עודף נתרן (סודיום סרום)

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

12/10/2015 | 20:41 | מאת: רוני

בבדיקות דם התגלה אצלי עודף נתרן קל (145) כבר פעם שנייה ב-8 חודשים.אני נאבקת בסכרת ללא תרופות (5.6) ובצום 90-110 ע"י פעילות גופנית ואכילה של ירקות, פירות, עוף, סלומון, סרדינים, ביצים, יוגורט, מעט קטניות ותפו"א מתוקים. בלי לחם. אוכלת כשר. לא מוסיפה מלח לאוכל. כיצד להוריד את הנתרן?

21/10/2015 | 12:07 | מאת:

רוני שלום, עידית אזוב דיאטנית נפרולוגיה מציינת כי הסיבה הנפוצה ביותר לעודף נתרן בסרום היא חוסר מים.היות ואת חולת סוכרת בהחלט ייתכנו איבודי מים עקב עלית סוכר בדם, מה שגורם להשתנה מרובה ואיבוד יותר נוזלים. לכן אנו ממליצות לברר עם רופא מומחה (אנדוקרינולוג) האם ההיפרנתרמיה היא לא אינדיקציה לכך שהסוכר אינו מאוזן.