סכרת בהריון שבועות ראשונים

דיון מתוך פורום  סוכרת

01/01/2017 | 18:28 | מאת: מאור מאור

שלום אשתי בשבוע 7 להריונה, עשתה בדיקות דם לפני ההריון ולא היה סוכר חריג בדם, כעת עשתה שוב בדיקות והרופאה אמרה שזו סכרת טרום הריון. ייתכן שזה קורה בהריון? איך יודעים להבחין בין זה לבין סכרת הריונית?

12/01/2017 | 13:00 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך אין לי מושג מה היו רמות הגלוקוז בדם בצום אצל אשתך לפני/אחרי ההריון ולכן לא אוכל להתייחס. אם לא היו לה ערכים גבוהים לפני ההריון וכרגע בשלב מוקדם זה הם נראים לרופאה כ"טרום" סוכרת יש לשמור על כלכלה ללא סוכרים זמינים ובשבוע 24-28 לעשות בדתקץ סקירה של 50 גר גלוקוז . אם תהיה גבולית-העמסת סוכר של 100 גרם לקבלת אבחנה או שלילה של סוכרת הריונית.

מנהל פורום סוכרת