פורום תזונה קלינית

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
15175 הודעות
14864 תשובות מומחה
07/08/2014 | 13:25 | מאת: יאיר

שלום רב אשמח לשמוע מה אומרים לגבי 2 נושאים אלו מהכיוון של המדע, הרפואה והתזונה: 1. לגבי מולטי-ויטמין - פעם אני קורא על מחקר שזה בריא וכדאי, ופעם שלא מומלץ ושהמינונים מוגזמים. מה אתם אומרים ? 2. לגבי ממתיק מלאכותי - ממה שקראתי זה כנראה עדיף מסוכר אבל האם יש בהם סכנות לבריאות ? תודה רבה, יאיר

07/08/2014 | 13:58 | מאת:

שלום יאיר, לגבי מוליטויטמין ישנם מס' מחקרים מצומצם שמראה תועלת אפשרית בחולים קשישים. לגבי ממתיק- הוא אמנם בטוח לשימוש וטוב יותר מבחינת חסכון קלורי, אבל מחקרים מראים שלמרות השימוש בממתיקים מלאכותיים, העולם הולך ומשמין, כנראה שלא הכל טמון בסוכר ובקלוריות המגיעות ממנו. בברכה,דנה

10/08/2014 | 15:18 | מאת: יאיר

שלום דנה, תודה על התשובות. לגבי המוליטויטמין - אבל האם מסוכן לבריאות לקחת אותו (עקב מינונים מוגזמים) או מסיבות אחרות ? או שהוא גם בטוח לשימוש בצריכה סבירה ? תודה רבה, יאיר

07/08/2014 | 09:37 | מאת: שחר

שלום רב בסימון תזונתי של בננה לדוגמא כתוב פחמימות 22(מתוכם סוכרים 12),מה הכוונה אם הרי כל הפחמימות הם סוכרים? תודה

07/08/2014 | 13:10 | מאת:

שלום שחר, הכוונה לסיבים התזונתיים שנכנסים תחת פחמימות.וסוכרים הככונה לסוכרים פשוטים ולא לסיבים או עמלינים ככל הנראה, למרות שמעולם לא ראיתי הפרדה כזו לפרי. בברכה,דנה

07/08/2014 | 14:14 | מאת: שחר

תודה הכוונה לסיבים שנחשבים לפחמימה מדובר בתאית למשל..?

07/08/2014 | 14:37 | מאת:

שלום שחר, תאית, פקטינים ופרוקטנים למיניהם. בברכה,דנה

06/08/2014 | 07:49 | מאת: ריקי

שלום ותודה מראש על תשובתך. לאימי המבוגרת מאוד, יש אולקוס, שאלתי לגבי אופן הבישול שלה. היא מטגנת בצל להכנת צלי,ואח"כ מוסיפה רוטב, האם זה בסדר, או שהיא צריכה להמנע מטגון בכלל, ומה עם בצל באופן כללי, האם לא מגרה האולקוס? שוב תודה ריקי

07/08/2014 | 13:17 | מאת:

שלום ריקי, בצל וטיגון עלולים להחמיר אולקוס קיים, אבל לא בהכרח, זה עניין של סבילות. בברכה,דנה

06/08/2014 | 00:40 | מאת: עינת

אני לא אוכלת בשר והמקורות היחידים שלי לויטמין B12 הם: ביצה אחת ליומיים, חצי קופסת טונה ליום, כוס חלב ליום, האם אני מקבלת מספיק B12 ?

שלום עינת, לצערי לא. ערכי בדיקה לרמות, במידה ובגבול הנמוך, קחי תוסף. בברכה,דנה

06/08/2014 | 00:06 | מאת: רינת

כאשר אוכלים מאכלים עתירי קלוריות אך בסופו של דבר קצבת הקלוריות היומית נמוכה , האם משמינים מזה ? זה מאט את הדיאטה ? או שזה לא משפיע כלל ?? אשמח אם תשלחו את התשובה למייל האישי שלי.

07/08/2014 | 13:19 | מאת:

שלום רינת, ההסתכלות שלנו על תזונה ובריאות לא מתסכמת למס' הקלוריות היומית בלבד. השאלה כיצד משפיע על משקל, הרכב גוף (יחס שומן לשריר) ועוד. לכן לשאלה זו אין תשובה נכונה או לא, זה פשוט מורכב מכך. בברכה,דנה

כמה לקטוז באחוזים יש בגבינה לבנה 5% שומן וגם כמה לקטוז יש באותה גבינה לאחר אפיה (פשטידה, עוגה וכו')? האם זה נכון שבאפיה כמות הלקטוז פוחתת או שהשפעת הלקטוז במעי יורדת?

שלום ענבל, ההמלצה ללקטוז אינה נמדדת באחוזים אלא בכמות יומית מומלצת. לרוב , רגישים ללקטוז יכולים לסבול בממוצע 6-12 גר' ליממה לקטוז. ב- 4 כפות גבינה לבנה 5% יש כ- 4 גר לקטוז. אין שינוי משמעותי אחרי בישול או אפיה. הסיבה שיש פחות רגישות כי לרוב את צורכת את זה עם עוד מרכיבי מזון שמורידים את הרגישות. בברכה,דנה

05/08/2014 | 19:41 | מאת: עינב

הבן שלי לוקח מוקסיפן והוא שתה חלב. האם יש מניעה לאכול מוצרי חלב וחלב ניגר בזמן שלוקחים אנטיביוטיקה? תודה

07/08/2014 | 13:45 | מאת:

שלום עינב, אין כל מניעה תזונתית בזמן נטילת מוקסיפן. במידה ויש תופעות לוואי של שלשולים בעקבות הטיפול, אז מומלץ לתת פרוביוטיקה ולהמנע ממוצרי חלב ניגר. בברכה,דנה

05/08/2014 | 12:37 | מאת: רחלי

שלום, בני חייל ומתאמן לשמירה על כושר, בTRX ולעיתים באופני כושר. כיוון שהוא רזה ומעונין לקבל גוף מלא יותר ושרירי, החל להשתמש באבקת חלבון. אני חוששת שזה עלול לפגוע בכליותיו או בכבד ,הוא החל לקחת 2 מנות ביום ,כאשר מעבר למרכיבים של אבקת החלבון היא מכילה גם אסטולפאם K וסוכלרוז שהם עצמם לא מומלצים ,מה דעתכן? תודה מראש רחלי

05/08/2014 | 14:03 | מאת:

שלום רחלי, אין שוןםום הוכחה כי אבקות אלו מזיקות, בוודאי לא לכבד. מבחינת עומס חלבונים, זה פנקציה של כמה מזה הוא מנצל לבניית שריר. אין הוכחות שבאדם בריא, צריכת חלבון מוגברת גורמת לאי ספיקת כליות. לגבי תחליפי הסוכר- גם פה אין הכוחה שמזיקים, ביחוד לא סוכרלוז. אפשר תמיד לחפש אבקות חלבון ללא התוספים הנ"ל. בברכה,דנה

04/08/2014 | 22:26 | מאת: ג

כל ערב אני אוכלת סלט גדול מאאוד. כמות של למשל- 3 קולורבי + 3 עגבניות + 3 גמבות. ביחד עם הסלט אני אוכלת כ 3-4 כפות של טחינה גולמית + כ 200 גרם סומסום מלא. השאלה שלי היא- האם יכול להיות שבגלל כמות הסיבים הגדולה אז השומן שבסומסום ובטחינה לא נספג בגוף אלא ישר יוצא ולכן אני גם לא משמינה מכמות זו של טחינה וסומסום למרות שמדובר בכמות לא קטנה של שון. תודה

05/08/2014 | 09:48 | מאת:

שלום, לא, השומן לא יוצא עם הסיבים, הוא נספג. ייתכן ומבחינה קלורית את מאוזנת. בברכה,דנה

04/08/2014 | 13:47 | מאת: סימה

שלום רציתי לדעת האם בממרח חומוס תעשייתי (בזה שאני קונה יש 16% טחינה, יש ברזל או סידן?

04/08/2014 | 14:40 | מאת:

שלום סימה, קרוב לוודאי שיש, אך בכמות קטנה וחסרת משמעות כמקור עיקרי, במיוחד בכמויות שנאכל. בברכה,דנה

האם תבלינים שונים שאנו אוכלים במזון למשל כורכום פלפל שחור קינמון יש בהם סיבים תזונתיים והם נספרים בחישוב של אכילת ירקות ב-5 צבעים שונים ?

שלום לימור, בתבלינים אין סיבים תזונתיים. יש בהם נוגדי חמצון פוטנציאלים, ומכאן תרומתם התזונתית.וזה ממש לא על חשבון ירקות. בברכה,דנה

04/08/2014 | 13:00 | מאת: לימור

האם בורגול וכוסמת הם דגנים מלאים והאם יש בהם מספיק סיבים תזונתיים כאשר אני אוכלת כל יום אחד מהם בכמות של נפח של 2-2.5 כוסות מלאות בגודל של 200 מ"ל ? חוץ מזה אני אוכלת כל יום ירקות מגוונים (פלפלים בכל הצבעים מלפפון עגבניה גזר שמיר) אבל לא אוכלת פירות. תודה.

שלום לימור, בהחלט מדובר בדגנים מלאים. בכל מנה בורגול יש כ-12 גר' סיבים ובכוסמת 7 גר' סיבים בממוצע. תוסיפי לזה ירקות את בהחלט יכולה להגיע למנה יומית יפה של סיבים תזונתיים. בברכה,דנה

אני אוכלת באופן קבוע , כל יום: לחם רגיל, סלט חומוס קנוי, ביצה אחת ליומיים, טונה, בורגול או כוסמת, אפונה או עדשים, רסק עגבניות, ירקות מגוונים, דבש מידי פעם, חלב, שומשום, משמשים מיובשים, שקדים. האם חסר לי משהו בתפריט מהבחינה של ויטמינים ומינרלים? לא אוכלת בשר ולא סויה כי יש רגישות לסויה בכמות גדולה.

שלום לימור, כן, חסר לך ויטמין B12 בעיקר וברזל ואבץ. תוסיפי יותר דגים לתפריט. בברכה,דנה

04/08/2014 | 22:35 | מאת: לימור

אם אני אוסיף לתפריט 2 כפות טחינה גולמית משומשום מלא כל יום, זו תהיה כמות מספיקה בשביל ברזל ואבץ? אני אוכלת קבוע כל יום חצי קופסת שימורים של טונה, זה לא מספיק? האם במשמשים מיובשים יש ברזל או אבץ? שוב תודה.

04/08/2014 | 22:38 | מאת: לימור

זה משמעותי?

02/08/2014 | 19:46 | מאת: אליהו

שלום, האם נכון ששתיית חלב ואכילת גבינה משפיעים לטובה על השיניים? בברכה, אליהו

03/08/2014 | 12:35 | מאת:

שלום אליהו, יש מחקרים לכאן ולכאן, ואין מסקנה חד משמעית. על פניו מוצרי חלב אמורים להטיב עם שיניים בגלל תכולת סידן גבוהה ומינרלים אחרים. יצא לאחרונה מחקר שמטיל זאת בספק, ולכן אין עדיין הוכחות חד משמעיות. מה שבריא בעיקר לשיניים הוא הגיינת פה טובה, צחצוח יומי, המנעות ממזונות עתירי סוכר. בברכה,דנה

04/08/2014 | 15:42 | מאת: אליהו

שלום רב, האם חשוב להימנע אפילו מקוביית שוקולד מריר, פרוסה מרוחה בריבה או בדבש או במזון מלכות - כל אלד מאלה פעם אחת ביום בלבד (כדי לשמור על בריאות השיניים, כמובן בשילוב צחצוחן היומיומי, מחד, תוך הנאה כלשהי מהם, מאידך)? בברכה, אליהו

02/08/2014 | 14:29 | מאת: גד

האם מנגו מכיל יחס פרוקטוז/גלוקוז שמאפשר גם לרגישים לפרוקטוז לאכול ממנו במידה? מה עם מילון?(סוגים שונים- לבן, כתום, האם יש הבדל ביניהם בכמות הפרוקטוז וביחס לגלוקוז)

03/08/2014 | 12:52 | מאת:

שלום גד, לצערי על מנגו אין לי מידע, אך אני יודעת שהוא לא באלו שרצוי להמנע מהם. מלון נמצא בלא מומלצים מבחינת היחס. מומלצים: אפרסק, נקטרינה, משמש, שזיף, חמוציות, דבדבנים, תותים, פירות הדר, בננה בשלה, קיווי, פסיפלורה, אננס, גויאבה, אפרסמון ואבטיח. בברכה,דנה

01/08/2014 | 14:09 | מאת: קורין

שלום מאז שעברתי לתזונה טבעונית אני רק משמינה. יש לציין שהלכתי לתזונאית שבנתה לי תפריט מאוזן, ואני לא אוכלת מוצרים מעובדים. יש הצעות איך אוכל לרדת במשקל מבלי להיות בחסרים? תודה מראש

01/08/2014 | 17:25 | מאת:

שלום קורין, בשלב ראשון, חזרי לדיאטנית שנתנה לך את הייעוץ. שנית, יש לבצע הערכה כמה קלוריות את אוכלת ביום- טבעונות לא שווה דיאטה דלת קלוריות. ומה לגבי פעילות גופנית? בברכה,דנה

31/07/2014 | 21:52 | מאת: aa

היי, אני בת 25 ונמנעת ממוצרי חלב כבר כחודש ובשבוע האחרון אני סובלת מנשירת שיער די מסיבית ולא כל כך אופיינית. שאר התזונה שלי די רגילה (פירות - די הרבה בננות, ירקות, בשר, דגים). מה יכול להיות שחסר לי כתוצאה מההמנעות? סידן? ויטמין D? עוד משהו? יכול להיות שהאשלגן של הבננות מתחרה עם מעט הסידן שאני כן צורכת? מה כדאי להתחיל לאכול יותר? חייבת לציין שגם לפני זה צריכת החלב שלי היתה די מועטה - ככוס חלב בשבוע, מעט גבינות קשות, מעט חמאה.

01/08/2014 | 17:28 | מאת:

שלום, קשה לי להאמין שזו הסיבה, שכן לפתח חסרים משמעותיים לנשירת שיער כגון אבץ, ברזל, ויטמין b12 וחלבון לא סבירים רק בגלל שהפסקת לאכול את מעט מוצרי החלב שאכלת, אלא אם כן לא החלפת אתם במקור הולם. פני לדיאטנית שתבחן את התפריט שלך ותוכל לברר מה החסר האפשרי. אשלגן וסידן לא מתחרים. וגם אין קשר בין סידן ויטמין d ונשירת שיער. בברכה,דנה

01/08/2014 | 18:34 | מאת: aa

מה יכול להוות תחליף הולם? ומה כדאי בכלל להוסיף לתפריט בעקבות הנשירה? סבלתי מנשירה די חזקה שנה שעברה באותה התקופה, יש סיכוי שזה איזה משהו מחזורי כזה?

31/07/2014 | 17:02 | מאת: פיני

האם דיאטת אטקינס יכולה לספק מספיק פחמימות? האם היא מסוכנת? דרך אגב, האם ניתן לקבל את כל הפחמימות הדרושות לנו מאכילת המון המון ירקות מבושלים.

31/07/2014 | 17:06 | מאת:

שלום פיני, הרעיון שהיא לא מספקת מספיק פחמימות בהתחלה ואז נוצרים קטונים שגורמים לפירוק שומן מוגבר יותר ומשם אנו מייצרים גם גלוקוז וקטונים לשימוש המוח ותאים חיוניים אחרים. דיאטת אטקינס מתחילה עם מעט פחמימות ועולה עם הזמן למינימום הדרוש. ולא, בירקות מבושלים אין מספיק פחמימות לספק אותנו, אלא אם כן מדובר בכמויות גדולות של ירקות עשירים מאוד, וגם אז בקושי. ואני לא מדברת על מינימום. בברכה,דנה

שלום לכולם שמי יוסי, לפני כחודש נמצא לאימא שלי בבדיקת דם סוכר גבווה 187. הרופא המליץ לאימא שלי לקחת כדור "גלוקומין" להורדת סוכר בנוסף להתחיל לעשות "ספורט" (עושה איתי שעה ביום הליכה יחד) ודיקור סיני שיכול להזרים לה דם תקין. אימא שלי קיבלה את כל הדברים שהוא המליץ לה והתחילה לבצע. כמו כן לאחר שבוע "הכדורים" גרמו לאימא להרגיש לא טוב ובהתייעצות עם הרופא הוא החליט להפסיק לה אותם ולבצע את שאר המשימות שהוא נתן לה חוץ מהכדורים. עכשיו לאחר חודש למרות הספורט,דיקור סיני,ושבוע אחד בלבד של הכדורים הסוכרת עלתה לה ל 190. אני אומנם לא רופא אבל אני משוכנע שמדובר כאן מעבר לספורט ולכדורים כמו שאני מכיר את אימא שלי היא לא אוכל נכון לכן החלטתי לקבוע לה תור לדיאטנית כרגע. השאלות שלי הם כאלה: 1.האם לאימא מומלץ לאכול כתחליף לפחמימות אורז מלא, בטטות,פסטות מקמח מלא?.האם פחמימות כאלה מסוכנות הרבה פחות למדד הגליקמי של מאשר הפסטות הרגילות,תפוחי האדמה הרגילים והאורז הרגיל?. (אגב אסור לה לאכול גלוטן) 2.אימא שלי אוכלת במתוקים עוגיות שוקלד צ'יפס בלי סוכר,משתמשת באבקת אפיה "פודינג וניל" ללא סוכר של "גלעם" ואוכלת לחם כפרי של green line ללא גלוטן (אסור לה גלוטן). האם במקום בכל הממתקים האלה שאין בהם סוכר(אבל סוכרזית כן) כדי להחליף אותם בפירות טבעיים כמו ענבים,בננות,אפרסקים וכו?. כן אני יודע שאתם לא תחליף של תזונאית אישית אבל עד "השבועיים" שאימא שלי מחכה לתור רציתי לדעת האם הדברים שרשמתי לכם שהצעתי לה לאכול יותר מומלצים לה ממה שהיא אוכלת עכשיו? אני לא רוצה שהיא תמשיך לעשות לעצמה נזק עד שהיא תפגוש את הרופא. בברכה יוסי.

שלום יוסי, 1. בהחלט הן יכולות להיות מומלצות יותר, אך גם הן מוגבלות בכמות. 2. לאו דווקא, אפשרי, אבל זה עניין כמותי . נזק לעוד שבועיים מסוכר 190 לא יקרה, זה לא מעכשיו הסוכר הנוכחי. אני מניחה שמה שהיא הרגישה עם ההגלוקומין זה בחילה, שלרוב עוברת אחרי כמה ימים. במידה ולא, יש תרופות אחרות גם כן. בברכה,דנה

31/07/2014 | 14:32 | מאת: סמדר

שלום בת 19 סובלת ממיוטוניה דיסטרופי. כאבי בטן , שלשול מדי פעם והקאות מדי פעם. אין צליאק, אין הליקובקטור פילורי, בבדיקת נשיפה לאלרגיה לחלב התגלה רגישות ללקטוז וכן רבוי חיידקים במעי. האם יש המלצה לתזונה מאוזנת ע"מ להתמודד עם החיידקים הרבים? פרוביוטיקה? פחמימות? מה להוסיף וממה להשמר? תודה

31/07/2014 | 16:48 | מאת:

שלום סמדר, לרוב נותנים טיפול אנטביוטי ולאחריו משלימים עם פרוביוטיקה. אין המלצה למזון כזה או אחר, אבל אם יש לך רגישות ללקטוז, הורידי משמעותית. אפשר להוועץ עם דיאטנית במסגרת ייעוץ אישי ולבנות תפריט מאוזן ומזין יותר. בברכה,דנה

30/07/2014 | 19:55 | מאת: פיני

האם דגנים ועמילנים (כגון תפוח אדמה, תירס וכדומה)אמורים להיות הבסיס של התזונה שלנו, כלומר בבסיס ה"פירמידה", או לא בהכרח.

31/07/2014 | 16:53 | מאת:

שלום פיני, יש דיאטות שגורסות שלא, כגון דיאטת אטקינס. כן אנו זקוקים למינימום של פחמימות בדיאטה לצורך קיומי ותפקוד מוחי מבלי לעשות נזק, אבל ככל הנראה לא בכמויות שאנו צורכים היום. בברכה,דנה

30/07/2014 | 08:28 | מאת: רות

שלום, אני נמנעת מלהמתיק שתייה בסוכר, כי הוא ידוע כמזיק, אשר על כן אני מסתפקת בממתיק מזה שנים רבות. אבל קראתי בפורום זה, לתדהמתי, הסתייגות אפילו מממתיק, ולא ברורה לי הסיבה לה, שהרי FDA מאשר ממתיקים (במינון שקבע, כמובן). לאור זאת, מה רע בממתיק? שיהיה יום רגוע. רות

31/07/2014 | 16:55 | מאת:

שלום רות, הסיבה אינה בגלל רעילות פוטנציאלית או מחלה אחרת, הבעיה היא שהמחשבה שאנחנו חוסכים בקלוריות בגלל שימוש בממתיקים אינה נכונה ככל הנראה, כי אנו מרמים את המוח ומשלימים ממקורות אחרים, שמביאים ליותר השמנה ויותר נזק. בברכה,דנה

31/07/2014 | 17:14 | מאת: רות

דנה שלום, אני משתמשת בממתיק אך ורק כדי להימנע מרמת סוכר גבוהה בדם, ובשום אופן לא כסגולה נגד השמנה או נגד הוספת קלוריות (אני רזה, ולא יכולה להשמין). לכן, תשובתך כמובן אינה תואמת את נתוניי. על רקע זה אודה על התייחסותך המעודכנת. בברכה, רות

29/07/2014 | 21:24 | מאת: אורן

שלום, ידוע כי ישנן יתרונות לצריכה מתונה של יין אדום לבריאות הלב בגלל הפוליפנולים שבו. רציתי לדעת האם יש הבדל משמעותי בין יין אדום יבש ליין אדום מתוק יותר כמו יין מבושל (יין קידוש)? תודה, אורן.

31/07/2014 | 16:57 | מאת:

שלום אורן, למיטב זכרוני ההבדל העיקרי הוא מקור הענבים והחביות בהם הותססו. לצערי, מחקרים בתחום היין האדום ממקור ישראלי לא נעשו הרבה, ולכן אין מקור להשוואה. כמו כן, המחקרים טובים יותר באנשים שרגילים לתריכה זו, אין המלצה להתחיל בכך, אם לא עשית זאת עד כה. יש אמצעים לא פחות מומלצים כדי לשפר את בריאותך. בכל מקרה, כוס יין אדום ביום קרוב לוודאי לא תזיק, אך מי יותר מומלץ- אין ממש הוכחה נחרצת. בברכה,דנה

29/07/2014 | 10:50 | מאת: גילה

אחרי שנים שלא עשיתי פעילות, המליצו לי לעשות הליכה בשביל הבריאות ולעזור להורדת המשקל. אני כבר 6 שבועות עושה הליכה - אבל הרגל התחילה ממש לכאוב באזור הקרסול. הכאב נעלם ברגע שאני מפסיקה ללכת מהר. זה כבר שבוע ולא עובר. אני יודעת שההליכה חשובה ולא רוצה להפסיק. האם מותר להמשיך ללכת למרות הכאב? האם יש פעילות אחרת שניתן לעשות שלא תגרום לכאבי רגליים? תודה רבה מראש.

31/07/2014 | 16:58 | מאת:

שלום גילה, איני רופאה או פיזיוטרפיסט. מציעה שתפני אליהם. בברכה,דנה

29/07/2014 | 10:29 | מאת: אירית

היי, אני בת 30 בהריון בשבוע 33 בתת משקל עם שחלות פוליצסטיות ושותה אנשור פלוס האם זה יעזור לי לעלות במשקל והאם אוכל לשתות את האנשור גם לאחר הלידה(חייבת לציין שדיאטנית המליצה לי על האנשור בלי ידיעה על השחלות הפוליצסטיות).

31/07/2014 | 16:59 | מאת:

שלום אירית, לשחלות הפוליצסטיות אין שום משמעות כשאת בהיריון, כי אין פעילות שלהן רלוונטית אליך כרגע. ההגבלה על פחמימות רלוונטית כאשר אינך בהיריון. אנשור פלוס בהחלט יכול לעזור לך לעלות במשקל ולהשלים את תזונתך ואת בהחלט יכולה להמשיך גם אחרי, עד שתחזרי לפעילות שחלתית תקינה. יש גם דרכים להעשיר מזון עם פחות פחמימות פשוטות, הוועצי עימה אחרי הלידה. בברכה,דנה

אני עושה דיאטה של 800 קלוריות ולא מצליחה לרדת. דיאטנית בקופת חולים אמרה לי שזה לא טוב כי אני צריכה לאכול דיאטה של 1200 קלוריות ולטענתה אז אני אצליח להוריד במשקל. זה לא נשמע לי הגיוני אפילו שהיא נתנה הסברים. האם זה נכון? ואם לא איך יוצאים מהמצב שבו אני תקועה ולא יורדת? (אני גם הולכת 4 פעמים בשבוע 40 דקות) יש אולי תרופה או תוסף שתזרז? תודה על תשובה מהירה , גל.

שלום גל, לצערי איני יכולה לייעץ לך ברמה האישית, ואכן יצרת בעיה שאת ירדת ל- 800 קק"ל והגבלת את עצמך, כי הגוף מבחינה מטבולית התייעל. הדרך היחידה היא להעלות משמעותית את כמות ואיכות הפעילות הגופנית. בברכה, דנה

29/07/2014 | 10:46 | מאת: גל

27/07/2014 | 18:17 | מאת: ענבר

בעלי פיתח יכולת לאכול רק בערב (לא אוכל כלום עד השעה 6-7 בערב ואז אוכל כמות לא קטנה כדי לפצות על הרעב). יש לי תחושה שלמרות שהוא לא אוכל מעל 1000 קלוריות ביום - המשקל העודף שלו קשור באכילה שבבסיסה היא רק בערב. תוכלו לאשר/ לאשש? תודה!

28/07/2014 | 10:35 | מאת:

שלום ענבר, איני יכולה לאשר או לאושש זאת, אבל אדם על 1000 קק"ל לא אמור להיות בעודף משקל, לא משנה באיזו שעה הוא אוכל. מציעה שתפנו לייעוץ פרטני אצל דיאטנית. בברכה,דנה

24/07/2014 | 19:30 | מאת: עדי

שלום, אשמח לעזרתך... הובחנתי כסובלת מדלקת בקיבה (ע"י בדיקת גסטרוסקופיה). קיבלתי טיפול תרופתי נוגד חומציות ופירוט של דברים שאסור לי לאכול ולשתות כמו: קפה, תה, קוקה קולה (קפאין), דברים עם הרבה סוכר, ירקות טריים וירקות חומציים, פירות הדר, שתייה מוגזת, חמוצים, חריף ועוד.... שאלתי היא: האם אני יכולה לחזור ולאכול תפריט רגיל (בריא כמובן), לאחר סיום הטיפול התרופתי (שניתן לי למשך חודשיים), או שעליי להמשיך עם התפריט הזה למשך זמן ארוך יותר? בתודה, עדי :)

25/07/2014 | 11:59 | מאת:

שלום עדי, לא ברור לי ממי קבלת את הרשימה. ירקות ופירות מכל הסוגים את יכולה לאכול כרצונך ולפי סבילות. אין מניעה מסוכר. כנ"ל לגבי חמוצים ומשקאות מוגזים. כן כדי להמנע מחריף, עישון, מזון עתיר שומן ומטוגן ואלכוהול. ואם יש לך נטיה, גם אחרי הטיפול רצוי להפחית במזונות מגרים אלו. בברכה,דנה

24/07/2014 | 12:54 | מאת: יוסי

שלום, רציתי לדעת אם בננה טובה או לא טובה במצב של גסטריטיס ללא חיידק.אני מקבל תשובות סותרות מאנשי מקצוע. האם ניתן לקבל פירוט בנושא תזונה רצויה. תודה מראש

25/07/2014 | 11:59 | מאת:

שלום יוסי, יש להמנע מעישון, קפאין, אלכוהול, מזונות עתירי שומן ומטוגנים, חריף ומתובל מאוד. כל השאר מותר. בברכה,דנה

23/07/2014 | 21:59 | מאת: פשוט אני

שלום, בכל פעם אחרי שאני אוכלת מאכלים שהוסיפו להם קצת יותר ממש מעט שמן, מתחילה אחרי כשעה לכאוב לי הבטן ויש לי שלשול קשה שממש מרגיש כאילו הוא מוציא את כל מה שאכלתי החוצה. מה יכולה להיות הסיבה? קצת רקע- סבלתי כ-12 שנים מאנורקסיה עם תקופה של בולמיה. כיום אני בת 27. לפני שהפרעות האכילה התחילו, הבעייה הזו לא היתה קיימת. תודה

שלום, יכולות להיות מספר סיבות. בשלב ראשון- פני לרופא גסטרו לבירור מלא. בברכה,דנה

21/07/2014 | 21:33 | מאת: גיא

שלום רב, שאלה לגבי הורדה במשקל-האם זה נכון שכדי להוריד במשקל גוף,בסופו של דבר הכול מסתכם בקלוריות שאנו מכניסים,ללא חשיבות לכמות השומן שיש באוכל?,כלומר-אם לדוגמא 120 קלוריות שוות לפרוסת לחם או ל עוגייה,במקרה שאבחר את העוגייה על פני הלחם זה יאט את תהליך הירידה במשקל?

22/07/2014 | 14:22 | מאת:

שלום גיא, התשובה הנכונה היא שאנחנו לא באמת יודעים. מורכבות מרכיבי התזונה הרבים וההשפעה של כל אחד בנפרד וכל אחד לחוד על התבטאות ביולוגית שלנו, שונה מימן למיןם, מאדם לאדם וכמובן תלוית גיל, נטיה גנטית, מחלות רקע, תרופות, סביבה ועוד. נכון שבסיכום של יום, חיסכון קלורי יוביל לירידה במשקל, אבל גם הוספת פעילות גופנית ללא שינוי תזונתי יגרום לכך, כך שלמעשה אין פה תשובה ידועה. בברכה,דנה

20/07/2014 | 17:17 | מאת: עדי

שלום, האם מותר לאכול "סקיני פסטה" (אטריות קונג'אק) בזמן הריון כל עוד דואגים לתפריט עם כל אבות המזון העיקריים? תודה

21/07/2014 | 15:32 | מאת:

שלוןם עדי, כל עוד את מקבלת מספיק קלוריות מכל אבות המזון, לא אמורה להיות בעיה. אין משהו מיוחד בפסטה הזו מעבר לזה שהיא ללא גלוטן. אם תגווני עם קטניות, אורז, לחם ועוד מרכיבים פחמימתיים אחרים, לא צריכה להיות בעיה. גם נשים עם צליאק לא אוכלות את הפחמימות ממקור דגן אבל מקבלות ממקורות מותרים אחרים בלי בעיה. בברכה,דנה

19/07/2014 | 22:22 | מאת: ע

שלום, עקב בעיות של מעי רגיז התחלתי בדיאטת אלימנציה (גלוטן לקטוז) על מנת לבחון מה משפיע על ריבוי יציאות. שמתי לב השבוע לאפשרות לקורלציה בין אכילת נקטרינות לימים קשים. רציתי לשאול האם נקטרינות אכן מזרזות פעילות מעיים(יציאות) ואילו פירות מועדים לפורענות קרי פעילות מעיים?

20/07/2014 | 09:49 | מאת:

שלום, דיאטת אלימנציה אמיתית אינה כולל ירקות ופירות טריים כלל, אז מציעה שתעשי את זה נכון מול דיאטנית ותחשפי בהדרגה למזונות ידועים. גם פרוקטוז יכול לגרום לרגישות גבוהה. בברכה,דנה

17/07/2014 | 21:50 | מאת: אליהו

שלום, האם היתרונות של בירה שחורה (דיאט), אם בכלל, שקולים כנגד חסרונותיה (בהנחה שיש כאלו)? בברכה, אליהו

20/07/2014 | 09:55 | מאת:

שלום אליהו, כבר עניתי בנושא בעבר, ואין מספיק מידע מדעי להשוות בין השתיים. העניין הוא כמותי בלבד. ולדעתי המקצועית, החסרון של ממתיק מלאכותי מוריד מערכה של הבירה הדיאטטית לעומת הרגילה. בברכה,דנה

20/07/2014 | 13:11 | מאת: אליהו

דנה שלום, בהמשך לתשובתך, האם אותו דין חל גם על קדם-סוכרתיים, הנאלצים אולי להימנע מסוכר? והאם זה חל גם על משקאות שמכינים בבית (קפה, תה, לימונדה וכו'), שיש לדעתך להעדיף המתקתם בסוכר, במקום בממתיק, גם בקדם-סוכרתיים? בברכה, אליהו

16/07/2014 | 19:50 | מאת: סיוון

שלום , אני בדיאטה נטולת פחמימות ורציתי לדעת אם אני אוכלת לארוחת ערב צלחת שלמה עם דלורית מבושלת זה בסדר? הייתי רוצה לדעת כמה קלוריות יש בדלורית והאם היא נחשבת לירק פחמימתי?

17/07/2014 | 10:25 | מאת:

שלום סיוון, דלורית נחשבת לירק יחסית עשיר בפחמימות. אמנם קצת פחות מתפו"א ויותר מגזר. אז אם את באמת דומרת על דיאטה דלת פחמימות (אין דבר כזה נטולה), אז דלורית פחות מתאימה. ב- 100 גר' דלורית לפני בישול יש כ- 45 קק"ל וכ- 12 גר פחחמימות, וזאת נחשבת מנה יחסית קטנה. בברכה,דנה

16/07/2014 | 16:43 | מאת: מיכאל

שלום אני מיכאל גיל : 16 משקל : 60+- גובה : 170+- אחוזי שומן : 10% - אני מתאמן הרבה בחדר כושר ואני לא יכול לאכול מספיק חלבון אחרי אימון הזמנתי תור לתזונאית אבל התור רק עוד חודשיים ויש לי בבית 2 אבקות חלבון שאין לי מה לעשות איתם כרגע אז רציתי לשאול העם אתם יכולים לבנות לי תפריט תזונה כולל אבקת חלבון

17/07/2014 | 10:26 | מאת:

שלום מיכאל, לצערי פורום זה אינו מיועד לייעוץ אישי או בניית תפריטים. בברכה,דנה

15/07/2014 | 19:54 | מאת: מעיין

אתמול שתיתי במסעדה בחוף שייק על בסיס חלב . היום קמתי עם כאבי בטן, סחרחורות ושלשולים ותחושת חולשה משעות הבוקר. אין לי חום ככ גבוה . כרגע עומד על37.6 מה כדאי לעשות?

16/07/2014 | 07:16 | מאת:

שלום מעיין, לתת לזה לעבור. אם אחרי 24 שעות אין שיפור ו/או החמרה, לפנות לרופא. הקפידי להחזיר נוזלים המכילים מים ומלח כדוגמת מרק צח והרבה אורז . בברכה,דנה

14/07/2014 | 20:06 | מאת: שרי

שלום רב יש לי שאלה על זרעי צ'יה קניתי זרעים טחונים והתחלתי לשתות בקנקן מים כל יום, אחרי חצי שעה אני מרגישה שזה קצת נהיה גומי כזה.והכל מתרכז למעלה בפיה. שאני מוזגת רוב הזרעים נשפכים לכוס ונשאר מעט בקנקן. מה עליי לעשות כדי לחלק את הכמות של הזרעים לאורך היום? או שזה לא משנה. האם יש לך טיפ מה לעשות עם הזרעי צ'יה? לשתיה או להוסיף לאוכל? תבורכי בכבוד רב בתודה מראש שרי

שלום, הוסיפי כפית ליוגורט או מעדן או גבינה. אין ממש המלצה לצרוך אותם בכל מקרה לא כמוקר לאומגה 3 ולא כמקור לסיבים בכמות הזו. בברכה,דנה

12/07/2014 | 20:34 | מאת: רחל

ערב טוב לדיאטנית, האם ממתיק מלאכותי (בקפה, למשל) מיטיב לבלום את עליית הסוכר בדם, לעומת המתקה בסוכר (לבן או חום)? שבוע טוב. רחל

13/07/2014 | 10:52 | מאת:

שלום רחל, בוודאי, הוא לא תורם לעלית סוכר כלל. בברכה,דנה

12/07/2014 | 16:18 | מאת: מאיר

אני סובל מרפלוקס. שמעתי שלא מומלץ לשתות בזמן הארוחה מאחר והשתיה מדללת את החומצה שבקיבה האם זה נכון? ואם כן כמה זמן לפני האוכל ואחרי האוכל מומלץ לא לשתות בתודה לתשובה מאיר

12/07/2014 | 19:17 | מאת:

שלום מאיר, ממש לא נכון, אין דילול, זהו מיתוס והמצאה. לעיתים המלצה כזו נובעת מתוך הצורך להוריד תחושת מלאות בקיבה, ולהפריד בין אכילה ושתיה, כדי לא להעלות על נפח הקיבה המקסמילי, אך בעיקרון ברפלוקס זוהי אינה ההמלצה. בברכה,דנה

11/07/2014 | 13:21 | מאת: נופר

היי. אני אמא לנסיכה קטנה.. הראשונה במספר (: רציתי להתייעץ לגבי התזונה ע"מ לדעת שהיא מקבל את מה שצריך. לארוחת בוקר היא מקבלת בקבוק תמ"ל ולאחר כ 4 שעות מנת פירות. לרוב זה:רבע תפוח רבע אגס, בננה שלמה ומעט אבוקדו(נטחן בבלנדר עם מעט מים) לאחר כ 3 שעות לערך מקבלת מנת ירקות. לפעמים עם עוף לפעמים בלי. המנה כוללת : גזר, בטטה, קישוא ותפוח אדמה( טחון).יש מצבים שזה לא מספיק ולאחר שעתים היא מקבלת ביצה מקושקשת ברסק עגבניות.במידה וזה מספיק היא מקבלת בערב בקבוק לפני השינה. ( 7 בערב) לרוב תתעורר פעם נוספת לאחר כ 5/6 שעות לבקבוק נוסף עד היקיצה בשעה 6/7 בבוקר. האם אני נוהגת נכון?אשמח לעצות ע"מ לשפר את המצב הקיים. תודה רבה רבה

נופר שלום! ממליצה לך מאוד להתרשם מתשובותי בעבר בפורום. למשל תינוקת בת 8 ח' שעניתי לא מזמן. באופן עקרוני זה גיל שכבר צריך לבסס 3 ארוחות עיקריות, אפשר להתקדם למרקם מעוך/רך/מזון אצבעות. חשוב שארוחה תהיה מאוזנת מבחינת אבות המזון (לא רק פרי בלבד או ירק בלבד - זה מעט קלוריות וללא חלבון!). ממליצה לאחר כשעה לתת בקבוק השלמה של תמ"ל. ככל שאכילת המוצקים מתבססת, כמות ההשלמה יורדת עד שאפשר להפסיק בקבוק. כמובן שיש מקום להפסיק אכילה לילית. בברכה, נועה

15/07/2014 | 11:19 | מאת: נופר

תודה רבה נועה! איך את מציעה לי להעשיר את ארוחת הפירות?. אני מוסיפה לה גם 2 ביסקיוויטים ואבוקדו. זה עדיין לא מזין? ואם אוכל להוסיף.. איך אני יכולה להתחיל לשלב לה מוצרי חלב לתפריט? עדיין לא התחלנו. תודה רבה !!

11/07/2014 | 01:00 | מאת: מיקה

שלום, אני בת 17 וחצי. שנה שעברה הייתי אוכל מעט ועושה ספורט. מאז הפסיק לי המחזור. הוא חזר פעם אחת במשך השנה והפסיק שוב. אני עוד ספורט פעמיים בשבוע ואינני בטוחה שהתזונה שלי נכונה. מצד אחד אני דואגת לבריאות שלי ורוצה קבל מחזור (ולא להרגיש עייפות, תחושת קור יתר על המידה כשקר, מצב רוח ירוד ועוד) אך מצד שני אני לא מוכנה להשמין.... נפגשתי עם הדיאטנית מספר פעמיםאך היא איננה עזרה לי. בנוסף שכחתי לציין גם כי הפכתי לצמחונית במשך השנה (אך הקפדתי על קטניות וכדורי ברזל כך שלפי התוצאות האחרןנות לא חסר לי ברזל) מה לעשות? איך לקבל את המחזור שוב ולהסדיר את תהליכי הגדילה שלי (הרי אני בגיל ההתבגרות עוד) אך מבלי להשמין?

שלום מיקה, הסיבה שאינך מקבלת מחזור היא קרוב לוודאי הורמונלית בלבד. על מנת לקבל מחזור עליך להיות עם מסת שומן מינימלית לצורך ייצור ושפעול הורמונים, כך שכנראה הדרך היחידה להחזירו היא לעלות מעט במשקל. לפעמים 2 ק"ג יכולים לעשות את ההבדל. על זה נאמר- אי אפשר לאוכל את העוגה ולהשאירה שלמה. אם את באמת דואגת לבריאותך, עליך לשנות הרגלי אכילה ואולי משקל. שנית, פני לאנדוקרינולוג או רופא נשים לסקירה של הורמוני מין ואחרים, לוודא שאין בעיה שמקורה אינה קשורה לתזונה או משקל. בברכה,דנה

11/07/2014 | 00:00 | מאת: דוד

התחלתי לעשות דיאטה שבו הפסקתי ממתקים חטיפים ובורקסים. אני אוכל בריא.. כמעט באופן חופשי. אוכל הרבה פירות וירקות תוך חודשיים הרזתי 5 קילו . מרגיש גם הרבה יותר טוב מבחינת בריאותית. עכשיו כיוון שאני יודע שזה לא טוב להיות קיצוני כי זה הורס דיאטה אני מדי פעם אוכל ממרח שוקלד על לחם וגם את מקום החטיפים החליפו פיסטוקים קלויים ללא מלח שאני אוכל הרבה מהם ליום.. בערך 30 עד 50 פיסטוקים ליום. האם זה בסדר?? דבר 2 - 2 קוביות שוקלד מריר זה בסדר ביום? ואני גם אוכל גלידה פעמיים בשבוע . זה בסדר? תודה

שלום דוד, הכל בסדר כל עוד עומד בצריכה קלורית שתביא לירידה, מבלי להכנס למצב של חסרים תזונתיים. אפשר לרדת במשקל ולאכול הכל, העיקר שיהיה מאוזן. 30-50 פיסטוקים נחשב למנה גדולה עתירת קלוריות, הייתי ממליצה להפחית. בברכה,דנה

17/07/2014 | 21:56 | מאת: אליהו

שלום, האם אכילת 10 שקדים, 10 אגוזי לוז/מלך, 10 בוטנים, ו-2 אגוזי ברזיל, על בסיס יומי, בתזונה מגוונת, מהווה כמות נאותה למבוגר/ת רזה? בברכה, אליהו

12/07/2014 | 21:33 | מאת: דוד

כמה קלוריות יש בפיסטוק אחד.( קלוי ללא מלח... ) האם סרדינים זה בריא ? כל יום קופסה אחת..

13/07/2014 | 11:03 | מאת:

שלום דוד, בפסטוק אחד יש כ-10 קק"ל. סרדינים מהווים מקור מצויין של סידן ואומגה 3, אבל גם עשירים בנתרן, אז לא על בסיס יומי. בברכה,דנה

10/07/2014 | 23:23 | מאת: איציק

היי קניתי היום קופסת שימורים של שעועית ירוקה שכתוב עליה שהיא עשויה מחומרים טבעיים בלבד וברכיבים כתוב שעועית מים ומלח. כתוב על האריזה של100 גרם מוצר יש 340 מ"ג נתרן. האם הכמות הזו נחשבת לרבה- 340 מג נתרן ל 100 גרם מוצר? תודה!

שלום איציק, ההגדרה של דל נתרן בישראל היא 100 מ"ג נתרן ל- 100 גר' מוצר. ברור שזה מעט בעייתי כי אנחנו לא תמיד אוכלים 100 גר' וזה לא תמיד משקף מנה. על כן במקרה כזה עדיף לקנות שעועית טריה או קפואה, לבשל לבד. בברכה,דנה

10/07/2014 | 17:24 | מאת: אור

שלום, בת 43. עשיתי השבוע בדיקות דם כלליות שהרופאה אמרה לי כי לפיהן אני מאוד בריאה. עם זאת הופתעתי שרמת הגלוקוז היא 96. אני אוכלת פירות אך לא סוכר כבר שנים רבות. בת 43. האם יתכן שבגלל שאכלתי בערב שלפני הבדיקה ב 22:30 בלילה פסטת תירס- ונבדקתי 9.5 שעות לאחר מכן- האם יתכן שזאת הסיבה לגלוקוז הזה?? לא ידוע לי אל נטיה שלי לגלוקוז. תודה.

12/07/2014 | 19:25 | מאת:

שלום אור, לא, זו אינה הסיבה. עודף משקל, נטיה משפחתית, חוסר פעילות גופנית- אלו הסיבות העיקריות. מציעה לפנות לדיאטנית לייעוץ, ולו חד פעמי לאורח חיים בריא ומזין. בברכה,דנה

אמי שעברה דלקת בכיס המרה,קיבלה בבית החולים דף של רשימת מאכלים מותרים. הדג סלמון לא מופיע ברשימה. האם הוא אסור על חולי כיס המרה?

שלום חסיה, דג הסלמון נחשב לעתיר בשומן באופן יחסי לשאר הדגים. אין מניעה מלאכול אותו, אבל צריך לבחון סבילות שלו. אם אין חובה, העדיפו דגים רזים יותר-טונה, סול, נסיכת הנילוס. בברכה,דנה

08/07/2014 | 08:13 | מאת: עינת

שלום, התינוקת שלי נולדה במשקל ממש נמוך 2.200 ולכן מאז ומתמיד אכלה מעט היום היא שוקלת כבר 4 קילו אך לפי החישוב אמורה כבר לאכול 100 cc ל 6 מנות ביום כשבפועל אוכלת לי 70cc ל6 מנות ביום חשוב לי לציין כי מבחינה התפתחותית היא מאוד פעילה מושיטה ידיים אוחזת היטב מרימה ראש מסתובבת לצדדים. האם עלי לדאוג על הכמות שהיא אוכלת? כל ניסיון להאכילה בעוד גורר בכי שלה והתנגדות

09/07/2014 | 08:03 | מאת:

עינת שלום! על פניו גם לי נראה שזה לא מספיק אבל כדי לקבוע בוודאות ולהחליט על כיוון טיפולי חייבים לעשות הערכה תזונתית מקיפה. עלייך לפנות לרופא ילדים ולקבל הפניה לדיאטנית ילדים דרך קופ"ח. בברכה, נועה

07/07/2014 | 23:29 | מאת: קורין

שלום לאחרונה אני נתקלת בהרבה מאמרים שמגנים את החיטה - ובעיקר את הגלוטן שבה. (למשל הספר בטן של חיטה) רופאים רבים טוענים שהגלוטן, גם למי שלא סובל מצליאק או רגישות כזו או אחרת, גורם לבעיות בריאות רבות - השמנה, סכרת, מעי דליף ועוד. רציתי לברר האם יש אמת בדברים אלו? תודה מראש

08/07/2014 | 11:27 | מאת:

שלום קורין, יש יותר ויותר מחקרים המראים כי אנחנו מגלים את מהות צריכת גלוטן ב-10000 השנים האחרונות. ייתכן שמדובר ביותר מצליאק ואלרגיה לחלבון הגלוטן. האם הכל אכן נכון ומבוסס- על זה יש עדיין לא מעט שאלות שצריך לבחון. אין המלצה להמנע מגלוטן , אלא אם כן הוכחה אלרגיה/רגישות. בברכה,דנה

06/07/2014 | 19:05 | מאת: פיני

האם ההמלצה לאכילת 6-11 מנות של פחמימות מורכבות עדיין עומדת בעינה?

06/07/2014 | 21:04 | מאת:

שלום פיני, לא מכירה כזו המלצה, אז כנראה שלא. בברכה,דנה

06/07/2014 | 13:53 | מאת: שרון

שלום ברצוני לדעת כמה זמן יש להמתין בין נטילת אניטביוטיקה לפרוביוטיקה? בתודה מראש

06/07/2014 | 14:13 | מאת:

שלום שרון, כל תוסף יש הוראה שונה. לרוב מומלץ שעה וחצי. בברכה,דנה