שמירת הריון עקב IUGR

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

23/05/2017 | 18:08 | מאת: אורית

שלום אני בשבוע 25 בסקירה מאוחרת אובחן iugr ירידה בגדילת התינוק מאחוזון 45 בסקירה ראשונה לאחוזון 5 בסקירה שניה . האם האבחנה דורשת שמירת הריון והאם מדובר בשמירה שמתבצעת באשפוז או בקהילה ?

שלום אורית זו שאלה מאוד מאוד מורכבת ודורשת התייחסות פרטנית. IUGR מבטא הפרעה בגדילה וסיבותיו מרובות. הפרעת הגדילה עצמה אינה מהווה סיבה לשמירה אך ייתכן והסיבה להפרעה זו מצריכה. סיבות אמהיות ל IUGR כמו רעלת הריון, מחלות רקע וטיפול תרופתי יכולים להצריך אישפוז. סיבות עובריות גנטיות - לאו דווקא האישפוז עצמו נעשה לרוב בהפרעות גדילה קשות המצריכות מעקב עוברי יומיומי, ניטורים תכופים או מתן הבשלת ריאות לקראת יילוד. במילים אחרות - צריך לשבת איתך ולהסביר את הסיבות האפשרויות , להעריך מה הגורם הסביר אצלך ולהחליט על שמירה. פעמים רבות עצם האבחנה, החרדה האמהית והצורך בבדיקות חוזרות כתלות כמובן באופי עבודת האם - גורמים לנו לבקש שמירה על מנת לאפשר מעקב תקין. מניחה שיש לך רופא הריון בסיכון. דייני איתו את כל הנסיבות והחליטי אם להגיש בקשה. בהצלחה!

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה