קושי בראיה לזמן קצר

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

22/06/2010 | 10:02 | מאת: ירון

בוקר טוב, אתמול חוויתי בעיה בראיה בעין ימין למשך מספר דקות. התופעה הייתה היצרות של שדה הראיה. לאחר מנוחה קצרה התופעה נעלמה אך חזרה לאחר כשעה בעין שמאל בליווי כאב ראש קל. מעבר לכך שאר התפקודים (דיבור, חיוך, תפקודי גפיים..) היו נורמלים. לאחר מכן תפקדתי כרגיל ללא כאב ראש וללא בעיות ראיה. אציין שאני בן 45 בריא, רזה ולא לוקח תרופות. 1. האם אני צריך להיבדק ואם כן למי לפנות? (רופא משפחה / נוירולוג / אחר...) 2. ראיתי בדיעבד באתר נאמ"ן שאספירין מיועד למניעה, האם במקרה שכזה יעזור אם אקח מיידית כדור במינון נמוך?

קיימות מספר סיבות אפשרויות להפרעה חולפת בראיה,חשוב לציין כי אחת מהן הינה אירוע מוחי חולף הנגרם מחסימה זמנית של עורק הרשתית (אמורוסס פוגקס). במצב זה יש לפנות מייד למיון. הבדיקה החשובה ביותר לביצוע הינה דופלר בעורקי התרדמה בצואר כדי לשלול היצרות משמעותית.

29/06/2010 | 09:02 | מאת: ירון

תודה איתן. ולגבי השאלה השניה - האם במקרה של חשד לאירוע מוחי כדאי לקחת אספירין עד שאגיע למיון?

מנהלי פורום שבץ מוח