אנדומיטרומה ובדיקת מרקר

דיון מתוך פורום  אונקולוגיה גינקולוגית

20/11/2020 | 10:39 | מאת: לילך

שלום רב.נמצאת במעקב עקב ציסטות שקיימות אצלי האחת שכנראה אנדומטרומה ושניה נראת כפרוביאן ציסט. במעקב שיגרתי קפדני כל 4_6חודשים. ביצעתי בדיקת ca125שיצאה 46.5 .וכעת בעליה מבדיקה שהיה 22.7.רופאת נשים שאלה מתי קיבלתי וסת היות וזה יכול להשפיע.ביצעתי ביום 9-10למחזור. פעם קודמת ביום 22.7ביקשה שאבצע שוב כעבור שבועיים .וגם ידוע שיש לי אנדומטריוזיס שמעלה את הסמן. אשמח לעזרה מודאגת ביותר מהערך.לציין בת 49 עדיין עם מחזור.ואם לחץ נפשי משפיע ?

20/11/2020 | 15:25 | מאת: לילך

תיקון תוצאה.45.5

בנוכחות אנדומטריומה כפי שכתבת יש הרבה פעמים עליה של הסמן במידה ובדיקת האולטרסאונד לא מראה שינוי משמעותי אז עליה בסמן בלבד אינה צריכה להיות סיבה ללחץ וניתן להמשיך מעקב שמרני כפי שאת עושה

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית