תרופות להחזרת מחלה

דיון מתוך פורום  אונקולוגיה גינקולוגית

04/08/2020 | 17:53 | מאת: אריאלה

שלום, בעניין טיפול סרטן השחלות שחוזר פעם שלישית: רציתי לברר איזה טיפול מומלץ לנשים שאינן נשאיות בסרטן שחלות, בכל הבדיקות האפשריות, כולל בדיקות של הרקמות שהוצאו בניתוח, לבדיקת פאונדשיון 1, לא נמצאה משאות או מוטציה. כאמור - מחלה שחוזרת בפעם השלישית, וזאת לאחר טיפול ראשון בטקסול וקרבופלטין, וטיפול שני בגמזר וקרבופלטין. האם בחזרת המחלה כאמור בפעם השלישית, ללא נשאיות, יש אפשרות לקבל טיפול בקיטרודה, והאם תרופה זאת (קיטרודה) כלולה בסל הבריאות ועונה להגדרה של מצבי? ואם כן - באלו מרכזים רפואיים יש שימוש בתרופה זאת למצב שתארתי ? איזה סוג טיפול מתאים למעשה בחזרת המחלה בפעם השלישית ללא נשאיות, אחרי ששני סוגי טיפולים כימותרפיים לא הועילו. תודה

קיימות מספר אפשרויות כמוטרפיה אחרת שטרם נוסתה כגון CAYLEX או תרופות ביולוגיות מחוץ לסל שלפעמים מכוסות על ידי חברת ביטוח כגון קיטרודה שהזכרת או למרות שאינך נשאית מעכבי פארפ שאז התגובה הצפויה פחות טובה

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית