תוצאת בדיקת MSI-S

דיון מתוך פורום  אונקולוגיה גינקולוגית

18/11/2020 | 12:09 | מאת: לימור

שלום, אני לאחר כריתת שחלות+רחם+טפולות+צוואר הרחם, בשל סרטן השחלות. בחזרת מחלה. נשלחתי לבדיקה גנטית של רקמת המחלה, והתוצאה היא - msi-s. מה המשמעות של התוצאה הזאת? האם פירוש הדבר שלא אוכל לקבל קיטורודה? מי כן יכול ומתאים לקבל קיטרודה ? איזו בדיקה נוספת אוכל לעבור, ואיזה טיפול אוכל לקבל לאור התוצאה הזאת? תודה.

MSI-S משמעותו שרב הסיכויים שהגידול אינו רגיש לטיפול אימונוטרפי כקטרודה. בהעדר אפשרות זו ניתן לשקול טיפולים ביולוגיים של אווסטין, מעכבי פארפ , וטיפולים כמוטרפים בהתאם לטיפולים קודמים שקיבלת

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית