אנדומטריוזיס - האם יש טיפול טבעי

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון ברפואה סינית

26/03/2016 | 18:39 | מאת: יעל

שלום מיכל אני בת 34. סובלת מאנדומטריוזיס שנים רבות: כאבים, כניסה להריון רק לאחר 5 נסיונות של IVF. האם יש דרך להקל על הכאבים באופן טבעי. הרופא הציע לי ליטול הורמונים שיגרמו לגוף שלי בעצם להיות בגיל המעבר. אני לא מעוניינת בטיפול כזה. קראתי על ההשלכות ואני מאוד חוששת. מה ניתן לעשות? תודה

שלום לך יעל אני מבינה את חששך ואת רתיעתך מלהכניס את גופך באופן מלאכותי לגיל המעבר עם כל הסכנות וההשלכות שבכך לטווח הקרוב ולטווח הקצר. בהחלט ניתן לטפל באנדומרטיוזיס באופן טבעי מצרפת קישור למאמר שלי בנושא: http://www.healthyu.co.il/endometriosis-natural-holistic-body-mind-treatment -- מצרפת גם את המאמר כלשונו: אנדומטריוזיס – אנדו מה….? מה זה הדבר הזה? מדוע חשוב וכדאי לטפל באופן טבעי? מה זה אנדומטריוזיס? ??????????????????????????????????????האנודמטריום היא הרקמה המרפדת את חלל הרחם. רקמה זו צומחת מחדש מדי חודש בהשפעת ההורמונים אסטרוגן ופרוגסטרון. בסופו של כל חודש, נושרת הרקמה הזו – זהו הדימום הווסתי. מצב שבו רקמת הרחם ממוקמת גם מחוץ לחלל הרחם – נקרא בשם "אנדומטריוזיס". מוקדים שכיחים להמצאות מוקדים אנדומטריאליים: האגן – חלקו התחתון של חלל הבטן שחלות וחצוצרות רירית האנדומטריום עלולה להמצא גם במקומות נוספים בגוף במקרים נדירים נודדות הרקמות אל מחוץ לאיזור האגן ונצמדות לאיברים אחרים כמו שלפוחית השתן, ריאות ועוד. הצטברות רקמת האנדומטריום גורמת לכאבים עזים. הרקמות מתנהגות כאילו הן עדיין נמצאות ברחם. הן מושפעות מן המחזוריות ההורמונלית ו ממשיכות להתמלא בדם במהלך המחזור החודשי. מידי חודש בחודשות הן מדממות ממש כמו הרקמות המצויות בתוך הרחם.הדימום הווסתי הרגיל שמקורו ברירית שמרפדת את הרחם יוצאת החוצה דרך הנרתיק ואילו לדם שמצוי ברקמות שמחוץ לחלל הרחם, אין לאן לצאת. הדימום שמקורו ברקמות רירית הרחם מצטבר בחלל אגן הירכיים וגורם במקרים רבים להיווצרותן של ציסטות. כאשר מוקדי האנדומטריוזיס מתפתחים בתוך השחלה הציסטות מכילות נוזל – ולכן הן נקראות "ציסטות שוקולד". הנוזל שבתוכן הינו דם ישן בצבע חום כהה. ככל שחולף הזמן וחולפים מחזורים חודשיים רבים שבהן הרקמות הללו ממשיכות לדמם מידי חודש בחודשו, הציסטות ממשיכות לצמוח עד לכדי מצב שבו הן עלולות לגרום להידבקויות של איברים שונים זה לזה. אנדומטריוזיס – סימפטומים אופיניים: כאב כרוני בגב תחתון ואגן- הכאב משתנה בהתאם לשלבי המחזור החודשי. השיא: בזמן ביוץ, ווסת. עייפות ותשישות דימומים ווסתיים כבדים ו/או ממושכים חוסר פוריות כאב בטן, מעי רגיש, הקאות כאב במהלך יחסי מין ואחריהם כאבי ווסת קשים שמחמירים עם השנים כאב בזמן יציאה ולעיתים גם בזמן השתנה, חמור במיוחד סביב ווסת דימום והכתמה בין הווסתות. כאבי ווסת קשים. הדימום הקשה עלול לגרום לאנמיה. חשוב לדעת כי אין להסיק מרמת הכאב לגבי חומרת הבעיה. קיימים מצבים של אנדומטריוזיס נרחב ומפושט שפוגע בחצוצרות ובשחלות וגורם לעקרות והאשה אינה חשה כל כאב, לעומת מצבים שבהם קיימים מוקדים קטנים של אנדומטריויזס אך האשה סובלת כאבים איומים. מהי שכיחות האנדומטריוזיס ? בארצות הברית ובמערב אירופה 10% מן הנשים סובלות מן התופעה של אנדומטריוזיס. למעשה: כ – 10 – 20% מן הנשים שאינן מצליחות להרות סובלות מאנדומטריוזיס. במספרים מדובר על מספר עצום של נשים – 89 מיליון נשים בעולם כולו סובלות מתופעה זו. Girl having terrible pain in stmachתאוריות המסבירות את הסיבות האפשריות לאנדומטריוזיס: הפרעות בהפרשת הווסת. הדימום הווסתי אינו מופרש בצורה תקינה וחלק מרקמת האנדומטריום שהיתה אמורה לזרום החוצה עם הדימום הווסתי נודדת לחצוצרה ולחלל אגן הירכיים, שם היא משתרשת וממשיכה לצמוח. הפרעה שנוצרת עוד בשלב העוברי. אצל חלק מן העובריות תאי הרחם מגיעים לאיזורים "שגויים". אסטרוגנים שמגיעים מן הסביבה ופוגעים באיזון הורמונלי תקין: מוצרי פלסטיק, חומרי ניקוי, קוטלי חרקים, קוטלי עשבים, הורמונים המצויים במוצרי בשר. פעילות בלתי תקינה של מערכת החיסון – אצל הנשים הסובלות מאנדומטריוזיס נמצאה רמה גבוהה של נוגדנים הפועלים כנגד השחלות ורקמות הרחם. חוסר איזון הורמונלי. כיצד מאבחנים אנדומטריוזיס? הדרך היחידה שבה ניתן לאבחן מצב של אנדומטריוזיס היא באמצעות בדיקת לפרוסקופיה. בדיקה זו מאפשרת גם לקבוע מהי חומרת המצב ואף את מידת הפגיעה באיברים הגניטליים: שחלות, חצוצרות והמערב ביניהן. חשוב לדעת: לא תמיד מצב של אנדומטריוזיס גורם לכאבים וכן לא כל מצב של אנדומטריוזיס גורם לפגיעה בפוריות טיפול מערבי – קונבנציונאלי באנדומטריוזיס: תלוי בחומרה – מטיפול נקודתי בטיפולי לייזר למוקדים קטנים של אנדומטריוזיס טיפולים הורמונליים – לדיכוי ההפרשה ההורמונלית – כדי למנוע את המחזוריות הטבעית של הגוף על מנת לפגוע בהזנה של מוקדי האנדומטריוזיס תופעות לוואי – כמו של גיל מעבר וכן אוסטאופרוזיס (פגיעה בצפיפות העצם) במקרים קשים מאוד – טיפולים כירורגיים.- כריתת ציסטות שחלתיות, הפרדת הדבקויות באגן, פתיחת חצוצרות. את הניתוח מבצעים רק במקרים שבהן לא היה פתרון אחר. מדוע חשוב וכדאי לטפל באנדומטריוזיס ברפואה משלימה? הטיפולים המערביים שציינתי גורמים מחד לתופעות לוואי קשות ובלתי נעימות : דיכוי פעילות הורמונלי : השמנה, גלי חום, יובש נרתיקי, עייפות, מצבי רוח, בעיות שינה , אוסטאופרוזיס; מאידך טיפולים אלו עלולים להיות מסוכנים : טיפול כירורגי על כל ההשלכות הכרוכות בניתוח, סכנות שבנטילת הורמונים לאורך זמן (פגיעה כבדית, סכנות לקרישי דם, שבץ). לעיתים אין מנוס מטיפול כירורגי אבל חשוב להבין כי גם לאחר טיפול כירורגי – אם לא טופל שורש הבעיה מבחינת גופנפש האנדומטריוזיס שוב ירים את ראשו… לכן , חשוב מאוד לפני פניה לטיפולים קיצונים ו/או במקביל להם – לפנות גם לטיפול הוליסטי גופנפש לצורך טיפול שורשי בבעיה. Endometriosis concept.טיפול ברפואה סינית ברפואה הסינית קיימת אמרה ידועה: "Tong zhe bu tong, bu tong zhe tong" פירוש: כשיש כאב יש סטגנציה, כשיש סטגנציה יש כאב. אחת מהנחות הבסיס של הרפואה הסינית היא כי בריאות מיטבית ותחושת נינוחות וחוסר כאב מחייבים זרימה חופשית של צ'י (אנרגית חיים) ושל דם. לעומת זאת, במצב של תקיעות צ'י ו/ או דם יהיה ביטוי של כאב. כאשר אני מטפלת באשה הסובלת מאנדומטריוזיס מטרת הטיפול היא להקל על הכאבים , לצמצם את כמויות הדימום ואף לסייע לנשים אלו להרות (כמובן, אלו שמעוניינות בכך). כפי שציינתי ישנם מצבים שהמוקדים קטנים ואינם פוגעים בפוריות ואז ניתן באמצעות טיפול טבעי בלבד ומצבים אחרים שבהם יש צורך לשלב טיפולי IVF (הפריית מבחנה) לצורך קליטה להריון. מדוע לטפל באנדומטריוזיס דווקא אצלי? כי אני מטפלת וותיקה והתמחיתי בתחום הגינקולוגיה והפוריות, יש לי נסיון רב בטיפול באנדומטריוזיס. הטיפול אצלי הוא טיפול אינגרטיבי הוליסטי. יש לי כלים טיפוליים רבים שהשילוב ביניהם מאפשר לי לסייע לך באופן האופטימלי והמדויק ביותר. מנסיוני – טיפול משולב ברפואה סינית אינטגרטיבית: דיקור, הומוטוקסיקולוגיה, תוספים מתאימים, תזונה וכמובן …. איתור סיבות רגשיות שקשורות לבעיה וטיפול בכלים רגשיים יכול לעשות ממש "ניסים". עד כדי ביטול הצורך בפעולה כירורגית. סיפורה של נעמה – סבלה מאנדומטריוזיס וטופלה על ידי באמצעות רפואה סינית אינטגרטיבית: נעמה בת ה-36 הגיעה אלי לטיפול בעקבות כאבי בטן כמעט בלתי פוסקים שפגעו בכל תחום מתחומי חייה. הכאבים לא הרפו ביום, בלילה, בעת נסיון לקיים יחסי מין, בעת שישבה לשחק עם שתי בנותיה. נעמה אובחנה כסובלת מאנדומריוזיס כאשה היתה בת 28. לפני כן סבלה מכאבי בטן מאוד קשים סביב מועד הווסת. כשבוע לפני הווסת סבלה מכאבים בלתי נסבלים ובווסת פשוט חיה על משככי כאבים שכבר הפסיקו לעזור. ככל שבגרה הכאבים החמירו. גם בתקופה שאחרי מחזור התחילו לסבול. נעמה עשתה בדיקות שונות ואז נפלה עליה "הפצצה" – אנדומטריוזיס. הרופא אמר שהיא סובלת מאנדומטריוזיס מפושט בחלל האגן ויהיה עליה לעבור ניתוח. נעמה בחרה להמתין ולנסות חלופות אחרות. ניסתה ליטול גלולות שמדמות מצב של גיל מעבר… אבל הסימפטומים היו ממש בלתי אפשריים: גלי חום, יובש נרתיקי,השמנה, עייפות, ואפילו דיכאון. לא היה מנוס מניתוח. נעמה פנתה לניתוח , הרופא דיווח כי את רוב המוקדים הצליח להוציא. באותו זמן נעמה כבר נישאה וחפצה להביא ילדים. האופציה היחידה היתה באמצעות הפרית מבחנה – נעמה עברה 3 הפריות ונקלטה להריון עם תאומות. מיד אחרי הלידה נעמה סבלה שוב מכאבי בטן בלתי נסבלים ניסתה גלולות אבל למרות הגלולות הכאבי םהיו בלתי נסבלים… ואז היא הגיעה אלי… ערכתי לנעמה אבחון והתאמתי לה טיפול: דגש תזונתי רב, לצד דיקור, הומוטוקסיקולוגיה, צמחים וכמובן בירור וטיפול בסיבות העמוקות של האנדומטריוזיס בהבט הרגשי. כבר לאחר טיפול ראשון בדיקור נעמה החלה לחוש בהקלה. המשכנו להפגש ובררנו גם את הסיבות הרגשיות לחומרת מצבה. סייעתי לנעמה להבין את הקונפליקטים והאמונות ש"מנהלים" אותה. נעמה היתה מאושרת מן השיפור המשמעותי באיכות חייה ומכך שלא היה צורך בניתוח נוסף מכיוון שהמוקדים האנדומטיאליים הצטמצמו באופן משמעותי, ולא מררו עוד את חייה. אז אם את סובלת מאנדומטריוזיס אם איכות חייך אינה איכות החיים שאת מאמינה שמגיעה לך ואם נמאס לך לסבול …. צרי קשר עוד היום ואשמח להיות שם בשבילך בדרכך לבריאות ואיכות חיים. --- אשמח לסייע לך - מוזמנת ליצור קשר מיכל שלזינגר רפואה סינית אינטגרטיבית גופנפש התמחות בגינקולוגיה ופוריות WWW.HEALTHYU.CO.IL 052-8728526

מנהל פורום גינקולוגיה ופריון ברפואה סינית