פחמימות וסוכרים בבמבה / ביסלי

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

17/12/2014 | 10:32 | מאת: ירון

שלום לך כאשר אני קורא שבשקית במבה למשל לפי 100 גר יש 40 גר פחמימות מתוכן 3.9 גר סוכריים כמה סוכר יש והאם זה הרבה מה עם יתר הרכיבים האם הם גם משפיעים על קפיצת סוכר בגוף ? אותו דבר לגבי ביסלי למשל 66 פחמימות מתוכן 1 גרם סוכרים . הכוונה שלנו לתת כמה שפחות סוכר לילד נמנעים ממוצרים מתוקים ולא ממש בריאים. האם שקית כזאת של 100 גר יכולה להוות בעיה או שיש בה הרבה סוכר הרי פחמימות הופכים לסוכר לא ? האם זה נקרא פחמימות מורכבות ? אודה לתגובה

23/12/2014 | 07:51 | מאת:

ירון שלום! לפני שאתייחס לפרטים של החטיפים שציינת, רוצה להתייחס למטרה שהגדרת. נכון בהחלט לשאוף לצמצם צריכת מזונות שאינם בריאים. חטיפים מהסוג שציינת הינם מזון מעובד שמכיל לא רק סוכר, גם מלח ושומן בכמות נכבדת. כל אלה אינם נחוצים ואינם מומלצים לילדים. אבל, צריך גם לראות את הילד - האם סובל מהשמנה, מצריכה מוגזמת של מזונות אלה, מסביבה שמעודדת מזונות שכאלה (לא רק בבית ההורים, אולי אצל חברים, סבים וכדומה)? אם התשובה לכל אלה היא לא, והצריכה היא במידה, פעם או פעמיים בשבוע, אולי קצת ביום הולדת אצל חבר וכו' - אני לא רואה את הצורך בבחינה כה מדוקדקת של החטיפים. לגבי תכולת הסוכר - היא כשלעצמה דווקא לא כ"כ גבוהה, ביחס לפחמימות (כן - מורכבות). אבל יש הבדל משמעותי בין שני המוצרים - בבמבה יש הרבה אויר... בשקית קטנה של 25 גר', הנזק נמוך (130 קק"ל). יש אפילו תועלת קטנה כי הם מעשירים בויטמינים וברזל. יש אפילו שקית קטנה של 15 גר' עם 80 קק"ל. מאוד מתאים לילדים מבחינת הגודל. בהשוואה בשקית קטנה של ביסלי 67-70 גר' יש 320-350 קק"ל (תלוי בטעם) וכאן ההשלכות עבור ילד משמעותיות יותר. בברכה, נועה