות לא סדירות לפעמים עם כאב וצרבות(יש לי בקע סרעפתי). חשבתי לנסות בדיקת רגישיות למזון או ויטמינים מינרלים אך זה המון כסף. האם כדאי להשקיע המון כסף בזה? או לנסות קודם טיפול אצל נטורופת?מטפל סיני? בנוסף גם השתנה מרובה שמפריע בעיקר בערב.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום הדיאטה המומלת הינה דיאטת אלמנציה מסוג FODMAP הבדיקות של הרגישות הינן בעיתיות מבחינת פענוח ומהמנות בשלב זה ממליץ שתפנה למומחה לתחום על מנת לקבל יעוץ מסודר רבוי השתן ייכול לנבוע משלפוחית רגישה. פנה לאורולוג

28/12/2018 | 11:22 | מאת: רענן

שלום אשמח לעזרתך המקצועית 1. כמה זמן ההשפעה של לוסק? האם 12 שעות או 24 שעות? 2. אני סובל מתופעות בטן עליונה מגוונות - כאבים ברום הבטן אחרי אוכל, שיעול אחרי אוכל, לפעמים תחושת בחילה, צרבות, כאבים במרכז החזה לפעמים אחרי האוכל ועוד. גסטרוסקופיות תקינות והבנתי שזה סוג של דיספפסיה או GERD או שניהם. למצב הזה, איזה טיפול צפוי לעזור יותר? 1 לוסק ביום או גסטרו 40 ביום? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לוסק פעיל בין 8-12 שעות טיפול בדספפסיה - ניתן לנסות לוסק או גסטרו 40.

28/12/2018 | 10:04 | מאת: אדווה

שלום רב, בת 37. מזה כעשור סובלת מטחורים און-אוף, בשנים האחרונות התווספה פיסורה (חוזרת בעת עצירות או שלשולים) בחודשים האחרונים אני סובלת מאי נוחות בטנית שמאוד מגבילה אותי. בעיקר מדובר בגזים, תחושה של עומס על הקיבה,שלשולים ועצירות לסירוגין, נפיחות וכו'.. בנוסף, דימומים מהצואה (שהרופאה משייכת לטחורים ולגזים) כאבי העוויתות מתרחשים בעיקר בעת שינה.ניסיתי להוריד חלב מהתפריט, נוכחתי שמוצרי החלב אמנם מעלים את תדירות התחושות אך בכל זאת התקפים ממשיכים להתרחש ללא שום קשר. אולטראסונד בטן- תקין. בבדיקת צואה- חיידק הליקובקטור. הרופאה ייעצה לקחת טיפול משולש אך קראתי שהטיפול יכול להגביר שלשולים ואי נוחות בטנית, ואני מאוד חוששת מהתלקחות נוספת של טחורים ולבסוף גם לגלות שהתחושות לא היו קשורות לחיידק. שאלותי: 1. האם ייתכן שהתחושות אשר תיארתי אכן קשורות להליקובקטור? או שמא הן מעלות לך חשד אחר שכדאי לבדוק לפני טיפול אנטיביוטי שכזה? 2. האם- בשילוב של תזונה נכונה וקלה ניתן "להרדים" את החיידק ללא טיפול אנטיביוטי? 2. האם הטיפול המשולש (קארין, אומפרדקס ומוקסיפן ) עלול להחמיר מצב שלשול/עצירות ובהקשר ישיר להחמיר טחורים ופיסורה? מודה מראש להתייחסותך ועצותייך הנבונות. אדווה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום הליקובקטר עשוי לגרום לדלקת בקיבה והתרסריון ולכיבים. תלונותיך לא נראות קשורות לחיידק יחד עם זאת, כאשר מאובחן חיידק, ועל מנת להפחית סיכון עתידי לסבוכים ןלהתפתחות גידול, מקובל לטפל בחיידק דיאטה לא מרדימה את החיידק. יש צורך בטיפול אנטיביוטי לעיתים טיפול אנטיביוטי עשוי להחמיר כאביבטן ושלשול במהלך נטלתו. במקרה וזה קורה, ניתן להחליף טיפול

27/12/2018 | 12:45 | מאת: שי

שלום האם בקרב חולי קרוהן בדיקת דם סמוי בצואה בד"כ תצא חיובית?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דימום במערכת העיכול אפשרי במחלת קרוהן. ולכן דם סמוי חיובי אפשרי

26/12/2018 | 17:32 | מאת: מירה

בת 64 עבר של מעשנת כל הבדיקות תקינות גסטרוסקופיה קולונוסקופיה צואה דם אולטראסאונד התקפים בגלים מזה שלושה חודשים ללא הפוגה מלבד עירויי זנטק שום דבר לא עוזר ניסינו פארמין מאלוקס אומפרדקס זנטק בכדור ועוד כלום לא מקל תחושה כללית ירודים וירידה דרסטית במשקל(8 קילו) אשמח לחוות דעת

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אין ספק שיש מקום להמשך בירור מה עם הדמייה ( CT בטן אגן)? פני למומחה להמשך הבירור

26/12/2018 | 13:28 | מאת: דניאל

שלום גיל 36 אני בבירור האם מדובר במעי רגיש או קרוהן. בבדיקה לפני חצי שנה היתה תוצאה של 54. בבדיקה השבוע תוצאה של 247! רציתי לדעת האם יכול להיות שקלפרוטקטין עלה כל כך בגלל 1. כשבוע מממש קצת נזלת. אין חום. מקנח פעם בכמה שעות לא משהו נורא. האם זה יכול לעלות את הקלפרוטקטין כל כך הרבה? 2. לוקח כבר חודשיים גסטרו 40 מג ליום בגלל צרבות. האם זה יכול לעלות את הקלפרוטקטין ככה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום קלפרוטקטין מודד חלבון הנובע מתאים דלקתיים במערכת העיכול כל דלקת במערכת העיכול עשויה להעלות קלפרוטקטין, אך לא שפעת. במידה והקלפרוטקטין גבוהה יש מקום לבירור ממערכת העיכול

במשך 9 שנים נטלתי לוסטרל 50 מג לתופעות של מעי רגיז ודיספפסיה ( כאבי בטן ושילשולים). לאחר מכן הוחלף הטיפול לנורטילין 50 מג במשך 7 חודשים אך ללא הטבה כלל. ואז הופסק הטיפול. כיום חודש ללא טיפול והמצב מאוד קשה. כאבי בטן מטורפים..שילשולים שחזרו ..בחילות ... בקיצור, התסמינים של הבטן חזרו ומאוד בגדול. מה לעשות? האם לחזור ללוסטרל במינון אחר? האם להתחיל סימבלטה? ( הומלץ עי רופאת הגסטרו)מנסה לתפקד ללא התרופות המשפיעות על מערכת העצבים, אך המצב שלי קשה ביותר. אובדת עצות ממש. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מאחר ולא ברורה האבחנה, מציע שתפני לרופא מומחה לבירור במידה והבעיה הינה תסמונת מעי רגיש, קיימות אופציות טיפוליות שונות הכוללות שילוב שלטיפול תזונתי, תרופות שיכולות להיות בעלות השפעה פריפרית או מרכזית , טיפול התנהגותי ועוד.

איך אני נפטר מהעצירות והאם תרופת amitiza יכולה לעזור

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יש מקום לבירור הסיבה לעצירות שהופיעה לאחר ניתוח ממליץ שתפנה לגסטרואנטרולוג לבירור טרם התחלת טיפול בתרופות

24/12/2018 | 17:23 | מאת: א

נוטלת לורמיקס למעי רגיש ודיספפסיה פונקציונאלית 400 מג שלוש פעמים ביום למשך שבועיים. כבר ב 24 ש הראשונות לנטילת האנטיביוטיה, החלו לי כאבי בטן עליונה. האם תתכן תופעת לוואי שכזו? ואם כן, האם היתן לשלב כדור נקסיום? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אין מקום לטיפול בלורמיקס בדדספסיה לורמיקס נרשם לתסמונת מי רגיש שאינה מלווה בעצירות כל אטיולוגיה אחרת אינה מתאימה לטיפול לגבי כאבי הבטן- אם הלורמיקס מחמיר אותם, סביר יותר להפסיק את הלורמיקס מאשר להוסיף נקסיום

הלורמיקס ניתנה לי גם עקב סימפטומים של מעי רגיז כמו כאבי בטן ושילשולים ובחילות.. תוך כמה זמן ניתן לראות שיפור מתחילת נטילת הלורמיקס??

24/12/2018 | 15:15 | מאת: סיגל

שלום, אני סובלת ממעי רגיז ומהשמנת יתר וכל דיאטה שאני עושה כולל תזונת food לא מצליחה לרדת במשקל, האם יש קשר בין שני הדברים?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום איני מכיר קשר בין הדברים צריכה נמוכה ש קלוריות מביאה לירידה במשקל

23/12/2018 | 19:02 | מאת: מוטרדת

זה חודש וחצי שאני סובלת מהמעיים התחיל עם צואה רכה ושלשול בבקרים,וגזים לאורך כל היום. הייתה תקופה של הפוגה והצואה חזרה לעצמה יחסית אך הגזים המשיכו עכשיו שוב חזרה הצואה הרכה. עשיתי בדיקות צואה יצא תקין. בדיקות דם גם תקינות. אני ממש לחוצה. בחיים לא סבלתי מאי סבילות ללקטוז או צליאק. לכלב שלי היו כנראה טפילים בצואה לפני שלושה חודשים אך לא ראו בבדיקות צואה. אחרי שני סבבים של אנטיביוטיקה הוא החלים. האם יכןל להיות שיש לי טפילים שלא זוהו בבדיקות לטפילים בצואה? אני פוחדת מאד שהרופאה תשלח אותי להמשל בירור בבדיקות אנדוסקופיות. בנוסף יש לי ריפלוקס ואני מקבלת שנתיים נקסיום. הוא עוזר לי מאד. יש מצב שהנקסיום פתאום התחיל להפריע לי בבטן? אודה מאד לתשובה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אם התלונה מפריעה, אז צריך לבצע בירור... בשלב ראשון תפסיקי צריכת מוצרי חלב לשבוע. במידה ולא יהיה שיפור לא יהיה מנוס מבירור

23/12/2018 | 14:31 | מאת: א

שלום ד''ר, ידוע לך במקרה אם יש נוירוגסטרואנטרולוג שניתן לפנות אליו באופן פרטי בבאר שבע?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לצערי איני יכול לסייע לך

21/12/2018 | 11:36 | מאת: אבישי

שלום גיל 42 משקל תקין די רזה ידוע על IBS. ב 3 השנים האחרונות עצירות. מזה כשנה וחצי לוקח כל יום נורמלקס חצי מנה כ 9 גרם וזה די עוזר רוב הזמן. האם זה בסדר לקחת נורמלקס במינון כזה במשך שנים? האם זה דורש מדי פעם הפסקה או בדיקות דם כלשהם לראות שאין השפעה שלילית על הגוף? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

אין כל סכנה בנטילה מושכת של נורמלקס ואין צורך בניטור בבדיקות דם

20/12/2018 | 23:56 | מאת: אור

שלום, אני סובלת מעציות כרונית שעושה לי כאבי גב מטורפים (בגלל הפיברומיאלגיה). ובחצי שנה האחרונה אני משתמש בחבילה אחת של 20 נרות בחודש-חודש וחצי... האם אני פוגעת בגוף שלי ובתפקוד של המעיים ושרירי פי הטבעת?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום הבעיה אינה השימוש בנרות, אלא הסיבה לעצירות במידה וקיימת הפרעת התרוקנות ( למשל הפרעת סנכרון ברצפת האגן), אז עדיף לטפל באמצעי הנכון ולא במשלשים

שלום רב ד"ר קרטר. לפני ימים אחדים שאלתי כאן בפורום לגבי צרבות הולכות ונשנות ואבחונן דרך בדיקת גסטרוסקופיה אותה אני, עדיין, מאוד לא רוצה לבצע. רציתי לשאול עוד שאלה אחת ברשותך. האם מקובל / האם אפשרי, לבצע טיפול הפוך = כלומר, לא לבצע את בדיקת הגסטרוסקופיה, אך להתחיל במקביל טיפול אנטיביוטי או/לאחר מכן טיפול תרופתי אחר, ומי מהם שיהיה יעיל - כך נדע מה היא והאם יש בעיה? זה רעיון קצת "לא נורמלי" אבל רציתי לשאול האם יש היתכנות לדבר כזה מבחינה רפואית (ידוע לי שלדוגמה, להבדיל, בהפרעות קשב מקובל הרבה פעמים לתת טיפול תרופתי מסוגים שונים ודרך זה להגיע לאבחון וטיפול) אשמח לדעתך, ותודה על העזרה שלך כאן בפורום. דוד

לקריאה נוספת והעמקה

שלום השאלה העיקרית היא מה בדיוק התסמינים במידה ומדובר בתסמינים קלאסיים של צרבת והחזר, ללא סמני אזהרה ( כקושי בבליעה\ כאב בבליה ועוד) ,וכאשר משך התסמינים קטן מ5 שנים בגברים מתחת גיל 50 וכשאין ספור משפחתי שלבארט או סרטן ושט, ניתן לנסות טיפול אמפירי בתוסמי תעלות מימן ל3 חודשים.