גלוקומין וויטמין B12..............

דיון מתוך פורום  סוכרת

13/12/2016 | 08:05 | מאת: דינה

שלום כשנה אני לוקחת 1 גלוקומין ביום בבדיקות מעבדה של ויטמין B12 נרשמה ירידה והערך עומד על 311. האם עלי להתחיל לקחת תוסף ויטמין ? אני פוחדת שבגלל הגלוקומין ספיגת הויטמין ניזוקה.

26/12/2016 | 19:53 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך דינה כפי שכבר נכתב פה בעבר פעמים רבות, נטילת מטפורמין (=גלוקומין=גלוקופאג'=אפופאג') מפריעה לספיגת ויטמין B12 מהמזון, וכל מטופל בתרופות אל חייב לקחת במקביל ויטמין B12. הוויטמין חשוב הן ליצירת הדם והן למעבר תקין של הגירוי החשמלי בעצבים ולכן כל סוכרתי צריך אותו ברמות גבוהות של הנורמה ואצלך זה נמוך.

מנהל פורום סוכרת