אינסולין וסוכר גבוה

דיון מתוך פורום  סוכרת

25/11/2016 | 21:06 | מאת: סבטלנה

שלום, אמא שלי חולת סוכרת, היא מזריקה אינסולין אפידרה פעם-פעמיים ביום, לנטוס בערב לפני השינה. רמת הסוכר בדם מעל 200 כל יום. כשהיא הזריקה 4 פעמים ביום היה 170-180 מינימום כל יום. בנוסף היא חולה אונקולוגית וקשה לה להזריק 4 פעמים ביום. תור לאנדוקרינולוג בעוד חודשיים . האם יש סוגי אינסולין אחרים יותר יעילים ? מה אמורה להיות רמת הסוכר בדם לאחר אינסולין ? האם 170-180 זה תקין לאחר אינסולין ? האם הסכרת יכלה להיגרם כתוצאה מהטיפולים הכימוטרפיים, עירוי של סטרואידים כחלק מהטיפול ? הסוכרת החלה לאחר הטיפולים . מה ניתן לעשות במצב הזה על מנת לאזן את הסוכר ? אני ממש לא יודעת מה לעשות. תודה רבה

04/12/2016 | 12:59 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך, ניתן בהתייעצות עם רופא/ממחה לסוכרת להעבירה משילוב של לנטוס ואפידרהX3 לשתי זריקות ביום של תערובות אינסולין ביחסים של 30/70 או 50/50 כפי שהרופא המטפל יתאים לה ובכך היא תקבל רק שתי זריקות ביום. רמות של 150-180 משך היום הן סבירות לחולה במצבה. מתן סטרואידים בכמות לתקופות קצרוטת יכול להעלות את הסוכר ןיש להערך לכך על ידי הגברה מותאמת של רמות האינסולין. כל זאת בשיתוף וייעוץ הרופא/מומחה המטפל.א

מנהל פורום סוכרת