אפיזודה שחלפה ועדיין זכרונה מטריד

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

29/06/2010 | 15:26 | מאת: דליה

לפני 15 שנה (הייתי אז בת 29) הייתה לי אפיזודה חולפת של בלבול וקושי בדיבור וחוסר התמצאות. לקחו אותי לבית חולים אבל לא עשו בדיקות מיוחדות (טוב, זה היה יוספטל באילת, מה לעשות) וזה עבר. מאז לא חזר,כאמור 15 שנה, אבל עדין זכרון האירוע ההוא ממשיך להטריד אותי מפעם לפעם, ובעיקר כי אמי לקתה בשני אירועים מוחיים בגילאים צעירים יחסית (50 ו60) וגם כיום, בגיל 72 היא ממשיכה לסבול מתוצאותיהם (ואנחנו סובלים אתה...). אין לי לחץ דם גבוה, איני מעשנת ואני עושה פעיולת גופנית ובעיקרון מרוצה מהחיים. האם עלי לדאוג? האם לעשות בדיקה כלשהי? תודה רבה

יתכנו סיבות רבות למצב בלבולי חולף,קשה כעת בדיעבד לברר את האבחנה. במידה והינך מוטרדת ניתן לפנות לנוירולוג,למסור לו את כל פרטי אירוע ולבצע בדיקה נוירולוגית. כדאי גם לאזן בקפנות את ל גורמי הסיכון הוסקולרים לרבות עישון,השמנה,יתר לחץ דם ,סוכרת ויתר שומנים.

מנהלי פורום שבץ מוח