השמנה בפנים , התנפחות הפנים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

25/09/2015 | 14:03 | מאת: אבי

שלום אני בן 29 , בריא , שוקל 57 ק"ג , בגובה 167 . במהלך השנה וחצי לערך האחרונות , אני מבחין כי הפנים שלי השמינו או התנפחו . אומנם השמנתי מעט ( שלוש ארבע ק"ג ) אך אני די בטוח שזאת לא הסיבה . אני לא מדמיין את זה , אני רואה את זה בבירור , ובנוסף חמישה חברים שלי אמרו לי שהשמנתי בפנים . בכל אופן אני בתהליך ירידה וחזרה למשקל שלי שהוא 53 ק"ג. חשוב לי לציין שהנפיחות או ההשמנה ( לא יודע אך להגדיר את זה בדיוק) היא סמטרית ( השמנה / נפיחות בלחיים , ובסנטר). מה יכולה להיות הסיבה לכך ? מה ניתן לעשות , זה מאוד מפריע לי ופוגע בביטחון שלי אשמח לתשובה מפורטת תודה מראש

21/10/2015 | 12:13 | מאת:

אבי שלום, לעיתים השמנה כמו שאתה מתאר יכולה להיות קשורה לבעיה הורמונלית. אני ממליצה לפנות לבירור אצל אנדוקרינולוג כדי לשלול שיש בעיה.