התקן מרנה להיפרפלזיה

דיון מתוך פורום  אונקולוגיה גינקולוגית

29/07/2020 | 18:45 | מאת: אשך

שלום אחותי בת 54 ללא ווסת, לאחר דימום בבדיקת פיפל, נמצאה היפרפלזיה ללא אטיפיה, של רירית הרחם הטיפול המומלץ התקן מירנה או כדורים בבליעה שאלותיי • יש לנו אימא עם הישנות סרטן השד פעם 3, לא נשאית, האם פרוגסטרון בטיפול המומלץ יכול לגרום לסרטן השד. • אחותי סובלת מהשמנה וסובלת מחרדות מטופלת באנפרניל 75 מל, שני כדורים ליום וסטטור לכולסטרול ולעיתים רחוקות קסנקס לחרדות פעם בחודש. • האם יש תופעות לוואי בין הטיפול המוצע לכדורים שהיא מטופלת בהם. • ראיתי שיש הרבה נשים שסובלות מהטיפול המוצע מהשמנה מסיבית , נשירת שיער , כאבי בטן, דימומים שיעור על הפנים ועוד האם יש טיפול אחר עם פחות תופעות מזיקות. בתודה מראש

למרות שפרוגסטרון מעלה סיכון לסרטן השד וגם יכול לגרום לתופעות לוואי כפי שציינת המינון המומלץ לזמן מוגבל וגם המירנה לא מעלים סיכון באופן אמיתי לסרטן השד והסיכוי לתופעות לוואי קטן ומכיון שהחלופה היחידה לטיפול ההורמונלי זה ניתוח לכן מומלץ לבחור בטיפול ההורמונלי

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית