תוצאות פאפ לא תקינות

דיון מתוך פורום  אונקולוגיה גינקולוגית

02/10/2020 | 21:07 | מאת: נור

שלום פרופ' בת 29 נשואה מלפני שנתיים וחצי( רק מאז התחלתי לקיים יחסי מין) , קיבלתי תוצאות פאפ : LSIL KOILOCYTOSIS קבעתי תור לקולפוסקופיה עוד חודש,hpv PCR עדיין בעבודה , יש לי כמה שאלות : 1) האם בהכרח מדובר בהדבקה בזנים האלימים ועקב כך נגרם שינוי טרום סרטני ? 2) מה משמעות של״ קוילוציטוזיס״ ? האם זה מתייחס רק לזנים אלימים( לא אלו שגורמים לקונדלימות כמו 6 ו 11 ) שנדבקתי בהם וגורמים לטווח ארוך לסרטן צוואר הרחם ? 3)האבחנה קוילוציטוזיס בנוסף ל LSIL משמעותה אבחנה יותר רעה מאבחנה שבה יש רק LSIL ? כי ראיתי אצל הרוב בפורום יש אבחנה LSIL מבלי קוילוציטוזיס . 4) מה הסיכוי שזה ייעלם לבד מבלי התערבות וטיפול ? 5) מה הסיכוי שזה יתפתח בעתיד לסרטן צוור רחם?

1. זה בהחלט יכול להיות קשור לזני HPV שאינם אלימים 2. אין משמעות נוספת לקוילוציטוזיס שמתייחס רק להדבקה ב HPV ללא קשר לסוג הזן 3. יש סיכוי רב שייעלם גם ללא טיפול 4. במעקב וטיפול לפי הצורך הסיכוי לסרטן קלוש ביותר

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית