תרופה חדשה בשם טריבליסי

דיון מתוך פורום  סוכרת

15/12/2016 | 15:55 | מאת: סימה

שלום לד"ר קנטר , ואני אחרי ניתוח כריתת אונה ימנית בבולטת התריס. 3 חודשיים אחרי התחלתי טיפול חדש לסוכרת בשם טרוליסיטי השאלה שלי האם אין שום מניעה בהשלכה לניתוח שעברתי עם לקיחת התרופה הנ"ל. ושאלה נוספת האם לאורך זמן נטילת התרופה מגיעים לדיכוי תאבון מוגבר.

26/12/2016 | 19:51 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך, טרוליסיטי היא תרופה המשתייכת לקבוצת התרופות משפעלות האינקרטין, והיא אחת מהתרופות האגוניסטיות ל1-GLP. היא שונה מהאחרות בכך שהיא ארוכת טווח וניתנת בזריקה אחת לשבוע במקום כל יום. בשלבים הראשונים של פיתוחה נמצא שהיא גרמה לשינויים ולהופעת גידל של תאי C בתירואיד, אך בניסיונות בקופים מזנים שונים לא הייתה לה כל השפעה על שינויים לא רצויים בתירואיד. למרות זאת הFDA מזהיר שלא לתת אותה למי שבמשפחתו יש היסטוריה של גידולי תאי C (מדולרי קרצינומה) בתירואיד. כמו בתרופות אחרות מקבוצה זו נצפתה ירידה במשקל בהשוואה לתרופות אחרות בשימוש לאורך זמן, וכיום בארה"ב מפתחים זריקה על בסיס זה שתשמש כתרופה נגד תאבון.

מנהל פורום סוכרת