פורום שבץ מוח

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח
פורום זה נועד לתת מענה לנפגעי שבץ מוחי בני משפחותיהם ולמתעניינים בנושא, בכל שאלה שמתעוררת לגבי שבץ מוחי, הסימנים המקדימים לו דרכי הטיפול ומניעתו. אשמח להגיב לפניותיכם. על מנת שתגובתי תהיה יעילה יש להקפיד לכלול פרטים כגון- מין, גיל, תיאור הפגיעה, פירוט התרופות שניתנות לטיפול ועוד פרטים שיכולים לסייע במתן תשובה. בישראל, יותר מ- 15,000 אנשים לוקים מדי שנה בשבץ מוחי, מתוכם כ- 3,000 לוקים בשבץ חוזר. שבץ מוחי הינו גורם מספר 1 לנכות קשה בקרב מבוגרים בגילאי 40 ומעלה וגורם התמותה ה- 3 בעולם המערבי. שבץ מוחי מתבטא בחסר נוירולוגי כגון שיתוק בחצי גוף, איבוד שדה ראייה, איבוד יכולת הדיבור, פגיעה בזיכרון ועוד פגיעות קשות אשר הופכות את החולה לנכה ותלוי לחלוטין בסביבה בנוסף לפגיעה הפיזית. חולים אלה מאבדים את חדוות ואיכות החיים והטיפול בהם כרוך בעלויות עצומות הן לבני המשפחה והן למערכת הבריאות. ניתן למנוע שבץ מוחי על ידי טיפול נכון בגורמי הסיכון ותשומת לב ל"אותות אזהרה", שהם סימנים מנבאים לאירוע מוחי שעתיד להתפתח. אותות האזהרה מתבטאים בפגיעה נוירולוגית פתאומית חולפת כמו: עיקום פתאומי של הפה, קושי בדיבור, "וילון" או ערפול בעין אחת, הרגשת נימול במחצית הגוף, יד אחת שפתאום אינה כותבת וכ"ד. בדיקה מידית אצל מומחה הינה קריטית מאחר ולכ- 15% מהלוקים באירוע מוחי קצר וחולף סיכוי ללקות באירוע מוחי גדול, תוך שבועיים עד חודש. בנוסף, תוכלו להיכנס לפורום ולקרוא עוד חומר מידע בנושא וכמובן לפנות אלי בכל שאלה שמתעוררת. מקווה שתמצאו את הפורום פורה ומועיל בברכה, פרופ' בורנשטיין נתן
980 הודעות
832 תשובות מומחה

מנהלי פורום שבץ מוח

הפורום יצא לחופשה קצרה

אמרו לי לבדוק פברי מה זה פברי?

07/11/2010 | 11:49 | מאת: בת של חולה ששללו לו פברי

פברי זה מחלה נדירה גנטית טוענים שהתקף של שבץ מוחי בגיל צעיר יכול להיות כתוצאה מהפברי בפרי יש שקיעה של שומן וסוכר מסוים שלא מתפרקים, בפברי חסר האנזים שיפרק את השומן סוכר הזה, לכן הוא נאגר. לפברי יש טיפול, אנזים שניתן לוריד..

04/11/2010 | 12:43 | מאת: לימור

ד"ר שלום אם רואים בעיניים עצומות כל מיני צללים שחורים או בהירים אני לפעמים רואה בעיניים עצומות ללא שינה ריבוע שחור כמו טלויזיה שלא מכסה את כל שדה הראיה משהו נקודתי ושאני פותחת את העינים אני רואה כרגיל יכול להצביע על בעיה כלשהיא?? נירולוגית??\ אציין לפני שלוש שנים בירור נירולוגי מקיף כולל MRI בעקבות לחץ שנכנסתי אחרי אירו מוחי של אימי.

04/11/2010 | 11:31 | מאת: דניאל

שלום רב, סבתי סובלת מפרפור עליות ,אי ספיקת לב ויתר לחץ דם ראתי, מטופלת בתרופות המקובלות, (קומדין, אספירין, ורפמיל, אנאלפריל, פוסיד, דיזותאזיד, ספירונולוקטון, סימבקור) בחודש האחרון הוסף טיפול בדיגוקסין ומשתנים לאחר שהיו נוזלים בריאות כסימן לאי ספיקה שמאלית, מאז עייפות ,חולשה וחוסר תאבון מעבר לרגיל ,כמו כן היו מס' אירועים של בלבול בדיבור, דיבור לא ברור, חוסר יכולת להשלים משפטים ולזכור שמות, דיסאוריינטציה ודיבור לא רציונלי (למשל חושבת שאינה נמצאת בביתה בזמן שהיא שם), רופא המשפחה תחילה יחס את האירועים הנ"ל לאירועים מוחיים קטנים שהיו בעבר (עקב יצאה מאיזון קרישתי INR1-7), בהמשך הפסיק את הדיגוקסין מתוך הנחה שאולי מדובר בתופעות לוואי של התרופה, שאלתי היא האם הסימנים הקלינים הנ"ל יכולים להתאים לתופעות לוואי מדיגוקסין והאם יש תחליף לדיגוקסין, או שיותר סביר שמדובר באירוע מוחי בגלל קרישתיות יתר , ודבר אחרון האם אי ספיקת לב ויתר לחץ דם ריאתי שמובילים להיפוקסיה כרונית גם יכולים להיות קשורים בסימנים הנ"ל, תודה רבה

04/11/2010 | 23:29 | מאת: איציק מעמותת נאמן

אינני רופא. כלל ראשון ברפואה ראשית לא להזיק"(Primum non nochere). אני קורא את בקשתך ותמה קומדין ואספרין ביחד ????????? אני מציע לך (אינני רופא) לך לקבל עיצה שניה לא דרך האתר אלה ממש גש לכל נוירולוג הכי טוב פרופסור בורנשטיין או ד"ר איתן אוריאל ועם תוצאות בדיקות דם +רשימת התרופות סיפור המחלה (אנמנזה).

02/11/2010 | 15:24 | מאת: בלה

שלום מזה כשבועיים בבוקר מתעוררת עם טשטוש וכבדות בעין הימנית.לסירוגין טשטוש או ראייה כפולה מופיעה לי גם באמצע היום.לציין שהעין גם כואבת חזק לעיתים קרובות מה לדעתך זה יכול להיות? אל איזה רופא לפנןת? האם זה נראה לך מסוכן? תודה בלה

01/11/2010 | 09:38 | מאת: דניאל

שלום רב, סבתי סובלת מפרפור עליות ואי ספיקת לב, מטופלת בארסנל התרופות המקובלות, בין היתר בקומדין ואספירין, בשנים האחרונות קושי באיזון הINR והחלו להופיע מס'ארועים של בילבול בדיבור, דיבור לא ברור, חוסר יכולת להשלים משפטים ולזכור שמות, תדירות ארועים אלו עלתה בזמן האחרוןובנוסף היו מקרים של דיבור לא רציונלי (למשל חושבת שאינה נמצאת בביתה בזמן שהיא שם), רופא המשפחה יחס את הארועים הנ"ל ליציאה מאיזון קרישתי( לפי בדיקות INR בהן הערכים נעו בין 1-7 בבדיקות מעקב)ובעצם קרא לזה ארועים מוחיים קטנים,שאלתי היא האם ארועים מוחיים אלו קורים בגלל קרשתיות יתר בלבד או שגם דימומים יכולים להראות מופע דומה שכן היו גם מס' מקרים של שטפי דם עוריים ודימום תוך מפרקי ווגינלי (ובאותוזמן ה INR היה 5-7), תודה רבה על התייחסותך ________________________________________

לפני כ10 חודשים היה לי אירוע מוחי בגזע המוח בצד שמאל , הפגיעה היתה ביד ימין + רגל ימין + חולשה בדיבור ואי יציבות חולשה ללכת . כיום יש לי רעידות ביד כאשר אני מפהק או מתרגש וקושי ללכת וכאשר אני הולך ההליכה מאוד איטית ומעייפת . האם ניתן לפתור את בעיית הרעד והעייפות ע"י טיפול תרופתי או מומלץ על טיפול נוסף חוץ מהתרופתי האם יש צפי לשינוי מהותי בזמן ההחלמה ??

לקריאה נוספת והעמקה

ישנם טיפולים תרופתיים לרעד ולעייפת. אני מציע לפנות לנוירולוג.

28/10/2010 | 19:00 | מאת: אורן

קרובת משפחה שלי עברה אירוע מוחי באותו יום יצבו אותה היא לא יכלה להזיז חצי גוף אך תקשרה ולאחר כמה שעות הזיזה את היד והרגל בצד המשותק היא הלכה לישון ומאז לא התעוררה במשך שלושה ימים היא זזה מתוך שינה עונה לך על שאלות קזרות מתוך שינה ולא כמה חשוב לציין שקילחו אותה והיא לא קמה הרופאים אומרים שזאת תופה מוקרת וקורת הרבה פעמים לאחר אירוע מוחי וכל בן אדם קם לאחק זמן מסויים האם זה נכון ??? וזאת אכן תופעה שחיכה או שמה היא נכנסה לקומה אבל זה מוזר כי היא זזה מתוך שינה ? והאם יש סכנה בדבר ?? תודה רבה מראש מידע זה יעזור לי מאוד

לקריאה נוספת והעמקה

היה צורך לבדוק את החולה בזמן המצב שתיארת על מנת להעריך תגובה לקול,כאב,סימנים חיוניים,נשימה,החזרים,תגובת אישונים ופרמטרים נוספים.

24/10/2010 | 11:28 | מאת: דניאל

שלום, אני בת 30. עברתי לפני כ שנתיים PE ובהמשך TIA חולף. בירור שערכתי סביב האירוע נמצא גם PFO. אני מטופלת בקומדין על בסיס קבוע בשל קרשיות יתר הומוזיגוטית לפקטור II. בנוסף אני סובלת בכולסטרול גבוהה, מטופלת מגיל 23!! בתרופות. כעת אני על קרסטור 40 איזיטרול 10. ולאחרונה הצלחתי לרדת לערכי LDL-100. לפני כשנתיים בערך עשו לי בדיקת IMT0 להערכת רבדים טרשתיים. עובי IMT בעורק התרדמה המשותף: ימין- ממוצע 0.53מ"מ מקסימאלי 0.66 מ"מ שמאל- ממצוע 0.58מ"מ מקסימאלי 0.80 מ"מ. הבדיקה הייתה תקינה. שבוע שעבר נשלחתי לבצע US קורוטיס ימין: 84 ס"מ/שניה שמאל: 85 ס"מ/שניה DIST CC ימין: 76 ס"מ/שניה שמאל: 54 ס"מ/שניה EC ימין: 57 ס"מ/שניה שמאל: 47 ס"מ/שניה ICA PROX ימין: 85 ס"מ/שניה שמאל: 69 ס"מ/שניה ICA DIS האם יש הבדל בין הבדיקות?? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

איננו נוהגים להתייחס לבדיקות ספציפיות בפורום.

שלום אחי (בן 56) עבר לפני כחודשיים אירוע מוחי שגרם לשיתוק צד שמאל. קראתי שיש בדיקת דם לזיהוי סיכון סמוי לאירוע מוחי / התקף לב - PLAC Test. שאלתי את רופא המשפחה והוא טוען ש"הבדיקינה בשלה להתייחסות". מה דעתך?

אכן הבדיקה עשויה לזהות סיכון מוגבר לשבץ ומתבצעת במרכז הרפואי תל אביב.

21/10/2010 | 18:01 | מאת: בת יחידה

שלום רב דוקטור וכל הקוראים כאן, אני רוצה להתייעץ איתכם בנוגע לשיקום שאחרי אירוע מוחי, כנראה קל יחסית. לא נפגע הדיבור, לא נפגעה המוטוריקה, היו תחושות של שיתוק בלחי וביד שמאל אך הן חלפו. לאימי בת ה- 60, החליפו לפני מס' שנים את המסתם המטרלי בלב, והיא סובלת מהשמנת יתר וסכרת (שאני מבינה שהם גורמי סיכון לגבי האירוע). היא התלוננה על כאבי ראש עזים, ונטלה הרבה משככי כאבים על דעת עצמה, מה שגרם לנו לשייך את הבלבול שהפגינה לכך. רק ביום הרביעי בבוקר למצב, הזמנתי אמבולנס ואשפזנו אותה (לצערי, במקביל לכל זה הייתה לי בדיקה מורכבת משלי, ולכן כנ בביה"ח לא הצליחו לאזן את מדד ה- INR שלה. כאשר הגיעה למיון היה 1.5-1.6 ולאחר מס' ימים של נטילת זריקות קלאקסן וסינטרום, הבדיקה האחרונה (אתמול) הראתה על 1.2. אף על פי כן, החליט הצוות הרפואי לשחרר אותה משום שהיא מסוגלת ליטול את הטיפול לאיזון בבית. הקרדיולוג שלה אמר לי שהיא עלולה לחטוף זיהום בבית החולים ולכן עדיף שתתאזן בבית. כמו כן, מצבה הנפשי נהייה קשה עקב השהות בביה"ח (6 יום סה"כ). הוא גם אמר שכל עוד היא נוטלת קלאקסן, אין סיכון שתחטוף אירוע נוסף. אני מאוד לא רגועה והגבתי גם בסימפטומי חרדה לכל אורך האירוע. אני בת יחידה, ואבי אדם חולה ומטופל בכדורים אף הוא. אין לנו משפחה קרובה, ואין מי שיעזור ויתמוך בנו. בנוסף, אבי מסרב להביא עזרה מבחוץ כמו אחות שתשגיח על אימי. מה שבאמת מטריד אותי עכשיו הוא שאימי הפגינה שוב בלבול ודיס-אוריינטציה בשעת החזרה מביה"ח, בעוד שדווקא בביה"ח לא הפגינה כמעט כאלו בימים האחרונים. היא מדברת כל הזמן (זה היה די אופייני גם קודם, אבל מוקצן יותר), היא חזרה שוב על דברים שאבי אמר, ושאלה אם יש מקום בחנייה לרכב של אבי, למרות שבירור היה. השאלה היא האם זה מצביע על החמרה במצב או שזה אולי קשור לבלבול של שינוי במקום וכו'? כיצד אני יודעת מתי הבלבול קשה מספיק ועליי לקרוא שוב לאמבולנס במטרה לאשפזה בשנית? האם עליי להתעקש שתגיע לפגישה עם נוירולוג? האם יש מה לעשות במקרים של כשלים קוגנטיביים כאלו? והאם יש סיכוי לשיפור עם הזמן? אודה לכל הצעה שכן אני מרגישה מאוד מאוד לבד עם הסיטואציה.

23/10/2010 | 16:39 | מאת: איציק מעמותת נאמן

שלום . לבקשתך,מניסיוני ,ואינני רופא,אמך עברה אירוע מוחי חולף הנקרא TIA. הוא חולף אך לצערי משאיר סימנים קוגנטיביים,רגשיים ומוטוריים אבל פחות משבץ הנקרא CVA. הסבר קצר על מהות הפגיעה התפקודית היות והיא נפגעה באונה הימנית במוח נוצר אצל הנפגעת ,אמך, בעיה בצידה השמאלי של הגוף ובנוסף בגלל שהאונה הזו הינה רגשית חוייתית יותר זה מביא להתפרצויות צחוק ובכי ,הבעות פנים ,אובססיה וגם לאונה תפקיד בהתמודדות במצבי עימות ואינטגרציה של בעיות ויתכן ואמך סובלת גם מזה. . התכונות ההנקבעות על ידי המוח הימני נשארו כשהיו ואולי מוקצנים (עקב חוסר איזון מהמערכת הפרהסימפטית) כגון חשיבה רציונאלית והסקת מסקנות . ולכן אין פלא כשהיא מתרגשת יש בעיה גם בתפקוד והחשיבה. ולכן על מנת לחזור לתפקוד הכי טוב שאפשר. יש צורך להרגיע אותך ואת אמך!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!. הדרך הארוכה לטיפול הינה פנייה לרופאים שיקומיים,נוירולוגים,פסיכיאטרים פסיכולוגיים,וקבלת טיפול משקם ..עדיף אשפוז יום אבל יש תור וסדרי עדיפויות ,. ולכן .הדרך הקצרה היעילה והמהירה כשאת איתה בבית. הינה פנייה ליחידה להמשך טיפול במרפאה : פגישה עם העובדת הסוציאלית (מגיע לך בכללית 7 מפגשים לשנה לפחות) לצורך אבחון וקבלת מפגשים פסיכותרפיים לצורך טיפול בבעייה הרגשית אולי יהיה צורך באבחון נוסף ובטיפול פסיכולוגי על ידי פסיכולוג המתמחה בתחום(מגיע לך בכללית 25 טיפולים במחיר מוזל). ובנוסף אם יש צורך אבחון על ידי פסיכיאטר( פני ליחידה לטיפול נפשי ניתן מהיר וחינם בכל בית חולים) וטיפול בתרופות המומלצת להגברת הסרוטונין . אלו תרופות היכולות לעזור והניתנות על ידי רופא המשפחה או פסיכיאטר,כמובן התרופות יינתנו לאחר ודאות שהן לא מזיקות ופוגעות . במקביל בקשי מהיחידה להמשך טיפול במרפאה הפנייה למרפאה בעיסוק עבור אמך(מגיע לה 25 טיפולים במצב אקוטי +12 טיפולים לשנה במצב כרוני.על פי סל התרופות ...בכללית לפחות). וזאת על מנת לשחזר ,ליצב לשפר ולארגן את המצב הקוגנטיבי בעיקר אימוץ כלים לשיפור וקידוד הזכרון והמוטוריקה . במידה ותרצי פרטים לגבי מועדוני חברים של נאמן ופנייה לקו התמיכה של נאמן פני בטלפון לקו התמיכה 1800222102 או למנהלת קו התמיכה שולמית 0774665213 . הנה הלינק לאתר עמותת נ.א.מ.ן (נפגעי אירוע מוחי ) www.neeman.org.il רפואה שלימה איציק מעמותת נאמן.

23/10/2010 | 16:43 | מאת: איציק מעמותת נאמן

תיקון . בשורה החמישית צריך להיות: התכונות ההנקבעות על ידי אונת המוח השמאלית נשארו כשהיו ואולי מוקצנים (עקב חוסר איזון מהמערכת הפרהסימפטית) כגון חשיבה רציונאלית והסקת מסקנות .

20/10/2010 | 14:14 | מאת: שואלת

אני בת 37. לפני כ5-6 שנים, קראתי עיתון בבוקר ובמשך מס' דקות הרגשתי שאני לא מבינה מה אני קוראת וחזרתי על הקטע שוב ושוב, כאשר לאחר מספר דקות זה עבר. תקופה לא ארוכה לאחר מכן, במהלך טיסה, הרגשתי שאני לא מצליחה לדבר, להגיד את מה שאני רוצה וגם תופעה זו חלפה לאחר מספר דקות. בתקופה זו נהגתי ליטול גלולות נגד הריון. מאחר והכל חלף, לא פניתי בעניין לרופא מעולם. באותה תקופה, פחות או יותר, התחילה לי מיגרנה מלווה באאורה. ההתקפים קורים לעיתים רחוקות. לפני 3 שנים התגלתה אצלי תת פעילות של בלוטת התריס. כל השנים ליוותה אותי תחושה שהיה לי ארוע מוחי. היום קיבלתי כדורי ארקוקסיה לטיפול בדלקת ביד וראיתי בהתוויות שמי שהיה לו ארוע, אסור לו לקחת את הכדור וממש נלחצתי. האם אכן היה לי סוג של ארוע מוחי? 

שלום רב, עשיתי בדיקת דופלר של הצוואר בעקבות בקשתי. שכן אמי לקתה באירוע מוחי בגיל 50. הנה התוצאות שקיבלתי: בצד ימין יש היצרות קלה (בין 15%-50%) בעורק התרדמה הפנימי. ה peak systolic velocity בעורק התרדמה המשותף הוא 0.59 M/SEC הPVC בעורק התרדמה הפנימי הוא 1.04 M/SEC. נצפה היצרות קלה בעורק התרדמה החיצוני. בצד שמאל אין כל עדות להיצרות בעלת משמעות המודינמית וזרימת הדם היא סדירה. בשני הצדדים - הזרימה בעורק הורטברליס תקינה בכיוון ובטיב. רופה המשפחה המליץ על אספירין יומי ואמר שזה "לא חריג". מה דעתך? אני בת 44 בריאה בד"כ (תת פעילות בלוטת התריס שמטופלת ומאוזנת). במשקל סביר, עושה פעילות גופנית רבה, אין לי לחץ דם גבוה ולא קולסטרול גבוה. אבל כאמור, לאמי היה אירוע מוחי בגיל צעיר יחסית 49. מה אתה מיייעץ? תודה רבה מראש!! דליה

23/10/2010 | 17:02 | מאת: איציק מעמותת נאמן

ראשית: אינני רופא. שנית: להיות מוטרדת זה לא בריא ... שלישית : כדי להרגיע כדאי לך כבר עכשיו לבצע MRI כי תכן ויש לך מעקפים בנוסף למצב בעורקים הראשיים .. ובמקביל לבקש ייעוץ או חוות דעת על מצבך מפרופסור בורנשטיין או מד"ר איתן אוריאל באיכילוב או ד"ר גוטליב בתל השומר ויש רופאים אחרים מצוינים בכל מחלקת הנוירולוגיה בארץ. לגבי שאלתך לאספרין יש צורך במניעת צימות בדם ויש חוץ מהאספרין במידה ואת אלרגית אליו את הפלאביקס הניתן באישור מיוחד כיון שהוא יקר.בכל מקרה עם האספרין תצטרכי לקחת מונע חומציות כמו אמפרדקס . אם יש לך עודף זמן וכסף ..... יש בדיקה גנטית הנקראת MTHFR .במידה ואת הומוזיגוטית חיובית ויש לך הומוציסטאין בכמות גדולה וחסר לך ויטמין B12 אז את צריכה לשים לב ...ולקחת ויטמין B12 ללא הפסקה ותו לא. כך שאפשר לחסוך את כל הבדיקה ולהתחיל לקחת באופן סדיר ויטמין B12 בקפסולות המכילות גם ויטמינים אחרים הנקראות טריקרדיה או ביפולוס . רפואה שלימה איציק מעמותת נאמן קו תמיכה 0774665213 www.neeman.org.il לינק לאצר

14/10/2010 | 09:34 | מאת: קרן

שלום, סבי לקה באירוע מוחי, מממצאי ה-CT עולה כי זה קריש ולא דימום. הייתי רוצה לדעת מהו הטיפול המומלץ במצב כזה, או לפחות מהן הפעולות המינימליות שנוקטים במצב שכזה. תודה קרן

לקריאה נוספת והעמקה

לאחר השלב החד עיקר הטיפול הינו מניעתי והוא כולל,בד"כ, תרופות נוגדות צימות ,סטטינים,איזון אגרסיבי של גורמי סיכון וסקולרים ובירור הכולל דופלר צואר,הדמיית מוח,אקו והולטר לב ובדיקות נוספות לפי הצורך.

אבי בן 72 לאחר ניתוח לב להחלפת מסתם, לאחר 6 ימים איבד את הזיכרון, מקבל בפתאומיות סחרחורות וכאבי ראש חזקים, בוצע סיטי והנוירולוגית אמרה שעבר אירוע מוחי קל, אבי עובד עם 20% לב ומתאושש לאט מהניתוח, אנו מאוד חוששים כיום בנוסף מבעיות השיכחה, כאבי הראש והסחרחורות, ובנוסף ירידה בלחץ דם. האם אתה יכול להמליץ מה לעשות? האם יש אפשרות לטיפול בלחץ? אשמח לקבל תשובה מיידית זה מצב דחוף מבחינתנו.(אבי מקבל טיפול תרופתי ללב - נמצא בבבית חולים). תודה ויום טוב חדוה תודה ויום טו

לקריאה נוספת והעמקה

על מנת להמליץ על טיפול מניעתי מיטבי יש צורך לקבל את הסיפור הקליני המלא,לבצע בדיקה נויורלוגית ולעבור על בדיקות העזר שנעשו.

07/10/2010 | 19:12 | מאת: דורית

שלום רב, אבי בן 60 עבר אירוע מוחי לפני כחודש ונפגע קשות בראייה כך שכמעט ולא רואה דבר. במכתב השחרור רשמו לו לקחת 100 מילגרם של micropirin ביום. האם תרופה זו מספיקה למניעת ארוע חוזר? הבנתי שבד"כ משחררים מבית החולים עם מרשם ל- Plavix 75 מילגרם ליום. מה דעתך? האם יש לפנות ולבקש טיפול אחר? בנוסף, יש לציין כי אבי חולה סכרת מבוגרים.

ישנם מספר מצבים בהם קיימת התויה ברורה להעדיף פלויקס על פני אספירין כגון אירוע חדש על רקע טיפול באספירין או התוית נגד לאספירין. בשאר המקרים יש להפעיל שיקול דעת פרטני.

שלום רב, אשמח לקבל חוות דעת ודרכי טיפול אפשריות באבי, אשר מאושפז מזה כשבוע במצב קשה, ללא הכרה ומונשם. אנחנו מודעים לכך שהמצב קשה, ונודה לכל התייחסות! להלן עיקרי הנתונים בגיליון סטטוס אשר הוציא הרופא המטפל: נמצא עם כיחלון פריפרי, הוזמן מד"א ובוצעה החייאה בה הוחזר הדופק. מונשם ללא תגובה לכאב. אישונים מורחבים. צל"ח ללא תסנין או תפליט.ב- CT ראש לא הודגמו סימנים של אפקט מסה או של תהליך תופס מקום בולט. חדרי המח החריצים והציסטרנות בגדר הנורמה. הסינוסים הפארר נאזליים ותאי המסטאויד מאווררים. ללא תפיחות רקמות רכות ללא עדות לשברים בעצמות הגולגולת. צוואר מנח תקין במישור הקורונאלי. קיים יישור של העקומה הלורודטית. מעבר קרניצרביקאלי בגדר הנורמה. הdens במנח תקין ללא עדות לשבר או דיסלוקציה של החוליות. ספק שבר זעיר באוסטואופיק קדמי עליון של 6C. גופי החוליות בגובה תקין קיימים שיוניים ניווניים בייחוד בחוליות c5 ו – c7 עם שינויים דיסקוגניים ושינויים במפרקים הפאציטריים והאונקו-ורטברליים. קיימת הצרות קלה של הפורמינות הנוירנוליות. הרקמות הרכות הפארה-ורטברליות במראה תקין . מודגם טובוס בקנה. קיים קיפול של הזונדה אשר קצהה מצוי בקנה בגובה הבלונית של הטובוס. מעבדה – המוגלובין 13.08 נורמו, קראטנין 1.3 עם אוריה 35, נתרן 131, קליום 3.3, PCO2 68.4, PH 7.097, ביקרבונט 20.6. נוירולוגית – ללא רפלקס קורניאלי, ללא תגובת אישונים, ללא תגובה לכאב.

לקריאה נוספת והעמקה

אכן לפי הבדיקה הנוירולוגית נראה כי המצב הינו ירוד מאוד,אולם מבלי לקבל את הסיפור הקליני המלא ולבצע בדיקה גופנית ונוירולוגית לא ניתן להעריך את המצב והצפי.

03/10/2010 | 08:43 | מאת: דליה

נשלחתי לאולטרה סאונד של הצוואר לבקשתי, כי לאמי היה אירוע מוחי בגיל 49. המאבחנת אמרה שיש "קשר" קטן בצד ימין המפריע קצת לזרימת הדם אבל לא משהו לרוץ אתו לבית חולים, אלא להראות לרופא המשפחה. אחרי שני לילות ללא שינה אני כותבת לכם ושואלת, מה יכולה להיות המשמעות של הדבר הזה? איזה בדיקות עלי לבקש מרופא המשפחה? האם יש מה לעשות נגד "קשר" שכזה? בדרך כלל אני בריאה, לא שמנה, בלי לחץ דם, ללא בעיות כולסטרול, לא מעשנת, עושה פעילות גופנית רק מה, קצת טיפוס לחוץ.... תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

לא ברורה לי משמעות ה"קשר". יש צורך להתבונן ישירות בבדיקת הדופלר ובמדדים כגון אחוז ההיצרות וPSV.

אתה צודק כמובן, והנה היום קיבלתי את המכתב הרשמי: בצד ימין יש היצרות קלה (בין 15%-50%) בעורק התרדמה הפנימי. ה peak systolic velocity בעורק התרדמה המשותף הוא 0.59 M/SEC הPVC בעורק התרדמה הפנימי הוא 1.04 M/SEC. נצפה היצרות קלה בעורק התרדמה החיצוני. בצד שמאל אין כל עדות להיצרות בעלת משמעות המודינמית וזרימת הדם היא סדירה. בשני הצדדים - הזרימה בעורק הורטברליס תקינה בכיוון ובטיב. רופה המשפחה המליץ על אספירין יומי ואמר שזה "לא חריג". מה דעתך? כאמור, אני בת 44 בריאה בד"כ (תת פעילות בלוטת התריס שמטופלת ומאוזנת). אבל לאמי היה אירוע מוחי בגיל צעיר יחסית 49. מה אתה מיייעץ? תודה רבה מראש!! דליה

29/09/2010 | 07:14 | מאת: מיכל

בהמשך לכתבותיך על מתן קומדין לבעלי פרפור עליות, בעלי סבל בשנתיים האחרונות מהתקפי פרפור (אחת הצריכה שוק חשמלי, שתיים עברו מעצמן לאחר כחצי שעה). בהתייעצות עם מומחה נאמר לנו כי ההתקפים האלו עלולים לחזור בזמנים אקראיים ושלמעשה אין טיפול מניעתי אלא רק תרופתי בזמן התקף. בעלי (בעל כולסטרול גבוה...) כיום בן 40. כשאני מצמידה את אוזני לחזה שלו אני שומעת שמדי פעם הקצב לא סדיר... אנחנו תוהים האם כדאי ליטול נוגד קרישה כגון קרטיה על בסיס יומי. תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

הטיפול בפרפור עליות התקפי למניעת שבץ עשוי לכלול נוגדי צימות או נוגדי קרישה. ההחלטה צריכה להתקבל על ידי הרופא המטפל לפי גיל החולה ומצבו הרפואי.

ודימומים? ראיתי וקראתי שמשתמשים בעיקר בסלילי מתכת למילוי המפרצת ודבק לסגירת קרע\נקב,האם נעשה שימוש בסטנט הקרוי AneuGraft של ITGI? אודה על כל תשובה.

עליך להתיעץ עם נוירורדיולוג פולשני.

ספיגת דימום. לפני 23 שנים עברתי ת דרכים ונחבטתי ומן הסתם היו לי 2 דימומים במח במקום של הפגיעה ובמקום הנגדי. תמיד בפיענוח של הסיטי כותבים שזה יכול להתאים גם לאוטם ישן ואני משתוקקת לדעת מה זה אוטם ישן.תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אוטם משמעו אירוע מוחי הנגרם על רקע חסימת כלי דם מוחי.

04/10/2010 | 19:24 | מאת: ל

שנית, אני לא מבינה למה למה כותבים את זה שזה יכול להתאים לאוטם ישןולמה נוירולוגים שבודקים אותי מסתכלים עלי בחשדנות כאילו זה יכול להיות שהסיבה לאיזור הזה היא לא בהכרח הפציעה הקרניו צרברלית שהיתה לי, ולמה חלק מהם מתעקשים לא להאמין למה שאני מנסה להגיד להם ואומרים לי שנראה להם שיש לי בעיה בשריר של העין/פזילה . למה הם לא מאמינים או לא מוכנים לשמוע או לא מעלים על דעתם שמה שדימם נספג וספג איתו חלק מרקמת השומן בעין? למה זה שאף אחד מקופת חולים לא כתב את זה אלא רק זה כתוב במסמך משנת 89 של פרופסור שניתח אותי ושהזדקן ומת לפני כמה שנים , הופך את המידע ללא רלוונטי? למה הם צריכים להשפיל אותי ולמה תמיד אני צריכה לעשות את הבדיקה של להסתכל על משהו לצדדים ולמעלה ולמטה ולהרגיש לא נעים? אני יכולה להסתכל בעין שמאל בצורה יותר טובה כשאני מתמקדת בה ובצורה פחות טובה כשאני עייפה ובפרט כששמים לי טיפות. אז מאבחנים אותי לא נכון ואז אני שונאת את החיים האלה. מתי אני אגאל מהבעיות שמתלוות למצב בעין שלי? למה נוירולוגים לא מסבירים או לא מבינים שחלק ממה שנפגע במח הוא בעין, ולמה הם לא הפנו אותי לרפואת עיניים? איפה אני יכולה למצוא נוירואופתלמולוג פעיל בקופת חולים באזור ת"א שישלול את מה שאפשר לשלול? הייתי אצל נוירואופתלמולוג פרטי שיצא מאז לפנסיה , והוא כתב שמבחינה קוסמטית אני נראית מצויין האם זאת אבחנה בעייתית? האם הם יכולים לרשום מה שמתפקד טוב בנוסף למה שנפגע?

21/09/2010 | 19:41 | מאת: ניצה

ד"ר נכבד שלום אני בת 67 בריאה בדרך כלל למעט מיגרנות בנות 40 שנה. לפני כחודש ימים נתפש לי השריר בצד שמאל של הצוואר מלפנים, ממש אפשר היה לחוש זאת כשאני מרגישה את העורק העובר בו פועם וכואב, הכאב הוקרן גם לפנים, ללחי לעין ולמצח, הייתי אצל רופא פנימי, נאורולוג, ואף אוזן גרון, שעשה לי בדיקת u.s של בלוטות לימפה,התריס, הכל תקין. כמו כן עשיתי בדיקות דם - תקין. אני לוקחת כדורי אתופן 400 פעמים ביום אשר עוזרים לי מאד. אבל אם אני מפסיקה ליום אחד את לקיחת הכדורים, הכאבים חוזרים, אומנם לא באותה עוצמה. שאלתי היא האם יש עוד בדיקות שעלי לעשות, האם הדבר מסוכן, וכמה זמן אפשר לקחת את הכדורים עד שהכאב יחלוף. בתודה עבור תשובה מהירה.

יש צורך לקבל פרטים מלאים יותר לגבי התלונה ולבצע בדיקה גופנית נוירולוגית.

14/09/2010 | 09:00 | מאת: loly7522

שלום. אימי עברה לפני כחודש מפרצת מוחית תת עכבישית בחלק הקידמי של מוחה. אמא הרגישה מייד ופונתה מיד. לא היו סימני בלבול עיוות בדיבור או בלסתות, שמרה על שיווי משקל בהליכה וכ'. אף שפונתה והתלוננה על כאבי ראש וצוואר עזים, אבחנו כי הכל תקין, נתנו לה שתי מנות אינפוזיה ושיחררו אותה לביתה. עקב התעקשותה בכל זאת עשו צילום צווארי ולא סי טי. כשהכאבים המשיכו למחרת פנינו לרופאת משפחה והיא חשדה לדלקת קרום המוח והפנתה לב"יח. שם עשו סי טי וגילו דימום (24 שעות אחרי קרות האירוע...) ביצעו צינטור מוחי לסגירת המפרצת אציין כי קודם הצינטור אימי עדיין היתה בהכרה מלאה, דיבור ופעילות מוטורית תקינה. לאחר הצינטור היא היתה מחוסרת הכרה כשבוע, ועתה כחודש אחרי היא מזהה קוראת, אך קשה לה לדבר, והיא מפעילה בעיקר את יד שמאל, מתקשה לשמור על גוף יציב. שאלתי - א. האם הזיהוי המוקדם ביום קרות האירוע (פחות מחצי שעה מאז קרה האירוע), היה מונע את כל הפגיעה או חלק גדול ממנה? ב. האם זה שאחרי 36 שעות וקודם הצינטור היא היתה בעירות ובצלילות מלאה, ופעילות מוטורית מלאה, זה מעיד כי בזמן הצינטור חלילה פגעו במשהו? מהם זכויות החולה במקרה זה? אודה על תשובתכם והנחייתכם. לולי

לקריאה נוספת והעמקה

לא ניתן לקבוע את התשובה לשאלותיך מבלי לעבור ביסודיות נעל כל פרטי המקרה,הרשומות הרפואיות ובדיקות ההדמיה.

04/09/2010 | 17:57 | מאת: ester

שלום רב אני בת 65 ולוקחת מדי יום אספרין קרטיה 100 מ"ג כדי למנוע התפתחות של שבץ ולצורך צלול הדם. שבץ אצלי במשפחה מאוד שכיח (קרה לסבא, אבא, אח וכו'). לאחרונה, בגלל האספרין קרטיה, נוצר לי כתם בצבע חום אדום על היד. האם להמשיך עם האספרין למרות הכתם הנ"ל? האם האספרין הזה באמת יועיל לצורך מניעת שבץ? האם יש לך עצה נוספת כדי למנוע התפחות שבץ בניגוד לשאר קרובי משפחתי? תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

יש צורך לפנות לרופא המטפל על מנת שיתבונן בכתם. במידה וקיימת התויה לטיפול נוגד צימות ואכן מדובר בהמטומה יש לשקול עימו מעבר לטיפול בפלויקס.

04/09/2010 | 14:27 | מאת: לימור

ד"ר שלום קודם כל רקע אני בת 36 כיום בהריון הומוזיגוטית ל MTHFR נוטלת חומצה פולית 5 מ"ג אמי לקתה באירוע מוחי בגזע המוח לפני כשלוש וחצי שנים מצבה קשה מאוד . אני מאז חוששת מאירוע מוחי החלו בעיות של טשטוש הרדמות חצי פנים לפני כשנתים וחצי עברתי בירור מלא של CT CTA MRI EEG EMG דופלר עורקי צוואר שדה ראיה בדיקות עיניים ובדיקות של עצב הראיה אצל נרופתומולוג אחרון לפני כשלושה חודשים . מה עוד נותר לעשות? כולם אמרו חרדה. מאז זה ממשיך מדי פעם אך הפסקתי להתייחס מדי פעם אני מבקרת את הנירולוג שלי. נכון להיום מפחדת מאוד מכפל ראיה יש הרבה מקרים בהם אנ חושבת אני רואה כפול אך לא יכולה ממש להצביע על זה . היו לי יקיצות בשבועיים האחרונים שאני רואה דברים זזים וקופצים וזה נעלם בשבריר שניה בעצימת עיניים אולי זה כפילות לא יודעת. היום בבוקר עשיתי ניסיון: התעוררתי בבוקר הסתכלתי במראה שדרכה רואים את הטלויזיה ושיחקתי עם עין ימין עד שהראה מעט כפול את הטלויזיה כשסגרתי את עין שמאל זה נעלם ועשיתי את זה כשזה בשליטתי מספר פעמים כאשר הייתי מסירה מבט מהטלויזיה כמובן שהכפילות או הטשטוש נעלם אם זה נעשה בשליטתי זה יכול להצביע על בעיה נירולוגית??? ובכלל מה אתה אומר על כל האינפורמציה שנתתי האם יש לי מימה לחשוש ? האם יש סיכוי שזה כפילות ראיה ממקור נירולוגי או שבכלל לא? מאוד לחוצה אשמח להסבר.... והאם כל מה שאני מתארת

לקריאה נוספת והעמקה

מעברלתשובתי הקודמת,אני מציע להתיעץ עם הנוירולוג המטפל וכן לבדוק רמות הומוציסטאין.

04/09/2010 | 02:36 | מאת: נתן

שלום, אובחנתי כחולה מויה מויה. בעבר סבלתי משלשה ארועים, האחרון בהם לפני שנתיים. לא נשארה מוגבלות כלשהיא.מאז לא טסתי. ברצוני לטוס טיסה ארוכה( מעל 10 שעות) האם עלי לחשוש? בתודה מראש

עליך להתיעץ עם הרופא המטפל המכיר את ההיסטוריה הרפואית.

01/09/2010 | 18:02 | מאת: לימור

לא הבנתי מה זה ראיה כפולה ממקור נירולוגי אני הבנתי שאם אני רואה כפול לשבריר שניה וסוגרת את העיניים פותחת והכול כרגיל זה לא ממקור נירולוגי אני טועה אם תסביר לי לעומק אשמח. בירור נירופתומולוגי היה לי בעבר פעמים ונירולוג אחרי הפעם הזאת. מאז קרה לי עוד פעם אחת ישר שהתעוררתי התמונה מולי קפצה לי וזה נעלם בשבריר שניה אחרי סגירה ופתיחת העין. אשמח אם תסביר לי על ראיה כפולה ממקור נירולוגי כדי שאדע איך להתייחס.... תודה

לקריאה נוספת והעמקה

ראיה כפולה ממקור נויורלוגי תמיד נעלמת בעצימת אחת העין שכן היא נובעת מתנועה לא מסוכרנת של גלגלי העיינים. אני מציע לפנות שוב ליעוץ נוירולוג.

אבי בן 74 התעורר מבולבל כאשר במשך יממה הוא חוזר על שאלות ,ולא מליח לזכור דברים בסיסיים,הזכרון לטווח הארוך לא לא נפגע,ברצוני לציין שזה קרה פעמיים..כרגע הוא בהמתנה לתור אצ גריאטר ונוירולוג.... אשמח לקבל עוד חו"ד תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

עשויות להיות סיבות רבות למצב בלבולי. מצב בלבולי חריף מחייב פניה למיון.

25/08/2010 | 19:43 | מאת: זק

שלום רב אני בן 70 מרגיש מדי פעם בנימול קל בצד שמאל של הפנים ,שעובר אחרי כמה שעות . מה דעתכם? לא פניתי עדיין לרופא . בתודה זק

נימול חדש במחצית הפנים או הגוף מצריך פניה למיון.

23/08/2010 | 19:52 | מאת: לימור

ד"ר שלום אני בת 36 בהריון שבוע 16 ברקע ב 3 שנים האחרונות לאחר אירוע מוחי קשה של אמי חוויתי חרדות ופחדים בנושא .אמי ראתה כפול ואז הכול החל... במהלך שלוש שנים אלו עברתי בדיקות מקיפות לאחר תלונות של טשטוש ראיה גם נירולוגית גם נירופתומולוגית וגם רופא עיניים והתשובה הכול מלחץ. הפחד הכי גדול שלי לראות כפול ואספר על סיטואציה וארצה להבין אם זו ראיה כפולה : ביקיצה פתאום ראיתי בחדר את המאוורר או קופץ או אולי חלקו פעמים נבהלתי נורא אנ אותו רגע עוצמת עיניים פותחת אותם וכאילו כלום לא קרה אחרי כמה זמן שוב יקיצה המסגרת של התמונה בחדר או קופצת או חלקו פעמים לא יודעת אפילו להסביר עוצמת עיניים פותחת והכול שוב עובר מיד שבריר שניה הלכתי לרופא עיניים בפעם הקמה אמר לי שהוא לא מבין על מה אני מדברת וזה לא נשמע ראיה כפולה הפחד שלי מזה כל כך גדול שאני לא יודעת איך להתייחס אל זה.... אשמח לדעתך בנושא במהלך היום עדין יש טשטושים מדי פעם קלים אך כבר למדתי ךהתעלם כי אין הרבה מה לעשות כבר לא נישאר מה לבדוק לגבי הפחד מכפילות זה משהו חדש

לקריאה נוספת והעמקה

על מנת להבין את תלונתך יש צורך בבדיקה נויורלוגית ונוירואופתלמולוגית. באופן כללי ניתן לציין כי כפל ראיה ממקור נוירולוגי חולף עם עצימת כל אחת מהעיינים.במידה ועדיין אינך שקטה אני מציע לפנות למרפאה הנוירואופתלמולוגית במרכז הרפואי תל אביב.

23/08/2010 | 17:10 | מאת: קרן

שלום, סבתא שלי קיבלה אירוע מוחי לפני בערך 6 שנים והיא משותקת יד ורגל שמאל. אמא שלי חושבת שזה בגלל שהבן (של סבתא) שנשאר איתם היחיד בבית עזב את הבית ואז האירוע מוחי קרה יתכן? עד כה היא הייתה בסדר גמור למרות שהיא חשבה שהיא במצב הזה רק שנה ולפני כמה זמן היא התחילה לדמיין שבעלה בוגד בה עם המטפלת שברור שזה לא נכון כי אנחנו תמיד איתה בבית ואין כלום. לאחר מכן היא רצתה בית אבות אז העברנו אותה והיא אמרה לנו שלא טוב לה היא רצתה לחזור ולא החזרנו אותה רצינו שהיא תנסה לראות איך היא תסתדר. לפני שבועיים ככה היא התחילה להסתכל לצד שמאל והיה לה מין רטט כזה בפנים שלא הבנו מזה וכל פעם שהיא עשתה זאת היא צירפה גם ת'יד וכאילו היא רוצה לתפוס משהו להרחיק משהו. מה זה אומר? ועלה לה החום אז שלחנו אותנו לבית חולים.היא הייתה תקופה של כחודש בבית אבות. והיום בבית חולים היא מונשמת היא כבר לא מדברת ולא מגיבה היא הרבה רוטטת, הידיים שלה נורא התנפחו נראה לי אלו בצקות.היא מקבלת דרך הוריד אינפוזיה ואוכל ומניעת רפלקסים.היא גם מקיאה דרך הצינור ואומרים שיש לה דלקת בשתן. והמצב רק מחמיר. האם האירוע יתכן מהבית אבות? היא תתייצב? אשמח שתקרא תודה

לקריאה נוספת והעמקה

יש צורך לבצע בדיקה נויורלוגית וגופנית של סבתך על מנת להעריך את מצבה הנוכחי ואת הצפי לעתיד. אני מציע לבקש שיחה עם רופאי המחלקה לגבי מצבה העדכני. כל טוב ובהצלחה.

21/08/2010 | 02:42 | מאת: אלי

יש פגיעות בשני אלה באירוע מוחי? או שהחבלות הן מוטוריות ותחושתיות ודיבוריות בלבד.

אירוע מוחי יכול להתבטא באופנים רבים ושונים גם בהפרעות קוגנטיביות.

19/08/2010 | 23:40 | מאת: yosef

מזה שלושה שבועות יש לי עוויתות בשפה התחתונה בצד שמאל. אחת לכל כמה דקות. אולי יש לזה קשר להרדמה שעברתי בטיפול שיניים באותה תקופה, אני לא זוכר אם זה היה לפני או אחרי. אני בן 42. רופא משפחה הפנה אותי לנוירולוג. האם יש מקום לדאגה ?

לקריאה נוספת והעמקה

יש צורך להתבונן בעויתות ולבצע בדיקה גופנית על מנת לקבוע את האבחנה. תנועות לא רצוניות באיזור הפה עשויות להופיע גם לאחר חשיפה לתרופות פסיכיאטריות.

17/08/2010 | 07:33 | מאת: עליזה

בעלי בן 69 לפני 3 שנים ארוע מח בדיקת CT אוטם פריאטלי אחורי מימין תת חריף. היום CT נוסף האוטם הפך להיות כרוני עם הרחבה סימטרית איפסי לטרלית של אטריום חדר ימני פיסורה סילבי וחריצים בהיקף המיספרה מימין.בזמן האחרון דכאון והתנהגות חריגה עם נשים .קצת מידע על המצב והאם עירוב פסיכאטר יכול לעזור. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

הפרעות דכאוניות וקוגנטיביות עלולות להיות סיבוך מאוחר של אירוע מוחי. ממלץ להתיעץ עם נוירולוג או פסיכיאטר.

16/08/2010 | 18:59 | מאת: איציק מנאמן

יש סכנה לנהיגה בטוחה לאורך זמן לכל אדם שיש לו חולשה או נוקשות דווקא ביד ו/ או תחושה לקויה ו/או חולשת שרירים ו/או נוקשות שרירים ו/או התייחסות למרחב לקויה (הנקבעת על ידי העיניים האוזניים והגוף כולל ידיים רגליים ) ו/או תפיסת מרחב לקויה (בדרך כלל משתייה) ו/או וdual task (ביצוע 2לקוי של 2 פעולות במקביל כגון שיחה ונהיגה) לנפגעים נוירולוגים (cp ,טרשת,CVA , TIA פרקינסון ,פוליו ועוד) ,בשיווי משקל ואולי אורטופדיים יש תמיד משהו מה"מתנות" הנ"ל. לכן חובה עליכם להבדק ולהתאמן ולשמר כישורי נהיגה כל הזמן כל שנה. ועוד טיפים מניסיוני כנהג ותיק לפני ואחרי אירוע מוחי . לנסוע עם חלונות סגורים!!! רק בנהיגה לאחור לפתוח חלונות . להזהר מאור חזק ביום ובלילה ביום לנסוע רק עם משקפי שמש, לשתות הרבה , להסיר כל חפץ משדה הראיה כולל תוי נכה מוגדלים !!! ,לא להשתמש בשום פנים בטלפון נייד בזמן נהיגה , להתקין גששי קרבה לנסיעה מאחור כולל פתיחת החלונות , לא להשתמש ב GPS העלול להסיח רת דעתך מהנהיגה או כל מכשור הצורח לך על מפגע בכביש , שמירת מרחק יותר מהרגיל , למען הגילוי הנאות אינני רופא אני מהנדס בהכשרתי . וגם עברתי בהצלחה בדיקות במרבד ולמרות הכול אני נמנע מלנסוע למרחקים ארוכים . סעו בזהירות ,שמרו על עצמכם למענכם ולמען יקירכם .

12/08/2010 | 09:20 | מאת: רונית

שלום עברתי אירוע מוחי בהיריון בגיל 28 אין סימנים, סובלת מתסמונת אפלה מטופלת בקומדין. האם אפלה היא תורשתית? האם יכולה לעבור חלילה לבתי?

לעיתים מדובר בתסמונת תורשתית ולעיתים בתסמונת סביבתית.

10/08/2010 | 12:31 | מאת: דוד

שלום רב, אשתי עברה אירוע מוחי , ברוצני לדעת מה ניתן לעשות על מנת שתגיע ליוכלת לעבור טסט כבר למשנה היא לוקחת שיעורי נהיגה על בסיס קבוע טרם חל שיפור בריכוז שלה?

לא ברור מה היה הביטוי הקליני של האירועים והאם קיים קשר לקושי לעבור טסט. מומלץ לפנות להערכה נוירולוגית.

ייקחו לך את הרשיון - http://www.shilonican.com/story.asp?p_cat=25 אשמח לייעץ במקרה של שאלות נוספות.

09/08/2010 | 21:35 | מאת: רוית

להוריי יש היסטוריה ארוכה של מספר אירועים מוחיים שעברו+סוכרת+יתר לחץ דם+בעיות בלב+ניתוח לב פתוח,צינתורים וכו'. שאלתי היא איזה בדיקות מקיפות אוכל לעבור על מנת לוודא שלא אעבור גם אני אירוע מוחי - בדיקה מעמיקה וטובה? (לחץ הדם שלי נמוך בד"כ,סוכרת אני בודקת,אני מתאמנת,תזונה טובה וכו)

לקריאה נוספת והעמקה

חשוב לקבל אינפורמציה מלאה יותר לגבי האירועים המשפחתיים וגיל ההופעה שלהם. בהתאם לכך ניתן יהיה לשקול בירור לקרישיות יותר. כמו כן חשוב לאזן גורמי סיכון וסוקלרים בקפדנות.

07/08/2010 | 22:20 | מאת: בטי

בעלי עבר לפני כשנה נייתוח 5 מעקפים.מטופל באספירין 100מג.סימוביל 40 מג.תרופה ללחץ דם והרחבת כלי דם.מרגיש טוב מאד .אתמול לחי שמאל עם תחושה של כמו הרדמה אצל רופא שיניים וקושי קל בדיבור.לאחר 2 דקות.הכל חלף וחזר למצב רגיל .לא הלך לרופא .האם צריך בדיקות כלשהן ?או מעקב ? האם נראה כאירוע מוחי.ציין . כי כשזה קרה אכל בדיוק אפרסק.

האירוע עלול להתאים לאירוע מוחי חולף המחייב פניה מיידית למיון.

06/08/2010 | 15:47 | מאת: רמי

שלום רב! האם בעיה בעורק הצווארי כמו חסימה, יכולה לגרום לשבץ מוח? האם שבץ מוח יכול לפגוע בכלי הדם שבעיניים ולגרום בכך לבעיות ראייה? תודה מראש על התשובה.

היצרות בעורקי הצואר מהווה גורם סיכון לשבץ מוח. תיתכן גם פגיעה בכלי דם המספקים את הרשתית והפרעות ראיה.

05/08/2010 | 19:23 | מאת: קרן

אני בת 31, בריאה בד"כ וכבר יומיים אני מרגישה בצד ימין בגוף תחושת עקצוצים בלתי נגמרת, כאילו כל צד ימין של הגוף נרדם. ממש זרמים של הרדמות. הייתי אצל רופאה שנתנה לי הפניה לנוירולוג רק בשלישי הקרוב. הזרמים האלו לא חולפים! יש לציין שבמהלך השבוע סבלתי מעייפות לא מוסברת ומכאבי ראש נוראים. מה זה יכול להיות? האם עלי לפנות למיון?

סימנים מוטורים או תחושתיים חדשים המערבים פלג גוף מצריכים פניה למיון.

03/08/2010 | 10:10 | מאת: ענבר אלה

סבתי בת ה- 80 לקתה באירוע מוחי לפני מס' שעות. בשלב זה היא מוגדרת כמשותקת ב- 70%- אינה מזיזה גפיים, לא מזהה אנשים ולא מתקשרת כלל. טרם נערכה בדיקת סי.ט.י. האם המצב יכול להיות הפיך- וייתכן שיפור במצבה התפקודי הפיזי?

לקריאה נוספת והעמקה

לא ניתן כעת להעריך צפי לעתיד. חשוב לדעת האם טופל בטיפול ממיס קרישי דם וכמובן להתייחס לפרמטרים קלינים נוספים.

23/07/2010 | 21:39 | מאת: דנה

שלום רב, אבי בן 73 עבר דימום במוח לפני כ3 שבועות. כרגע משתקם בבית לוינשטיין. מתקשה להזיז את רגל שמאל ולא מזיז את יד שמאל. חש תחושות של נימול ביד. רציתי לדעת מדוע הנימול, ממה הוא נגרם, מתי עתיד להיעלם וכל מידע נוסף בנושא.תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

יש צורך לבצע בדיקה נוירולוגית ולהתבונן בבדיקות ההדמיה על מנת לאבחן את מצבו הנוירולוגי העכשוי של אביך.

20/07/2010 | 21:51 | מאת: דוד

ברוצני לקבל חוות דעת לגביי המכשיר"מאסטר מיינד" כטיפול לבעיית ריכוז(שעורי נהיגה) אחרי אירוע מוחי

03/08/2010 | 16:53 | מאת: ד"ר אוריאל

אין לי ניסיון עם המכשיר, לא ידוע לי על עבודות קליניות מבוקרות שהוכיחו את יעילות המכשיר.

12/07/2010 | 14:38 | מאת: נועה

שלום רב בת 25 מדי פעם תוך כדי שינה קורה לי דבר נורא מוזר, כשאני מתחילה להירדם חזק אז פתאום אני מרגישה לחץ אדיר בכל הראש כולל באוזנים ובגוף, אני לא מצליחה להזז את הפה ולא יכולה לדבר או להזיז את הגוף מנסה להוציא מילים כי אני ממש מרגישה שמשהו קורה ומפחדת שזה לא סוג של אירוע מוחי ואני מנסה לזעוק לעזרה ולא מצליחה , זה נמשך כרבע שעה בערך ולפעמים כשאני שוב נרדמת אז זה חוזר עוד פעם, אנ מפחדת כי רק כאשר אני נלחמת עם הגוף ומנסה לזוז עם הראש והגוף אז זה משתחרר ואנ חוזרת לעצמי כאילו כלום לא היה זה קורה המון , ממה זה נובע ומה עליי לעשות

לקריאה נוספת והעמקה

אני מציע לפנות לרופא לשם מסירת תיאור מדויק יותר של האירועים וביצוע בדיקה. יתכן ויהיה גם צורך במעבד שינה.

09/07/2010 | 18:48 | מאת: אופיר

טעות בקריאה ניבהלנו מיזה ואכן אימי לא קראאה את האפס נקודה סליחה

09/07/2010 | 07:49 | מאת: דפנה

אימי בת 66 , היום כשיצאה מהרכב איבדה לפתע תחושה ברגליים, אחרי רגע התחושה חזרה והיא תפקדה כרגיל. היא אישה חיונית ובכושר טוב.מהי המלצתכם? היא לא אוהבת להיבדק ע"י רופאים וספרה לי שכבר קרה לה בעבר מקרה דומה.

יתכנו לכך סיבות רבות,יש לפנות לרופא לשם קבלת תיאור מדויק שלהאירוע וביצוע בדיקה.

03/07/2010 | 15:52 | מאת: אופיר

שלום לך.. אבי בן 80 אושפז עקב כאבים חזקים בראש מעל המצחבצד שמאל על הראש עים כאביי עינים במשך חודשיים אושפז עקב כאבים בילתי ניסבלים בבית חולים רוטשילד מיום שישיעבר שקיעת דם והחליטו לתת לו 0100 מג סטרואד ביום ל3 ימים וחש הקלה היום אייך אפשר לדעת אים זו דלקת או סתימה בעוק .. שבץ מוחי.. אייך אפשר לדעת מיבלי שזה יהיי מאוחר מידיי.. מה עושים אחריי היום שלישי לסטרואידים יש סימן לסתימה לא דלקתית לשבץ .. אשמח לדעתך ... בתודה מראש הבן המודאג...

לקריאה נוספת והעמקה

אבחנת טמפורל ארטריטיס הינה בביופסיה של העורקים הטמפורלים.

30/06/2010 | 11:48 | מאת: גילה בניסטי

אבי לוקח 6 כדורים ביום של גבה פנטין, רוצה אינפורמציה לגבי הכדור במה הוא מועיל ואם הוא גורם לאפטיות ,אבי כבר מזה שבוע ישן כל הזמן לא עירני כפי שהיה בקושי מתקשר אחרי שבץ מוחי בנוסף לוקח פלווקס האם אפשר להפסיק לו לגמרי את הגבה פנטין במצבו? [לציין לוקח את הכדור הנ"ל מזה שלוש שנים] באופן קבוע.

מאחר ואביך נוטל את התרופה תקופה ממשוכת והתלונות הינן חדשות אני מציע לפנות לרופא. לא ציינת גם באיזו התויה אביך מקבל את הכדור.

29/06/2010 | 18:12 | מאת: חגית

לפני כשעתיים הוזרק לי יוד לוריד במהלך צילום C T . נאמר לי כי ארגיש חום בגוף ולא להיבהל מזה. אבל בנוסף לתחושת החום, תוך שניות מספר, הדופק עלה לי במידה שהתחושה הייתה שליבי עומד "להתפוצץ", בתוספת תחושת חנק מפחידה מאד בגרון. התחושה היתה שאני "הולכת למות"- האם זוהי תגובה אלרגית נורמלית? האם יתכן שנגרם לי נזק ללב? כרגע אני מרגישה בסדר, אבל אינני בטוחה האם כדאי לגשת לרופא? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

במידה ועדיין אינך חשה בטוב כדאי לפנות לרופא.

לפני 15 שנה (הייתי אז בת 29) הייתה לי אפיזודה חולפת של בלבול וקושי בדיבור וחוסר התמצאות. לקחו אותי לבית חולים אבל לא עשו בדיקות מיוחדות (טוב, זה היה יוספטל באילת, מה לעשות) וזה עבר. מאז לא חזר,כאמור 15 שנה, אבל עדין זכרון האירוע ההוא ממשיך להטריד אותי מפעם לפעם, ובעיקר כי אמי לקתה בשני אירועים מוחיים בגילאים צעירים יחסית (50 ו60) וגם כיום, בגיל 72 היא ממשיכה לסבול מתוצאותיהם (ואנחנו סובלים אתה...). אין לי לחץ דם גבוה, איני מעשנת ואני עושה פעיולת גופנית ובעיקרון מרוצה מהחיים. האם עלי לדאוג? האם לעשות בדיקה כלשהי? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

יתכנו סיבות רבות למצב בלבולי חולף,קשה כעת בדיעבד לברר את האבחנה. במידה והינך מוטרדת ניתן לפנות לנוירולוג,למסור לו את כל פרטי אירוע ולבצע בדיקה נוירולוגית. כדאי גם לאזן בקפנות את ל גורמי הסיכון הוסקולרים לרבות עישון,השמנה,יתר לחץ דם ,סוכרת ויתר שומנים.