שוקולד למתבגר

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

03/12/2014 | 19:27 | מאת: מירב

האם אכילת שני חטיפי שוקולד ליום (מסוג פסק זמן למשל) למתבגר בן 15 זה הרבה יותר מדי? ברור שעדיף להמעיט, אבל האם זה בעל השפעה שלילית ? אציין כי הוא במשקל תקין, מבנה גוף רזה. תודה

07/12/2014 | 08:24 | מאת:

מירב שלום! הדרישה כמו גם הצריכה האנרגטית בגיל ההתבגרות (בקרב בנים בייחוד) גדולה מאוד. בהנחה שפעיל גופנית, יהיה זקוק בקירוב ל - 3000 קק"ל ביום. לא רואה נזק גדול בצריכת החטיפים, תוך התחשבות בבריאות השיניים, וההבנה שזה לא מחליף מזונות מזינים שמספקים לא רק קלוריות אלא גם רכיבים נוספים - ויטמינים, מינרלים ויסודות קורט. בברכה, נועה