היקף ראש קטן לתינוק IUGR

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

16/07/2021 | 15:38 | מאת: יוליה

שלום רב ותודה מראש על התשובה בני נולד בשבוע 37+6 אחרי הריון בו היה ידוע על IUGR שסיבותיו כנראה קרישיות יתר שיש לי + שיליה קטנה. משקל לידה 2240 גרם , אורך 45 ס"מ , היקף ראש 32 "מ. עקב צורך לאמת תסמונת קלינפלטר שאכן אומתה פנינו לשניידר שם נאמר לנו שהוא ם מיקרוצפאלי. בגיל חודש היקף ראשו היה 35.4 ס"מ , התתחות תקינה עד כה. השאלה האם אכן יש לו מיקוצפאלי והאם אין עקומות גדילה לילדים שידוע מראש שיהיו קטנים לגיל ההריון כך שלא ברור לי למה אם הוא במשקל וגובה נמוכים היקף הראש צפוי להיות תואם לשבוע בו נולד ושאר המדדים לא. לי ולבעלי היקף ראש תקין , יש לי ילד בן 5.5 שגם נולד עם IUGR רק 10 מים יותר מאוחר ולכן בגלל זה כנראה לא הייתה תלונה לגבי היקף הראש שלו תודה רבה

16/07/2021 | 15:53 | מאת: יוליה

פרטים נוספים - הוא נולד ב2.6, משקל בגיל חודש 3475 גרם , גובה 49.9 ס"מ עוקב אחרי צעצועים /פנים, מזיז את הראש מצד לצד, מושיט יד לצעצוע, אוחז באצבע שלי, מחזיק את הראש, מתחיל חייך - נראה התפתחות תקינה .

יוליה שלום, "מיקרוצפלי" זה היקף ראש באחוזון 2 לגיל ולמין כפי שנמדד בעקומת היקפי ראש. לפי העקומה בנך נולד עם היקף ראש באחוזון 2 בלידה, ובגיל חודש עלה 3.4 ס"מ לאחוזון קצת יותר גבוה. נראה שהמגמה של גדילת הראש שלו טובה, ונקווה שימשיך לעלות באחוזון היקף הראש. יש עקומות היקף ראש מיוחדות לפגים, אך לא ידוע לי על עקומה מיוחדת ל-IUGR. בברכה

19/07/2021 | 16:56 | מאת: יוליה

תודה רבה. רציתי לשאול על סמך זה מה הצפי מבחינת אי קיו שלו והשלכות של המצב בו נולד? האם יש בדיקות שצרחך לעשות?

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים