שיתוק פתאומי ומלחיץ

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

12/06/2010 | 22:51 | מאת: מתן

שלום. אני בן 17 ואשמח שתוכלו לייעץ או לאבחן את הבעיה המוזרה ממנה אני סובל. ישנה תופעה מדאיגה בזמן האחרון, שמתרחשת בעיקר לפני או אחרי שנת צהריים- אני מסתובב בבית ופתאום אני מאבד תחושה וכיוון, משהו בסגנון סחרחורת רק שפתאום הלחץ הדם עולה בטירוף, אני מאבד יכולת לזוז לשנייה ומרגיש כאילו התעוררתי משינה למרות שאני בכלל עומד/תולה כביסה. זה השלב הנורמלי של הבעיה, מפני שכאשר אני נשכב לישון אחרי ההתקף המשונה הזה, כי אני מרגיש לפתע סחוט, בעיקר כשאני שוכב על הבטן אני מרגיש עלייה פתאומית בלחץ דם, מרגיש משהו מוזר בחלק העליון של הגוף, ואז מתחילות פעימות נוראות במוח, שמתגברות ואני לא יכול לצעוק או לזוז או לדבר, ואני מרגיש כאילו כאשר התדירות תהיה מקסימלית אני אמות ואז איכשהו אני מצליח לדחוף את עצמי ואז הכל נפסק. אני פשוט מפחד שזה משהו מסוכן , אולי מפרצת במוח אין לי מושג. אם שמעתם על התופעה , אתם מכירים אותה או שיש לכם כיוון , אנא הגיבו. תודה.

התלונות אינן ברורות לי ,אני מציע לפנות לרופא לצורך מסירת האינפורמציה המדויקת ובדיקה גופנית.

19/06/2010 | 14:59 | מאת: איציק מנאמן

אינני רופא כדאי לך בכל מקרה להיות רגוע כל מה שתיארת יכול להיות מבעיות אמיתיות במערכת כלי הדם,מוח,אוזן פנימית ועד חרדתיות כפייתית וסמים. בדוק אם יש במשפחה סיפור דומה ויחד עם זה ובליווי רופא משפחה שלא יעלה לך יותר מדי כסף גש לכל הרופאים הללו הבדיקות המומלצות מופיעות בסוגרים . גש מיד לבדיקה אצל נוירולוג( בדיקת CTדופלר ),,אאו"וג (בדיקה וסטיבולרית ENG ,ורטיגו) ,מטאבולי (בדיקות סכרת בדיקות דם כולל סמים ,קרישיות ),קרדיולוג(.לחץ דם בדיקת אקו לב ,הולטר ) ולסיום אם כל הבדיקות תקינות גש לפסיכיאטר .

מנהלי פורום שבץ מוח