אי ספיקה שלייתית: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

הקשר בין רעלת הריון לאוטיזם

סקירה: לתינוקות של נשים שאובחנו עם רעלת הריון חמורה, סיכון גבוה של פי 2.3 בסיכון להפרעות מהספקטרום של אוטיזם, וסיכון גבוה פי 5.5 לעיכוב התפתחותי עוד בנושא: הריון, לידה והגיל הרךחשיפה עוברית לרעלת הריון, ובפרט לרעלת הריון חמורה, עלולה להביא לעלייה בסיכון להפרעות מהספקטרום של אוטיזם ועיכוב התפתחותי, כך עולה מתוצאות מחקר חדש, שפורסמו החודש בכתב העת JAMA Pediatrics. מתוצאות מחקר CHARGE (Childhood Autism Risks from Genetics and the Environment) עולה כי חשיפה תוך-רחמית לרעלת הריון מלווה בעלייה יותר מכפולה מכפליים בסיכון להפרעות מהספקטרום של אוטיזם ועליה של למעלה מפי חמש בסיכון לעיכוב התפתחותי. הסקירה כללה נתונים אודות 1,061 ילדים מהריונות יחידים, כולל 517 ילדים עם הפרעות מהספקטרום של אוטיזם, 194 ילדים עם עיכוב התפתחותי ו-350 ילדים בעלי התפתחות תקינה. מבין הילדים עם הפרעות מהספקטרום של אוטיזם, 7.7% נחשפו לרעלת הריון, זאת בהשוואה...

סיבות אפשריות ומצבים דומים לאי ספיקה שלייתית

פיגור גדילה תוך רחמי - תמונת המחשה
פיגור גדילה תוך רחמי פרק זה דן באופן ראשוני בקהילה של קומה נמוכה ו/או של גדילה אטית של ילדים מגיל שנתיים ועד...
ללמוד עוד על אי ספיקה שלייתית
קרישתיות יתר-תמונה

מערכת קרישת הדם היא אחת המערכות החיוניות והמשמעותיות ביותר...

מאת: ד"ר שרגא...
25/02/2007
אבחון רעלת הריון - בשלב מוקדם-תמונה

מחקר חדש: בדיקת שתן בשלב מוקדם בהריון עשויה לנבא בדיוק של...

מאת: ד"ר עמית...
09/12/2010
האטה בצמיחת העובר-תמונה

כיצד קובעים כי חלה האטה בצמיחת העובר; מהן הסיבות לכך ומה...

מאת: ד"ר שרגא...
11/03/2007
הקשר בין רעלת הריון לאוטיזם-תמונה

סקירה: לתינוקות של נשים שאובחנו עם רעלת הריון חמורה, סיכון...

מאת: ד"ר עמית...
31/12/2014
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לאי ספיקה שלייתית?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

אי ספיקה שלייתית: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

שלום. אני בת 29. הועלה אצלי חשד ללופוס עקב anti ds dna חיובי. וגנטיקה. אמא~סקרלודרמה. פריחה כרונית .10 הפלות חוזרות... בבירור נוסף שעשיתי נמצא גם בבדיקת שתן שלמעלה מ 9 חודשים האחרונים באופן קבוע נמצא אצלי בשתן חלבון 10 וכדוריןת אדומות 0.3 . ככה נמצא ב 9 בדיקות שתן לפחות. ובנוסף בהריון האחרון נטלתי קלקסאן ואספירין אמפירי. אך ההריון הסתיים בשבןע 32 עקב אי ספיקת שליה. והיפרדןת שליה. האם הדברים הנ"ל מחזקים את החשד,ללופוס? האם מוצדק ליטול קלקסאן ואספירין בהריון?

הי טלי, שילוב של סיפור משפחתי כפי שציינת, פריחה, מעבדה (אנטי DS-DNA חיובי), חלבון בשתן והפלות חוזרות- יכול מאוד להתאים ללופוס וסינדרום קרישיות יתר מיילדותי (APS). במקרה כזה את צריכה להיות במעקב ראומטולוגי מסודר בין ההריונות , גם כדי לבסס את האבחנה של לופוס (או לשלול, או למצוא הסבר אחר) ואולי לקבל טיפול קבוע, ובעת ההריון במעקב של גניקולוג מומחה להריון בסיכון. באיכילוב יש מרפאה משולבת של שני רופאים- מרפאת לופוס והריון- הכוללת ראומטולוג+גניקולוג. יתכן ויש מקום לקחת אספירין וקלקסאן במינון גבוה ממה שלקחת. בנוסף לראות אם מחלה אוטואימונית אחרת (לופוס?) פעילה ולטפל בה. שיהיה המון בהצלחה ורק בריאות

שלום פרופסור . אני בת 30 בעברי 10 הפלות חוזרות כאשר 3 האחרונות היו ספטיות בשבוע 12. לפניי כשנה וחצי ילדתי בשבוע 32 היה אי ספיקת שליה והיפרדות. ילדתי בקיסרי בחתך טי.(למרות שנטלתי קלקסאן ואספירין). עכשיו - אני רוצה לנסות שוב הריון אבל מתלבטת. יש לי פריחה שנתיים שהחמירה בהריון. חושדים שאולי יש לי לופוס מערכתי. או דרמטומיוזיטיס או mf . בביופסיה הראשונה נמצא וויסקוליטיס. חזרתי על הביופסיה שוב.. האם בכל מקרה להמתין לתוצאות,?טרם נסיון הריון ? או שאני יכולה לנסות כן ? ומה הסיכוי שההיפרדות תחזור על עצמה שוב? אודה למענה .כי גם אחרי שיהיו תשובות... הברור עדיין ארוך. בבדיקות יצא ANA 1:160 גמפותיה 20.2 האם כדאי ליטול סטרואידים בהריון ?

את צריכה לפנות למרפאה בהיריון גבוה, רצוי בבית חולים, היכן שיושבים ביחד ראומטולוגיים ומומחים להיריון בסיכון גבוה ולקבל יעוץ מסודר ותוכנית טיפול.

אני בשבוע 30, צריכה לעבור הערכת משקל בשבוע הבא. השאלות שלי: 1. הבנתי שהבדיקה אינה מדוייקת, האם חייבים לבצע אותה- למה? 2. האם יש דרך נוספת , חוץ מאולטראסאונד לבצע בערכת משקל?

1. כי אם העובר לא עולה כמו שצריך במשקל זה יכול להעיד על אי ספיקה שלייתית ויתכן וכדאי להקדים את מועד הלידה. 2. להעריך על פני הבטן, אבל רמת הדיוק לא גבוה.

שלום פרופ לפני מספר שבועות רשמתי לך הודעה ואנסה לקצר. חצי שנה לאחר הריון שהסתיים בניתוח קיסרי שבוע 37 פלוס 4 עקב iugr. כעת שוב בהריון.כמובן שלא מתכונן. בשבוע 7 הלכתי לבדיקה ראשונה שם נצפו 2 עוברים באותו שק. לאחר שהתאוששתי, הייתי בהלם כמובן, נבדקתי בשבוע 9 אצל דר ערן כסיף אשר קבע כי ישנה מחיצה בין העוברים. כמובן שהוסברו לי הסיכונים אינספור פעמים. השאלה שלי היא מאוד מטרידה. הרי מדובר בתאומים עם שילייה אחת למיטב הבנתי. הריון קודם, בגלל אי ספיקת שילייה ילדתי תינוקת במשקל 2 קילו. שהתה שבוע בפגייה. כעת יש לי כאמור 2 עוברים. מה הסיכוי שהשילייה החלשה שלי תוכל להזין 2 עוברים??? אשתף אותך ואומר שאני ממש פוחדת ללדת ילדים במשקל קטן באופן קיצוני. שכן השבוע שהייתי בפגייה היה טראומתי עבורי וקשה לי לדמיין לשהות בפגייה עם 2 ילדים כאשר בבית יש עוד תינוקת. אני חוששת שאקרוס . אשאל אותך מהו להערכתך הסיכוי, עקב ניסיונך הרב, שהריון כזה אכן יסתיים בשלום? האם הדבר יחייב ניתוח חוזר ? האם ינתחו אותי לםני הזמן? תודה לך מראש.

שלום רב, לצערי המקרה שלך הוא מעבר ליכולת לענות לך בפורום אינטרנטי כי חסרים הרבה מאד נתונים. ממליץ מאד להיבדק בקרוב על ידי רופא נשים מומחה ולהתייעץ איתו לגבי הסיכונים והסיכויים בהריון התאומים שלך. בהצלחה רבה בהריון,פרופסור אוריאל אלחלל 026778899 הדסה עין כרם