נגישות
נגישות

ד"ר שלום - דחוף בבקשה

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

14/09/2018 | 12:41 | מאת: לינדה

ד"ר שלום, בת 36 בריאה בדרך כלל. לפני כ 12 שנה ניתוח דיסקוטמי צווארי עם קיבוע ב c5c6 הטבה הייתה רק לאחר כשנתיים. מאז הכל היה תקין. לפני מ"ס חודשים החלו לי קפיצות שריר משמעותיות בכרית כף יד ימין, בתחילה היה זה לסירוגין ונמשך זמן קצר ולא הטריד יותר מידיי ועל כן לא עשיתי כלום. לאחר מכן עלתה התדירות משמעותיות וזה החל להיות מציק ואף מעט כואב והיד אף התנפחה, מעט הכחילה והייתה קרה. לאחר כחודש וחצי פניתי לראשונה לרופאת המשפחה ובשל ההסטוריה עם הניתוח בצוואר, הופניתי לבדיקת mri צווארי שהראה קרע באנולוס (לציין כי היו גם כאבים בצוואר ובשכמות - בעיקר מימין). קיבלתי חופשת מחלה חודשיים (אותה לא מימשתי והמשכתי לעבוד) פיזיוטרפיה, ומרפאת כאב. לאחר מכן הייתי מאושפזת כשבוע במחלקת עמ"ש בנסיון לטיפול בסטרואידים שלא צלח ובמהלך האשפוז אף החלו נימלולים לסירוגין במחצית הפנים (גם כן מימין) וכאבי ראש - ואת הכל שייכו לקרע באנולוס. בהמשך הופניתי לבדיקות נוספות כמו emg eeg סיטי ראש דופלר עורקי צוואר - למעט ה emg שיצא תקין את השאר טרם עשיתי בשל תורים ארוכים. נכון להיום, מלבד הכאבים המתמשכים בצוואר ובשכמות בעיקר מה שמחמיר זה כאב בלתי פוסק בכרית יד ימין והאגודל, עם תחושה של קפיצות שריר פנימיות (בתחילה היו ממש נראות לעין ועתה כמעט ולא) זה מעיר אותי משינה ומקשה עליי מאוד ביום יום - היד נוטה להתנפח ויש נקודות לחץ עליה אך כאמור ה emg תקין.... בבקשה אשמח להכוונה מה זה יכול להיות והאם הכל יכול להיות קשור לקרע באנולוס או שמא יש משהו ביד שמצריך בירור? תודה מראש על תגובתך, וסליחה על הפנייה הארוכה.

לקריאה נוספת והעמקה

ללינדה שלום, *הצגת הדברים ברורה *המיקור הצווארי כהנחת יסוד להסבר תלונותיך בחדשים האחרונים אפשרי. *שכחת לציין על קרע של איזה אנולוס מדובר ב-MRI הנוכחי. *כמו כן לא ציינת האם הודגם לחץ על עצב ו-או על חוט השדרה בגובה הקרע. *ההסתמנות ביד ימין: כאב "קפיצות"-בשפה רפואית- פסציקולציות נפיחות הכחלה תופעות אלה עשויות ליצג פגיעה במערכת העצבים הסימפטתית- RSD=REFLEX SYMPATHETIC DISTROPHY . להלן המלצותי: *לבדוק אותך עתה בדיקה נוירולוגית. *לעיין בהדמיות MRI צווארי ישנות וב-MRI העכשוי בעיקר. *לעיין בסיכום האשפוז בו נוסה טיפול סטרואידי *לנתב טיפול כפי שישתמע. בברכה

15/09/2018 | 16:03 | מאת: לינדה

תודה על המענה המהיר ד״ר. בהמשך לשאלותיך באשר לאנולוס, במכתב הנוירוכירוג מצויין כי: ״בבדיקה חולשה 4/5 ב FF מימין, החזרים ערים יותר ברגליים, בבינסקי ספק, הופמן חיובי דו״צ. ב mri עמ״ש צווארי מה 5/7/18 בלט דיסק c6-c7 יותר מימין עם קרע באנולוס, ללא לחץ משמעותי על חוט השדרה״. קראתי בעיון תשובתך ובין הייתר כי קפיצות השריר ביד יכולות להתאים לפגיעה במערכת העצבים הסימפטית - אך ה emg שביצעתי היה תקין... כמו כן, לאחרונה עלה כיוון חדש כי ביד מדובר בחסימת עורקים עפ״י מה שאני מתארת אך טרם העניין הוברר וגובה ע״י בדיקות. מה שכן ישנה החמרה קשה מאוד בימים האחרונים ביד ימין, תחושה של מאין ״משיכה״ בכף היד מלווה בקפיצות שריר שאינן נראות לעין עם כאבים קשים, יחד עם האגודל. וכן נפיחות בעיקר בכרית כף היד והאצבעות ונקודות לחץ בכף היד. אז לאחר שהבהרתי את הדברים קצת יותר - האם יכול להתאים לבעיית כלי דם או שמא נשמע שקשור יותר בקרע באנולוס? ועל מה היית ממליץ? האם יש לך הסכם עם קופ״ח מכבי? תודה מראש, לינדה

ללינדה ערב טוב, *חסימה עורקית קל מאד לאשר או לשלול. *התמונה הקלינית מתאימה יותר להסתמנות עקב קרע באנולוס עם RDS. *לציין-EMG "תקין" איננו שולל אפשרות זאת ואיננו שולל לחץ הדיסק הקרוע. *המלצותי בתשובתי המקורית-בעינן. אינני עובד עם מכבי. בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה