סימנים נוירולוגים מדיגוקסין

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

04/11/2010 | 11:31 | מאת: דניאל

שלום רב, סבתי סובלת מפרפור עליות ,אי ספיקת לב ויתר לחץ דם ראתי, מטופלת בתרופות המקובלות, (קומדין, אספירין, ורפמיל, אנאלפריל, פוסיד, דיזותאזיד, ספירונולוקטון, סימבקור) בחודש האחרון הוסף טיפול בדיגוקסין ומשתנים לאחר שהיו נוזלים בריאות כסימן לאי ספיקה שמאלית, מאז עייפות ,חולשה וחוסר תאבון מעבר לרגיל ,כמו כן היו מס' אירועים של בלבול בדיבור, דיבור לא ברור, חוסר יכולת להשלים משפטים ולזכור שמות, דיסאוריינטציה ודיבור לא רציונלי (למשל חושבת שאינה נמצאת בביתה בזמן שהיא שם), רופא המשפחה תחילה יחס את האירועים הנ"ל לאירועים מוחיים קטנים שהיו בעבר (עקב יצאה מאיזון קרישתי INR1-7), בהמשך הפסיק את הדיגוקסין מתוך הנחה שאולי מדובר בתופעות לוואי של התרופה, שאלתי היא האם הסימנים הקלינים הנ"ל יכולים להתאים לתופעות לוואי מדיגוקסין והאם יש תחליף לדיגוקסין, או שיותר סביר שמדובר באירוע מוחי בגלל קרישתיות יתר , ודבר אחרון האם אי ספיקת לב ויתר לחץ דם ריאתי שמובילים להיפוקסיה כרונית גם יכולים להיות קשורים בסימנים הנ"ל, תודה רבה

04/11/2010 | 23:29 | מאת: איציק מעמותת נאמן

אינני רופא. כלל ראשון ברפואה ראשית לא להזיק"(Primum non nochere). אני קורא את בקשתך ותמה קומדין ואספרין ביחד ????????? אני מציע לך (אינני רופא) לך לקבל עיצה שניה לא דרך האתר אלה ממש גש לכל נוירולוג הכי טוב פרופסור בורנשטיין או ד"ר איתן אוריאל ועם תוצאות בדיקות דם +רשימת התרופות סיפור המחלה (אנמנזה).

מנהלי פורום שבץ מוח