תוצאות לא תקינות פאפ LSIL

דיון מתוך פורום  אונקולוגיה גינקולוגית

13/10/2020 | 16:47 | מאת: שמרית

שלום בת 29 , לאחרונה קיבלתי תוצאות פאפ לא תקינות LSIL , בדיקת hpv pcr - type 66 , הבנתי שזן זה מסווג כ high risk , מה הסיכוי שזן זה יגרום לסרטן? האם לזן 66 אותה סכנה כמו של זן 16 שידוע לי כגורם ברוב המקרים לסרטן צוואר הרחם ? יש לי תור לקולפוססקופיה עוד שבוע , האם בLSIL יכול להתגלות cin2 או cin 3 בביופסיה שתילקח אז או שאבחנה זאת קשורה רק ל cin 1? יכול להיות גם שLSIL יהיה קשור לשינויים שאינם אפילו טרום סרטניים או שמינימום יש לי cin 1?

הסיכון לשינויים טרום סרטניים בדרגה גבוה ולסרטן קטנים יותר בנוכחות זן 66 לעומת 16 ולכן יש סיכוי סביר שבקולפוסקופיה לא ימצא שינוי בדרגה גבוהה אלא שינוי בדרגה נמוכה או כלל ללא שינויים אבל מכיון שבחלק מהמקרים כן ייתכן שינויים משמעותיים יותר אין ברירה אלא להמתין לבדיקת הקולפוסקפיה

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית