סכרת משתוללת

דיון מתוך פורום  סוכרת

14/12/2016 | 14:41 | מאת: חני

שלום רב, שמי חני, בת 57, בעלת עודף משקל רב, מטופלת באלטרוקסין ולגבי הסכרת בג'ינואט פעמיים ביום ואינסולין לוומיר 40 יחידות בלילה ובנוברפיד בוקר וערב, 16 יחידות כל פעם. בעבר היו לי גם 16 יחידות בצהריים אך ירדתי ל 8 או בכלל לא. בחודשיים האחרונים חל שינוי שביצעתי בתזונה שלי. בעקבות זאת היתה ירידה של 2 ק"ג במשקל. לפני 3 שבועות סבלתי מ(וירוס?) הקאות ושלשולים במשך 4 ימים בהם כמעט לא אכלתי כמעט כלום. מאז אותו מקרה, ואחרי שחזרתי לאכול, יש לי תנודות חזקות בסכרת לכיוון היפו. זה קורה המון. אם לא היפו רציני, מגיעה ל 70 או 80. לדוגמה, שלשום בבוקר אכלתי חטיף דגנים ללא סוכר. שחיתי 40 דקות. אכלתי לחמניה מקמח שעור עם גבינה וחביתה מביצה אחת. הזרקתי 16 יחידות. זה היה בעשר. באחת הגעתי הביתה עם רמת סוכר 60. הבוקר לדוגמה אכלתי קרקרים שיפון עם גבינה וריבה ללא סוכר. קמתי עם סוכר בצום 109. הזרקתי בארוחת הבוקר 16 יח' ולפני ארוחת צהריים היה לי 75. לקחתי חצי כפית סוכר מתחת ללשון כי היתי צריכה לצאת עם הכלבים שלי ופחדתי. עכשיו אכלתי סלט ירקות ומנה של פתיתים מקמח מלא עם אפונה וכרוב. לא מזריקה. פוחדת. מה לעשות? חסרת אונים ופוחדת מהיפויים!!! באחד מנם הגעתי ל 54... תודה מראש! חני. הייתי מטופלת שלך לזמן קצר..... זוכרת לך חסד.

26/12/2016 | 20:01 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך, שום דבר לא משתולל. פשוט את ממשיכה לקחת מינון קבוע של אנלוגי אינסולין מהיר פעולה ויש להתאים את המינונים מחדש על ידי הפחתת מינוני הנובורפיד. התייעצי עם רופא/מומחה לסוכרת לגבי עדכון המינונים הללו.

מנהל פורום סוכרת