סבתא שלי

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

23/08/2010 | 17:10 | מאת: קרן

שלום, סבתא שלי קיבלה אירוע מוחי לפני בערך 6 שנים והיא משותקת יד ורגל שמאל. אמא שלי חושבת שזה בגלל שהבן (של סבתא) שנשאר איתם היחיד בבית עזב את הבית ואז האירוע מוחי קרה יתכן? עד כה היא הייתה בסדר גמור למרות שהיא חשבה שהיא במצב הזה רק שנה ולפני כמה זמן היא התחילה לדמיין שבעלה בוגד בה עם המטפלת שברור שזה לא נכון כי אנחנו תמיד איתה בבית ואין כלום. לאחר מכן היא רצתה בית אבות אז העברנו אותה והיא אמרה לנו שלא טוב לה היא רצתה לחזור ולא החזרנו אותה רצינו שהיא תנסה לראות איך היא תסתדר. לפני שבועיים ככה היא התחילה להסתכל לצד שמאל והיה לה מין רטט כזה בפנים שלא הבנו מזה וכל פעם שהיא עשתה זאת היא צירפה גם ת'יד וכאילו היא רוצה לתפוס משהו להרחיק משהו. מה זה אומר? ועלה לה החום אז שלחנו אותנו לבית חולים.היא הייתה תקופה של כחודש בבית אבות. והיום בבית חולים היא מונשמת היא כבר לא מדברת ולא מגיבה היא הרבה רוטטת, הידיים שלה נורא התנפחו נראה לי אלו בצקות.היא מקבלת דרך הוריד אינפוזיה ואוכל ומניעת רפלקסים.היא גם מקיאה דרך הצינור ואומרים שיש לה דלקת בשתן. והמצב רק מחמיר. האם האירוע יתכן מהבית אבות? היא תתייצב? אשמח שתקרא תודה

יש צורך לבצע בדיקה נויורלוגית וגופנית של סבתך על מנת להעריך את מצבה הנוכחי ואת הצפי לעתיד. אני מציע לבקש שיחה עם רופאי המחלקה לגבי מצבה העדכני. כל טוב ובהצלחה.

מנהלי פורום שבץ מוח