פורום הריון ולידה - הלל יפה

פורום זה יעסוק במגוון נושאים בתחום ההריון והלידה, ביניהם: הריונות בסיכון, טיפול מילדותי, הפלות, בריאות האם והעובר, אולטרה-סאונד, בדיקות במהלך ההריון, סיבוכי הריון, מעקב הריון, ניתוחים קיסריים, אמצעי מניעה ועוד. כל מה שרציתם לדעת, זה המקום וזה הזמן. צוות המומחים שלנו ישמח לעמוד לרשותכם.
19174 הודעות
17794 תשובות מומחה

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה

19/02/2019 | 14:17 | מאת: דנה

שלום. שבוע 11+4. שקיפות עורפית בשבוע הבא. בעת קיום יחסים נאלצנו להפסיק בגלל התכווצויות באזור הבטן התחתונה, כל אזור הפות שאף הקרין לישבן. ללא דימום. יש לציין שחשה כך מדי פעם גם בלי קשר ליחסים. האם מצריך בדיקה?

זה נורמלי לחוש לחצים בעת יחסים. ולרוב בשל גדילת הרחם ייתכן ותחושי כך גם ללא קשר, אבל צריך לוודא שאין בעיה אחרת ושווה להיבדק.

שלום רב הנני בשבוע 34 להריון ומזה כשבוע -שבועיים סובלת מתחושת שריפה של העור בחלק העליון של הבטן. אני ממש מרגישה שזו תחושה חיצונית ולא פנימית, והיא נמצאת רק בחלק העליון של הבטן (סוג של איפה שהברזלים של החזיה, רק שזה קורה גם ללא קשר ללבוש של חזיה וגם בשינה..) לציין שאין שום פריחה או סמן חיצוני על העור, רק תחושת שריפה והעור חם מאוד למגע. מה זה יכול להיות? אתמול בדקתי חלבון בשתן והיה תקין.. תודה

קשה לדעת. זה יכול היות מיובש ועד מתיחה. צריך לראות שאין גודש ורידי באזור. אבל סהכ אם אין סימנים נוספים לא נשמע מטריד.

שלום רב, לאור ממצא של ריבוי מי שפיר וראש עובר גדול אני נדרשת לבצע בדיקת אולטרסאונד אחת לשבוע. רציתי לדעת האם יש איזושהי סכנה לגבי קרינה וחשיפה כה גבוהה של אולטרסאונד לילוד? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

ממש לא.

שלום אני עתידה לבצע ביופסית עור מנקודת חן חשודה בגב והרופא אמר לי שאצטרך להשתמש בלידוקאין ואדרנלין. רציתי לשאול האם יש סיכון כלשהו בשמוש בחומרים אלו בזמן ההריון? אני בשבוע 33+3 האם יש איזשהו סיכון בשימוש החומרים הנ"ל הן מבחינת טרטוגנטיות והן מבחינת ההשפעה על הלידה\רחם? לציין שיש לי ריבוי מי שפיר. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

מדובר בהרדמה מקומית במינונים קטנים ואין בעיה להשתמש בהם.

14/02/2019 | 15:17 | מאת: טרמבציטופניה,אגני כליות מודגשים,נוזל בין עלי המחיצה

שלום לכם, אני בהיריון בסיכון באסף הרופא בגלל העובדה שמדובר בתאומים לא זהים. תחילה אני רוצה לציין כי התחלתי את ההיריון עם שילייה נמוכה שעלתה וכרגע לא מודרת כנמוכה, כמו כן היה לי ערך של PLT נמוך עמד על 58 אלף כשההמלצה והנורמה היא לא מתחת ל-90 , הומלץ על המטולוג אך אף אחד לא התגש במיוחד מהממצא הזה בתחילת ההיריון חוץ ממני(בגלל הסיבה של אפידורל) שלחו אותי חזרה לקופה לבקש המטולוג ושם נאמר לי כי ייקח חודשיים שלוש עד שאקבל תור , ציפתי מאסף הרופא לזרז אתה עניין ולשלוח אותי להמטולוג בבי"ח בהמשך עשיתי ספירת דם חוזרת ושם ראו עליה ל-98 ושוב המליצו לקבוע תור להמטולוג שוב בלי התרגשות מיוחדת, היום הלכתי למעקב שוב באסף הרופא ולאחר המסת סוכר 50 גרם ראו PLT נמוך שוב של 59 אלף , הרופאהא התעצבנה עלי שעד עכשיו לא ראיתי המטולוג מה שמגוכך בעייני יש לציין ואז סוף סוף החליטה שזה די חשוב כדי לקבוע לי תור להמטולוג בבי"ח , כמו כן הודגמה מחיצה בין העוברים בין עלי המחיצה ישנו נוזל האם יש לזה משמעות מסויימת? לא טרחו להסביר לי.ובסקירה הראשונה נכתב כי אגני הכליות מודגשים מעט באחד העוברים שום ממצא שעל אף ההמצלמה לעקוב אף אחד לא טרח להתייחס או לבדוק אותו בשנית האם ללחוץ עליהם לתת לי הסברים ולבדוק את אגני הכלייה אין לי מושג מה זה אומר או מה ההשלכות של זה? כמו שאת כל זה פירטתי כדי לשאול האם יש קשר בין ל הממצאים של טרמבציטופניה אגני כליה מודגשים ונוזל בין עלי המחיצה? בתודה רבה מראשש!

לקריאה נוספת והעמקה

הי. קודם כל אין סיבה לכעס או למרמור כי סהכ באמת הכל בסדר. 1. טסיות _PLT) נוטות לרדת בהריון. אם הן יציבות יש מקום לברור או במידת הצורך מתן סטראידים סביב הלידה ולא כעת ולכן את מרגישה "שלא מתרגשים". אם זה יציב ואין ממצא אחר צריך בהחלט לברר אבל אין לחץ בכלל. 2. אגני כליות מודגשים זה מונח לא מדויק . מניחה שהתכוונו שהם נראים מורחבים בעין אך במדידה תקינים. מאחר ואת במעקב הריון תאומים יעקבו לראות שאינם מתרחבים. כך שגם מבחינה זו הכל נראה כרגע בסדר. 3. הנוזל בין עלי המחיצה קיים פעמים רבות ואינו מהווה סיבה לדאגה אלא למעקב - שאת עושה ממילא. אין קשר בין הממצאים. וסהכ הכל נראה בגדר הנורמה - למעט הטסיות שאינן יורדות ומצריכות מעקב וברור אבל אין סכנה מיידית המצריכה טיפול. הריון תאומים הוא סבות מורכב ומלחיץ, בינתיים הכל כשורה. המשיכי במעקב ונסי להשלים הערכת המטולוג כדי שאם זה בר טיפול- תוכלי לקבלו לקראת לידה.

17/02/2019 | 15:16 | מאת: תודה רבה!

תודה רבה רבה על ההסבר!

היום אני 6שבועות לאחר לידה ועדיין עם קרישי דם.. הרופא רוצה לשלוח אותי למיון בבית חולים שילדתי.... השאלה היא מה ניתן לעשות במקרה שלי ? אולי כדאי לעשות גרידה מתוכננת או ניקוי ע"י החדרת מצלמה...בבית חולים אחר כמו אסותא...אני בחורה צעירה יש לי תינוק בבית ושני ילדים קטנים נוספים ...למה לתרתר אותי עם מיון וכו' רופא הסכימה להמתין עוד 10 ימים האם לא כדאי לקבוע כבר תור לניקוי מתוכנן בעוד 10 ימים.....?

לקריאה נוספת והעמקה

באפשרות היא גרידה או היסטרוסקופיה (עם מצלמה) אבל קשה לי עזור לך לבחור. צריך לבדוק אותך ולראות את ממצאי ה US.

השאלה האם זה מסוכן עוד להמתין... הכוונה שאני צריכה לגשת לרופא נשים שלי בעוד שבוע ימים ורק אז אולי תתן הפניה לאסותא לאיסטרוסקופיה...ולחכות עוד שבועיים אחרי זה לתור... האם זה מסוכן וכדאי כבר עכשיו לבקש הפניה ולקבוע תור?.. דימום פנימי היא לא מצאה בבדיקה שהייתי אצלה חודש אחרי לידה..אבל מלא כרישי דם וצוואר הרחם פתוח ומשום מה לא מצליח להתנקות...האם מסוכן לחכות?

אם את לא מדממת פעיל לא רואה בעיה להמתין שבוע.

מדממת כמו מחזור באמצע....זה נקרא דימום פעיל?

אני 6 שבועות לאחר לידה ויש לי הרבה קרישי דם ברחם יש דימום כמו מחזור.... אני ילדתי וכמה דק' אחרי לידה כשהנקתי התחיל דימום חזק איבדתי 4גרם דם...ישר עשו לי רבזיו.... כמה ימים אחרי שיחרור באתי לבדיקה אצל רופא נשים מסיבה אחרת עשה לי אולטרסאונד וראה קרישי דם רבים ברחם....אמר לבוא עוד חודש ונתן ציטטק 2טבליות ..יצאו כמה קרישים אבל מעט...ואז קיבלתי מה עוד 3 טבליות של תרופה זו ובכלל שום שינוי והיום אני

לקריאה נוספת והעמקה

עלייך לחזור להיבדק ולשלול שארית.

12/02/2019 | 17:08 | מאת: Lola

היי ד"ר אשמח מאוד לעזרתך! לאחר 2 הפלות בשבועות מוקדמים (אחת לפני שנצפה דופק והשנייה אחרי שנצפה) הופניתי לבדיקת קרישיות. הכל יצא תקין חוץ מ2 הערכים האלו: DNA (ds) Ab (התוצאה יצאה 10 כשהטווח הוא עד 6) LAC-SCT-SCREEN (התוצאה יצאה 53.2 כשהטווח הוא עד 47) הרופא המליץ על אספירין 100 מ"ג,ותהה לגבי קלקסן (שוקלת 46 אם זה קשור) כרגע לוקחת רק אספירין ו2 השאלות שלי הן: 1) האם אכן יש צורך לקחת אספירין במצב כזה?(יודעת שזה עובר שילייה וקצת חוששת) 2) השאלה היותר חשובה- האם לדעתך יש צורך לפי תוצאות הבדיקות בקלקסן? אודה מאוד לתשובתך

לקריאה נוספת והעמקה

1.ראשית צריך לראות את כל הבדיקות כי מה ששלחת לגבי LAC האו חלקי ומתייחסים בעיקר לערך של ה RATIO. 2. לגבי ה ANTI DNA צריך לראות את הפאנל ולעשות לך אנמנזה מסודרת אם יש תופעות נוספות . אפשר ללכת לייעוץ ראומטולוגי האו יקיף את הכל. 3. כרגע אין סיבה לקלקסן אבל זה כי אני לא רואה את הברור המלא. המשמעות היא גדולה יורת מקלקסן - היא קשורה להאם את מוגדרת כסובלת מקרישות של APLA ויש לזה השלכות. גשי לייעוץ המטולוג או הריון בסיכון באופן סדור על מנת לקבל תשובה וטיפול בהתאם.

12/02/2019 | 14:55 | מאת: צביה

אני בהריון ויש לי ברזל נמוך לפני חודש עשיתי בדיקת דם ויצא 10 ואני לא מצליחה לבלוע שום ברזל אני מייד מקיאה יש סוג שידוע שהוא קל יותר לעיקול ?

לקריאה נוספת והעמקה

1. יש אפשרות ליטול ברזל באבקה של אלטמן 2.לקחת ברזל נוזלי 3. לקבל עירויי ברזל בוריד

12/02/2019 | 08:42 | מאת: מדלן

שלום, אני מטופלת מזה 10 שנים עם כדורים עקב הפרעת חרדה. אציין שבהריון הראשון נטלתי לוסטרל וברוך השם הכל עבר מצוין. עכשיו, מתכננת הריון נוסף, רק שהפעם אני נוטלת פריזמה 60 מג וסרקוואל 200 מג. עם התייעצות עם הפסיכאטר- לא ממליץ בכלל להפסיק עם התרופות. האם עשנה סכנה לעובר/ להריון? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

ההמלצה היא להמשיך באם נחוץ לטיפול של האמא . יש לדווח לרופא הילדים לצורך מעקב 24 שעות הראשונות.

שלום ביצעתי היום בדיקת gotta העמסה של 100 בשל ריבוי מי שפיר. במהלך הבדיקה בין המדידה הראשונה לשנייה שתיתי כוס שלמה של מים. הייתי בטוחה שהצום רלוונטי רק לאוכל האם זה פסל לגמרי את הבדיקה? האם לעשות מחדש? תודה רהנ

לקריאה נוספת והעמקה

לא פסל. המתיני לתשובות .

תודה. אשמח לשאול במוסף- בבדיקות רמות מי השפיר היו כ28-29, כיס אחד נמדד כ7.71 מה הסבירות שבהנחה ומדובר במקרה אידיופתי, עדיין יש סיכוי לבעיה שתתגלה רק לאחר הלידה? את ממליצה על דיקור? אני תוהה מה התועלת של דיקור בשבוע ככ מתקדם (33). ובהנחה וכן, מה הסיכוי ללידה מוקדמת בשבוע מתקדם כזה? תודה

מדובר בריבוי מים קל. צריך לבדוק את תוצאות הסכרת, את גודל העובר ולעבור על הסקירות. אם הכל תקין ועדיין יש ריבוי מים קל אנחנו ממליצים לשקול סקירה מכוונת ואקו לב עבור (שלרב יהיו תקינות אם עד כה הכל היה תקין). אם זה לא מחמיר ומדובר בעובר גדול זה אכן לרוב אידיופטי ואין סיבה לדיקור בריבוי קל. לגבי לידה מוקדמת. ריבוי מים גורם לרחם מוגדל ולכן קיים סיכון להיפרדות שליה ולידה מוקדמת. בריבוי קל זה לא ממש נפוץ.

09/02/2019 | 08:46 | מאת: אחת

שלןם רב סובלת מפטריה כבר יותר מחודש (רופא איבחן פטריה) כרגע למעט הפרשות מרובות אין תסמינים נוספים (היה גירוד וצריבה). האם חוסר הטיפול בפטריה על ידי אגיסטן יכול לסכן אותי או את העובר. הכוונה שהפטריה תהפוך למשהו חמור יותר?

לקריאה נוספת והעמקה

לא. זה קרוב לודאי יחלוף לבד.

07/02/2019 | 13:23 | מאת: ענבל

היי, בבדיקת דם שנלקחה לי יצא תוצאה 5.2 אשלגן. אני בהריון בשבוע 7 אחרי טיפול ivf ונוטלת תמיכה: אחת ל5 ימים זריקת פרוגסטרון, אסטרופם 4 כדורים ביום, 3 פעמים ביום נרות אנדומטרין. אני ללא מחלות רקע האם יש סיבה לדאגה מהערך הזה? זה קשור להריון? להורמונים? לפני 3 חודשים בבדיקות שגרתיות הערך היה תקין. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

זה גבוה אבל גבולי. חיזרי על זה

03/02/2019 | 11:36 | מאת: רינת

שלום, אני בהריון בשבוע 26 ומחר מתכננת לעשות העמסת סוכר (50). ביומיים האחרונים אני ממש מצוננת ומרגישה טיפה חלשה (כנראה נדבקתי מבתי). האם במצב כזה מומלץ לעשות העמסת סוכר? האם הצינון או תחושת החולי עלולים להשפיע על מהימנות תוצאות הבדיקה?

לקריאה נוספת והעמקה

לא אמורה להיות בעיה אבל אם יש זיהום חריף עדיף לדחות. יש לך עד שובע 28 להשלים העמסת סוכר.

שלום, אני בשבוע 25+2 ולאחר שבני הקטן ובעלי חלו בשפעת על פי הרופא, "זכיתי" להדבק בצינון נזלת, כרגע בלי חום. בתחילת ההיריון הנוכחי עשיתי בדיקת דם ל- cmv וכמו שידעתי נדבקתי בעבר לנ"ל (תוצאות הבדיקה: cmv igg - 212 cmv igm - שלילי ) בעבר גם חליתי במחלת הנשיקה. יש לי כמה שאלות שאשמח למענה: 1. האם אישה שבדמה נוגדנים ל- CMV, יכולה להדבק שוב במחלה? 2. אם חלילה כן, מה הסיכון בהדבקה חוזרת לפגיעה בעובר בשליש השני בהריון? 3. האם בגלל שבני ובעלי חלו בשפעת ואני נדבקתי בצינון, האם כדאי לבקש מהרופא שלי הפניה לבדיקת דם חוזרת ל- CMV? 4. האם צינון ו/או שפעת עלולים לסכן את העובר בשבוע 25 ? אודה לתשובתכם. מעט לחוצה מהמצב ...

לקריאה נוספת והעמקה

1. קיימת אפשרות להדבקה חוזרת 2. הסיכון לעבור בהדבקה זו קטן מאוד 3. אם היתה לך מחלה ויראלית ולבני ביתך CMV מוכח כדאי לחזור על נוגדנים אבל עדיף עוד חודש כי כעת לא תראי כלום. 4. לא אמורה להיות סכנה מצינון כל עוד מצבך הכללי טוב. אין חום גבוה ואין זיהום רב מערכתי. בהצלחה

02/02/2019 | 11:52 | מאת: אורטל

שלום רב, אשמח לדעת האם יש סיכון כלשהו בביצוע ביופסיה לנקודת חן בגב בזמן ההריון? אני שבוע 31. אשמח לדעת על כל סיכון שהוא, והאם יש חלופה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אם הנקודה מצריכה ביופסיה אין בעיה לעשות. זה בהרדמה מקומית ובטוח לביצוע.

היי אני בשבוע 12+2. מתחילת ההריון ברוב הימים אני מצחצחת שיניים במשחה בשם סנסודיין המכילה פלוראיד. האם זה מסוכן? אשמח לתשובה. תודה מראש.

אין בעיה להשתמש בזה.

תודה רבה!

28/01/2019 | 04:24 | מאת: אני

שלום שבוע 29 אתמול ישנתי כמה שעות כנראה בחצי ישיבה. אני בלחץ נוראי שגרמתי נק. אני אף פעם לא ישנה ממש על הגב אבל לפחות מתחילה בישיבה מעט מיד הסתובבתי לשמאל למרות שזה לא ממש נוח. תנועות עובר הרגשתי גרמתי נזק לעובר???

לא גרמת נזק. את יכולה לישון בכל תנוחה שנוחה לך ובלבד שאת מרגישה בה טוב.

27/01/2019 | 20:28 | מאת: נטלי מתמודדת נפש

אני מתמודדת עם סכיזואפקטיב גיל 35 נוטלת כדורים פסיכאטרים מזה 15 שנה כיום נוטלת ליתיום וזיפרקסה כיום בזוגיות אם אדם בריא האם אוכל להכנס להריון ? מה אעשה כדי להיות בטוחה שאיני מסכנת את העובר ? מאוד רוצה לזכות להיות אמא אשמח למענה ולהנחיה בעניין תודה

לקריאה נוספת והעמקה

עלייך להגיע למרפאת טרום הריון עלמנתלשנות את הטיפול התרופתי ולקבל ייעוץ מקיף על הסיכונים והמעקב.

28/01/2019 | 16:38 | מאת: נטלי

היכן את ממליצה לגשת אני בלאומית ותודה על המענה

המרפאות האלה מתקיימות בדרכ בבתי החולים. את יכולה לגשת להלל יפה אם את מהאזור.

25/01/2019 | 16:17 | מאת: נוי ספיר

האם לקיחת כדור פריזמה במהלך ההריון יכטל לפגוע בהיתפתחות של העובר ולעדות מומים קשים ?

לקריאה נוספת והעמקה

למומים קשים לא. אם יש צורך מבחינת האם עדיך ליטול. במידה ונטלת כל ההריון עלייך להודיע לרופא הילדים לצורך מעקב אחרי היילוד ב 24 השעות הראשונות לחייו.

24/01/2019 | 20:30 | מאת: דבורה

שלום, אני בשבוע 13+5 להריון. בתחילת ההיריון קבעו לי תאריך ו.א עפ"י US שמאוחר ב-6 ימים מתאריך ו.א בפועל. השבוע קיבלתי את תוצאות בדיקת סקר שליש ראשון. התשובה שקיבלתי היא סיכוי של 1:140 לDS. קיבלתי הפניה לייעוץ גנטי. עכשיו ראיתי שהתאריך ו.א שמופיע על הבדיקה הוא התאריך האמיתי ולא התאריך שנקבע לי לפי US. האם נתון זה יכול להשפיע על תוצאות הבדיקה? תודה מראש על המענה!

לקריאה נוספת והעמקה

בוודאי. עדכני את המעבדה ויעשו לך חישוב מחדש.

26/01/2019 | 21:07 | מאת: דבורה

תודה רבה!!!

23/01/2019 | 12:33 | מאת: דיקלה

שלום פרופ מוטי, מחזור אחרון 27.12.18 ב3.1.19 עברתי שאיבה וב7 עברתי הפריה של 2 עוברים. עשיתי בדיקת בטא לאחר שבועיים ב22 ויצא לי בטא 1238, האחות התקשרה ואמרה שהתבטא לא הכפילה את עצמה עלתה בקצת יש חשש שהרעיון לא תקין? זה נכון שמעל 1000 כבר אין סיבה לחשוש? אשמח לתשובה בזמניך הפנוי תודה רבה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

ציינת בטא אחת, מתי היתה בדיקה נוספת של הכפלה? בכל מקרה מאחר והחזירו שניים קשה להסתמך על הבטא. גם מעל 1000 יכולים להיות הריונות לא תקינים כי כאמור ערכיה בטא אינם מדד טוב להסתמך עליו. כרגע זה חיובי. המתיני שובע וגשי לעשות US. בהצלחה!

הי, אני בשבוע 7 להריון. אתמול ראיתי קצת דם בתחתונים. הלכתי להבדק אתמול וראו שהכל כרגע בסדר- יש עובר עם דופק. ראתה ממש קצת דם בבדיקה שלה. הרופאה אמרה לי לנוח שלושה ימים. מאתמול אני שמה לב שבכל פעם שיש לי יציאה יש אחריה קצת דימום מהנרתיק ובמצב אחר אין דימום. האם זה נורמלי? האם יש צורך שוב ללכת להבדק? תודה מראש ויום טוב...

לקריאה נוספת והעמקה

1. צריך לוודא שהדימום מהנרתיק ולא מהרקטום לאור הסמיכות ליציאות 2. אם אכן מהנרתיק צריך לראות אם מהרחם או מהצוואר ולנהוג בהתאם.

תודה על התשובה. הדימום הוא מהנרתיק והוא ממשיך גם בלי קשר ליציאה. אין כאבים ואין הרבה דימום אבל בכל זאת קיים קצת דימום. האם לגשת שוב להבדק?

זה מאוד נפוץ,לרוב ההריון ממשיך תקין אבל בד"כ מעקב שבועי מספיק בשבל זה.

שלום . תאריך 3/1 בטא 11608, בתאריך 15/1 בטא 31591 , בתאריך 16/1 נצפה US שני שקי הריון גודל 15 ו 13 ממ ללא עובר , ללא שק חלמון , בתאריך 21/1 בטא 31803 . נראה שהוא עולה טיפונת אם בכלל. מה יחס בטא לתיקונות הריון ? האם בטא שמשתנה ככה בהכרח מעידה על הריון לא תקין ? למה בטא זה עולם כל כך לא ברור?

לקריאה נוספת והעמקה

ההכפלה אמנם לא תקינה אולם כשיש שני שקים ההכפלה לא רלבנטית. המתינו שובע וגשו לעשות US חוזר

19/01/2019 | 23:50 | מאת: בלהה

שלום וברכה אני בשבוע 19 להריוני תמיד נוהגת לעשות אמבטיות חמות מאוד. כנל עד כה. היום נודע לי שזו סכנה למומים בעובר. אני בלחץ נוראי. האם יש מה לדאוג?

הסכנה היא כשטמפ' הליבה שלך עולה, ובעיקר בתחילת ההירון. זה לא אמור לקרות באמבטיות אבל השתדלי להמנע מחום מוגזם.

19/01/2019 | 20:39 | מאת: מימי

שלום, אנע בשבוע 22 להריון, מזריקה קלקסן 60מג עקב תסחיף ראיתי לפני 13 שנה. לאחר בירור זה לא תורשתי. רופאה בסיכון נתנה הוראה להוסיף 100 מג של אספירין למניעת רעלת היריון. הבנתי שאספירין חודר שלייה ויכול לגרום לתסמונת ריי ולדימומים בקיבה ובעיות בכליות. אם זה רק למניעת רעלת האם זה בסדר שאחליט על דעת עצמי לא לקחת את האספירין? כל הערכים של לחץ דם תקינים ואפילו נמוכים. בתודה מיה

לקריאה נוספת והעמקה

אני לא יועדת מה העלה הברור של קרישיות אצלך אבל לו הבעיה היתה קרישיות היית מקבלת אספירין קודם. ייתכן שזה למניעת רעלת ואת זה נותנים עפי גורמי סיכון - שאיני יודעת עפי הנתונים ששלחת אם את עונה עליהם.

17/01/2019 | 23:15 | מאת: הריון ולידה

בשבוע 35 .גרד קשה לי אפשר לקחת טלפסט האם יש סכנה לעובר אבקש מענה דחוך תודה מראש אשמח לתשובה

לקריאה נוספת והעמקה

1. אפשר לורסטין או טלפסט 2. יש לברר סיבה לגרד. האם מודבר רק בפריחה הריונית או בעליית מלחי מרה המחייב התייחסות. גשי להיבדק.

שלום רב, אני בתחילת הריון. אתמול ביצעתי אולטרסאונד שנצפה בו שק הריון ועובר עם דופק. לפי התאריך האחרון של המחזור הייתי אמורה להיות בשבוע 6+4 אך לפי האולטרסאונד יצא שאני בשבוע 5+5. בדקתי את הביוץ עם ערכת ביוץ ולפי הערכה יצא שבייצתי ביום ה-13 למחזור לכן לא מדובר בביוץ מאוחר- אפילו קצת מוקדם. האם יכול להיות שיש בעיה בהתפתחות ההריון? הרופא אמר שהבדיקה תקינה ואני אמורה לחזור אליו רק עוד 5 שבועות אך אני ממש במתח וחושבת שאולי משהו לא תקין. אשמח מאוד ליעוץ... תודה רבה...

לקריאה נוספת והעמקה

יש אלמנט של השרשה לא רק של ביוץ ואם יש דופק אין סיבה להניח שמשהו לא תקין. אל תשכחי שגיל הריון בשבוע 5+5 הוא מאוד לא מדויק. עדיף לחזור על US סביב שבוע 8-9 אז הבדיקה מדויקת יותר.

שלום וברכה! אני בת 39 היריון ראשון יש לי פקטור 5 ליידן הטרוזיגוט - ללא תסמיני עבר או סיפור משפחתי בזמנו הלכתי ליעוץ המטלוג ואמר לי לקחת קלקסן במשכב לידה וכן אפשרי משבוע 30 הגעתי לשבוע 30 ואני מתלבטת אם לקחת או לא מהי המלצתך? תודה!!

לקריאה נוספת והעמקה

איני מכירה את הרקע שלך אבל לא מכירה המלצה ליטול מאמצע ההריון. אם אין רקע של אירוע טרומבוטי יש ליטול במשכב הלידה.

17/01/2019 | 13:04 | מאת: גלי

שלום, אני בהריון פעם אחרונה עשו לי במיון בשבוע 24 חיסון אנטי די עקב נפילה , כיום שבוע 36 + עשתי אתמול ספירת דם וכתוב בתוצאה COOMBS INDIRECT לא זוהה נוגדן ספציפי - שאלתי האם צריך לחסן אותי שוב עם התוצאה הזו ? לפני חודש גם עשיתי ויצא לי חיובי בתוצאה ... אשמח לתשובה בנושא

לקריאה נוספת והעמקה

קרןב לודאי שאת צריכה שוב. יש להוציא מקופח את הטיטר שלך ואם הוא נמוך צריך לתת שוב.

21/01/2019 | 16:43 | מאת: גלי

מזה הכוונה להוציא מקופח את הטיטר שלי?

לכל נוגדן כתוב טיטר שזה למעשה הכמות . בד"כ כתוב 1:4 או 1:16 וכו

16/01/2019 | 19:31 | מאת: נתי

שלום לכולם , אישתי אמורה להיות בשבוע השמיני ( לפי דעתי היא יותר מתאימה לשבוע חמישי או שישי ) הבטא שלה עומדת על 31,000 מאתמול , ומ 4/1 עמד על 11,000 אז ההכפלה לא כל כך טובה , היום היא עשתה בדיקה US ונצפה שתי שקי הריון ריקים ללא קוטב עוברי, אחד 15ממ ושני 13ממ , שמתאימים לשבוע שישי , כמובן שאנחנו בלחץ היסטרי , הרופא אמר שזה לא נראה טוב , אבל אפשר עוד לחכות קצת כל עוד אין דימומים , האם יש לנו לנו סיכוי להריון תקין ?! למישהו קרה פעם מקרה כזה ?? בבקשה עזרה .

לקריאה נוספת והעמקה

בוודאי שקיים סיכוי כי ייתכן ושק אחד תקין ואחד לא ואז הכפלת הבטא לא אמינה. אם כי בכל מקרה אלו אינם ממצאים תקינים בשבוע 8 אז לא ממש ברור לי באיזה שבוע אתם (8 או 6 כפי שאתה חושב). עליכם להמתין שבוע ל US נוסף והתמונה תתבהר.

שלום , לאחר בדיקת בטא בתאריך 15/1 נמצא ערך 31,591 , יום למחרת נצפה שני שקי הריון ריקים ללא עובר קוטבי , נאמר לחכות , היום 21/1 נבדק בטא שוב ונמצא ערך של 31803 זא בשישה ימים עליה רק של 200 בבטא , האם להספיד את ההריון ? האם אולי אבדנו שק אחד ובגלל זה בעצם כמעט אין עליה של בטא ?? בבקשה עזרת מומחה ?

קרוב לודאי שאין מדובר בהריון תקין, עם זאת כמו שאמרת ייתכן ששק אחד נספג והשני לא ולכן עליכם לחזור על ה US ולא על הבטא. אם אחרי שבוע אין התפתחות של אחד מהשקים שהרי לצערי ההריון לא תקין.

תודה רבה ד״ר על התשובה , ב 22/1 עשינו US ונמצא רק שק אחד ריק, בגודל 27 ממ שמתאים לשבוע 7+5 , כנראה שזה הריון לא תקין , בנוסף הבטא ירדה ( אבל שק אחד נספג ) , בכל אופן ניתן לזה עוד שבוע לפני גרידה או ציטטוק . תודה על הזמן !

16/01/2019 | 09:59 | מאת: דנה

שלום. נמצאת בתחילת הריון, עוד טרם אולטראסאונד ראשוני. ככה"נ שבוע 5+5. סובלת מצינון קל- נזלת וקצת כאב גרון. האם מותר ליטול סטרפסילס או אקמול לצינון? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

אין בעיה עם סטרפסילס או אקמול . החמרים המיועדים לצינון מכילים חורים המכווצים כלי דם ועדיף להמנע מהם במידת האפשר.

14/01/2019 | 22:02 | מאת: אודה לתשובה

שלום, גיל הריון לפי ווסת אחרונה 17+3. גיל הריון לפי אולטרסאונד 16+5 . לפי הסקירה הראשונה, צרבלום mm tcd=15.7 1. האם הממצא תקין ונמצא בטווח ? 2. מה הטווח התקין של tcd צרבלום בגיל ההריון הנ״ל? 3. האם מה שקובע זה גיל ההריון לפי האולטרסאונד או לפי הווסת האחרונה? אודה לתשובה, תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

בדרכ קוטר הצרבלום תואם את גיל ההריון. אם גיל ההריון תוארך נכון בUS הראשון לא עושים עם הממצא כלום בשלב זה. יש סקירה מאוחרת. זה ימדד שוב כולל כלל מימדי העובר ואפשר יהיה להתייחס לזה. מה שקובע את גיל ההריון הוא אורך העובר בUS הראשון. במידה ויש פער של מעל שבוע מווסת אחרונה מתארכים מחדש לפי ה US.

18/01/2019 | 14:52 | מאת: תודה על המענה- המשך שאלה

תודה על התשובה המפורטת. אז לפי הבנתי גם אם לפי האולטרסאונד הראשון, גיל ההריון הנכון שבו בוצעה הסקירה הוא 16+5, עדיין גודל הצרבלום קטן בערך ב-1 mm . האם עלי להיות מודאגת מכך? לחכות לסקירה השניה זה לא מאוחר מידי? יש אפשרות אחרת?

אין צורך לעשות עם זה כלום בשלב זה. רק להמתין למאוחרת , אז שאר החלקים במוח מפותחים יותר ומודדים שוב.

13/01/2019 | 13:21 | מאת: ליאן

שלום בבדיקת רנטגן רחם התגלתה אצלי חצוצרה שמאל סתומה לאחר דלקת ונפתחה על המקום.כעת שתי החצוצרות תקינות . השאלה שלי האם אוכל להיכנס להריון כרגיל אם שתי החצוצרות תקינות או שבגלל הסתימה ייתכן ויהיו בעיות פוריות?

לקריאה נוספת והעמקה

בכל מקרה אם יש חצוצרה שניה פתוחה יש סיכוי טוב להריןו ספונטני.

שלום.אני בשבוע 29 להריוני עם תאומים לאחר הזרעות. צוואר הרחם שלי התקצר ל 12 מ"מ. האם אני יכולה להמשיך ולעשות איזשהיא פעילות ספורטיבית אף אם קלילה ביותר כגון הליכה שחיה או אופניים בחדר כושר? ומה בנוגע לתרגילים על כדור פילאטיס? אציין כי עד כה ההריון התנהל ללא כל בעיות.איך כל הפעילות הזאת משפיעה על התקצרות צוואר הרחם?. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

למרות שאין הוכחה שמנוחה מונעת לידה מוקדמת, בהינתן גורמי סיכון כמו הריון תאומים וקיצור צוואר משמעותי אנו ממליצים להמנע מפעילות גופנית מאומצת . את ממש לא צריכה לשכב בבית ולא לזוז - זה מזיק יותר, אבל המנעי מפעילות מאומצת כתלות במצב כושרך הבסיסי.

09/01/2019 | 09:34 | מאת: אביטל

שלום רב אני בשבוע 26 ולפני השבועיים וחצי היה לי צירים מוקדמים עם פתיחה 0.5 מחוק ל50% והתקצרות צוואר מ40 ל27ממ. מאז היו עוד שלוש אירועים עם צירים מוקדמים האחרון אתמול במקום העבודה. (אין מעלית ויש 8 ג'רמי מדרגות) . אני אחרי 2 הריון שבראשון מהם חוויתי צירים מוקדמים באותו האופן שהייתה סכנה ללידה מוקדמת בשבוע 33 וקיבלתי שמירה עד הסוף שבוע 41 בו ילדתי לידת ואקום. ובהריון שני שחוויתי הפלה בשבוע 8. אני מתקשה מאוד בתפקוד היום יומי וכל פעולה קטנה גורמת להתקשויות בבטן וכאבים. האם את חושבת שאוכל לקבל שמירת הריון?

לקריאה נוספת והעמקה
09/01/2019 | 09:37 | מאת: שכחתי לציין אני בת 32

שכחתי לציין שאני בת 32.

שמירת הריון היא מונח כלכלי שבמהותו ביטוח לאומי משלם את שכרך כי את מנועה מלעבוד. יש לזה קריטריונים מוגדרים. כעת אינך עונה על הקריטריונים. זה לא סותר את העובדה שהיה קיצור צוואר שמצריך מעקב לוודא שלא מדובר בתהליך פעיל. בינתיים מקבלים ימימחלה. אם הצוואר ימשיך להתקצר תהיה אינדיקציה לשמירה. כרגע - קחי ימי מנוחה וחזרי על הבדיקה בעוד שבוע..

לשמירת הריון יש קריטריונים של ביטוח לאומי. כרגע אינך עונה עליהם. התחילי משבוע מחלה וחזרי לבדיקה. אם תחול החמרה אזי יש מקום להמשיך את ימי המחלה והגיש בקשה לגמלה. חשוב לציין שלא הרופא שממלא את השמירה אחראי לאישורה אלא רופא של ביטוח לאומי. ולכן כדאי להגיש כשיש סבירות גבוהה שתואשר עפי הקריטריונים.

07/01/2019 | 11:49 | מאת: ללי

כבר שבוע שבדיקת הביוץ מראה שני פסים חזקים מאוד, מה זה אומר? האם יש סיכוי להריון?

לקריאה נוספת והעמקה

1. למה את עושה את הבדיקה במשך שבוע? 2. יש פער זמן בין הביוץ להריון אם בייצת לפני כשובע זה עוד מוקדם לראות הריון בסטיק שתן. חכי שבוע ותראי. 3.בלי קשר הרבה פעמים בדיקות הסטיק יכולות להראות ביוץ חיובי מרגע הביוץ ומספר ימים אחריו כתלות ברגישות הבדיקה. החשוב מבינהם הוא היום הראשון שבו הופיע ביוץ חיובי

שלום רב, הייתי אצל רופא נשים לאחר אי נוחות באיזור הוגינה וטפטוף שתן לסירוגין. הומלץ לי להתחיל טיפול אנטי פטרייתי בנרות אגיסטן. רציתי לשאול האם יש חובת טיפול (כמו במקרה של דלקת שתן) או אפשר לנסות לתת לזה לחלוף מעצמו? אם כן,האם יש תרופה בטוחה יותר? בדקתי ומדובר בקטגוריה B, כך שאני מעדיפה להמנע מהתרופה. תודה רבה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

פטרת נרתיקית מאוד נפוצה בהריון. היא אינה מחייבת טפול כי תחלוף גם בלעדיו ואינה מסוכנת אבל יכולה לגרום לאי נוחות משמעותית. מבין התרופות הקיימות אגיסטן נרתיקי הוא בטוח לשימוש בהריון.

04/01/2019 | 08:14 | מאת: ורד

אני בת 25 עד לפני חודשיים לקחתי גלולות ב4 שנים האחרונות עם הפסקות,אני ובעלי רוצים להביא ילד. השאלה שלי אחרי כמה זמן הגוף מתנקה לגמרי מגלולות ואם לפני כניסה להריון צריך לבדוק פוריות או כל מיני דברים בגוף כדי לדעת שהכל תקין לקראת הכניסה להריון?

לקריאה נוספת והעמקה

אין צורך להתנקות. אפשר לנסות מיד. אין צורך בבדיקות. אבל מומלץ ליטול חומצה פולית 3 חודשים לפני ההריון.

שלום רב במסגרת בדיקה להעמסת סוכר האחות לקחה את בדיקת השתן שלי ושלחה אותה לתרבית. לציין שזה לא היה שתן ראשון וגם לא השתמשתי במגבון לניקוי (נאמר לי שזה לא ישלח לתרבית אלא רק לסטיק.. לא ברור לי למה זה נשלח בכל זאת). חזרה תוצאה תוך יום אחד של צמיחה של 30 אלף B\cc גרם חיוביים. כמובן שאחזור בהקדם על תרבית, השאלה האם יש להתחיל טיפול אנטיביוטי בכל זאת, או ככה"נ מדובר בקונטמינציה ולחכות לתשובות מדויקות יותר? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

אין צורך להתחיל טיפול בתוצאה הזו. חזרי על תרבית.

31/12/2018 | 17:02 | מאת: איריתה23

אני בת 29,בהריון ראשון ( עברתי 3 הפלות בעבר,שתיים יזומות ואחת טבעית) אני בריאה בדכ אך מתחילת ההריון נוטלת אלטרוקסין לבלוטת התריס. בשבוע שמיני עשיתי סקירת מערכות ראשונה באופן פרטי והממצאים היו: שלא נצפה כיס מרה,לא נצפה קורפוס קאלוסום כמו כן לא נצפה csp ודוקטוס,בהערות נכתב חדרי המח מראה ספוגי למעקב.אני די מודאגת...ושאלתי היא מתי הזמן הנכון לביצוע סקמ נוספת? מה הדחיפות של בדיקת הממצאים שעלו? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

לא הבנתי באיזה שבוע ביצעת סקירה...

31/12/2018 | 12:40 | מאת: מירי

שלום, אני נמצאת בשבוע 21, ומטופלת ביוטירוקס לאיזון בלוטת התריס. כרגע אני עומדת על ערך של 2.5 בתחילת ההריון הערך היה 5.7. נשלחתי לאולטרסאונד בלוטת התריס גלל שהבלוטה מוגדלת. קיבלתי הפניה לFNA. בגלל שנמצא נגע בגודל של 1.7 ס"מ באיסטמוס קבעתי תור לניקור, אבל רוצה לדעת האם זה לא מסוכן בהריון לבצע את הניקור? האם יש ממה לחשוש? תודה רבה!!! מירי

לקריאה נוספת והעמקה

אין בעיה לבצע את הניקור אם מבחינת האנדוקרינולוגים הם זקוקים לזה כעת.

30/12/2018 | 16:26 | מאת: מור

שלום, אני בת 38 ללא ילדים, בשנתיים האחרונות עברתי 3 הפלות והריון כימי אחד. ברוך השם נקלטת להריון טבעי אך כל פעם בשבוע 8 פלוס הדופק נעלם. כרגע אני בהריון שבוע 6 וארבעה ימים. באו״ס נצפה שק הריון ועובר בגודל 2 ממ עם דופק איטי. גם בפעם הקודמת אמרו לי שהדופק איטי ואחרי שבוע הוא נעלם. קבעו לי תור לאו״ס נוסף לעוד 9 ימים.. מזה דופק איטי או הריון קטן ומה הסיכוי שהוא יתייצב? אודה לתשובתכם

לקריאה נוספת והעמקה

זה מאוד לא ספיציפי לצערי וקשה להתנבא. אין מנוס מסבלנות לאולטרה סאונד הבא. אם אכן חווית הפלות אני מקווה שהשלמת ברור מלא.

30/12/2018 | 18:31 | מאת: מור

עשיתי כל ברור אפשרי. קרישיות, קריוטייפ, היסטרו, צילום רחם. למרות שלא נמצא כלום המליצו לי להזריק קלקסן. האם יתכן שהדופק מתחיל קטן ומתגבר?

לגמרי אפשרי. זה המון ספקולציות. אין מנוס מלהמתין...

היי אני משתמשת במדבקה במשך 3 שנים כעת אני רוצה חנסות להיכנס להריון.. הורדתי את המדבקה לאחר שסיימתי את החבילה ואני אחרי המחזור ולא שמתי מדבקה אמור להיות לי דימומים בחודשים הראשונים ?

לקריאה נוספת והעמקה

את אמורה לקבל ווסת. לעיתים יכול לקחת זמן עד הגעתה, אבל דימום ראשוני קרוב לודאי שיהיה בימים הקרובים.

29/12/2018 | 10:33 | מאת: אני5

היי עשיתי בסוף שבוע 38 בדיקת מטוש של הנרתיק ופי הטבעת, ובתוצאות הופיעו שני חיידקים- gbs וs.aureus. לגבי הgbs הבנתי שנותנים אנטיביוטיקה לוריד בלדר הלידה. מה לגבי החיידק השני? אין לי צריבה או כאב במתן שתן, מידי פעם הפרשות וגרד חיצוני. תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

החיידק השני לא רלבנטי. קרוב לודאי זיהום חיצוני.

26/12/2018 | 21:13 | מאת: אליזבת

ערב טוב , אני בשבוע 16 ובבדיקות דם גיליתי שבלוטת הטריס יצאה מאיזון Tsh 9.46 T4 12.60 לפני ההריון הייתי מאוזנת ואני לוקחת תרופות לאיזון הבלוטה . עד כמה המצב חמור , האם נגרם נזק מהותי לעובר ? אני דואגת ומרגישה רגשי אשמה נוראיים . אשמח לעזרה .

לקריאה נוספת והעמקה

אני מבינה את הרגשתך אבל בואי נהייה פרקטים. גשי בהקדם לרופא שלך להעלות מינון טיפול. זה מאוד נפוץ בהריון שיש צורך בעליית מינון . ובהמךש יש לחזור על הבדיקה אחת לחודש למעקב.

אני בשבוע 24 נוסעת כל יום לעבודה בכביש 6 כמעט ככל יום מבצעים שם הדברות בכביש כנראה לעשבים שוטים אין לי מושג באיזה חומר הם משתמשים אך האם יש סיכוי שנחשפתי לחומר. אני נוסעת עם מזגן עם חלונות סגורים ומאוד מאוד חוששת מה לעשות ? להפסיק לנסוע שם?

הסבירות לחשיפה בצורה שאת מתארת היא אפסית ואיני רואה בעיה להמשיך לנסוע שם.

שלום רב, אני בחודש שמיני, ונוטלת למיקטל לאפילפסיה. כרגע העלו לי את המינון ואני לוקחת פעמיים ביום 250 מ"ג. אני חושבת על אפשרות של אפס הפרדה לאחר הלידה. רציתי לשאול, האם במקרים של הריון עם למיקטל עושים ניטור לתינוק והוא מחויב להיות בתינוקיה, או שאין הכרח? במידה וכן מנטרים, למשך כמה זמן? תודה רבה, דורית

לקריאה נוספת והעמקה

למיטב ידיעתי אין בעיה עם אפס הפרדה עם למיקטל. צריך בעיקר לשנות את הרמות שלך לאחר הלידה.

22/12/2018 | 18:53 | מאת: אנונימית

הי ד"ר, אני בת 25, נשואה. סיימתי את הגלולות הורודות של גלולות יאז פלוס ב- 9.12 (יום ראשון) ולא קיבלתי מחזור במהלך ימי ההפסקה. ביום ה- 14.12 לא התחלתי חבילה חדשה, כי בדיוק תכננו להפסיק כדי להכנס להריון. עד היום 22.12 לא קיבלתי מחזור. רוצה לציין 2 דברים- דבר ראשון, במהלך החבילה האחרונה שכחתי פעמיים לקחת גלולה, בשבועות שונים. פעם אחת שכחתי ואז לקחתי מיד ביום למחרת, ז"א 2 גלולות ביחד ובשבוע אחרי זה ששכחתי לקחת בבוקר, לקחתי בלילה של אותו יום. דבר שני, בחיים לא איחר לי מחזור עם גלולות, הכי מאוחר שקיבלתי היה ביום האחרון של ימי ההפסקה. עשיתי מאז 2 בדיקות הריון שיצאו שליליות, אחת ב- 15.12 והשנייה ב- 17.12. בשבוע האחרון יש לי כאבים באיזור השחלות. האם יתכן כי אני בכל זאת בהריון? ובנוסף, האם יש אפשרות לביוץ במצב כזה לפני קבלת מחזור? תודה מראש!

לקריאה נוספת והעמקה

קודם כל תמיד קיימת האפשרות שאת בהריון כי שכחת פעמיים ולכן המניעה אינה מלאה. אם לא תקבלי עוד שובע גשי לבצע בדיקת דם. אבל בכל מקרה העדר ווסת לאחר סיום גלולת היא דבר נפוץ . לעיתים זה יכול להמשך מספר חודשים עד שהווסת חוזרת לעצמה. כאמור עשי בדיקה ותראי לאיזה משתי האפשרויות את שייכת.

20/12/2018 | 11:14 | מאת: דניאלה

שלום רב: אני לקראת הריון, בבדיקות הדם נתגלה שאין לי נוגדנים ל-CMV. הדבר גורם לי לחששות רבות. אני מבינה שההמלצה היא היגיינית ידיים תכופה, הימנעות אפשרית מילדים בייחוד מתחת לגיל 6 ובעיקר ממגע עם הפרשות גוף כמו נזלת, דמעות, דם וכן הלאה. שאלותיי הן: 1. האם הוירוס יכול לעבור במגע, למשל מגע יד, חיבוק? 2. האם הוא יכול לעבור מחפצים, למשל מושב באוטובס, משטח פעילות של תינוק? 3. במידה וכן - איך ניתן לצמצם חשיפה? 4. האם ההמלצה היא להימנע ממגע עם ילדים חולים, או בכלל (שכן אם לוירוס לפעמים אין תסמינים, כיצד אדע אם הילד חולה?). אודה להכוונה מקרב לב, אני בלחץ ומבולבלת מאוד.

לקריאה נוספת והעמקה

הרעיון הוא להמנע ממגע עם הפרשות של ילדם חולים ובכלל זה אכילה מאותו סכום, שטיפת ידיים, לא לנשק בפנים ילדים מנוזלים. ילד חולה הכוונה ילד מנוזל. למרבית הילדים יהיו סימפטומים ובכל מקרה חוזרים על הבדיקה בהריון מספר פעמים לוודא שלא נדבקת. את לא צריכה להסתגר בבית כל ההירון. יש באתר של משרד הבריאות את ההנחיות המפורטות להמנעות מהדבקה.