סוכרת

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

28/09/2015 | 18:10 | מאת: יהונתן

שלום. אני ן 58. מטופל עם אינסולין ארוך טווח-8 יחידות ביום וכן לוקח זנואט פעמיים ביום. שומר על רמת סוכר של כ-100-120-בבוקר. הבעיה היא שמאוד רזיתי בחודשים בהם לא הייתי מאוזן ברמות הסוכר.ירדתי כ-7 ק"ג. היום אני שוקל כ-62 ק"ג. אני שומר מאוד על התפריט היומי שלי.כמו כן עושה פעילות ספורטיבית-כ 150-200 דקות שבועיות. השאלה היא איך אני מחזיר לעצמי חלק מהמשקל שאיבדתי ללא השפעה על רמות הסוכר. תודה

08/10/2015 | 13:18 | מאת:

שלום יהונתן, איני יודעת מה הגובה שלך והאם המשקל החדש תקין (ואולי כדאי לשמור עליו? או להעלות חזרה רק את חלקו?), ועוד פרטים רבים נוספים, כך שייעוץ אינטרנטי בוודאי אינו אחראי במקרה זה. בגדול, להוספת שומן (ממקור צמחי וטבעי כגון אגוזים/שקדים, אבוקדו, שמן זית, צ'יה, שומשום מלא) וחלבון יש פחות השפעה על רמות הסוכר בדם אך על מנת לקבל תפריט מסודר המתאים לך ולמטרותייך כדאי לגשת לדיאטנית המתמחה בסוכרת בהצלחה ורק בריאות, ותמשיך לשמור על פעילות גופנית! אין מילים עד כמה היא חשובה!