קלית תפוזים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

16/12/2014 | 17:50 | מאת: יהודה

אני מאוד אוהב לאכול את החלק הפנימי (הלבן) של קליפת התפוז. האם יש לו ערכים תזונתיים כלשהם? מהם ערכיו הקלוריים בהשוואה לחלק הפנימי, המיצי, של פלחי התפוז?

28/12/2014 | 09:06 | מאת:

יהודה שלום, מקווה שעדיין תראה שפרסמתי תשובה. לקח לי זמן להגיע לבדוק את הנושא. מסתבר כי הלבן של התפוז מאוד יפה לבריאות. יש בו את הריכוז הגבוה ביותר בפרי של ויטמין ב, כמו גם סיבים ובנוסף נוגד חמצון מאודם וטנטי בשם narigenin אשר במקחרים על בעלי חיים הראה יכולת להפחתת רמות גבוהות של TG ואף יכולת תיקון נזקי DNA ומניעת ממאירות. אז תהנה והרבה בריאות