היתרחשות ארוע מוחי בזמן ניתוח

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

13/06/2010 | 10:53 | מאת: עופר

פרופסור, ד"ר שלום! האם המנתח או המרדים יכולים לדעת על היתרחשות ארוע מוח בזמן הרדמה כללית (תוך כדי ניתוח), או שמגלים שהמנותך נפגע במוח רק לאחר שהתעורר מההרדמה. תודה, עופר

לרוב אין אפשרות לזהות אירוע מוחי בזמן הרדמה כללית. בניתוחים מסוימים משתמשים בטכניקות ניטור מיוחדות כגון EEG או דופלר דרך הגולגולת.

19/06/2010 | 14:50 | מאת: איציק מנאמן

כדאי לבקר נוירולוג , לפני ניתוח בהרדמה כללית ,לבצע סקר של קרישיות ,דלקתיות ולעדכן על פי הדיאגנוזה את הרופא המרדים. אם יש באפשרותך הכי מומלצים פרופסןר בורנשטיין מאיכילוב ד"ר איתן אריאל מאיכילוב ד"ר גוטליב מתל השומר

מנהלי פורום שבץ מוח