כימותרפיה תוך צפקית.

דיון מתוך פורום  אונקולוגיה גינקולוגית

17/08/2020 | 09:14 | מאת: אולגה

שלום, קראתי על שיטת הטיפול - כימותרפיה תוך צפקית, לחולות סרטן השחלה. הבנתי גם ששיטה זאת מאוד מסוכנת, עם אחוזי תמותה גבוהים, ובטווח הארוך לאחר הטיפול. האם נעשה בה שימוש, ומה באמת הסיכונים בשיטת טיפול זאת? תודה

בעבר היו מספר מחקרים שהראו יתרון לכמוטרפיה תוך צפקית על פני הטיפול הרגיל אלא שבשל תופעות לוואי קשות עם פגיעה בתיפקוד הכליה מצד אחד ושיפור בטיפולים הביולוגיים מצד שני, ברב המרכזים בעולם השיטה לא בשימוש

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית