דיאטת השמנה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

23/09/2015 | 22:09 | מאת: טל

שלום לכולם אני טל, בת 23, רזה ונמוכה, מעוניינת להעלות במשקל בערך 6 קילו לפחות, אשמח לשמוע הצעות לתוספות לארוחות ובין הארוחות. אני מעוניינת לאכול אוכל בריא אבל בהחלט גם להשמין כי אני זקוקה לזה, כך שאשמח לרעיונות גם בריאים אבל גם עתירי קלוריות פה ושם לא יזיקו ;) יש לציין שהמשקל שלי הוא לא גבוה מגורמים גנטיים בלבד ואני אוכלת בכל יום שלוש ארוחות בריאות ומזינות, לא נוגעת בחטיפים ושוקולדים כמעט בכלל. מכינה עוגות וקינוחים משמינים המון אבל לא אוכלת מהם ממש הרבה. תודה מראש על התייחסותכם :) טל

24/09/2015 | 07:56 | מאת:

שלום טל, איני יודעת פרטים נוספים לגבייך מלבד העובדה שאת מעוניינת להעלות במשקל, לכן קחי בחשבון שהמלצות אלה הינן כלליות בלבד ואינן מחליפות בשום אופן ייעוץ תזונתי אישי, מה שתמיד מומלץ, בטח כשאת מודעת ואכפתית לגבי המצב. קודם כל הייתי ממליצה לך להעלות את מס' הארוחות ל5 או 6: הוספת 2-3 ארוחות בניים קטנות יכולות לקדם אותך במשימה, ובחירת מזונות עם צפיפות קלורית גבוהה (כגון מזון עם תכולת שומן גבוהה- אגוזים, שקדים, טחינה, אבוקדו) יכול בהחלט לספק תוספת קלורית משמעותית בלי לגרום לתחושת כבדות ומלאות. עוד אפשרויות הן שייקים ע"ב חלב/חלב סויה יחד עם פירות ואגוזים טחונים, עוגיות/עוגות (עם מרכיבים בריאים כמובן, עד כמה שניתן) או פשוט לאכול קצת יותר מכל דבר שאת אוכלת כעת, בהתמדה... לא ציינת האם את פעילה גופנית. תוספת מסת שריר בהחלט תעלה אותך במשקל אך תהווה גם שיפור בריאותי. כמובן, כל אלה הינן המלצות כלליות בלבד ובהחלט ממליצה לפנות לאיש מקצוע ע"מ לבדוק שהתפריט מאוזן ומספק את צרכייך ורצונתייך כעת. גם בנושא פעילות גופנית להעלאת מסת שריר ממליצה להוועץ במדריך מוסמך בנושא. בהצלחה!

24/09/2015 | 17:27 | מאת: טל