מינון ומועד נטילת JANUET XR

דיון מתוך פורום  סוכרת

03/12/2016 | 10:18 | מאת: אריה

שלום, בן 64,סוכרת סוג 2 מזה 10 שנים. מטופל בפעמיים ביום מטמורפין 850, בבוקר כדור אחד ובערב אחד. לאחרונה ה A1C עלה ל 7.3 וסוכר 170. ביקשתי לבדוק שינוי תרופתי ונרשמה לי תרופת JANUET XR 50/1000 שילוב של מטמורפין וסיטאגליפטין. השאלה לגבי המינון ומועדי לקיחת התרופה. האם לקחת ג'נואט אחד בבוקר ומטמורפין אחד בערב, או שני כדורי ג'נואט בצהרים (לאחר ארוחה עיקרית), או ג'נואט בצהרים ומטמורפין בערב, או אולי ג'נואט אחד בבוקר והשני בערב. מההנחיות של הרופא שלי יצאתי קצת מבולבל , ואודה להבהרת אופן המינון המומלץ במצבי. תודה.

04/12/2016 | 13:19 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך אריה, ג'נואט 50/1000 הינו שילוב של שתי תרופות- 1000מ"ג מטפורמין עם 50 מ"ג גאלבוס. המינון האפקטיבי המקסימלי של מטפורמין הוא 2000 מ"ג ביממה, ולכן 2 טבליות (בוקר+ערב) מספיקות ואין לשלב בנוסף מטפורמין!

מנהל פורום סוכרת