מפרצת מוחית

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

14/09/2010 | 09:00 | מאת: loly7522

שלום. אימי עברה לפני כחודש מפרצת מוחית תת עכבישית בחלק הקידמי של מוחה. אמא הרגישה מייד ופונתה מיד. לא היו סימני בלבול עיוות בדיבור או בלסתות, שמרה על שיווי משקל בהליכה וכ'. אף שפונתה והתלוננה על כאבי ראש וצוואר עזים, אבחנו כי הכל תקין, נתנו לה שתי מנות אינפוזיה ושיחררו אותה לביתה. עקב התעקשותה בכל זאת עשו צילום צווארי ולא סי טי. כשהכאבים המשיכו למחרת פנינו לרופאת משפחה והיא חשדה לדלקת קרום המוח והפנתה לב"יח. שם עשו סי טי וגילו דימום (24 שעות אחרי קרות האירוע...) ביצעו צינטור מוחי לסגירת המפרצת אציין כי קודם הצינטור אימי עדיין היתה בהכרה מלאה, דיבור ופעילות מוטורית תקינה. לאחר הצינטור היא היתה מחוסרת הכרה כשבוע, ועתה כחודש אחרי היא מזהה קוראת, אך קשה לה לדבר, והיא מפעילה בעיקר את יד שמאל, מתקשה לשמור על גוף יציב. שאלתי - א. האם הזיהוי המוקדם ביום קרות האירוע (פחות מחצי שעה מאז קרה האירוע), היה מונע את כל הפגיעה או חלק גדול ממנה? ב. האם זה שאחרי 36 שעות וקודם הצינטור היא היתה בעירות ובצלילות מלאה, ופעילות מוטורית מלאה, זה מעיד כי בזמן הצינטור חלילה פגעו במשהו? מהם זכויות החולה במקרה זה? אודה על תשובתכם והנחייתכם. לולי

לא ניתן לקבוע את התשובה לשאלותיך מבלי לעבור ביסודיות נעל כל פרטי המקרה,הרשומות הרפואיות ובדיקות ההדמיה.

מנהלי פורום שבץ מוח