פורום מעי רגיש

החוג הנוירו-גסטרואנטרולוגי מתמחה במחלות פונקציונליות של מערכת העיכול. במסגרת הפורום תפתח אפשרות למתעניינים לשאול שאלות את המומחים בתחום, ובנוסף תתאפשר כמובן התדיינות פנימית של המתעניינים עצמם. הפורום יעסוק בשאלות הנוגעות לבעיות של תנועתיות מערכת העיכול כגון צרבות, אי סדירות היציאות, כאבי בטן, גזים, תסמונת המעי הרגיש, בדיקות ויעוץ לטיפולים השונים הקיימים. למידע רחב ועדכני: החוג לנוירו-גסטרואנטרולוגיה מעמיד לרשות המתעניינים אתר המכיל כתבות, מאגר רופאים, קישורים, אירועים וכו'. כתובת האתר: www.ibs.org.il.
4410 הודעות
4045 תשובות מומחה

מנהל פורום מעי רגיש

20/01/2020 | 12:32 | מאת: עלייה

שלום. קיבלתי לאחרונה מגסטרולוגית (ד"ר שיטרית משערי צדק.) את התרופה רזולור במינון של מיליגרם אחד.אני בת מעל ל-65. לאחר של שימוש של ארבעה ימים, יש שיפור מסויים אך לצערי התרוקנות המעי עדיין לא מלאה. שאלה- האם אפשר להעלות את המינון ל- שני מיליגרם? לצערי אני אראה את הרופאה רק בעוד חודשיים ובהתיים, הסבל גדול מאוד. האם אני יכולה בינתיים לקחת שני כדורים? עד שאגיע אליה להתייעצות. תודה מראש על העזרה.

20/01/2020 | 09:37 | מאת: יוסי

שלום ד"ר אני בן 40 במשך שנים רבות אני סובל מתקופות של צואה רכה , תקפות של צואה רגילה , תקופות של צואה בצורת אבנים קשה. בחצי שנה האחרונה התחלתי עקב חרדה שאני סובל ממנה לקחת אנאפרניל שעושה עצירות-היתה לי תקופה עצירות. לפני שבועיים היה לי סטרפטוקוק וקיבלתי דאלצין מהיום החמישי יש לי צואה רכה מאוד לא מימית אלא צואה רכה אני לוקח פרוביוטיקה של אלטמן וגם ויוומיקס אבל עדיין הצואה רכה ... אציין שאני סובל מחרדה ואני תמיד סטרטס גבוהה .. האם יתכן שכל התסמינים האלו הם מעי רגיז .. אני חושש מסרטן המעי הגס כי אני קראתי באינטרנט ששינוים ביציאות הם סימן. צירפתי תמונה של היציאה (מתנצל על כך אבל זו הדרך היחידה להעביר את זה) תודה ד"ר

20/01/2020 | 10:05 | מאת: יוסי

שכחתי לציין שלפני כל התרוקנות יש התכווצות בבטן התחתונה ועוברת מייד עם היציאה

19/01/2020 | 11:13 | מאת: שרה מרמת גן

שלום אני בת 50 סובלת כבר כמה שנים מעצירות בדיקות כולל סקופיה תקינות. לוקחת כבר כמה שנים נורמלקס ועם זה מסתדרת רוב הזמן. בליי נורמלקס נוצרת עצירות עם יציאות קשות מאוד ובלי נורמלקס הולכת רק פעם בכמה ימים לשירותים. לפני כשבוע נגמר לי הנורמלקס ולא לקחתי במשך 4 ימים. לא הייתי בשירותים כבר 5 ימים. אשמח לשאול האם במידה ולא הייתי בשירותים 5 ימים ולוקחת כעת נורמלקס. האם הוא משפיע רק על הצואה שבחלק העליון של המעי הגס שקרוב למעי הדק או שגם יכול להשפיע על צואה שכבר יושבת שם 5 ימים ונמצאת בסוף המעי למטה בצד שמאל קרוב יותר לרקטום ויכול לרכך גם צואה שנמצאת במעי הגס כבר כמה ימים? תודה רבה

19/01/2020 | 06:38 | מאת: שלומי

שלום יש לי כאב בצד שמאול של בטן התחתונה עברתי קולנסקופיה קצרה האם הבדיקה הזו בודקת את כול המעי הגס השמאלי והאם זה שולל דברקוליטיס דלקת שם עם הרופא אמר שיצא תקין ועדיין כאבים צד שמאול אשמח לדעת תודה

18/01/2020 | 22:14 | מאת: אברהם ל

ואם אפשר לשאול האם זה מסוכן שיש יציאות פעם בשבוע - 10 ימים? זה ממלא את הגוף ביותר רעל ומגדיל סיכון לזיהום או סרטן או דלקות? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום עדיף שתהינה 2-3 יציאות בשבוע אין סכנה ביציאות נדחרות, מלבד העליה בסיכון להווצרות אבני צואה

18/01/2020 | 22:11 | מאת: אברהם ל.

שלום אני בן 53. בסך הכל בריא. עקב תאונה לפני 10 שנים סובל מצליעה לא הולך מהר הולך לאט כמה דקות רצוף אבל במצטבר לאורך היום הולך קצת במשרד ובבית. כל החיים היו לי יציאות בד״כ כל יום בבוקר.בשנתיים שלוש האחרונות יש פער בין יציאות של כמה ימים ובחודשים האחרונים שבוע יאפילו 10 ימים בין יציאות. סיטי בטן לפני חודש תקין. קולונוסקופיה לפני שנה וחצי תקינה. בדיקות דם תקינות. היציאות בכלל לא קשות כי לוקח לבולק או נורמלקס. בחודשים האחרונים היו כמה פעמים כאבי בטן גלים די עזים לפני יציאה בעיקר בצד שמאל של הבטן באמצע ולמטה ואז זה משתחרר אחרי כשעה מתחילות יציאות. יש גם בחילה גדולה. רופא המשפחה הפנה אותי לגסטרו השאלה אם יש חסימות מעי עקב פגיעה בתנועת המעי ( פסודו ). אשמח לעזרתך האם חסימת פסודו הוא בדרך כלל במעי הגס או הדק? הכאב בצד שמאל לדעתי זה מעי גס ואיך אפשר להעריך אם זה זה? ומה עושים? האם צריך לעשות בדיקת זמן מעבר מעי גס או שזה מיותר כי די ברור שלוקח הרבה זמן? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום במידה והיה ניתוח בטני ויש חשש להדבקויות, אז החסימה בדרך כלל במעי הדק אם מדובר על בעיה תפקודית\ עצבובית, הבעיה בדרך כלל במעי הגס.

18/01/2020 | 18:50 | מאת: איילה

תודה רבה על תשובתך. אם אני גם ככה לוקחת נורמלקס חצי מנה והיציאות שלי רובן מוארכות ורכות האם תוספת של עוד יותר נורמלקס תגרום להגדלת התדירות? הכיצד? אם זה ממילא רך, מדוע שעוד נורמלקס יגרום לכך שיהיו לי נניח יציאות כל יום יומיים ולא כל רק 5-6 ימים בשבוע בממוצע? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ניתן לנסות להעלות את הנורמלקס עד 3-4 ביום או לחלופין להוסיף לקסדין 1 כדור 2-3 בשבוע

16/01/2020 | 22:13 | מאת: איילה

שלום אני בת 42. ידוע על IBS קולונוסקופיה ו CT בטן תקינים לפני 3 שנים. יש תקופות של יותר עצירות ויש מדי פעם שלשולים. היו לעתים עצירויות קשות ומזה כשנה לוקחת נורמלקס כחצי מנה ביום וזה עוזר לי ואז רוב היציאות הן יחסית רכות. עם זאת, יש לי לפעמים פתאום 5-8 ימים שלא הולכת לשירותים למרות שפנויה בראש והרבה בבית ועושה ספורט. ואז נניח אחרי כשבוע בלי יציאה ישח יומיים שלושה עם כמה יציאות ואז שוב כשבוע בלי יציאות. בעבר היו לי יציאות כמעט כל יום. אני אוכלת סיבים יש יציאה מוארכת ויחסית רכה לא קשה כנראה בזכות הנורמלקס. הרופא אמר שכנראה יש לי בעיה של תנועה איטית ומצאתי בגוגל שיש מונח לזה slow transit רציתי לדעת האם שימוש ביותר נורמלקס יכול לסייע גם בתדירות היציאות? או שהעובדה שאקח יותר נורמלקס והצואה תהיה כבר עוד יותר רכה כמו משחה לא תגביר את התנועה והתדירות כי גם ככה היציאה כיום לא קשה אלא מוארכת ויחסית רכה? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום נורמלקס מעלה את תדירות היציאות ומרכך את היציאה

17/01/2020 | 01:41 | מאת: איילה

תודה רבה. אם אני גם ככה לוקחת נורמלקס והיציאות גם ככה רכות מזה האם תוספת של עוד יותר נורמלקס תגרום להגדלת התדירות? הכיצד? אם זה ממילא רך, מדוע שעוד נורמלקס יגרום לכך שיהיו לי נניח יציאות כל יום יומיים ולא כל 4-5 ימים בממוצע? תודה רבה

16/01/2020 | 16:13 | מאת: אופיר

לפני חודש וחצי אושפזתי עקב דלקת בסוף המעי הדק, טיפול ממושך באנטיביוטיקה. לאחר שבועיים אולטרסאונד בטן- נאמר לי כי קיימות עדיין 2 דלקות במעי אך במיקום אחר מהאשפוז. (מעי גס ומסביב לתוספתן) בבדיקת דם asca lgA - חיובי(34.37) קלפרוטקטין תקין - (16,מתחת ל50) האם לאור תוצאת הקלפרוטקטין יש חשד לקרוהן? יכול להיות שגם בקרוהן תצא תשובה תקינה מתחת ל50? אציין גם כי אין תופעות לוואי מלבד דימום באף כאבי גב וכאבים בזמן יציאה בשירותים.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום כל תהלחךדלקתי פעיל במעי עשוי להעלות את רמת הקלפרוטקטין רמת קלפרוטקטין תקינה הינה סימן מנבא לאי אבחון מחלת קרוהן כמובן שבמידת הצורך יש להמשיך על ידי בירור אנמדוסקופי או הדמייתי

16/01/2020 | 12:36 | מאת: דן

לפני חצי שנה סבלתי כאבי בטן חודש וחצי עשיתי סי טי בטן יצא ברוך השם תקין רק כבד שומני .היה לי נפיחות גזים יציאות לא סדירות .עשיתי גם קולנסקופיה יצא תקין .בן 45 חולה סכרת.לפני שבועיים עוד פעם גזים כאבי בטן תחתונה נפיחות ויציאות צהובות שאם אני זוכר היה גם אז מה ניתן לעשות לחזור על בדיקות מה אומר יציאות צהובות.תודה תגובה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום במידה והיציאות חזורות לצבע ומרקם תקין, הרי שאין צורך בהמשך בירור במדיה והיציאה ממשיכה שלשולית\ צהובה, צריך להמשיך את הבירור

14/01/2020 | 09:39 | מאת: דפנה

שלום דר', שאלה בבקשה, עשיתי U.s. בטן. כולל אאורטה. הטכנאית לחצה כל כך חזק שהגיעה לי כמעט לגב. באזור הטבור התמקדה עמוק וחזק שצרחתי מכאבים ולא מבינה למה לא עצרתי אותה. בכל מקרה, האם בדיקה כזאת אגרסיבית יכולה לגרום נזק לאיברים בבטן או בכלי דם אאורטה או נזק אחר לפוצץ או לקרוע איברים. קרה דב כזה בעבר אי פעם. תודה על תשובתך הכנה. דפנה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אינני מכיר סיבוכים כלשהם של בדיקת US בטן לא נראה לי שנגרם נזק

11/01/2020 | 21:40 | מאת: איילה

שלום אני בת 43 סובלת מכאבי בטן צד שמאל למטה של הבטן שמוקלים לאחר יציאה. בדיקות דם תקינות. אמורה לעבור סיטי בטן. אמרו שאולי מעי רגיש. רציתי לדעת איך יראו הכי טוב את המעי הגס היורד והסיגמואיד אם זה יבוצע בזמן שלא הייתי בשירותים כמה ימים והמעיים יחסית מלאים או בזמן שהמעי ריק יחסית? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום המעי יראה טוב בסיטי רק אם יגיע חומר ניגוד אליו אין קשר בין זה לבין יציאות

10/01/2020 | 13:09 | מאת: מרדכי

RE: בדיקת גסטרו סקופיה | מאת: מרדכי התוצאות ביופסיה הגיעו לרופא.לא רואה את התוצאות נשלחה תשובה אלקטרונית לרופא אבל זה מה שהוא כתב! המלצות לטיפול. רושם שמבחנות 1 ו 2 הוחלפו , המשך מעקבי.לא מצליח לתפוס את הרופא.יש מה לדאוג? התוצאה תקנית או שלא ולכן נראה לרופא שהמבחנות הוחלפו.אשמח לתשובה תודה מראש ומעריך מאד.מצורף תשובות לפני הביופסיה בבדיקה התוצאה ושט אי סדירות של קו z מעבר במרחק 40 ס"מ מהשינויים. קיבה מוקדים של דם טרי מרוח על רירית גוף הקיבה .אודם רירית בגוף קיבה ובאנטרום ללא מקור דמם ברור נלקחו דגימות.ב.בדיקת קולונוסקופיה ממצאים בזווית רקטות סיגמא ניכרת בלולאה קרה פוליפ סביליה 4 מ"מ ובקלון רוחבי פרוקסימאלי ניכרת הביופסיה קרה פוליפ סביליה 3 מ"מ .באילום הסיפי נילקחה דגימה מעל אפטה זעירה בודדת .

לקריאה נוספת והעמקה

שלום הממצאם שתארת אינם מדאיגים פנה לרופא להשלמת הבירור

שלום דוקטור רציתי לדעת מה שונה בין צילום שיקוף של המעיים לבין צילום סקירה רגיל יש הבדל בינהם כואב לי בטן תחתונה שמאלית מאוד מאוד ללא הפסקה התחרפנתי סופית שוקל להתאבד בקרוב הכאב בצד שמאול משגע אותי זה לא מפסיק עכשיו היה כירוג שניהל לי תבירור בסיטי לא ראו בעיה רק התפשלות מעי דק בלי חסימה וטגרט בבטן עליונה עכשיו שהכירוג עשה לי גם שיקוף בלי שום חומר אמר שמצד ימין זה נראה יפה ומצד שמאול לא ואמר בשיקוף שזה יוצר בטן ריקה של המעי הגס השמאלי מזה אומר ? ואמר שיש הרחבת מעי גס האם יכול להיות שבשיקוף יגלו ץבעיה ובסיטי לא גילו כלום מזה שיקוף הכירוג בדיוק קלע אמר מעי גס שמאלי איפה שכואב לי הוא פרש ובנתיםם מצבי מחמיר תוכל להסביר לי. זה שיקוף תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום עידן שיקוף הינו סדרת צילומים בתנועה המשקפים את תנועת המע, לעומת צילום יחיד המשקף תמונה אחת בזמן נתון קיימים פתרונות רבים לטיפול בכאב, ולפני שאתה מחליט או כותב על כל מיני אופציות קחצוניות, יש להשלים בירור ולקבל טיפול ממליץ גם שתפנה לקבלת סיוע מקצועי לקושי שאתה מגלה על מנת לטפל בנוסף בדכאון\ חרדה מהם אתה כנראה סובל

שלום יש לי עצירות כאונית מעי רגיש דיספפסיה דיספגיה בעיות בהליכה אי יציבות לוקחת נורמלקס וגורם לי לשלשולים גזים לא נעימים בלי סוף מה ניתן לקחת במקומו רזולור יכול לעזור ? בקופת חולים אין מה אקח הסבל נוראי מתקשה גם לשתות כוס מים בבת אחת שעה אחרי השתיה של נורמלקס ואכילה מתקשה ממנו בבליעה גם מתקשה לשתות ולאכול ביחד יש לי לחץ לושט העליונה מלבד התקנת פאג אין פתרון אחר? אני רזה ומיובשת ירדתי ל 47 קג למרות שאוכלת אחרי כל אכילה או שתיה יש כאבים בושט בקיבה שמקרין לגב עליון האם זה בעיות בלבלב ? גסטרוסקופיה תקינה מעכשיו קולונסקופיה תקינה גם אולראסאונד בטן עליונה מה אעשה הסבל נוראי יש לי יובש בפה אין לי אוק יובש ודימום באף צפורניים מפוצלות פיסורה שלא מתרפאת מהגזים ומהשלשולים צניחת רקטום חולשות מהרזון הרב מי יכול לעזור לי סותריי חומצה לא עוזרים לי גם בית החזה כואב אנא הצילו אותי אין לי חיים בלילה יכולה לישון רק עם מירו 15 מג ולוריבן כי יש לי רפלוקס לושט העליונה וביום כל יומיים כאביי תופת

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אכן מתוארים תסמינים מרובים וקשים ממליץ על פנייה למרפאה המתמחה בנוירוגסטרואנטרולוגיה והפרעות תנועתיות בדרך כלל מרפאות כאלה יהיו במכוני הגסטרו בבית חולים גדולים

04/01/2020 | 03:11 | מאת: יעקובי

סובל כשנתיים מריפלוקס שאובחן עי מנומטריה כלחץ נמוך בסוגר תחתון ,נוטל נקסיום במינון גבוה שעוזר חלקית , בנוסף וזה החלק הקשה יש וושט רגישה , המתבטאת בכאבי גרון כרוניים והרגשה של המזון כשהוא עובר בגרון -כל הבדיקות אאג יצאו תקינות ואובחן כרגישות בוושט והומלץ על נוגדי דיכאון כטיפול אולם לא מסוגל בגלל תופעות הלוואי של התרופות אשר מחמירות את תופעות המעי הרגיש ועוד כל מיני תופעות מוזרות שלא מפסיקות גם אחרי חודש וחודשיים עם התרופה והמעי הרגיש אשר התחיל לפני 10 שנים ומאז הסימפטומים די ברמיסיה עם נטילה קבוע של רזולור וכל נוגד דיכאון פשוט מדליק סימפטומים ורק הפסקה של נוגד הדיכאון מביאה הקלה ומורידה סימפטומים שנמשכים לאורך כל הטיפול בנוגד הדיכאון שלא ממש עוזר . קראתי שניתוח סטרטה עוזר לריפלוקס אך גם למצבי רגישות בגרון שזוהי מחלה או תסמונת די חדשה בעולם הרפואה , האם יש מקום שמאבחנים ועושים ניתוח שכזה ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום למיטב ידעתי סטרטה אינו מבוצע בארץ ובכלל הפרוצדורה פחות מקובלת בכל מקרה אין בניתוח לטפל ברגישות יתר של הושט

דר שלום ותודה מראש, כחודש וחצי אני עם כאבי בטן למטה , באמצע ולמעלה לא יודעת איפה כואב לי שמקרין לגב. עשית u.s גניקולי הכל בסדר, שבוע הבא יש לי u.s איברים בבטן מקווה שהכל בסדר. אני בת 65 עשיתי קולונסקופיה פעם אחת לפני שלושים שנה. מרגיש לי כי אני לא מתרוקנת מספיק ולעיתים הולכת הרבה לשירותים. רופאה הכללית שבדקה אמרה שנראה לה שזה מעיים. יש לי תור לגסטרו בעוד חודשיים. השאלה שלי האם לפי התאור שלי זה יכול חס וחלילה להיות סרטן המעי הגס? עשיתי לפני חצי שנה בדיקות דם ודם סמוי בצואה הכל בסדר. ממש לחוצה וחרדה. אשמח לדעתך? תודה מקרב לב, ליאן.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שינוי בהרגלי יציאה דורש בירור של מערכת העיכול התחתונה אכן יש מקום לביצוע קולונוסקופיה כבדיקה ראשונה

30/12/2019 | 15:14 | מאת: רותם

שלום רב אני עתידה לעבור קולונוסקופיה בעוד כשבוע ואני רואה שהרופא כתב לי להתחיל לקחת 2 לקסעדין 5 ימים לפני הבדיקה (בכל יום בשעה 17:00) וכמובן את שקיות המשלשלים ביום לפני אני מניחה שמכיוון שבפעם הקודמת שביצעתי לפני כמה שנים למרות שלקחתי את כל המשלשלים לפי ההוראות והתחלתי יומיים לפני בכל זאת לא היה נקי 100% שאלתי היא האם 5 ימים של משלשלים זה לא המון? האם זה לא מסוכן? האם זה מקובל? אשמח לשמוע דעתך לפני שאני מתחילה בברכה רותם

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אני מניח שאכן ההכנה הייתה לקויה ולכן הייתי נצמד להמלצות הרופא הממליץ

שלום לדר רציתי לשאול אני סובלת מכאבים כרסום ברום הבטן בושט לאחר שתית מים ו או אכילה יש כאבים ברום הבטן שמקרין לגב עליון שום סותר חומצה לא עוזר הגסטרוסקופיה שעשיתי לאחרונה תקינה גם הביופסיה אין חיידק גם אולטראסאונד בסדר אני מיובשת מאד כל הגוף רזיתי 45 קג במשך 4.5 שנים האף יבש הפה אים בו רוק חלשה בתת משקל לא מצליחה לעלות במשקל יש לחץ מוגבר לושט העליונה בעיות בליעה דיספפסיה איך ניתן לעזור לי מיואשת בחרדה ודכאון מהמצב יש לי קשיי הליכה טרם אובחן פרקינזון איך ניתן לטפל יש לי עצירות חמורה לוקחת נורמלקס שנותן רק קיבה שלשולית מהעצירות יש לי פיסורה צניחת רקטום צריבה בוולווה הכל התייבש כולי מיובשת אין ספיגת מים ומזון כמו שצריך יש כל הזמן גזים בריח לא נעים שגם צורבים בוולוונ ובפיסורה צצבי בכי רע 17.7 b.m.i לא מצליחה לעלות אפילו קג אחד ויש לי לעתים כאביי תופת בקיבה בגב לוקחת אקמול לא עוזר יתכן שזה פוגע בקיבה? נותנת מעט שתן והמים רועשים בקיבה נראית מאד מבוגרת מקומטת כל השומנים יצאו ממני והמים חלשה גם מהרזוןיש לי לפעמים תחושת טרום עילפון ירידת סוכר ולחץ דם יש לי רגישות יתר לתרופות לוקחת לוריבן ומירו ללילה אחרת לא יכולה לישון מהרפלוקס לושט העליונה ובבוקר חצי כדור ציפרלקס שלא עוזר לחרדה מה ניתן לעשות במצבי צפואניי היד מתפצלות מהיובש גם השפה התחתונה בפה שום משחה לא עוזרת קיבלתי סקיפוזיס מהרזון שריריי נחלשו

לקריאה נוספת והעמקה

שלום את מתארת ריבוי תלונות ופגיעה קשה בתפקוד לאור המורכבות מציע שתפני למרפאה המתמחה בנוירוגסטרואנטרולוגיה במסגרת אחד מבתי החולים הגדולים

היות והנורטילין אפילו במינון נמוך של 25 מג די עובד לכאב העצבי אך גם מחמיר את מצב המעי הרגיש .מבין התרופות העובדות על האפינפרין ומתאימות לכאב : סימבלטה , וולבוטרין , דפרקסן ,אדרונקס . מה הכי פחות יגוע כגורם לעצירות ויכול להתאים לבעלי מעי רגיש עם עצירות חוץ מה SSRI שלא עובד לי לכאב העצבי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום סימבלטה יכול להתאים

שלום אני סובל מכאבי בטן חזקים במשך 24 שעות ביממה ללא הפסקות בככל לאחר יציאה יש הקלה קטנה אבל עדין הכאב נשאר חזק עברתי בירור של הבטן מה שהיה רשום זה במעי הדק התפשלות טרנזטורית ללא סימני חסימה בבטן שמאלית עליונה הודגם מבנה בצורת טרגרט צקום בעמדה נמוכה וזהו עשו לי אחר כך mri מעי דק לא ראו את התפשלות שם רק מימיתת בכמות קטנה באגן וזהו זה מה שהיה רשום כול השאר תקין אחר כך עשו לי שיקוף של כול הבטן והמעי בלי לשתות שום חומר ניגוד והכירוג אמר שהמעי הגס אצלי רחב זהו כול הבדיקות דם תקינות מה לעשות אני בן 28 הכאב קבוע וזה מחליש מאוד בזמן אחרון מה ניתן עוד לעשות רופא גסטרו לא יודע מזה בשיקוף ראו מעי גס רחב ובסיטי לא איך זה ? אשמח לעזרה מה לעשות כי ישגתעתי מיזה ואי אפשר לחיות כך טוב תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ממליץ שתפנה למרפאת נוירוגסטרואנטרולוגית באחד מבתי החולים הגדולים

23/12/2019 | 02:09 | מאת: יעקובי

אני סובל ממעי רגיש מאופיין בעצירות כבר 10 שנים .מטופל קבוע ברזולור והתסמינים בשליטה ואין בעיה אבל לפני שבועיים התחלתי טיפול בנורטילין 25 מג בעקבות כאב נוירולוגי . התרופה הזו גרמה לי אחרי שבועיים מנטילתה להופעות של כל התסמינים שעד כה היו בשליטה ורדומים . כולל עצירות קשה שאפילו הרזולור כבר לא עובד עליה .הוספתי נורמלקס ולקסעדין וכלום . האם העצירות מהתרופה הזו זה דבר חולף או שצריך לבקש שינוי תרופתי כי לפי מה שאמרו לי שהתרופות של TCA הכי עובדות לכאב נוירולוגי כמו שלי וה SSRI שניסיתי לפני כן לא ממש עזרו לכאב נוירולוגי ובנורטילין דווקא יש שיפור מסויים אחרי שבועיים אבל זה הורג לי את המעיים

לקריאה נוספת והעמקה

שלום העצירות הנגרמת על ידי נורטילין נמשכת בדרך כלל לאורך השימוש בתרופה

19/12/2019 | 07:12 | מאת: מאיה

בוקר טוב, בתקןפה האחרונה עברתי בדיקות בעקבות כאבי בטן,נפיחות, שלשולים וגזים.(היום כבר יודעת שזה מרגישות ללקטוז) אבל אחת הבדיקות שנשלחתי היתה אולטראסאונד א.ס. בטן עליונה וכליות. באולטראסאונד אמרו שיש ממצא חשד לציסטה בשחלה הימנית בגודל 3.3 ממ. והמליץ לי ללכת לגניקולוגית. הלכתי אליה וסיפרתי לה. היא בדקה לי את השחלות ולא מצאה דבר, אצרה שהכל תקין. מה אם כן הוא הנכון??? מה אני אמורה לעשות הלאה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום פני עם שאלתך לאחד הפורומיםמ של רפואת נשים

17/12/2019 | 17:05 | מאת: מאי

שלום ד"ר, יש לי כבר 3 שנים תופעות של קושי בבליעה ורפלוקס. עברתי המון בדיקות גסטרו.(בינהן גסטרוסקופיה 3 פעמים, מיפוי התרוקנות קיבה, ph 24, ניטור חומצה) בהתחלה לא מצאו כלום חןץ מריפלוקס. לאחרונה מצאו לי חיידק הליקובקטר טופלתי באנטיביוטיקות החיידק נעלם, התופעות ממשיכות ריפלוקס, ליחה, בחילה, שורף בקיבה. לאחרונה עברתי גסטרוסקופיה ונאמר לי שיש לי דלקת בקיבה נלקח ביופסיה מהקיבה וחזרה תשובה שיש לי דלקת קשה וכרונית בקיבה. הגעתי לטיפול אצל פרופ גסטרו (אחרי ביצןע הגסטרו)והוא רצה לעשות לי שוב גסטרוסקופיה כדי לקחת ביופסיות מהושט והתרסיריון, הוא משער שיש לי הפרעה תפקודית לדעתו (כי גם לפני שהיה לי דלקת היה לי קושי בבליעה ורפלןקס)והוא קודם רוצה לשלול צליאק וeoe. את הגסטרוסקופיות עשיתי בהפרש של חודשיים ובגסטרוסקופיה השניה הפרופ טען שאין לי דלקת למרות שעשיתי גסטרו חודשים לפני ונאמר דלקת חמורה וכרונית בקיבה. רציתי לשאול איך יתכן שב2 גסטרוסקופיות שונות בהפרש חודשים יש דלקת חריפה וכרונית ובשניה אין?( למרות שבראשונה גם יש עדות פתלוגית) ואיזה טיפול יכולים לתת לי להפרעה בתפקוד המעי לפי טענת הפרופ? הוא לא רצה לפרט לי עד שהביופסיות החדשות לא חוזרות. נקסיום לא כל כל עוזר לי.אובדת עצות וסובלת אשמח לשמוע דעתך בנושא. בתודה, מאי(בת 26)

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לגבי השאלה של ההבדל בפתולוגיה בין שתי הבדיקות- יתכן ולקח זמן לסמני הדלקת הכרונית להעלם לאחר הכחדת ההליקובקטר לגבי ההפרעה בתפקוד- יש לבצע בירור ולהוכיח זאת ורק אחכ לדון בטיפול

16/12/2019 | 18:27 | מאת: גלעד

שלום תודה על תשובתך לגבי אופטלגין והקיבה ( סובל במשך שנים מתופעות בקיבה וושט ). אעריך אם תוכל להגיד את דעתך המקצועית: האם לדעתך אופטלגין בטיפות בעייתי יותר מבחינת הקיבה מאשר בכדורים? והאם אפשר לקחת אופטלגין על בטן ריקה? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אין הבדל בין הטיפות לכדור לגבי השאר קרא בעלון הצרכן

16/12/2019 | 11:38 | מאת: גלעד

שלום אני בן 52 סובל כבר 15 שנה מתופעות בטן עליונה שהוגדרו כרפלוקס כרוני עם דיספפסיה וכאב. אחרי אוכל לפעמים כאבים במפתח הלב, לפעמים כאב כמרכז החזה כנראה בוושט, לפעמים בחילות, רפלוקס, שיעול ועוד. לוקח כל יום לוסק לפעמים גם גסטרו 40. בעקבות תאונה סובל גם מכאב כרוני בצוואר. השתדלתי כמה שפחות לקחת משככי כאב אבל באחרונה נאלץ לקחת יותר. אקמול לא עוזר. טרמדקס ודומיו גרמו לעצירות נוגדי דלקת אסור בגלל הקיבה נשארתי רק עם אופטלגין לוקח כ 4 פעמים בשבוע 2 אופטלגין שמתי לב שמאז שהתחלתי לקחת אופטלגינים יש יותר תופעות בקיבה כאב תחושת רעב ועוד. אודה על עזרתך 1. האם אופטלגין ( ששייך לנוגדי דלקת ) הוא גם יכול לגרות את הקיבה וליצור שם בעיה או להחמיר תסמינים? 2. האם אופטלגין נוזלי יותר בעייתי לקיבה מאשר בכדור? 3. האם יש בעיה לקחת אופטלגין על בטן ריקה לפעמים באמצע הלילה חייב משכך כאב תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אופטלגין אינו אמור לגרום לתסמינים במערכת העיכול יחד עם זאת לכל אחד יש את התגובה האישית שלו, כך שקשה להתווכח עם מה שאתה חש. הייתי חושב לפנות למרפאת כאב לבחינת הטיפול בך

שלום, אובחנתי עם תסמונת מעי רגיז בעלת סימפטומים קשים. יש כאבים, גזים ונפיחות כל הזמן. ניסיתי נוגדי דיכאון ואינו הראה שיפור. האם יש עוד טיפולים תרופתיים שניתן לנסות?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יש אופציות נוספות : שינויי תזונה, תרופות אחרות ועוד יש לפנות למומחה בתחום

08/12/2019 | 15:59 | מאת: אלעד

שלום אני בן 54 כבר כמה שנים סובל מרפלוקס GERD ודיספפסיה בקיבה. לוקח כל יום לוסק. לפעמים אחרי אוכל יש כאבים במרכז החזה איפה שמפתח הלב, לפעמים קצת מימין למפתח הלב, לפעמים באיזור במרכז החזה קצת מעל מפתח הלב, יש שיעול, רפלוקס, צרבת ועוד תופעות. באחרונה יש לי מעת לעת כאבים בצד שמאל של החזה מעל גובה הפטמה ושמאלה, יותר קרוב לכתף. באותה עת לא היה כאב גם במרכז החזה. עשיתי אק"ג פעמיים שיצא תקין. רציתי לדעת האם כאב מהקיבה יכול להגיע ולהקרין גם לאיזור חזה שמאלי קרוב לכתף ? כך שזה יכול להיות מהקיבה? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום כאב מהקיבה עלול הקרין לחזה שמאל עדיין יש לשלול מקור אחר לכאב, למשל ל מקור לבבי פנה לבדיקת רופא המשפחה

08/12/2019 | 14:22 | מאת: מרדכי

בבדיקה התוצאה ושט אי סדירות של קו z מעבר במרחק 40 ס"מ מהשינויים. קיבה מוקדים של דם טרי מרוח על רירית גוף הקיבה .אודם רירית בגוף קיבה ובאנטרום ללא מקור דמם ברור נלקחו דגימות.שאלתי למה יש צורך בדיגמות?האם יש פה משהו שנראה לא כשורה? ב.בדיקת קולונוסקופיה ממצאים בזווית רקטות סיגמא ניכרת בלולאה קרה פוליפ סביליה 4 מ"מ ובקלון רוחבי פרוקסימאלי ניכרת הביופסיה קרה פוליפ סביליה 3 מ"מ .באילום הסיפי נילקחה דגימה מעל אפטה זעירה בודדת .מטופל בנקסיום לדלקת.שאלתי האם יש מה לחשוש מהדגימה לסרטן? או לתאים סרטניים.אשמח לתשובה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום בשני המקרים הוחלט על ביצוע דגימה עקב ממצא לא תקין יש לחכות לתשובת הביופסיה על מנת להבין על מה מדובר הסיכון לסרטן בפוליפים קטנים נמוך מאד

10/01/2020 | 12:32 | מאת: מרדכי

התוצאות ביופסיה הגיעו לרופא וזה מה שהוא כתב המלצות לטיפול. רושם שמבחנות 1 ו 2 הוחלפו , המשך מעקבי.לא מצליח לתפוס את הרופא.יש מה לדאוג? התוצאה תקנית או שלא ולכן נראה לרופא שהמבחנות הוחלפו.אשמח לתשובה תודה מראש

07/12/2019 | 12:51 | מאת: גלית

שלום אני לוקחת 17 גרם נורמלקס לעצירות. לפעמים שתיה של כמות כזאת קצת גורמת לי לאי נוחות בזמן השתייה האם אפשר לפצל לקחת נניח 8 גרם בבוקר 8 גרם בערב? ( כתוב שצריך לקחת במנה אחת ביום ) תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ניתן לפצל את המנה במידה ולא ישפיע ניתן לקחת שוב 17 גרם

06/12/2019 | 18:58 | מאת: לני

שלום סובלת מעצירות כבר כמה שנים, בא והולך, עכשיו יש לי פיסורה ומקבלת טיפול אחרי שביקרתי אצל פרוקטולוג, כמו כן לוקחת כל יום נורמלקס וזה אכן עושה את העבודה ועוזר. יוצאת בעוד כחודש ל5 חדשים לטיול בדרום אמריקה, ולא יכולה לסחוב בלי סוף בקבוקי נורמלקס, שמעתי על כדורים בשם רוזול? האם זה תחליף? האם יש משהו אחר? עדיף כדורים פחות תופס מקום בתיק גב שהולכים איתו יום יןם. אשמח לעזרה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רזולור הינו טיפול יעיל אך יקר מאד אם ברצונך בכדורים, הייתי מציע לקסדין או בקוניס 2-3 בשבוע

09/12/2019 | 23:30 | מאת: לני

לקסדין או בקוניס 2-3 בשבוע, האם ישמשו במקום הנומלקס, האם הם תחליף/ אותו הדבר, לנסיעה ארוכה לכמה חודשים לחול, מה עדיף, הרופא אמר נורמלקס כטיפול ל 3 חודשים בכדי שהפיסורה תעבור ומה אחר כך מה עושים ממשכים להיות תלויים בתכשירים? נוסעת לכמה חודשים ורוצה ראש שקט איך להתארגן שלא ארגיש כאבי בטן ועצירות ושגם הפיסורה תחלים. תודה

לפני כשנתיים עקב כאבי בטן חוזרים שהלכו והחריפו הגעתי לבית חולים שם עשו לי בדיקות שתן ובדיקות דם שהיו תקינות אולם כיוון שהכאבים היו נורא חזקים ונמשכו תקופה המשיכו לברר ובCT בטן נמצא שישנה תקיעת שומן קלה ועיבוי בדופן המעי. נאמר לי שזה כנראה קוליטיס. עם הזמן היו תקופות טובות יותר וטובות פחות ולאחרונה הכאבים חזרו עם אנמיה(ההמוגלובין שהיה לי בבדיקות כשהתגלה דלקת היה 12 או 11) והיום ההומוגלובין הוא 9.5 חוץ מאנמיה כל הבדיקות מעבדה אצלי תקינות.. ירדתי 3 קילו בשלושה חודשים,סובלת מבחילות ועצירות וכאבי בטן עייפות.. נאמר לי שאהיה חייבת לבצע בדיקת גסטרוסקופיה, קולונןסקופיה וקלפרוטקטין על מנת לאבחן את המצב כלומר לא בטוח שיש לי קוליטיס כמו שחשבו. רציתי לשאול מה עוד יכול לגרום לעיבוי של דופן המעי ותקיעת שומן? האם זה מצב שלא בהכרח מעיד על דלקת כרונית ומה הסיכויים שיש לי דלקת כרונית במעי על פי המידע שנתתי כאן? אני מאוד מפחדת מבדיקות פולשניות אבל כנראה שאין ברירה....

לקריאה נוספת והעמקה

שלום עכירות שומן ועיבוי דופן הינם סימני דלקת אין ספק שיש מקום לקולונוסקופיה

29/11/2019 | 04:51 | מאת: זהר

שלום רב עקב כאבים בבטן העליונה וגרפסים מרובים לקחתי אומפרדקס הכאבים התגברו והרופאה ביקשה שאבצע בדיקת נשיפה אך אני צריכה להפסיק תרופות נוגדות חומצה. אני כבר יומיים בלי ויש לי כאבים מעין סחיטה בבטן, קרקורי בטן מרובים ומוגזמים הגורמים לי לכאב וסבל עז הסיוט הוא בעיקר בלילה שהכאב והקרקורים חזקים מאוד וכאב רעב נוראי. אני מעוררת מהשינה ולא מצליחה להרדם מהכאב מה אוכל לקחת שלא יפריע לבדיקת הנשיפה ודיוכל להרגיע לי את הכאבים האלה ואוכל לישון כמו שצריך עד שיחלפו שבועיים שאוכל לבצע את בדיקת הנשיפה אודה לעזרתך זהר

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ניתן לקחת פמו או גסטרו 40 מג עד 3 ימים טרם הבדיקה ניתן לקחת סותרי חומצה - למשל גוויסקון עד יום טרם הבדיקה

28/11/2019 | 07:50 | מאת: סיגל

שלום, הרבה פעמים אני מרגישה רעב חזק - ממש כיווצים בבטן גם אם זה 2 דקות לאחר האכילה. וכשאני רעבה אני ממש לא מרגישה טוב. בדיקות סוכר תקופתיות תקינות וגם בלוטת התריס. המשקל שלי תקין. האם זה מעיד על בעיה בלבלב?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אני מבין שבסופו של דבר התלונה הינה כאב לאחר אוכל אם זה כך, יש לשלול בעיה בקיבה על יד גסטרוסוקפיה ובעיה בדרכי המרה, וזאת עלידי US

26/11/2019 | 20:25 | מאת: דרומית

שלום רב , בת 42, מעשנת , ברקע פיברומיאלגיה ומעי רגיש שהתפתח לאחר מכן, בעקבות יציאות מרובות חלקן שילשולים, טחורים פנימיים, צריבה קשה ביציאות ותחושת חוסר התרוקנות מלאה . האם היציאות הצורבות קשורות למעי הרגיש ואם כן כיצד ניתן לטפל בכך , הסבל הוא יום יומי... הורדתי מהתזונה דברי חלב , חצילים, עגבניות ומצליבים ... תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום צריך לבדוק אם אין מחלה בפי הטבעת ( למשל טחורים) בנוסף ניתן לשנות תזונה

26/11/2019 | 10:52 | מאת: ליה

שלום קראתי כי ייתכנו שינויים בפעילות המעיים- תהליך עיכול איטי עצירות מעי רגיש ורפלקס שנובעים מירידה בייצור האסטרוגן בטרום גיל המעבר ואחריו.איך ניתן להבחין בין מצב הנובע משינויים מנופאוזיים לבין תהליך פתולוגי אחר? מדובא באישה לקראת גיל 46 שהחלה לסבול בחודשים האחרונים מפעילות מעיים איטית נטייה לעצירות רעשים באיזור בקיבה ואי נוחות בבטן ללא כאבים .התסמינים משתנים מיום ליום . תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אין דמיון אמיתי בין תסמונת מעי רגיש לשיניי גיל המעבר בתסמונת מי רגיש התסמיןן העיקרי הינו כאב ולא עצירות או רפלוקס

18/11/2019 | 01:46 | מאת: נעם

שלום מזה תקופה שאני שם לב שהחלק הראשון בצואה שלי הוא בצורת גושים (כמו אבנים) שמחוברות אחת לשניה. בהמשך יכול להיות אפילו צואה רכה יחסית. אני שותה מספיק, אני פעיל גופנית (אני מע גיל 40), ויש לציין שיש לי יציאות סדירות קבוע מדי יום. איך זה נוצר? האם זה מעיד על בעיה כלשהי במעי הגס/ברקטום? האם זה אומר שאני לא מתרוקן לגמרי ביציאות? והאם זו בעיה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום במידה ואין תלונה של עצירות, אין צורך בכל בירור במידה והיציאה קשה\ ממושכת\ קיימת תחושת חוסר התררוקנות- רק אז יש מקום לבירור אצל גסטרואנטרולוג

שלום 1. באיזה סוג הרדמה משתמשים בבדיקת קולנוסקופיה? 2. האם בטשטוש בהכרח ישנים או שרק לא מרגישים כאב? 3. מה גורם לכך שלא ירגישו כאב? השינה? הרי בשינה אנו מתעוררים מכל כאב? 4. מי מבצע את הטשטוש במכוני הגסטרו? האם הגסטרואנטרולוג שמבצע את הבדיקה שיש שיש רופא מרדים? מי משגיח על המטופל מבחינת הנשימה ופעילות הלב וכדו'? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום הטשטוש מבוצע בשילוב של 3 תרופות, הגורמות לירידה בעירנות ובתחושת הכאב כמות החומר היא הקובעת אם תהיה שינה או חוסר כאב. בחומרים החדשים, ובעיקר השימוש בפרופופול גורם לשינה קלה ללא כאב בניגוד לשינה רגילה, כאן התרופות מונעות יקיצה, ובמידה ויש התחלת יקיצה מוספים תרופות הטשטוש מבוצע בדרך כלל על ידי גסטרואנטרולוגיםמשעברו קורס סדציה

16/11/2019 | 12:59 | מאת: אנונימית

בקישור הזה https://www.doctors.co.il/medical-articles/207324/ מתוארת בדיקת דם חדשה. אני מנחשת שהיא פרטית, אך איפה ניתן להזמין אותה ולבצע אותה?

שלום פנה לכותב המאמר

24/11/2019 | 22:54 | מאת: אנונימית

אבל הכותב הוא לא רופא אלא בסך הכל גולש רגיל, והמקור נכתב בחו''ל

14/11/2019 | 18:06 | מאת: סובל 11 שנה ממני רגיז

לאחר טיפולים באמצעות פרוביוטיקה קולוטאל רסיטל ( עזר למצב הרוח בעיקר - הגביר את היציאות) לקחתי קולפרמין בהמלצת רופאת גסטרו וזה מאוד עזר לי לכאב בטן וליציאות ( הצלחתי יום שלם לא להיות דקה בשירותים). ( קולוטאל עזר מעט אבל באיזשהו שלב היו לי שלשולים - התרופה בעיקר דחתה את הקץ) פרוביוטיקה איזן קצת הבטן והגזים. הבעיה עם קולפרמין (שמן מנטה) הוא שרשום בעלון שהשימוש מוגבל לשבוע עד שבועיים. האם זה מסוכן שאקח זאת מעבר לזמן הנקוב? יש לציין שאני סובל מצרבת (gerd) והרניה - טופלתי בנקסיום ואז בקונטרלוק אך אך חש חולשה כאבי ראש וסחרחורות והחלטתי להפסיק - כל שנה מפנים אותי לגסטרוסקופיה וכל פעם מוצאים פוליפ ומסירים וביופסיות יוצאות תקינות - אולי זה מוגזם לגשת לבדיקות האלו כבר? אולי הבעיה שלי היא היא בעיקר צרבת ולא תסמונת המעי הרגיש/הרגיז? (לפני שאובחנתי עם התסמונת הזו ניתנו לי כדורי אומפרדקס לצרבת ב2008 בהיותי נער) לפני זה הייתי בריא סהכ ולא לקחתי כדורים (סבלתי מאלרגיה אבק ואטופיק דרמטיטיס מדי פעם). יש לציין שנמצא שאני רגיש ללקטוז שנה לאחר מכן בתבחין נשיפה תודה. נ .ב. האם זה נכון ששמו מנטה גורם לצרבת?

לקריאה נוספת והעמקה
14/11/2019 | 18:16 | מאת: סובל 11 שנה ממני רגיז

שכחתי לציין שלקחתי קראון בהמלצת רופא משפחה (אנזימי עיכול) זה עשה לי כאבי בטן אבל עזר במעט בעיכול

14/11/2019 | 18:19 | מאת: סובל 11 שנה ממני רגיז

ועשה גם שלשולים (קראון)

שלום אין כל בעיה להמשיך יפול בקולפרמין מעבר לשבועיים שמן מנטה עלול לגרום לצרבת, אך אם במקרה שלך אין החמרה בצרבת, הרי שאין מניעה בהמשך הטיפול

15/11/2019 | 15:58 | מאת: סובל 11 שנה ממני רגיז

תודה רבה!!

12/11/2019 | 22:08 | מאת: שלומי

שלום יצא לי להסתכל על הצואה שלי בשירותים, וראיתי קפסולה שלמה, לחצתי על זה וראיתי את התכולה, שמן דגים. זו היתה קפסולה של אומגה 3. (אני נוטל כמה תוספי מזון). מה ההסבר לזה? האם יש בעיה במערכת העיכול? איך אני יכול לדעת אם אני מעכל תרופות ו/או ויטמינים ותוספים שאני לוקח? האם זה דורש בירור וטיפול כלשהו? תודה

לקריאה נוספת והעמקה
14/11/2019 | 18:21 | מאת: דוד

ניסית אנזימי עיכול? יש כאלה גם ללא מרשם מרופא

שלום מעבר מהיר במע ( למשל בשלשול) עלול לגרום להפרעה בפירוק וספיגת תרופות אם אין כל סימן למחלה ואין ירידה לא מבוקרת במשקל, ניתן להרגע אחרת יש לפנות לבדיקת גסטרואנטרולוג

12/11/2019 | 17:20 | מאת: מיואש מהחיים

שלום לפני שנה וחצי התחילו לי התנפחיות בבטן וגזים הלכתי לגסטרו עשו לי בדיקת אולטרסאונס ויצא תקין, ובאמת שאני רוצה כבר למות אי אפשר עם הכאבים האלה אני כמו בהריון כל החיים שלי.. אני כבר עובד עצות ואני עכשיו בצבא ולא מביאים לי רופא.... אני כבר לא יכול לסבול את זה

לקריאה נוספת והעמקה
14/11/2019 | 18:13 | מאת: אחד עם ניסיון

יתכן אולי שאתה סובל מתסמונת המעי הרגיז. אולי אתה רגיש למזון כלשהו (נגיד מוצרי חלב). קולפרמין (ללא מרשם) עוזר לערבים והתכווצויות בבטן מניסיוני. אתה יכול לנסות גם אנזימי עיכול. אפשר גם לנסות פרוביוטיקה כמו ג'ארו דופילוס חשוב שתראה רופא ובפרט רופא גסטרואנטולוג (יש לציין שאיני רופא ולכן העצות כאן הן בערבון מוגבל ואיני מעוניין לקחת אחריות על כך) - אל תיבהל מהניסוח זה רק כסת"ח בשבילי (אפילו שאולי לא הייתי צריך לרשום זאת כי איני רופא חח). בקשר לגזים - ניסית גזים x?

שלום קיימות אופציות שונות: אי סבילות או רגישות למזון רבוי חיידיקים במעיתסמונת מעי רגיש מחלה של המעי לשם אבחון וטיפול יש לפנות לגסטרואנטרולוג, עדיף למרפאה להפרעות תנועתיות של מערכת העיכול

06/11/2019 | 21:31 | מאת: ליה

שלום בת 45 סובלת בחודשיים האחרונים מדיספפסיה קלה- תחושת מלאות בקיבה כבדות אחר אוכל אי נוחות בבטן העליונה בצד שמאל,דקירות רגעיות בבטן העליונה בשעות הערב.בנוסף פעילות מעיים איטית ונטייה לעצירות.התסמינים מוקלים בדיאטה ללא גלוטן דגנים וסוכרים. בעברי בשנות העשרים המוקדמות סבלתי מתסמינים במערכת העיכול (ללא מעי רגיז ועצירות)שהוקלו לאחר נוצאת סוכרים מהתפריט.לא נמצא קנדידה בבדיקות. הבנתי שאלו תסמינים של סיבו.מה ניתן לעשות בנושא? האם ייתכן ששינויים הורמונליים פרה מנופאוזה אחראים לתסמינים? איך ניתן להשלים קלוריות כדי להימנע מתת משקל? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום כלל לא ברור שאילו תסמיני SIBO ממליץלפנות לבירור- מכיון שקיימות אבחנות אחרות שיש לאמת\ לשלול

04/11/2019 | 17:39 | מאת: לירון

הי, בחודשים האחרונים אני סובלץ מכאבי בטן וצורך כל הזמן ללכת לשירותים. שמתי לב שכאשר יש לי "מצב 2" זה יוצא עם משהו שנראה כמו קליפה/נייר. צרפתי תמונה. מה זה יכול להיות? מה עליי לעשות?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום בקש בדיקות צואה לטפילים אם אין, אז המשך בירור אצל גסטרואנטרולוג

03/11/2019 | 22:51 | מאת: יצחק

בהתחלה התחיל עם כאבי גרון ועבר והרבה שירותים ועבר עכשיו רק כואב הבטן מה עושחם עם דבר כזה ?

לקריאה נוספת והעמקה
03/11/2019 | 22:52 | מאת: יצחק

הבטן גם עושה מלא רעשים כאלה ואין תאבון כי היא כל הזמן כואבת

שלום קשה להבין- מבקש שתשלח יותר פרטים על המקרה בכל מקרה ניתן לפנות כמובן לבדיקת רופא

30/10/2019 | 19:23 | מאת: בר

שלום רב, לאחרונה הכרתי בחור למטרת חתונה שסיפר לי שיש לו את המחלה "מעי דליף". בחיפוש באינטרנט לא מצאתי כ"כ מידע. אשמח למידע על המחלה. האם הדבר מסוכן? מה ההשלכות של זה? מה התסמינים של המחלה? האם המחלה יכולה לעבור בגנטיקה? האם המחלה יכולה להדרדר עם הזמן? איך היא באה לידי ביטוי ביומיום? מה הגורמי סיכון? תודה מראש!!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אינני מכיר כזאת הגדרה אולי מעי רגיש? או רגיז?

03/11/2019 | 19:27 | מאת: עזר

מה יש להכיר.. פשוט קורא לזה ככה.. תופעה מוכרת לסובלים מבעיות ומחלות שונות ומגוונות במעיים כגון דלקתיות ועוד. תמיד ישנה מן הפרשה, לפעמים יותר, לפעמים פחות, בד"כ לאחר יציאות (אבל לא רק), לא משנה כמה נקי יהיה לאחר היציאה, לאחר זמן מה, יתלכלך שוב, (בד"כ לאחר פעילות גופנית, הליכה, ריצה וכל מאמץ אחר).. מתרגלים ומסתגלים לזה, תוך כדי ההתפנויות וסידור בשירותים ועד דרך מטליות לחות וכדומה. הדבר אינו מסוכן, אך לא נעים. בד"כ לא קשור לגנטיקה. ואין כל סיכון שהוא (אם הכל תקין חוץ מזה).. המון המון אנשים סובלים מזה, ולא מיחסים חשיבות לעניין. אינו אסון, אבל יכול כן להדרדר לצערנו עם הזמן, מכיוון שכמו שאת שמה לב, הרופאים נכון לעכשיו לא מכירים או מנסים להבין סימפטום זה. המון בריאות.

27/10/2019 | 10:42 | מאת: מור

אובחן אצלי מעי רגיז והרופאת גסטרו נתנה לי נורטילין 25 מ"ג פעמיים ביום. קראתי את ההתוויה של התרופה וראיתי שזו תרופה לדיכאון עם הרבה תופעות לוואי האם זה מקובל לתת את התרופה הנ"ל למעי רגיז?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום התרופה יעילה בתסמונת מעי רגיש בעיקר עם הכאב מלווה בשלשול המקור של התרופה אכן הינה כטיפול בדכאון ( בדרך כלל במינון הרבה יותר גבוהה), אולם השימוש בתסמונת מעי רגיש הינה כטיפול בכאב ויסצראלי סה"כ אין הרבה תופעות לוואי משמעותיות במינון היחסית נמוך שמתחילים בו את הטיפול.

24/10/2019 | 12:27 | מאת: ריקי יפה

שלום. בבדיקת אנדוסקופיה-קפסולה נמצאה אפטה אחת במעי הדק. מה זה אומר? והאם יש לקחת נורטילין? בתודה, ריקי יפה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום בדרך כלל אפטה בןדדת אינה סימן למחלה אינני מבין את הקשר לנורטילין

25/10/2019 | 13:12 | מאת: ריקי יפה

יש אבחנה של מעי רגיז, והוצע טיפול בנורטילין. האם יש בכלל טיפול למעי רגיז ?

שלום ד"ר , הנני בת 23 וסובלת כבר כמה שנים מכאבי בטן במיוחד לאחר ארוחות ושילשולים שהולכים וחוזרים . עשיתי גסטרו קולונוסקופיה שיצאו תקינים חוץ מכך שראו שיש שם אפטה שאמרו לי לא להלחץ מכך .זה מצב שמאוד מפריע לי בתפקוד היום יומי שלי והייתי רוצה לקבל ממך המלצה אילו עוד בדיקות ניתן לבצע?האם ניתן להפחית את התסמינים? (בנוסף התפתחה אצלי רוזציאה שקראתי וכנראה זה קשור גם לעניין של הבטן. תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום חסרים נתונים לגבי הבירור- האם נבדק המעיההדק הסופי? האם בוצעה בדיקת קלפרוטקטין בצואה?סרולוגיה לצליאק? ממליץ שתפני להמשך בירור אצל רופא מומחה

היי, הייתי אצל רופאה מומחית ששלחה אותי לבצע שתי בדיקות נוספות אחת של פרזיטים והשניה כפי שרשמת קלפרוטקטין בצואה . טרם ביצעתי. במידה וגם זה יצא תקין יש עוד בדיקות שאוכל לבצע ? מאחר וזה נורא מפריע לתפקודי היום יומי. תודה ניקול

ברצוני לברר לגבי צואה דקה שקיימת אצלי כבר מספר רב של חודשים . אציין שהצבע תקין לחלוטין כמו כן הצואה שוקעת ובעבר לא היתה שוקעת אלא צפה . אני בן 60 עברתי בדיקת קלנסקופייה תקינה לפני 3 שנים שנמצא פוליפ מזערי ברקטום שהוסר ללא ממצא מחשיד

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שינוי בצורת הצואה דורש בירור פנה לגסטרואנטרולוג המטפל